ATP-tennisturneringen i Wien (25.-30. okt.) bliver Thomas Musters sidste før den 44-årige tidligere gruskonge går på pension...

Indendørs hardcourt-turneringen i Wien er én af to ATP-turneringer (den anden er Skt. Petersburg Open) som spilles sideløbende med kvindernes sæsonafslutning i uge 43.

Den østrigske turnering har gennem årene trukket en ganske hæderlig skare af tennisspillere. De seneste to år har hjemmefødningen Jürgen Melzer ejet turneringen, da han vandt den i både 2009 og 2010.

Rent østrigsk finale i 2010

Sidste år gjorde en anden østriger sig også bemærket: Haider-Maurer tabte i kvalifikationen, men blev hevet ind i turneringen som Lucky Loser, da Gulbis måtte trække sig. Og Haider-Maurer takkede for LL-pladsen ved at gå hele vejen til finalen nå til finalen og presse Melzer.

Både Melzer (seedet 6) og Haider-Maurer (wildcard) er også med i år. Det bliver nok svært for Haider-Maurer at gøre kunsten efter, da hans form pt. er ret tvivlsom, men nogle gange kan hjemmebanen give vinger.

Thomas Muster takker af

Men faktisk er det en helt tredje østriger der er i fokus i år (hvor den højestseedede i øvrigt er franske Tsonga, nr 9 på verdensranglisten): Den aldrende veteran Thomas Muster spiller sin sidste turnering inden han går på pension.

Den nu 44-årige Muster der sin storhedstid i halvfemserne blev kaldt "Sandplatz-König" ("Kongen af gruset"), har kun vundet en enkelt kamp i år og skal nok ikke gøre sig forhåbninger om endnu en sejr, da han efterhånden er ret overmatchet af alle på touren (han er nr 847 på ranglisten og har selvfølgelig fået wildcard til turneringen). Der venter ham dog en stor afsked, når han spiller sin sidste tenniskamp i arenaen i Wien.

Relativt langsom bane - men gode servere gør det godt

Underlaget har skiftet farve - til blåt - siden sidste år, da man har fået ny sponsor. Og underlaget har også ændret struktur: konstruktøren udtaler at banen vil have et opspring der minder om en velpasset grusbane.

"Banen vil dog være lige så hurtig som sidste år," melder han.

Banen vurderes at være langsom af en hardcourbane at være, men det er spillere med en god serv og netsøgende spil, der har vundet turneringen de seneste år. Spillere som Melzer x2, Ljubicic x2, Djokovic (ikke netsøgende), Feliciano Lopez, Tsonga m.fl.

Turneringen har stort set fyldte haller fra dag ét, så det er en diametral modsætning til fx turneringen i Moskva (Kremlin Cup spilles i disse dage, i uge 42), hvor der stort set ikke er et øje på tilskuerpladserne før vi når kampene tæt på finalen. 

Tips

Hold øje med BetXperts tennistips:

http://www.betxpert.com/ekspert/alexander-dittmer 

http://www.betxpert.com/ekspert/kjartan-nygaard 

http://www.betxpert.com/ekspert/rasmus-m-jensen