Da det i sin tid stod klart at Danmark var havnet i EM-pulje med såvel Spanien som Sverige, genlød landet af suk fra traumatiserede roligans. Ondere ånder end de to lande findes nemlig næppe. Og her hvor vi er halvvejs igennem kvalifikationen, må man sige at den har levet op til de værste forventninger.

I marts tabte Danmark i Spanien efter at have fået Nicklas Jensen udvist tidligt i opgøret. Og hjemmekampen mod Sverige i juni vil gå over i historien som en katastrofal dag for dansk fodbold. Vi tabte 0-3 via en UEFA-skrivebordsafgørelse efter at en plørefuld tilskuer var løbet på banen og havde overfaldet dommeren. Status quo: Vi ligger blot på fjerdepladsen i puljen og har måttet se de to værste konkurrenter løbe med pointene i de indbyrdes opgør.

Alt er endnu ikke tabt - men det kræver at vi vinder lørdagens udekamp på Råsunda Stadion i Stockholm. Modstanderen er igen Sverige, broderfolket der samtidig er arvefjenden.

Desværre er der en del tyder på at svenskerne atter kan triumfere - og denne gang uden hjælp fra skrivebordet.

Læs analysen (kampstart kl. 20:30; vises på TV3): http://www.betxpert.com/ekspert/lk/#62313

Læs om Danmarks tramatiske fodbold-forhold til Sverige og Spanien: http://www.betxpert.com/artikel/em-lodtrakning-dk-mod-onde-ander

Læs om skandale-hjemmekampen mod Sverige i juni: http://www.betxpert.com/artikel/skandale-kamp-svensk-held-dansk-hysteri