Pep Guardiola og Manchester City smadrede alt og alle i  den forgangne sæson i Premier League, og med sæsonen 2018/2019 om hjørnet skal det blive interessant at se, om de lyseblå fra Manchester kan gentage det kunststykke. Næsten lige så vigtigt som fordelingen af pokaler og medaljer i Premier League er, hvem der løber med håneretten i det traditionsrige Premier League managerspil. Vil du have overhånden over dine venner og måske bejle til en af de helt sjove pladser i toppen, der giver præmier? BetXpert har lokket sidste års vinder til at dele sine tips og tricks.

Som så meget andet her i livet kræver det øvelse at blive god til holdet.dks årlige Premier League Managerspil. Masser af øvelse. Sidste sæsons vinder, Paul Buhl, har ikke tidligere blandet sig i den absolutte top, men han har været i top 100 et par gange, og frit fra hukommelsen har han deltaget hver sæson de seneste 10-12 år.

Paul Buhl har sammen med nogle kammerater en managerklub, hvor der dystes internt, ligesom der udveksles gode råd om taktik og udskiftninger, når deadline nærmer sig inden hver runde. Der har altså ligget mange timers tankevirksomhed bag Paul Buhls march mod øverste trin på skamlen i Premier League Manager 2017/2018.

Han er dermed ikke kommet sovende til succesen, men han anerkender, at der også skal held og marginaler til, hvis man skal være med helt i toppen. Og selvom det kan virke banalt, skal man sørge for at have de bedste spillere på sit hold. Ellers bliver man sat af de andre i toppen.

Se vores Champions league optakt og læs eksperternes vurderinger

Vigtigt med en god start

"I år har jeg spillet lidt mere sikkert, end jeg plejer. Jeg har ikke lavet så mange store sats. Så når alle havde Salah og Kane, som var åbenlyse, så sørgede jeg også for at have dem. Når de andre rammer en spiller, der scorer hattrick som anfører, hvis man ikke er med der, så ryger man ned af listen," siger Paul Buhl til BetXpert.

Han understreger samtidig, at han tror, at det var afgørende, at han i modsætning til tidligere sæsoner fik en god start. Det nytter altså ikke noget at bruge de første runder på at spille sig varm.

"I den første runde scorede syv ud af mine 11 spillere. Og et par af dem scorede også to mål. Så fra begyndelsen var der ikke noget, jeg skulle indhente. Tidligere har jeg kunnet kæmpe mig op til en nogenlunde placering, men der har den gode start måske manglet, og så har det været svært at kæmpe sig helt tilbage," siger han om sit Premier League managerhold fra sidste sæson.

Her spilles champions league kampene - Se TV-guide

Nervepirrende afslutning af Premier League Manager 2017/2018

For sin førsteplads fik Paul Buhl en plads på Verdens Bedste Fodboldrejse og 20.000 kroner. De penge er blandt andet brugt på at holde sommerferie med familien, og så er det pludselig ikke umuligt at retfærdiggøre overfor konen, at der hver uge bliver brugt nogle timer på at vælge den rigtige startellever.

Inden sidste runde var kampen om førstepladsen langt fra afgjort, og Paul Buhl erkender, at det i løbet af sæsonens afsluttende 90 minutter nok gik lidt ud over familien, at det var så tæt. 

"Jeg var nok ikke til at holde ud at være sammen med hverken for min kone eller min 8-årige søn, som også gik meget op i det. Han stillede mig en masse spørgsmål, og jeg var bare nødt til at sige, at det ikke var så godt lige nu, og min kone var nødt til at bede ham lade mig være. Det blev lidt spændende til sidst," siger han og uddyber:

"Jeg endte med at vinde med 3-400.000 point, og i starten af anden halvleg var det rigtig tæt. Ham, der lå nummer to, havde 6-7 målscorere i sidste runde. Men der var det var fint for mig, at Marko Arnautovic scorede efter lidt over en time for West Ham mod Everton. Og så havde jeg Harry Kane som anfører i den sidste vilde 5-4 kamp mod Leicester, hvor han kom på tavlen to gange. De fleste andre i toppen havde Salah, og han scorede kun en enkelt gang."

Læs eksperternes spilforslag på årets Champions league

Ikke den store succes ved VM

Paul Buhl er ikke med i Superliga Manager, og han laver heller ikke et hold til de andre europæiske ligaer. Han kender sine begrænsninger og er klar over, at det er Premier League, han har meget viden om. Ved den netop overståede VM-slutrunde havde han dog et hold, men det var ikke nogen videre succes.

"Jeg havde fra start Frankrig som verdensmester, og det spillede jeg da også på, men med drømmeholdet ramte jeg den ikke. Jeg tror, jeg sluttede omkring nummer 15.000. Det var ikke specielt godt. Men det er også mest Premier League, jeg går op i," siger han.

Han skal selvfølgelig være med igen i år, og han har da også allerede bemærket, at folkene bag spillet har lavet nogle ændringer, så han ikke bare kan genbruge sin taktik og opstilling.

"Eksempelvis er Salah blevet flyttet op fra midtbanen til angrebet. Og det samme er Wilfried Zaha fra Crystal Palace, og nogle af de målfarlige forsvarsspillere er blevet dyrere. Så jeg skal til at nytænke det helt og finde de gode, billige spillere i år. Og der har jeg da også allerede fundet et par stykker," siger han uden at afsløre, hvem det drejer sig om.

Fem råd fra Paul Buhl

  • Find en forholdsvis billig målmand, som får spilletid til dit Premier League managerhold. Jeg var rimelig heldig med Martin Dubravka i Newcastle. Han kostede næsten ingenting og han gav mig mange gode point. 
  • Pas på med at lave for mange udskiftninger. Det kan for eksempel virke åbenlyst at lede efter forsvarsspillere, der kan holde nullet fra runde til runde, men nogen gange vælger jeg at lade være med at skifte dem ud, selvom de står overfor en svær modstander, og når alternativet ikke er bedre. Det koster for meget at skifte dem ud.  
  • Hold øje med dobbeltrunder og forsøg generelt at kigge et par runder frem. I en af de sidste runder skulle Tottenham og Manchester City spille to kampe, og der satsede jeg og gik all in på de to hold med fire spillere fra hver. Og så gik det jo sådan, at selvom Manchester City ikke havde noget at spille for, vandt de alligevel 5-0 i den ene af de to kampe. Jeg er helt overbevist om, at det var afgørende for, at jeg vandt. Det var efter den runde, jeg trak fra i toppen.
  • Noget af det vigtigste er også at holde øje med de spillere, der kan lave hattricket. Når de andre rammer en spiller, der scorer hattrick som anfører, hvis man ikke er med der, så ryger man ned af listen. Det skal man ramme. Så hold øje med eksempelvis Kane eller Agüero, når de har muligheden for en hattrick-runde. Og Salah, selvfølgelig. Ham havde jeg, da han scorede fire mål imod Watford. Det er noget af det, der er vigtigt. 
  • Hold øje med, hvem der kan blive sparet. I næstsidste runde havde ham, der lå nummer 2, Sterling som anfører. Der var Sterling slet ikke i truppen, og det blev dyrt. Så det er en god ide at holde øje med Champions League, og hvor mange kampe de forskellige spillere har spillet. Jeg havde på fornemmelsen, at Sterling ville blive sparet på et tidspunkt. Han havde spillet mange kampe, og der havde jeg så taget Gündogan og Bernardo Silva ind. Nogle af dem, som ellers plejer at være indskiftere. Og Bernardo Silva var en af dem, der scorede et par mål i de sidste runder.

Odds på champions league vinderen - Få din bonus nu