Det danske kvindelandshold har kvalificeret sig til afgørende playoff-kampe om at komme med til fodbold-VM 2019 i Frankrig, men hvor stor er sandsynligheden for, at de kvalificerer sig til slutrunden?

Otte kampe spillede det danske kvindelandshold i gruppe D i VM-kvalifikation, hvor det blev til fem sejre, en enkelt uafgjort og så to nederlag, hvor det ene var et skrivebordsnederlag på 3-0 for ikke at møde op til kampen mod Sverige på grund af landholdskonflikten mellem Spillerforeningen og DBU omkring en ny aftale for kvindelandsholdet. 

Det placerede Danmark på en andenplads i gruppen hele fem point efter Sverige. Afstanden kan lyde stor, men de danske kvinder kunne afgøre det hele selv. I sidste kamp mod Sverige på et udsolgt Viborg Arena, hvor der for første gang i VM-kvalifikationen skulle betales for billetter til en landskamp, skulle Pernille Harder, Nadia Nadim og resten af de danske kvinder "bare" vinde, og så havde de sikret sig en førsteplads i gruppen og direkte kvalifikation til VM 2019 i Frankrig. 

Men i en dårligt spillet kamp af de danske kvinder, der havde svært ved overhovedet at skabe chancer i kampen, måtte de indkassere et 0-1-nederlag, og dermed tog de svenske naboer den direkte VM-plads. Danmark blev derimod blandt de fire bedste toere i de syv grupper, og står nu over for playoff-kampe om at komme med til VM - akkurat som herrelandsholdet gjorde for et år siden. 

Sådan kommer kvindelandsholdet til VM 2019 i Frankrig

Belgien, Holland, Schweiz og Danmark var de fire lande i bowlen, da der blev trukket lod til de afgørende playoff-kampe. Og skæbnen ville det således, at Danmark møder de regerende EM-vindere fra Holland - som de danske kvinder tabte 4-2 til i finalen sidste år.

Den første kamp spilles fredag den 5. oktober kl. 20 i Breda, Holland, mens returopgøret spille på Viborg Arena tirsdag den 9. oktober kl. 18, skriver DBU på deres hjemmeside.

"Vi skal  selvfølgelig have respekt for deres dygtige spillere, men de har helt sikkert også respekt for os. Vi skal sørge for at få lukket ned for deres individualister, samtidig med at vi får sat vores egne mere i spil. Og så skal vi forberede os på, at vi ikke kommer til at være lige så meget i boldbesiddelse, som vi plejer. Det betyder, at vi skal være bedre, når vi er på bolden og bedre til at forsvare os. Men jeg forventer to tætte kampe," sagde landstræner Lars Søndergaard til dbu.dk efter lodtrækningen i franske Nyon.

Vinder Danmark samlet over de to opgør, så venter der to nye opgør mod vinderen af det andet playoff-duel mellem Schweiz -Belgien. De kampe spilles i perioden 5.-13. november.

Men faktisk skal de danske kvinder være glade for, at de overhovedet kom videre til playoff-runden: 

Bookmaker: Sådan er Danmarks chancer for kvalifikation

Bare en enkelt nation af de fire nationer i VM-playoff kvalificerer sig til VM 2019 i Frankrig. Og spørger man oddssætterne hos det statsejede spilleselskab, Danske Spil*, så skal klaphatten forblive gemt væk under VM-slutrunden, for der er under 25 procent chance for, at de danske kvinder går hele vejen i playoff. 

"Vi har odds 4,25 på, de danske fodboldkvinder kvalificerer sig til VM. Omvendt giver det odds 1,18 på, de ikke kvalificerer sig. Vi vurderer altså, at der er omkring 25% chance for at Danmark er repræsenteret til VM næste år," sagde Peter Emmike Rasmussen, oddsansvarlig hos Danske Spil*, i en pressemeddelelse, efter lodtrækningen.

Til lodtrækningen blandt de fire toere var Danmark og Belgien useedet, og der var således kun to potentielle modstandere: Schweiz eller Holland.

"Danmark skal møde Holland i den første playoff-kamp til VM, som spilles over to kampe. De hollandske kvinder vandt jo EM sidste år, hvor de netop slog Danmark i finalen. Holdets helt store profil er Lieke Martens. Sammen med Lucy Bronze og Pernille Harder, så er hun en af de bedste spillere i verden. Holdet er dog meget mere end Lieke Martens. Det er et sammentømret hold, og klart en af de værst tænkelige modstandere for de danske kvinder," siger Peter Emmike Rasmussen. 

Besejrer Danmark Holland over de to kampe, så står det til et opgør mod enten Schweiz eller Belgien om VM-pladsen. 

"Til sidste års EM-slutrunde røg Schweiz allerede ud efter gruppespillet, og det var faktisk også første gang siden 1984, at de overhovedet kvalificerede sig til EM. Belgien er ikke meget bedre. De kom heller ikke længere end til gruppespillet under EM, og de har aldrig tidligere deltaget i en VM-slutrunde," siger Peter Emmike Rasmussen og tilføjer:

"Hvis Danmark kan slå de hollandske europamestre, så ser det fornuftigt ud i forhold til at kvalificere sig til VM. Kampen mod Holland bliver afgørende."