Torsdag er der premiere i den nye nordiske klubturnering, Royal League, med deltagelse af de 4 bedste klubhold fra Danmark, Sverige og Norge.

I vores ekspertpanel vil vi naturligvis følge Royal League helt til dørs, og eksperterne for de implicerede ligaer vil sammen stå for dækningen og i samspil frembringe de bedste informationer om kampene. I skrivende stund ligger de første fire analyser klar til aftenens kampe - se dem på http://www.betxpert.com/ekspert/royal

Også vores aktuelle Betsson* konkurrence er i denne midtuge præget af Royal League. På den aktuelle kupon 4, som kan ses på http://www.betxpert.com/betsson kan du således vinde 100 Euro ved "blot" at gætte det rigtige udfald i alle de 6 premiere-kampe.

Format
Royal League afvikles i første fase som et gruppespil, med 3 grupper med hver 4 hold i. Der spilles tre runder i gruppespillet i november/december og tre i februar. På denne måde efterlever den indledende fase af turneringen formålet om at være en turnering hvor de deltagende klubber får holdt "formen ved lige" i de måneder hvor de nationale ligaer ligger stille.

Efter det indledende gruppespil kvalificerer de to bedste fra hver pulje sig til mellemrunden, som spilles i marts, april og maj, og endelig rundes turneringen af med den store finale torsdag d. 26. maj 2005.

Det skal nævnes, at den danske SAS-liga stadig er i gang og først spiller sidste runde før vinterpausen d. 28. november. Allsvenskan sluttede sæsonen d. 30. oktober med Malmö som mestre, og den norske Tippeligaen rundede af samme dag – med Rosenborg som knebne triumfatorer foran Vålerenga.

Her følger en kort præsentation af de 3 gruppers 12 hold. En længere, mere tilbundsgående information om de enkelte hold er under udarbejdelse og vil - i takt med, at de produceres - forefindes inde på BetXperts Royal League-side:

Grupperne
De tre grupper i årets Royal League ser ud som følger:

Gruppe 1
Esbjerg
Vålerenga
Rosenborg
Djurgårdens IF

Esbjerg: Tredjeplads i Danmark i sidste sæson. Pt (10. nov) nr 8 i den danske SAS-liga. Profiler: Angriberne Jess Thorup og Frederik Berglund, midtbanemand Jan Kristiansen, forsvarer Anders Møller Christensen.

Vålerenga: Norsk sølvvinder. Profiler: Angriber Steffen Iversen. Forsvarer Erik Hagen.

Rosenborg: Norsk mester. Profiler: Angriber Frode Johnsen. Forsvarer Vidar Riseth.

Djurgårdens IF: Fjerdeplads i Sverige – og pokalvinder. Profiler: Angriber Tobias Hysén. Midtbanemand Andreas Johansson.

Gruppe 2
Brøndby
Tromsø
IFK Göteborg
FC København

Brøndby: Andenplads i Danmark i sidste sæson. Pt (10. nov) nr 1 i den danske SAS-liga. Profiler: Angriberne Johan Elmander og Morten Skoubo. Midtbanemand Thomas Kahlenberg. Forsvarerne Per Nielsen og Daniel Agger.

Tromsø: Norsk fjerdeplads. Profiler: Midtbanemand Bjørn Johansen, Angriber Ole Martin Årst, Forsvarer Steinar Nilsen.

IFK Göteborg: Svensk bronzevinder – og pokalfinalist. Profiler: Angriber Peter Ijieh. Midtbanefolkene Niclas Alexandersson og Håkan Mild.

FC København: Det danske mesterskab i sidste sæson. Pt (10 nov) nr 7 i den danske SAS-liga. Profiler: Angriberne Zuma og Santos, midtbanemand Magne Hoseth.

Gruppe 3
Brann
Halmstads BK
Malmö FF
OB

Brann: Norsk bronzevinder - pokalvinder. Profiler: Forsvarer Ragnvald Soma, Angriber Bengt Sæternes.

Halmstads BK: Sølvvinder i Sverige. Angriber Markus Rosenberg. Midtbanefolkene Djuric og Touma.

Malmö FF: Svensk mester. Profiler: Angriberne Niklas Skoog og Alfonso Aalves. Midtbanemand Joseph Elanga.

OB: Fjerdeplads i Danmark i sidste sæson. Pt (10. nov) nr 3 i den danske SAS-liga. Profiler: Angriberne Steffen Højer og Mwape Miti.

God fornøjelse til alle med årets Royal League!