"Det lyder som om, de devaluerer Royal League-turneringen, for man kan da ikke spille to vigtige kampe på tre dage. Mange spillere siger, at det netop er to dage efter en kamp, de mærker belastningen mest."

Citat Jens Bangsbo, professor ved Institut for Idræt ved Københavns Universitet.

Bangsbo taler naturligvis om svenske IFK Göteborg, der i aften på Nya Ullevi møder FC København i finalen i Royal League, den inter-skandinaviske klubturnering. IFK spillede nemlig lokalderby tirsdag aften mod Örgryte. Foran 34.000 tilskuere var der ikke tale om at spare sig, og IFK foretog faktisk kun een udskiftning i 3-0-sejren (i øvrigt temmelig ufortjent; Örgryte dominerede, men IFK kunne trods usammenhængende spil slå kontra).

Nu gælder det finalen mod FCK, hvor IFK ganske vist er på hjemmebane, men ikke ellers synes at have særlige fordele. Tværtimod. Ud over, at svenskerne må ventes at være temmelig trætte, trækkes de også med skader hos vigtige stamspillere. Endelig er der den pikante detalje at FCK allerede har vundet to indbyrdes Royal League-opgør mod IFK...

Så selv om FCK ikke har vist topform på det seneste i SAS Ligaen, ligner den danske klub et godt spil - i øvrigt på den samme bane, som det danske landshold triumferede på for snart 13 år siden. Det er tid til endnu en dansk finalesejr!

Læs BetXperts indgående analyse af kampen - og se det medfølgende tip: http://www.betxpert.com/ekspert/royal/#48139