April bragte BetXpert tilbage i sort og bød på tre crossover-eksperter samt comeback til Torben N. Sørensen. Læs statusrapport fra analyse- og forumredaktør Jens Bøye.

Efter en morderisk marts måned var der mildere vinde i april der bragte os tilbage på overskudshesten. 24 eksperter satte i alt 221 tip, og 125 gik hjem med en tilbagebetaling på 104%.

Foruden de 221 tip leverede vi 57 info-analyser, dvs kampoplæg uden decideret spilforslag. 


Samlet for 2018 siger ekspertpanelets tilbagebetaling 105%. Ganske godt. Desværre et stykke fra vores gennemsnitlige betvalue der siger 108,4. Noget tyder altså på at vi generelt er for optimistiske i vores chancevurderinger – noget vi skal hanke op i.

Blandt topscorerne i april var Roman Empire med 114% for 45 tip: en god måned for den navnkundige håndboldekspert efter en tung afslutning på 2017 og en grum start på 2018.

Livestream khabib vs. McGregor UFC 229: Her kan du se kampen

 

Forum

Mens april var bedre end marts for ekspertpanelet, var det umiddelbart omvendt for forumaktiviteten. Fra 2356 indlæg i marts faldt april til 1899 styk.

Men de indlæg blev leveret af 326 bidragydere hvor der i marts kun var 276 forskellige. Så forum var mere varieret i april.

Crossover-eksperter

Men lad os vende tilbage til ekspertpanelet: Her på BetXpert har vi diverse eksperter der har indsigt i flere områder, og i april måned launchede vi tre nye crossovers.

Jesper Carstens har været cykelekspert siden 2010 og har derudover gjort sig i eSport, futsal og TV-underholdning (prisuddelinger). I sig selv en imponerende polyvalens. Men han har faktisk også dyb indsigt i spansk fodbold, et område som den gamle redacteur gerne vil have dækket mere aktivt, og derfor har blæksprutten Jesper fået endnu et kors at bære. Opgaven lyder:

Kom med eksperttip om La Liga (når du ser værdi)!

Som redaktionsassistent har han i årevis skrevet indsigtsfulde analyser om La Liga-kampe. Info-analyser, dog, og tip-analyser er noget andet. Men et spring ud hvor han ikke kan svømme, er det ikke. Dels har han som mangeårig ekspert en basal forståelse for værdi. Dels har han noget at have påstanden om den spanske fodboldindsigt i.

”Jeg har fulgt La Liga tæt siden årtusindskiftet. I første omgang primært med fokus på Barcelona (hvor især Rivaldo fangede min interesse og startede en sær forelskelse i angribere/wings, der huserer på venstresiden: Villa, Reus, Oyarzabal), men i de seneste fem år har jeg haft et mere bredt fokus på ligaen.

I år har jeg for eksempel set flere Betis-kampe end Barca-kampe, så selv om jeg helt sikkert hepper mest på Barcelona, så er det ikke mere fanatisk end som så.

Jeg har spillet på ligaen i mange år. I de første mange år tænkte jeg, at jeg kunne slå bookmakerne på enhver given kamp. Det kan jeg ikke. Jeg har en klar strategi, der baserer sig på at følge få LaLiga-hold meget tæt, og så forsøger jeg at slå bookmakerne med min grundighed. Det har fungeret for mig de seneste par sæsoner.”

Og indtil videre ser det også ud til at fungere på BetXpert. I april noterede Jesper sig for en tilbagebetaling på 125% for seks spanske fodboldtip, inkl et asian-spil på Valencia i udekampen mod Barcelona – som demonstration af at han ikke tænker med ”el cul” når han tipper. Hvis der er værdi, er han ikke bleg for at spille imod yndlingsklubben.

Læs vores store optakt til kampen mellem Khabib Nurmagomedov og Conor McGregor her.

 

Fra NBA til MMA

Den anden crossover-ekspert er Jakob Elbøl der i halvandet år var NBA-ekspert her på sitet, men løb sur i de mange kampe med begrænset betydning og stoppede per 1. januar. Han elsker stadig basketball, men føler ikke han havde det nødvendige overtag på markedet.

Fair nok. Men der er heldigvis en anden sportsgren som han følger endnu tættere end NBA, og hvor hans indsigt bedre kan give en edge i forhold til markedet: Mixed Martial Arts.

Jakob har demonstreret sin MMA-indsigt i mange forumindlæg om sporten. Og de indlæg overbeviste mig om at det var værd at tage chancen og hive ham ind som ekspert udi MMA – som supplement til kampsportsekspert Loke Barrett; de to har en frugtbar dialog om kampene.

Elbøl blev hevet ind i april og kvitterede med en fremragende start: To af to tip gik hjem, til odds 5,0 og 1,72. Vi ser frem til fortsættelsen.

Fra NFL til NBA

Vi har altså mistet en NBA-mand, men heldigvis har vi stadig Casper Eriksen og Mick Kristensen til at levere kurvede spilforslag. Og i april fil vi faktisk en afløser for Elbøl: Lasse Meineche.

Lasse er normalt NFL-ekspert her på sitet (og det er han stadig), men da han tilbød at spæde til med NBA-tip, tog vi straks imod.

”Min NBA-interesse startede tilbage i 2011 hvor jeg så finaleserien mellem Miami Heat og Dallas Mavericks. Her forelskede jeg mig med det samme i spillet, og ikke mindst Lebron James, selv om de godt nok tabte serien. Jeg spillede selv basket i mine yngre år, men et dårligt knæ gjorde desværre at jeg måtte nøjes med at følge basketball fra sofaen i stedet."

I 2017 havde Lasse en personlig tilbagebetaling på 101,56% for 152 NBA-spil. Det er ikke helt på højde med hans NLF-tal (hvor han her på sitet er noteret for 111%, dog for kun 25 tip), men det er ganske nydeligt.

NBA-eksperttilværelsen er dog åbnet i rødt: 64%. Men det er efter kun tre tip, så der skal ikke meget til før det går i sort. Analyserne har set gode ud, fx denne.

Comeback: Torben N. Sørensen

Ud over de tre crossover-eksperter kunne vi i april byde velkommen tilbage til gode, gamle Torben N. Sørensen, den navnkundige fodboldekspert der i gamle dage slog sine folder i Tipsbladet, og som siden 2007 har skrevet for BetXpert.
 

Her holdt han dog en lang pause der (bortset fra et tip i juli og et i september) varede fra december 2016 til i år. Men nu er han altså tilbage, frisk og veloplagt.

Ud over at levere sin velskrevne og heftigt efterspurgte årsberetning, har han lagt ud med at ramme fem ud af syv tip; eet er gået i odds 1,0. Tilbagebetaling 146%. Han er stadig i samlet underskud (98%; primært pga to rædselsår: 2009 og 2015) men indtil videre er han altså i plus for 2018. Sandelig også på tide at hans års-tilbagebetaling reflekterer hans altid indsigsfulde og interessante analyser og forumindlæg...

Farvel til BadVibes

Mens vi har sagt velkommen tilbage til Torben, har vi sagt farvel til tenniseksperten BadVibes der stopper pga manglende tid.

Maj: Mikes måned

Lad os slutte status af med at kaste et kort blik på maj måned der blandt meget andet (herunder diverse fodboldsæsonafslutninger og Eurovision) byder på VM i ishockey – såmænd på dansk is. Det gik i gang i fredags.

Til lejligheden har vi hentet Mike Larsen tilbage som (gæste-)ekspert. Ja, dén Mike. Mike Larsen der i årevis leverede sensationelle tilbagebetalinger som ekspert udi dansk ishockey, men som var nødt til at stoppe i 2016.

Pga arbejde er han stadig (vi er en del der håber at det går over på et tidspunkt) ude af stand til at levere tip til sit gamle område her på BetXpert, men han kan heldigvis dække denne slutrunde, ligesom han tidligere har dækket diverse slutrunder for os, og kan i den forbindelse trække på sit store kendskab til de danske spillere.

Følg hans VM-spilforslag her: http://www.betxpert.com/ekspert/mike-larsen