Velkommen til første udgave af Redaktionens Blog. Fremover får du hver torsdag et blogindlæg fra BetXperts redaktion. Formålet er, at vi gerne vil tættere på Jer brugere og fortælle, hvad der rører sig på redaktionen, og hvad vi går og arbejder på - fra hver vores område. Ligesom vi vil komme rundt om aktuelle begivenheder og dele ud af tanker og refleksioner.
Artikelredaktør Peter Bollerup har denne gang ordet - og skyder 
jagttiden på svindlere ind.

Vi starter den allerførste udgave af Redaktionens Blog med historien om et kongefald. Denne uges suverænt mest læste historie på BetXpert er nemlig den om ”Oddskongen – E&B,” en facebook-side, der bl.a. lokker med sikre gevinster ved spil på fixede kampe.

Og som om det ikke er anløbent nok, så kunne vi også afsløre, hvordan de fuskede med tidsangivelsen på de påståede fixede kampe. Læs hele historien her: Facebook-side snyder med tips på fixede kampe

Som journalist er man ikke forvænt med, at svindlere svarer tilbage på ens henvendelser, men oddskongen er en undtagelse. Han svarede følgende, da jeg skriftligt konfronterede ham med svindlen:

“Vi har ikke solgt nogen af de kampe vi kalder "fixede". Vi havde ingen likes og var desperate, derfor valgte vi at snyde folk til at tro at vi havde fixede kampe. Vi skal nok stoppe med det nu, da vi kan se at folk ikke synes godt om det."

Det kan man da kalde en indrømmelse.

På spil igen

Det er dog lidt for tidligt at tilbyde Oddskongen sin kristne tilgivelse. For senere samme dag (onsdag) midt under bombardementet på Nou Camp, hvor Getafe blev skudt i sænk med 0-6, lagde Oddskongen et livespil op på deres facebookside, hvor de tippede Neymar til at score minimum to mål.

På det tidspunkt havde han scoret et. Neymar fik dog ikke scoret flere, og dermed var spillet tabt.

Oddskongen fik dog hurtigt rådet bod på det – og slettede hele opslaget. Det konfronterede jeg ham så med, hvorefter han først svarede, at de ikke havde slettet noget som helst. Kort efter fik piben - af uvisse årsager - en anden lyd, og han indrømmede:

"Når du siger det, kan jeg faktisk godt se at opslaget ikke er der mere... Det undskylder vi meget."

Jagten fortsætter 

Jeg går ikke og bilder mig selv ind, at Oddskongen og hans kumpaner er nogle store fisk. Men svindlere som ham er med til at ødelægge det for os andre i branchen.

Jeg bilder mig heller ikke ind, at vi kan stoppe spillesider som den, men vi ser det dog som vores pligt at gøre livet så surt som mulig for svindlere som ham.

Har du i den forbindelse kendskab til andre fordækte spillesider, der forsøger at lokke bettere med manipulerede tips, så tøv ikke med at henvende dig. Og vedhæft gerne screen shots eller lignende som dokumentation, hvis du har det.

Vi holder øje - og denne form for opsøgende journalistik vil fremover komme til at fylde mere på BetXpert.

Flittig cykelekspert

Til sidst vil jeg lige rette opmærksomheden hen på en af vores cykeleksperter. Ja, vi er faktisk så heldige at have to meget dygtige cykeleksperter i Jacob Nordestgaard og Jesper Sørensen.

Sidstnævnte vil jeg dog gerne lige fremhæve. I løbet af sidste uge formåede Jesper Sørensen at skrive ikke færre end tre store optakter til de tre Ardennerklasssikere Amstel Gold Race, Fleche-Wallonne og Liege-Bastogne-Liege.

At han derudover også er en exceptionel dygtig tipper med en tilbagebetaling på 119% over mere end 500 spil gør det ikke ringere.

Hvis ikke du allerede har gjort det, kan jeg kun anbefale dig at læse vores arbejdsportræt af Jesper Sørensen, hvor han fortæller om sine arbejdsmetoder, og hvordan han kan finde så meget værdi: I maskinrummet med Jesper Sørensen

Vi er tilbage igen næste uge, hvor BetXperts udvikler, IT-ansvarlig og fodboldekspert Rasmus B. Olesen har stafetten.