Så er der ny blog fra redaktionen. Denne gang fortæller udvikler Rasmus B. Olesen om en ungdom i de gedulgte computerrum og ikke mindst om den helt store opgave, som ligger på hans bord: Nemlig at skabe det nye BetXpert med helt nyt look, design og database.

Jeg har altid anset IT-udviklere for at være et lidt særligt folkefærd. Socialt udfordrede drenge der er vokset op i forældrenes kælder, hvor der i mørket er blevet nørdet kode, drukket cola og set dårlige B-film. Det ligger ikke helt fjernt fra min egen selvopfattelse, omend jeg mener kun at have taget det bedste med mig.

 

En opvækst med konstant kærlighed til computere og sport - med personlig tæft for førstnævnte og pæne mangler i sidstnævnte. En kombination af skills der førte mig igennem en kandidat-grad i datalogi med speciale i at bygge matematiske modeller til at forudsige resultatet af fodboldkampe.

 

12 år som BetXpert-nørd

Den vigtigste mail jeg nogensinde har sendt blev afsendt i april 2003. Det var en henvendelse til sportsindex.dk (som blev til BetXpert) om at blive ekspert på østrigsk fodbold. 6 kampe. 6 tip. 6 træffere. Bum. Ind i panelet kom jeg (der var kortere vej i gamle dage) og med tiden blev det til La Liga-ekspert, Superliga-ekspert og fritids/studiejob med ansvar for blandt andet OddsXpert. Efter endt studie åbnede muligheden for at arbejde fuld tid på BetXpert.

 

Nu sidder jeg på syvende år som ansvarlig for teknik og udvikling på BetXpert (og aflæggerne Holdnyt og Betwatcher). Det moderne samfund muliggør, at driften af BetXpert er spredt ud over land og kontinent, hvorfor mit erhverv bestrides fra et énmands-kontor i det nordjyske.

 

Jeg er en teknisk enspænder, der trives i et job, hvor der ”arbejdes hjemmefra” 90% af tiden. Dét at sidde alene er en udfordring. Altså, det er en udfordring at bevare fokus og få noget fra hånden, når den eneste der holder dig i nakken er dig selv. Det er ikke for alle. Men det har sine klare fordele. Man kan arbejde (næsten) når man vil, og der er (næsten) altid arbejdsro.

 

Nyt BetXpert på vej

Og arbejdsro er påkrævet. For i disse måneder tages de første spæde skridt i udviklingen på fremtidens BetXpert. Ja, du læste rigtigt! Der er noget under opsejling. Vi føler, at tiden er løbet fra vores tekniske setup. Så nu arbejder vi på at lægge siden om, med nyt tidssvarende layout og en kodebase, der tilgodeser de mange muligheder, der er i webudvikling i dag. Det bliver lækkert, lover vi!

 

Den helt store udfordring ligger i, at BetXpert er blevet til over 13+ år. Den nuværende hjemmeside blev lanceret i 2010 og har set en del videre-udvikling med en pæn håndfuld knopskydninger. Prøv lige at tænk over, hvor mange forskellige sider, der findes her på siden.

 

Vi taler flere hundrede database-tabeller...

 

...tusindevis af templates og kode-stumper...

 

..og (uden at have talt efter) et pænt femcifret antal linier kode...ja, det kan nok ikke engang gøre det.

 

Over de sidste par år er behovet så småt vokset. Dels fordi flere og flere bruger håndholdte enheder til at gå på nettet og dels fordi, at internetbrugere i dag opfører sig anderledes end for 5-10 år siden. Selvom vi selv synes, at BetXpert rocker, så mener vi, at et nyt website kan løfte oplevelsen endnu højere.

 

Enorm opgave - kæmpe udfordring

Værsgo – så er opgaven serveret. Det er en enorm, enorm opgave – og kæmpe udfordring. Men en udfordring jeg i den grad ser frem til. Heldigvis har vi internt nogle gode hoveder, der assisterer med råd, vejledning og tilmed giver et nap med i kodningen, når det er påkrævet.

 

I denne periode af processen ligger den største del af udviklingen i at bygge et nyt fundament, der kan holde til den skyskraber, der skal bygges oven på. I den proces skal systemet sættes op, så mulighederne ikke begrænses samtidig med, at det hele strammes op, så slutproduktet bliver bedre design og (endnu) bedre brugeroplevelse.