På tærsklen til det forjættede Champions League land står de danske mestre fra FC København og de norske ditto fra Rosenborg, hvor de på nordmændenes fort, Lerkendal i Trondheim, mødes til deres første indbyrdes opgør i 3. CL kval-runde.

Den direkte duel med hvad mange betegner som de to stærkeste hold i Norden, er en kamp med store summer på spil; den samlede vinder får adgang til det lukrative gruppespil i Champions League. Danskerne har været der én gang før (for 2 år siden), mens nordmændene har været der hele 11 gange siden 1995, senest i 2007.

På vejen mod aftenens opgør, nedlagde FC København snævert de hviderussiske mestre fra BATE Borisov, som i sidste sæson efterlod et ganske solidt indtryk i deres første optræden i Champions League gruppespillet, hvor de bl.a. drillede Juventus og ydede Real Madrid respektfuld modstand. Den samlede sejr over hviderusserne var derfor en flot skalp for FC København på deres mission mod det 2. CL gruppespil på 3 år. Den mere eller mindre fortærskede undertitel "Slaget om Norden" tilføres yderligere et aspekt når man bemærker at Rosenborg på deres side ekspederede svenske AIK Stockholm ud i forrige runde. Uden at forklejne finsk og islandsk fodbold, vil den samlede vinder af de to opgør alt andet lige fremstå som det pt. stærkeste mandskab i Norden.

Vores all-round ekspert Jens Bøye, har analyseret de to hold, og mener at det bedste spil på aftenens kamp ligger i at spille på den samlede vinder af de to kampe. Det er en snæver afgørelse, hvor rutine tildeles en ikke ubetydelig rolle, men der er værdi at hente. På hvilket hold værdien kan hentes, kan man se ved at læse Jens' analyse på http://www.betxpert.com/ekspert/tips/rosenborg-fc-kobenhavn-gar-videre-rosenborg

I aften spilles yderligere første kamp i 4 øvrige opgør i den sidste og afgørende kval-runde til CL gruppespillet. I skrivende stund forefindes analyse af det ene af disse opgør, Dynamo Kiev-Ajax, i vores brugertips-sektion, hvor en bruger også har kigget på et andet tip til Rosenborg-FCK kampen.