Hvem bliver Premier League topscorer i 23/24-sæsonen? Det er det store spørgsmål. Erling Braut Haaland fra Manchester City blev sikker topscorer i 22/23-sæsonen, hvor den norske stjerner scorede hele 36 mål i sæsonen. BetXpert gør status over målskytterne i Premier League og giver dig overblikket over favoritterne til at blive topscorer i Premier League 23/24. 

Spil på Premier League-topscoreren hos comeon!

Odds på Topscorer i Premier League 23/24

Hvem er topscorer i Premier League, når sæsonen 23/24 er færdigspillet? Haaland var med i 35 Premier League-kampe for Manchester City i sin debutsæson i klubben, og han er bookmakernes største favorit til at blive topscorer igen i 23/24-sæsonen. Se odds på Premier League topscoreren 23/24 her.   

Inden du evt. vælger at placere et væddemål på Premier League 2024 topscorer, kan det være en god ide at  lytte til tips fra eksperter og læse eller høre om, hvad de har gjort sig af tanker. 

Jota bliver topscorer (uden Haaland): Odds 41,00 hos Bet365*

Det ligner at Liverpool kan blive et af de mest scorende hold i denne sæson. Bet365* (og sikkert andre) tilbyder selvfølgelig spil på topscorer uden Erling Håland. Salah står til 6, hvilket ikke helt frister med den dalende skarphed han viste i sidste sæson. Darwin Nunez (odds 12) er stadig en kende ustabil og er pt. ikke den skarpeste foran kassen. Jody Gakpo (odds 29) er i træningskampene rykket ned på midtbanen/semi 10’er. Så er der Jota tilbage til odds 41. Det er outsider, men kan han holde sig skadesfri kan det blive rigtig interessant. Den lille portugiser har scoret i træningskampene og taler varmt om samspillet med Mac Allister.

Favoritter til at vinde Premier League topscorer

Her gennemgår vi nogle af de største favoritter til at blive topscorer i Premier League 23/24.

Erling Haaland er storfavorit til topscorertitlen

Hvis man tager et kig på bookmakernes Premier League topscorer odds, står det hurtigt klart, at der er bred enighed om, at Erling Haaland bliver Premier League topscorer igen i år. Som nævnt i indledningen blev nordmanden topscorer i sin debutsæson for City med hele 36 mål. De 36 mål er nu rekord for flest mål i Premier League nogensinde.

Før var rekorden på 34 mål, som både Andy Cole og Alan Shearer formåede at gøre i henholdsvis 93/94-sæsonen og 94/95-sæsonen.

Det giver da så afgjort også god mening, at Haaland er bookmakernes favorit til at gentage bedriften fra sidste sæson og blive topscorer i Premier League igen. Han spiller på det bedste hold i verden, og han har fantastiske spillere omkring sig. City er et hold, der skaber masser af chancer, og Haaland er så træfsikker og dygtig en angriber, at det nok skal blive til en masse mål for Haaland igen i 23/24-sæsonen af Premier League, hvis han holder sig skadesfri.

Odds på Erling Haaland hos NordicBet 

Mohamed Salah som topscorer i Premier League

En anden spiller, der tidligere har været topscorer i Premier League, er Liverpool-stjernen Mohamed Salah. Han er også blandt de største favoritter til at blive Premier League topscorer 23/24.

Den 31-årige egypter er tidligere blevet PL topscorer tre gange i karrieren. I 17/18-sæsonen blev Salah topscorer med flotte 32 mål, og han blev også delt topscorer i Premier League i 18/19 og 21/22.

Danske topscorer på Premier League

Der har aldrig været en dansk spiller som topscorer i den engelske Premier League, men det kan være, at der kommer det i 23/24-sæsonen, eftersom Rasmus Højlund er skiftet til Manchester United.

Højlund er nok købt ind til startopstillingen i United, og hvis han formår at bide sig fast i startopstillingen hurtigt, kan der være mange mål i Højlund i Premier League 23/24.

Christian Eriksen er den danske spiller i historien, der har lavet flest Premier League-mål. Eriksen har scoret over 50 mål i Premier League i klubber som Tottenham, Brentford og Manchester United. Eriksen har scoret stort set alle disse mål for Tottenham, som han forlod efter 19/20-sæsonen, hvor han skiftede til Inter.

Nicklas Bendtner er den næstmest scorende danske fodboldspiller i Premier League-historien. Bendtner nåede i sin karriere at score 32 mål i 136 kampe. 24 af de 32 Premier League-mål scorede Bendtner for Arsenal, og de resterende 8 mål lavede han for Sunderland i 11/12-sæsonen, hvor han var lejet ud.

Udfordrere til topscorertitlen

Haaland og Salah er bookmakernes største favoritter til at blive PL topscorer i 23/24.

Af andre spillere kan Liverpools Darwin Núñez fremhæves. Uruguayaneren scorede i sin debutsæson for Liverpool 9 mål, så der skal helt andre boller på suppen, hvis Núñez skal blive Premier League topscorer 23/24.

Núñez har dog før bevist, at der er masser af mål i ham. I 21/22-sæsonen scorede han 26 mål for Benfica i den bedste portugisiske række. Der er selvfølgelig forskel på den portugisiske liga og Premier League, men hvis Núñez’ anden sæson i Liverpool bliver markant bedre end første sæson, kan han godt være en outsider til topscorertitlen.

Også Marcus Rashford fra Manchester United er en bejler til topscorertitlen i Premier League. Rashford var strålende spillende i sidste sæson, hvor han scorede 17 Premier League-mål for Manchester United. Det er det højeste antal Premier League-mål for Marcus Rashford. Samme antal mål scorede han i øvrigt i 19/20-sæsonen for Manchester United.

Hvem blev topscorer i Premier League de sidste 10 sæsoner

I det her afsnit kan du få en oversigt over, hvem der er blevet PL topscorer de seneste 10 sæsoner.

Sæson

Spiller og hold

Antal mål

22/23

Erling Braut Haaland, Manchester City

36 mål

21/22

Mohamed Salah, Liverpool og Heung-min Son, Tottenham

23 mål

20/21

Harry Kane, Tottenham

23 mål

19/20

Jamie Vardy, Leicester

23 mål

18/19

Sadio Mané (LFC), Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal), Mo Salah (LFC)

22 mål

17/18

Mohamed Salah, Liverpool

32 mål

16/17

Harry Kane, Tottenham

29 mål

15/16

Harry Kane, Tottenham

25 mål

14/15

Sergio Aguero, Manchester City

26 mål

13/14

Luis Suarez, Liverpool

31 mål

Der er mange verdensklassespillere på Premier Leagues topscorerliste gennem årene, og der er ingen tvivl om, at Premier League 23/24-topscoreren også vil kunne bære det prædikat. 

Spil på Premier League-topscoreren hos bet365 her

Spørgsmål og svar om topscorer i Premier League

Her kan du læse nogle af de mest stillede spørgsmål om Premier League 2024 topscorer.

Hvem er favorit til at blive Premier League topscorer 2023/2024?

Erling Braut Haaland fra Manchester City er den store favorit til at blive Premier League topscorer igen i den her sæson.

Hvem blev Premier League topscorer 2022/23?

Det gjorde Erling Haaland med sine 36 scoringer for Manchester City i 22/23.

Kan Rasmus Højlund bliver Premier League topscorer?

Danskeren ventes at få svært ved at score flere mål end Haaland, men der er udsigt til mange minutter i United, så han får bestemt muligheder for at få lavet en del mål i Premier League.