Hvem bliver topscorer i La Liga 23/24? En ny sæson af den spanske La Liga er skudt i gang, og Robert Lewandowski og Jude Bellingham er bookmakernes favoritter til at blive årets topscorer. Her kan du se de nuværende topscorere i La Liga, og odds på hvem der bliver den endelige topscorer i sæsonen.

La Liga topscorer odds 2023/24

Her kan du sammenligne odds på topscoreren i denne sæson af La Liga hos udvalgte bookmakere

La Liga topscorere

Vores favoritter til at blive topscorer i La Liga 2023/2024

Der er forud for hver sæson meget spekulation og diskussion om, hvem der mon ender med at løbe med ligaens Pichichi-trofæ til sidst.

Roberto Lewandowski (F.C. Barcelona)

I sidste sæson nappede Barcelonas Robert Lewandowski prisen med sine 23 mål i 34 kampe. Trods den flotte præstation var det alligevel et af de laveste målsnit for en ligatopscorer i Spanien i mange år. Man skal helt tilbage til Diego Forlán i sæsonen 2003/2004 for at finde et lavere målsnit pr. kamp for en La Liga-topscorer.

Robert Lewandowski er favorit til at nappe topscorer-trofæet igen i år og især nu hvor hans absolut største rival, Karim Benzema, har forladt ligaen.

Jude Bellingham

Hans største konkurrent ligner noget overraskende Real Madrids Jude Bellingham. Den unge englænder har efter sit skifte fra Dortmund scoret mål på samlebånd i hovedstadsklubben. Lewandowski er qua sin historik dog stadig favorit til at løbe med titlen.

Real Madrid har også hevet den 33-årige offensiv Joselu ind på en lejeaftale fra Espanyol. Joselu har en fortid på Real Madrids B-hold, hvor han faktisk var en flittig målscorer i sin tid.

Joselu har været igennem en næsten omvendt karriere - gennembruddet er nærmest først kom i 30 års alderen. Den gode formkurve resulterede i debut på det spanske A-landshold (den ældste debutant på et spansk landshold nogensinde) til kampe i foråret 2023. Her nettede Joselu 3 mål i 4 kampe.

Antoine Griezmann (Atlético de Madrid)

Atletico Madrids Griezmann nettede 15 gange i den forgangne sæson og er ikke den type offensivspiller, der leverer mål på samlebånd. Heller ikke Morata kan præstere samme kontinuitet.

Griemann blev nummer tre på La Liga topscorerlisten tilbage i 2015/16, da han for anden sæson i træk nåede op på 22 mål.

Tips til at oddse på den bedste målscorer i La Liga 2023/24

Som det kan ses ovenfor, så er der flere om buddet. Inden sæsonen var det svært at se, hvem der skulle kunne true Robert Lewandowski. Jude Bellinghams fremragende start tyder dog på, at der ender med at komme spænding, når det gælder La Liga topscorer odds.

Der er dog på ingen måde lagt til, at kampen bliver begrænset til en duel mellem de tidligere Dortmund-stjerner Lewandowski og Bellingham. Griezmann har fået en solid start i Atlético Madrid.

Sæsonens store overraskelse Girona har den målfarlige ukrainer Artem Dovbyk, som også bliver uhyre interessant at følge. Der er også mere velkendte La Liga-profiler som Iñaki Williams, Álvaro Morata, Gerard Moreno og Mikel Oyarzabal.

Når man foretager La Liga topscorer odds, så er der et par ting, som man skal have i tankerne.

Transfers

For det første skal man vælger en spiller, hvor der ikke den store chance for, at han til januar skifter til en anden liga. Her ser det fornuftigt ud med folk som Jude Bellingham og Roberto Lewandowski. De spiller i Spaniens to absolut største klubber, hvorfor risikoen for, at de skulle blive solgt i januar er relativt lille.

Ser man derimod på en spiller som Iñaki Williams, så ser det straks anderledes ud. Williams har tidligere eksempelvis været rygtet til Premier League, hvor især Aston Villa er varme på baskeren.

Spilletid

Det handler naturligvis også om at sikre sig, at ens valg ventes at få godt med spilletid i løbet af sæsonen.

Ser man bare på topscorerlisten, når man foretager odds på La Liga-topscorer, så kan det gå galt. Nogle spillere spiller nemlig fast, mens andre ofte bliver brugt som indhoppere/supersubs.

Danskere på La Liga topscorerlisten

Vi har i år blot to danskere i La Liga. Vi må desværre melde, at der mildt sagt ikke er den store sandsynlighed for, at vi får en dansk La Liga-topscorer.

Det skyldes, at den ene er Filip Jørgensen, som vogter målet hos Villarreal. Den anden er FC Barcelonas Andreas Christensen, der qua sin rolle som midterforsvarer dog scorer flere mål end sin landsmand - dog langt fra nok. Christensen nettede sidste år én gang for Barca, og har i denne sæson fortsat første scoring til gode.

Den mest scorende dansker i La Liga er Micheal Laudrup, som nåede i alt 52 mål over sine syv sæsoner i Barcelona og Real Madrid. Hans bedste sæson var 1991/92, hvor han nettede 13 gange for Barca. Det rakte til en del niendeplads på La Liga-topscorerlisten.

Der er også Brøndby-helten Bent "Turbo" Christensen. Han scorede imponerende 35 mål over tre sæsoner for SD Compostela. Det blev dog ikke til mere end 12 mål i nogen af sæsonerne, hvorfor han aldrig var i nærheden at blive topscorer, da dette normalt krævede mellem 28 og 35 mål.

Danmarks seneste La Liga-angriber Martin Braithwaite var heller aldrig for alvor tæt på. Gennem hans 118 La Liga-kampe er det blevet til 25 mål. Han bedste sæson var 2022/23, hvor han trods Espanyols nedrykning fik scoret hele ti gange.

Tidligere topscorere i La Liga

Når man skal foretage sit La Liga-topscorer odds, så kan det også være en fordel at se tilbage i tiden. Det er eksempelvis en god idé at se på, hvor mange mål, det normalt kræver at kunne lade sig krone som Spaniens målkonge.

Derudover kan tidligere sæsoners præstationer også give en indikation på, hvad man kan vente sig af de forskellige profiler. Derfor får du her listen over de seneste ti års top tre på La Liga topscorerlisten med antal mål i ().

                          Sæson Topscorer (Mål) Topscorer (Mål) Topscorer (Mål)
2013/14 Cristiano Ronaldo (31) Lionel Messi (28) Diego Costa (27)
2014/15 Cristiano Ronaldo (48) Lionel Messi (43) Antoine Griezmann & Neymar (22)
2015/16 Luis Suárez (40) Cristiano Ronaldo (35) Lionel Messi (26)
2016/17 Lionel Messi (37) Luis Suárez (29) Cristiano Ronaldo (25)
2017/18 Lionel Messi (34) Cristiano Ronaldo (26) Luis Suárez (25)
2018/19 Lionel Messi (36) Karim Benzema & Luis Suárez (21)
2019/20 Lionel Messi (25) Karim Benzema (21) Gerard Moreno (18)
2020/21 Lionel Messi (30) Karim Benzema & Gerard Moreno (23)
2021/22 Karim Benzema (27) Iago Aspas (18) Raúl de Tomás & Vinícius Júnior (17)
2022/23 Robert Lewandowski (23) Karim Benzema (19) Josuelo (16)

Hvem er favorit til at blive topscorer i La Liga 2023/24?

Sidste års topscorer Robert Lewandowski er favorit til at gentage den triumf.

Hvem kan blive La Liga topscorer 2023/24?

Foruden Robert Lewandowski, så melder folk som Jude Bellingham, Antoine Griezmann, Josuelo og Gerard Moreno sig også ind i kampen om La Ligas topscorertitel.

Kan Jude Bellingham blive topscorer i La Liga?

Hvis Jude Bellingham kan holde sin nuværende scoringsfrekvens over hele sæsonen, så skal Lewandowski stå tidligt op for at slå englænderen.