Glimrende udebanespil i denne uge. Se spiltankerne om den nye runde i den bedste franske fodboldliga. Kampanalyser med trupnyt, oddsforslag og løbende forumuddybning.

Jeg ramte alle mine løse spiltanker i seneste runde, mens mine deciderede tip tankede. Varians er nok en del af forklaringen, men alligevel værd at tænke over.

Ikke desto mindre har jeg også i denne uge vovet mig ud i nogle deciderede tip. Der er bl.a. værdi i udeholdene Guingamp og Nice. Hold også øje med topkampen mellem Lille og PSG. Den har jeg ikke fundet værdi i endnu, men det kan være det kommer.

I følgende optakt leveres en gennemgang af hvert opgør i denne runde, med kig på de væsentligste elementer, herunder trupnyt. 

Humlen er naturligvis: Er der værdi i oddsene? Det vil jeg langt fra altid kunne svare på når optakten udlægges. Men hvis jeg ikke har et decideret tip, vil jeg ofte have foreløbige idéer. Tættere på kampene kan det være at jeg får nye idéer der måske endda går imod de oprindelige spiltanker, men det er fint nok. Jeg opdaterer så i forum. Det er netop meningen med disse optakter – at vi løbende skal analysere, opdatere og blive klogere.

Hjælp meget gerne med input i forum: Spørgsmål og spilforslag.


Dijon – Amiens

Spilles fredag 12/4 kl 19:00. Se mere info i vores matchcenter.

Løse spiltanker: X til odds 3,2 hos

Blot én plads skiller de to hold, men Amiens har 7 point ned til Dijon der ligger tredjesidst. Amiens har da også spillet bedst i år og er uden tab i seneste 6 kampe. Men efter en elendig periode choksejrede Dijon i Lyon i seneste runde, og nu har hjemmeholdet kreatør Sliti klar efter skade.

Dijon (nr 18)
Kvikfodet og teknisk offensiv med fint potentiale, men efter nogle hvedebrødsdagskampe med fin dynamik efter januar-trænerskifte til Kombouaré sank holdet ned i noget der lignede apati. Impotens fremme (bortset fra kreatør Sliti), usikkerhed i forsvaret. Sejr over Lyon vendepunkt eller enlig svale?

Form: 1-1-8 i seneste 9 kampe. Men sejr faldt i seneste runde.

Senest: 0-4 hjemme mod PSG og 0-1-tab hos bundholdskollega Guingamp. Her var forsvaret dog ganske godt, minus en ringe målmand Allain. 0-1 hjemme mod Nice. Forsvar igen ok (dog svag modstand), men offensiv igen ringe. Nice dog endnu ringere, så ret uheldigt tab. Bestemt ikke hjuplet af dumt rødt til Sammaritano. 3-1-sejr hos Lyon. Trods fravær af vigtige Dijon-hold og trods Lyon-føring i 1. minut. I 7. minut stod der allerede 2-1 til Dijon. Dog to ret heldige mål.

Trupnyt: Tilbage efter skade: kreatør Sliti (efter 2 kampe). Klar efter karantæne: Offensivafløser Sammaritano. Stadig skade: def-midtbanemand Abeid (3. kamp i træk) og venstreback-afløser Rosier.

Amiens (nr 17) 
Defensiv er ikke supergod, men kan stå kompakt og drille, og målmand Gurtner er dygtig. Uden at sprudle ser offensiv klart bedre ud fra februar med Konaté tilbage fra skade, Ghoddos vendt hjem fra Asian Cup og lejesvend-angriber Guirassy kommet til.

Form: 3-4-1 i seneste 7 kampe, 2-4-0 i seneste 4 kampe og nydeligt spil. Dog bedst hjemme.

Senest: Fortjent hjemmesejr over Nîmes fulgt af ret heldig 0-0 i Angers (der brændte straffe). 0-0 hjemme mod Bordeaux. Havde fortjent bedre; holdt girondinerne helt fra fadet og havde selv en del forsøg. 2-2 hjemme mod Saint-Étienne trods rødt kort i 32. Scorede endda til 2-1 10 mod 11. Stærkt kæmpet.

Trupnyt: Ny karantæne: midterforsvarer Lefort (glimrende alternativer). Angriber Guirassy tilbage efter 3 spilledage i skammekrogen. Stadig ude: offensivmand Ghoddos der missede St.-Étienne.

Nantes – Lyon

Spilles fredag 12/4 kl 20:45. Se mere info i vores matchcenter. 

Ustabile Lyon (nr 3) tabte senest til bundhold Dijon, og træner Genesio er trængt. Direkte spillende Nantes er egentliget hold der kunne gøre Lyons situation til en egentlig krise, men bretonerne er svækket i midterforsvaret og kører heller ikke for godt: fire tab i træk. Værdi? Jeg er i tvivl.

Nantes (nr 15)
Efter tung sæsonstart klare fremskridt efter trænerskifte i oktober til erfarne og viljestærke Halilhodzic der ynder direkte spil med lav risiko for farlige boldtab. Defensiv generelt solid. Men januarsalg af topscorer Sala og hans død ved flystyrt medførte sorg og en del ustabilitet, og selv om afløser Coulibaly kan være god, er offensiven mindre slagkraftig nu.

Form: 2-1-4 i seneste 7 kampe.

Senest: 2-3 hjemme mod Lille. Nantes foran 2-0, men fortjent tab, selv om Pallois (ellers god kamp) begik stor fejl ved Lilles sejrsmål, og selv om Eysseric brændte straffe til sidst. 0-3-tab i Paris i pokalsemifinale (og fraværsramte PSG brændte straffe i 2. halveg); Nantes kunne dog have fået straffe i 1. halvleg. 0-1-tab i Toulouse der brændte straffe. Dog: Nantes 10 mod 11 i 75 min. Flot kamp af målmand Tatarusanu.

Trupnyt: Tilbage efter karantæne: angriber Coulibaly (hurtigløber Waris gjorde det godt, men det er bedst med ham på kanten med store Coulibaly i front). Ny karantæne: midterforsvarer Pallois. Nok stadig ude: def-midtbanemand Krhin.

Lyon (nr 3)
Ustabilt hold. Har i år fx slået PSG og snublet mod fx Strasbourg og Dijon. Når det kører, vældigt stærk offensiv (Depay dog humørspiller og sur når ikke bruges) og typisk god gang i chanceproduktionen. Men defensiv afgiver generelt mange chancer, især ved kontra, også når der spilles med tre midterforsvarere (Marcelo slasklangsom). Men målmand Lopes knalddygtig.

Usikkerhed om træner Genesio. Vil gerne blive i klubben i næste sæson, men mange fans vil af med ham, og præsident Aulas tøver med at forlænge kontrakten. Efter Dijon-fadæse diverse rygter (Mourinho, Blanc, Garde...)

Form: 4-1-2 i seneste 7 L1-kampe. + nederlag i forrige tirsdags pokalsemifinale hjemme mod Rennes.

Senest: 1-0-sejr i Rennes. Ret god kamp; pæn kontrol, men ret få store chancer. Dem var der til gengæld en del af i tirsdagens pokalsemifinale mod samme klub, denne gang hjemme: 2-3-nederlag efter skidt forsvarsspil og ujævn offensiv. Bemærk: I begge Rennes-kampe spillede Lyon 4-3-1-2 (normalt 4-2-3-1), med først Traoré, så Depay på bænken. 1-3 hjemme mod agterlanterne Dijon trods fravær af vigtige Dijon-folk og trods føring i 1. minut. I 7. minut stod der allerede 1-2 (dog to ret heldige Dijon-mål). Lyon var tilbage i 4-2-3-1, men med Traoré og Depay på bænken. Det var midtbanemand Ndombele også. De kom ind, men det hjalp ikke.

Trupnyt: Tvivl om venstreback Mendy (afløser Rafael ret ringe i seneste kampe) og højreback-afløser Tete.

Marseille – Nîmes

Spilles lørdag 13/4 kl 17:00. Se mere info i vores matchcenter. 

Over 2,75 mål til odds 1,88 hos

Det omvendte opgør endte 3-1 til Nîmes, og trods fravær i forsvar graver den kække oprykker sig næppe ned på Velodromen i dette sydderby. Marseille var målløs i Bordeaux, men manglede Balotelli fra start; han er nok på banen fra første fløjt nu. 
Læs hele analysen

Caen – Angers

Spilles lørdag 13/4 kl 17:00. Se mere info i vores matchcenter. 

Bundholdet Caen har mere at spille for end midterhold Angers (og har færre skadesproblemer), men det ville ligne de fight- og comeback-glade angevinere dårligt at stoppe med at spille og kæmpe. Værdi? Umiddelbart svær at finde.

Caen (nr 19)
Enkelte gode spillere, men overordnet tynd trup. Og rutinerede kræfter som midterforsvarer Baysse har svigtet. Stadig: God midtbanetekniker i Fajr, hurtige kanter i Ninga og Beauvue og snu centreforward i Crivelli (der dog ind i mellem bruges som højrekant; mærkeligt).

Ekstra træner: I slut-februar blev erfarne Courbis hentet ind som hjælper til uerfarne Mercadal. Courbis troede han skulle være chefen, men blev i slut-marts sat på plads af klubben; er kun assistent. Uelegant.

Form: 1-2-9 i år.

Senest: 0-5 hjemme mod et ellers meget mandefaldsramt Saint-Étienne-hold. Sæsonens elendigste indsats af normannerne. Men lige efter landskampspausen 1-0-sejr hos stærke Monaco (der dog havde en del fravær). Temmelig heldigt; hjemmeholdet burde have scoret, og normannerne fokuserede næsten udelukkende på forsvar efter tidlig føring. Men altså: Sejr! Men så: 0-2-tab i Nïmes. Efter gensidigt bleg forestilling, men hvor Caen ville mest, blomstrede hjemmeholdet til sidst og scorede 2 sene mål.

Trupnyt: Ude pga skader: angrebsafløser Bammou, forsvarsafløser Genevois og midtbaneafløser Ndom. Midterforsvarer Baysse fortsat sat af.

Angers (nr 12)
Stærk fysik, velorganiseret defensiv (dog tungt midterforsvar), godt hovedspil (farlig på dødbolde) og gode kontraer. Ofte ineffektiv foran mål. Medmindre holdet er bagud; imponerende comebacks, gerne fra to mål nede.

Form: 3-6-1 i seneste 10 kampe, siden slut-januar hvor spilkvaliteten fik nogle nøk opad med skifte til tre midterforsvarere. Siden temmelig godt spil og nydelige resultater. Dog i marts: defensiv temmelig usikker, og offensiv ustabil. 

Senest: Efter flot comeback i Montpellier skuffende 0-0 hjemme mod Amiens. Men ret uheldigt; glimrende spil og brændt straffe. Seneste runde: 2-2 i Marseille trods mange fravær (Marseille havde dog 3 karantæner). Marseille-føring på 2-0 via mål scoret i 6. og 16. Angers-udligning via to straffespark. Hjemmeholdet var overlegent i de første 25 minutter, men tog så for løst på det, og samtidig strammede angevinerne op, blev solide i forsvaret og pressede flittigt. Klassisk Angers - de nægter at give op, bæsterne :-). 3-3 mod Rennes. Nyt comeback: Udligning i 92. Værd at bemærke: Adelaide der normalt er kant, var på midtbanen og kvitterede med 2 mål. Andet: Midterforsvarer Pavlovic tilbage efter karantæne, men var på bænken. Mærkeligt.

Trupnyt: Skadet (for 2. kamp træk og for resten af sæsonen): midtbanekæmpe Ndoye.  Også ude for 2. kamp i træk: angriber Bahoken. Skadestvivl: kreatør Tait. Tilbage efter skader: venstreback Manceau (missede seneste kamp; afløser Capelle var ret ringe), def-midtbaneafløser Pajot og angriber Kanga.

Monaco – Reims

Spilles lørdag 13/4 kl 17:00. Se mere info i vores matchcenter.

Løse spiltanker: Reims +0,5 til odds 2,0 hos

Trods meget ringere placering er storklubben Monaco favorit. Tjah. Monegaskernes spil har været meget bedre i 2019 end i efteråret, men der er stadig visse problemer, og til denne kamp er der tvivl om forsvarsstyrmanden samt topscoreren. Kan Reims (kun 1 nederlag i år og flot sjetteplads) drille? Det kunne oprykkeren senest mod Lille.

Monaco (nr 16)
Efter elendigt efterår har diverse januartransfers (tilgang, bl.a., af Fabregas og fløjspiller Martins) og Jardims tilbagevenden til trænerposten i samme måned betydet klar fremgang. Der er dog stadig lakuner, især defensivt. Monaco har diverse individualister og stor potentiel slagkraft, men rigtigt sammenspillet er holdet ikke endnu. 

Form: 4-4-1 i L1 siden Jardim vendte tilbage.

Senest: Ret uheldig 1-1 hjemme mod Bordeaux. Meget fortjent 1-0-sejr hos Lille. Trods fravær af bl.a. topscorer Falcao. 0-1 hjemme mod bundhold Caen. Ret uheldigt (og der var 3 karantæner + Fabregas-skade). 1-1 i Guingamp. Tidlig G-føring via hjørnespark/hovedstød og derefter stædigt forsvar (inkl en masse film og tidsudtrækning, især af Roux). Dog nogle store monegaskerchancer (trods en del forvirring i opspillet) og udligning til sidst.

Trupnyt: Skadestvivl om forsvarsstyrmand Glik og angriber/topscorer Falcao (han missede Guingamp).

Reims (nr 6)
Oprykkerklubben har imponeret, især i 2019. Efter et offensivt spagt (men defensivt solidt) efterår, har der været diverse sprudlerier i år. Bl.a. pga januartilgang af den dygtige venstrefløj Zeneli.

Form: 5-6-1 i seneste 12 kampe.

Senest: 1-1 hos Dijon; skuffende (11 mod 10). 1-0 hjemme over Nantes; en sejr der burde have været større. Godt spil. Men så 0-4-tab i Strasbourg der endda kørte turnover. Dog lidt uheldigt; Reims burde have ført ved pausen. Usædvanligt kollaps i 2. halvleg. 1-1 mod Lille. Ret heldigt: Lille spillede bedst. Reims hankede dog op i spillet til sidst.

Trupnyt: Venstreback Konan stadig skadet (januar-tilkommer Baba har generelt gjort det godt på pladsen, men var ringe mod Strasbourg).

Strasbourg – Guingamp

Spilles lørdag 13/4 kl 17:00. Se mere info i vores matchcenter.

Guingamp +0,5 til odds 1,88 hos

Guingamp har mest at spille for – er nedrykningstruet, mens Strasbourg har sit på det tørre. Alsacianerne har 3 flotte resultater i træk, men det kan have kostet kræfter (+ markant skadestvivl),
og bretonerne styrkes i forhold til 1-1 mod Monaco. 
Læs hele analysen

Montpellier – Toulouse

Spilles søndag 14/4 kl 15:00. Se mere info i vores matchcenter. 

Løse spiltanker: Under 2 mål til odds hos 2,16 hos

Montpellier har en defensiv der typisk er solid (kneb mod Nice, men primært på kanterne; Toulouse er svækket på højre fløj). Offensiven kan lyne, men var bleg i seneste runde. Toulouse har ofte en frisk spillestil, men holdets seneste kampe har alligevel været målfattige i begge ender.

Montpellier (nr 8)
Generelt defensivt solid (3 midterforsvarere). Offensiv virkede tynd i sæsonstart, men siden markant fremgang pga sommertilgangene Mollet, Delort og Laborde.

Form: 3-0-4 i seneste 7 kampe.

Senest: 2-2 hjemme mod Angers trods 2-0-føring plus Angers-rødt. Derefter 2-3-tab i Lyon. Spillet var egentlig glimrende, men angriberne Delort (ellers været god) og Laborde svigtede. Til gengæld var kreatør Mollet tilbage i hopla efter formdyk. 2-0 over Guingamp. God indsats. 0-1-tab i Nice. Fortjent. Hjemmeholdet voldte store problemer på kanterne og fik diverse dødbolde.

Trupnyt: Nok stadig ude: venstrebacks Oyongo og Cozza (afløser Ristic god mod Guingamp, men ringe mod Nice) samt midtbane-indskifter Sambia. Stadig ude: venstrekant-indskifter Dolly.

Toulouse (nr 14)
Mange sommerudskiftninger, inkl på trænerposten. Kvikke offensivfolk, især Gradel. Men problemer i efteråret, bl.a. pga forsvarsskader. Spil har generelt været en del bedre i 2019.

Form: 2-2-3 i seneste 7 kampe, inkl 1-5-tab i Lyon, men seneste 3: 2-1-1.

Senest: fortjent 1-0 hjemme over Guingamp og 1-1 i Nice. Her var spillet dog tungt, og pointet ret heldigt. 0-1 hjemme mod PSG i tæt kamp. Pariserne havde dog mange fravær. 1-0 over Nantes. Forjent. Gradel brændte endda straffe. Dog: Nantes 10 mod 11 i 75 min.

Trupnyt: Nok stadig ude: målmand Goicoechea (havde ellers erobret en startplads i slut-marts; normal førstemand Reynet dog ok i seneste kampe) og kreatør/højrekant Dossevi. Samt fløjiindskifter Jean.

Rennes – Nice

Spilles søndag 14/4 kl 15:00. Se mere info i vores matchcenter. 

X2 til odds 2,15 hos

Nice spiller for en EL-plads, mens Rennes synes fokuseret på pokalfinalen mod PSG senere på måneden. Bretonerne har et godt hold, men det er (muligvis meget) fraværsramt, og det kan koste mod de farlige Nice-fløje. 
Læs hele analysen

Saint-Étienne – Bordeaux

Spilles søndag 14/4 kl 17:00. Se mere info i vores matchcenter. 

Hjemmestærke Saint-Étienne skal være favorit mod karantæneramte Bordeaux, men pas lidt på: Helgenklubben kan også være temmelig fraværsramt, og det så skidt ud i sidste uge at måtte nøjes med uafgjort mod 10 Amiens-folk. Desuden er Bordeaux ubesejret under Paolo Sousa.

Saint-Étienne (nr 4)
Helgenklubben spiller gerne positiv, boldbesiddende fodbold under Gasset – med driblestærke Cabella og Khazri som iøjnefaldende offensivfolk. Og det går generelt godt (ind i mellem koster det mod gode kontrahold). Men Saint-Étienne KAN også være solid og forsigtig. Dog langsomt midterforsvar.

Form: 3-1-3 i seneste 7 kampe.

Senest: Fortjent 0-1-tab hjemme mod Lille, men så 5-0-sejr i Caen. Bl.a. stærkt spil af angriber Beric der ellers har siddet meget på bænken. Startede også inde mod Nîmes og scorede i fortjent 2-1-sejr. 2-2 i Amiens. Udligning i 95., men var 11 mod 11 i 60 minutter, og hjemmeholdet scorede endda i undertal, så skuffende af SE.

Trupnyt: Tvivl om def-midtbanemand Benasser der missede Amiens. Hans afløser, Vava, må ikke spille – han ejes nemlig af Bordeaux. Venstreback Silva stadig ukampdygtig, mens fløjindskifter Salibur er klar efter skade.

Bordeaux (nr 13)
God trup, men uropræget sæson med to trænerfyringer (Gourvennec samt Bedouet/Ricardo), senest i start-marts. Talentfuldt forsvar hvor der er blevet begået en del fejl (men god keeper i Costil). Hurtige og pågående fløje, men de har haft mange formdyk, og angriberne (inkl Andreas Cornelius), ellers gode på papiret, har scoret for lidt.

Men ny træner lige før landskampspausen i marts: Paolo Sousa. Spiller 3-4-3. Ser nydeligt ud. Solidt defensivt. Offensiv mangler stadig en del, men på vej fremad. Kamano og de Préville virker klart bedre nu.

Form: 1-2-0 (3-1) efter Sousa tog over.

Senest: 1-1 hjemme mod Rennes. Nydeligt spil. Så heldig 0-0 i Amiens hvor girondinerne ikke havde én eneste afslutning inden for målrammen. Og så 2-0 hjemme over Marseille. Solid defensiv og godt kontraspil.

Trupnyt: Nyt fravær pga karantæne: fløjspiller De Préville samt midterforsvarerne Pablo og Jokanovic. Stadig skadet: angrebsindskifter Cornelius. Skadestvivl: fløjindskifter Kalu, højreback-afløser Palencia, midtbanereserve Tchuoameni

Lille – PSG

Spilles søndag 14/4 kl 21:00. Se mere info i vores matchcenter. 

Lille har mest at spille for – skal konsolidere andenpladsen, mens PSG reelt er mester (uafgjort er nok). Desuden er pariserne nok stadig uden Neymar og Cavani. Værdi i Lille der har gjort det flot med Pepe & Co? Jeg tvivler efter oddsfald fra cirka 7 til 4,4. PSG kan godt lide at sætte ting på plads, og i forhold til sidste weekend kan offensiven forstærkes af Mbappé og Di Maria. Ligefrem værdi i PSG nu? Måske.

Lille (nr 2)
Solidt forsvar. Hurtigt, pågående offensiv af især Pepe og Bamba. Centreforward mindre skarp, men hjulpet i 2019 med unge Leao fra start og rutinerede Rémy som indskifter.

Form: 7-3-1 i 2019.

Senest: meget fortjent 1-0-sejr i Saint-Étienne, men derefter fortjent 0-1 mod Monaco hvor kun målmand Maignan udmærkede sig (højreback Celik og kantspiller Pepe dog ok). 3-2-sejr i Nantes. Nantes foran 2-0, men fortjent Lille-sejr, selv om Nantes-forsvarer begik stor fejl ved Lilles sejrsmål, og selv om Nantes-offensivmand brændte straffe til sidst. 1-1 i Reims. Ret uheldigt: Lille spillede bedst i det meste af kampen. Reims hankede dog op i spillet til sidst.

Trupnyt: Nyt fravær: angriber Leao pga karantæne. Glimrende erstatning i Rémy. Han er ikke så hurtig som Leao, men er rutinerey og hovedstødsstærk.

PSG (nr 1)
Trods 6'er-problemer (og dårlig stemning mellem træner Tuchel og sportschef Henrique, samt mellem Tuchel og nogle af spillerne; især de unge lidet brugte) fører PSG L1 klart. Men elimination (mod bundhold Guingamp) i ligacuppen i januar. Uheldig, men også dum (og arrogant), CL-elimination mod Man Utd i marts.

Pokalfinale mod Rennes 27. april.

Form: 8 ligasejre i træk (+ sejr i pokalsemifinale) fulgt af uafgjort.

Senest: Uoverbevisende indsats og 1-0-sejr i Toulouse. Dog mange fravær. Mål af Mbappé. 3-0 over Nantes i pokalsemifinalen (Nantes kunne dog have fået straffe i 1. halvleg). 2-2 mod Strasbourg. Dog ret uheldigt (bl.a. ekstrem afbrænder på målstregen af Choupo-Moting). Og fravær: Neymar, Cavani, Di Maria (desuden Mbappé kun indskifter).

Trupnyt: Nok stadig ude: kreatør Neymar (siden januar), angriber Cavani (februar) og midterforsvarer Marquinhos (missede seneste kamp). Nok tilbage: offensivmand Di Maria. Stadig sat af: midtbanemand Rabiot.

Regnskab


Seneste optakt

Tip
Antal & indsats: 3
Overskud: -2
Tilbagebetalings%: 0
Tipodds-lukkeodds: fald 0,1

Løse spiltanker
Antal & indsats: 5
Overskud: 7,75
Tilbagebetalings%: 255
Tipodds-lukkeodds: fald 1,07

Samlet:

Tip
Antal & indsats: 54
Overskud: 0,35
Tilbagebetalings%: 101
Tipodds-lukkeodds: fald 0,77

Løse spiltanker
Antal & indsats: 53
Overskud: 16,57
Tilbagebetalings%: 131