Transfervinduet er over os, og det kommer som en lavine til at vælte ned over os fans med transfers og spændende spillerhandler. Eller gør det?

Når man skal sortere i de engelske transferrygter, så er det en have fyldt med ukrudt, der skal navigeres i. Hver dag har sine mere eller mindre usandsynlige rygter, men frem til denne weekends spillerunde har jeg samlet op på nogle af de mest interessante og høfligt set bort fra Daily det ene og Daily det andets mærkværdige rygteproduktion.

Arsenal har allerede tonet rent flag, her forventer Arteta ikke der kommer til at ske alverden. Det er typisk heller ikke i januar måneds vindue, at de store drenge for alvor flekser muskler – vinterens vindue er kendt i agent og sportsdirektørkredse som ’desperationens vindue’. Som Stoke der 1. februar 2016 præsenterede Imbula, indkøbt for knap 20 millioner pund i FC Porto, som rekordindkøb. Franskmanden spiller i dag på lån i Lecce.

Det er dog ikke kun desperados, der handler i januar. Liverpool hentede f.eks. Van Dijk 1. januar 2018 for solide 75 millioner pund og den handel var der vist ikke meget hastværk eller hoppen ud i den dybe ende af bassinet med en betonklods om benene over.

Gode handler kan gøres, men det er typisk i sommervinduet, at de største budgetter luftes. Men hvem kan så ende med at skifte klub her i de råkolde januar dage foran os?

Tottenham har store problemer. Det hold der nåede Champions League-finalen sidste sæson, og lignede de omsider havde lagt fundamentet til det afgørende angreb mod bjergtinden er tomlet ned ad skrænten i en ren Tycho Brahes sæson. Pochettino er væk, Christian Eriksen vil væk, og Harry Kane er ude med en skade indtil april. Havde man i maj måned sidste år forudsagt, at Tottenhams fans ville fejre jul med José Mourinho som træner, ja så ville spændetrøjen være fundet frem ikke sandt. Men der er vi så. 

Piatek eller Cavani skal hentes ind som afløser for Kane. Førstnævnte er med en pris på 23 millioner euro et køb til fremtiden, hvis den går igennem, men polakken har naturligvis potentiale til at levere her og nu. NordicBet* har odds 1,20 på, at Piatek skifter til Tottenham denne vinter. Eller vil Daniel Levy og José Mourinho være mere tryg ved erfarne Edison Cavani – kæbepartiet med en påmonteret fodboldspiller? Han har nettet 198 gange for Paris SG, men har kæmpet lidt med spilletiden i denne sæson og meldes på vej til Atletico Madrid, hvilket betfair Sportsbook* udbyder til odds 1,33, med mindre, Tottenham kaprer den 32-årige. Han har den flair for omstillingsspil og evne til at arbejde alene som den fremskudte angriber, som vi ved, at José Mourinho har værdsat siden dagene med Drogba i Chelsea.

Jeg må tilstå, at jeg ikke er videre imponeret af den måde, som Christian Eriksen og hans agent har forvaltet ønsket om nye udfordringer på. Bevares, der er sikkert foregået ting i kulisserne med ømme tæer til følge, som os der kigger på udefra, ikke kender til, men køn virker afskeden ikke. At spiller og agent mere eller mindre spagfærdigt tilbage før sommerferien melder et ønske om klubskifte op og derefter stort set opretholder radiotavshed samtidig med, at den nu fyrede Pochettino sagde først på efteråret, at Tottenham lider under spillere med egne dagsordner. Det er ikke svært at tænke Eriksen ind i den frame her – Eriksen blev den første siden Beckham til at levere et tocifret antal oplæg fire sæsoner i træk, og når han har passet bænken denne sæson, så er det jo ikke med trænerstabens gode vilje. Mange elsker at hade den stilfærdige fynbo, men man kommer ikke uden om, at han har været en fremragende spiller for Tottenham. Når det er sagt, så virker det som, at Eriksens lejr gik ind til sommeren 2019 med håbet om, at The Real Madrids kom og smed pengene, så det kunne blive til en lykkelig og velbetalt afsked med Spurs.

Det skete ikke. Måske havde de forregnet sig. Det ved vi ikke, fordi ingen siger noget, men lige nu ligner det, at Eriksen bliver endnu en af de kontraktrebeller, der lokkes til Serie A på en fri transfer til sommer. Unibet* har i skrivende stund odds 1,50 på, at Eriksen også spiller i Tottenham, når transfervinduet lukket. Med mindre, det lykkes Inter at nå til enighed om en pris her og nu – Eriksens agent meldes, at han er i Milano for at forhandle Eriksens personlige vilkår på plads med Inter, hvilket udløser odds 2,50 hos Unibet*. Og det er ikke for at trutte i trompeten med jantelov eller andet.

Eriksen-forløbet har bare ikke været håndteret videre elegant, og hvis ellers bare halvdelen af skriverierne i italiensk fodboldpresse står til troende, så er Eriksen kun aktuel med en overgang til Inter her i januar, fordi det ligner handlen med Barcelona om Vidal grundstøder.

Bysbørnene Chelsea har fået løftet transferforbuddet, og meldes Lemar inde i billedet. Med Frank Lampard er The Blues i gang med en foryngelseskur, og selv om franskmanden ikke har slået til i Atletico Madrid, så skriver flere engelske aviser, at han har bejlere i Chelsea og Tottenham.

Veteranen Olivier Giroud skal lånes ud til enten Aston Villa eller Newcastle med Magpies i førersædet på den, hvilket udløser odds 21 hos betfair Sportsbook*, men også her meldes Inter inde i billedet. The Guardian skrev eksempelvis, at Giroud har sine personlige vilkår forhandlet på plads med Inter for en aftale gældende frem til sommeren 21/22, men at italienerne ikke kan blive enige med Chelsea om prisen. betfair Sportsbook* giver odds 1,07 på et skifte til Serie A og Inter for Giroud denne sommer.

Odds på Giroud til Newcastle hos betfair

Chelsea vil først rykke på Jadon Sancho til sommer, hvorfor Unibet* også kun tilbyder odds 1,05 på, at Sancho bliver i Tyskland. De blå skal samtidig forholde sig til, om de vil købe Nathan Ake tilbage fra Bournemouth. Det skrives, at Chelsea har en tilbagekøbsklausul på hollænderen, som skiftede til sydkysten fra Stamford Bridge i 2017 og har brugt tiden på at udvikle sig til at være en klasseforsvarer. Skal Chelsea hive hollænderen tilbage i god ro og orden for snuderne af Arsenal og Tottenham, så er det nu, da klausulen annulleres efter januar 2020. Skrives det af blandt andre The Telegraph. NordicBet* giver odds 2,50 på, at Nathan Ake rykker til Chelsea denne sommer. 

Lyons ledelse har bekræftet, at der er indløbet bud på Dembele, men at de ikke vil sælge i dette vindue. Manchester United og Chelsea skal ifølge franske medier tage livtag på den. Hos Unibet* er der odds 4,00 på et Chelsea-skifte og odds 7,00 på Manchester United.

Kan man overhovedet bruge medier til at navigere efter, hvis man ønsker at forsøge sig på transfers? Ja. Idet engelske vil jeg anbefale, at man holder øje med Sky og BBC, men især lokalaviserne. De hurtige og tabloidaviser skriver om alt, der falder dem ind, dem vil jeg ikke tage til indtægt for andet end et godt grin.

Hos Manchester City skal der ikke ske noget, har træner Pep Guardiola erklæret, men hvad med de store fede og juicy navne: Bale, Ronaldo og Neymar? Skal der ikke ske noget i retning af Premier League der? Nope. Det ligner ikke et vindue med en vanvidstransfer i kortene.

Det bliver i øvrigt ikke standard fra min side med så lange indledende skriv til den kommende spillerunde, men transfersnak får bare hurtigt bogstaver at gå på. Beklager.

Det skal for god ordens skyld meldes op, at jeg i min tilgang til kampene koncentrerer mig mere om kampens tema end de forventede startopstillinger. Det giver ikke mening at sjusse sig ind på startopstillingerne halve og hele døgn før de offentliggøres, da vi vist alle ved, at den slags kan ændre sig med meget kort varsel.

Sheffield United – West Ham

Jeg så den omvendte kamp på London Stadium, hvor West Ham med en sjældent set modløs indsats gjorde Stratford mere grå og trist end vanligt. Sheffield United spillede til tre point, men måtte nøjes med 1-1. I denne sæson har West Ham siden efteråret spillet idefattigt og langsomt med magre resultater til følge.

Det har kostet Pellegrini jobbet, og David Moyes er endnu en gang hentet ind som brandslukker. Skotten spiller ikke overraskende mere direkte fodbold end Pellegrinis søvngængerfodbold, og det gav en fin 4-0 sejr over Bournemouth i sidste spillerunde. Det bliver en blanding af 4411 og 4231 for West Ham mod Sheffield United og med et forsøg på at trykke værterne fra start – under Pellegrini vandt West Ham ikke mange hjørnespark med et snit på omkring fem. Mod Bournemouth fik de ni.

The Blades har imponeret som oprykker, men har to nederlag i rap frem til kampen her. Det var så også City og Liverpool, det gik galt mod, men spørgsmålet er vel også, hvor længe Chris Wilders bande af League One og Championship-spillere kan blive ved med at præstere til en top ti placering.

Læs Fønix' spilforslag på kampen her

Crystal Palace – Arsenal

Værterne har et hav af skader med Sakho, Ward, Schlupp, Dann og Townsend ude. Midtbanejernet Milivojevc er ude med karantæne, og der er tvivl om Zaha, Benteke, Meyer og Van Aanholt. Godt så. Til turen syd for floden til mageløse Croydon mangler Arsenal Chambers og Tierney, men kan stille med samme hold, som vandt over Manchester United.

Det bliver en kamp med Arsenal på bolden og som dominerende, og det kaster ofte en del hjørnespark af sig. Arsenal får i snit 6,57 hjørne pr. kamp, og da de to hold til sammen har trukket 84 gule kort, så er der optræk til kortspil. Værterne vil stå dybt og afvente kontrachancer, så Arsenal skal lede efter åbningerne og skal Arteta arbejde med mod på at nå det europæiske felt, så skal et skadesramt Crystal Palace være en modstander, som Arsenal tager til for sænke.

Men vi har også set Arsenals strukturelle problemer gentagende gange i denne sæson og den ubalance vil Crystal Palace forsøge at bringe Arsenal i og det formentlig ved at spille ’frisk’ til, som man sagde dengang Vinnie Jones ustraffet måtte save modstanderne midt over.

Everton – Brighton

Everton har fået en fornuftig start med Ancelotti som træner efter den mærkværdige tid med Marco Silva som træner. Det var dog en grim oplevelse for Everton at blive sendt ud af FA Cuppen af Liverpools drengekor, hvorfor hjemmepublikum naturligvis vil forvente en reaktion her fra start.

Everton har med Ancelotti kørt på udover kanterne, hvilket gav ti hjørnespark mod Burnley og otte ude mod Newcastle. Brighton er uden tårnhøje Dan Burn, der har været venstre back, og altid er et helvede for modstanderne, når han giraffer ind i feltet. Ham slipper Everton for. Brighton er 2-2-6 ude og lukker i snit 1,7 mål ind som gæster.

Leicester – Southampton

Denne kamp har en kamp i kampen mellem Jamie Vardy og Danny Ings. Vardy er Premier Leagues topscorer, men Ings er rødglødende med seks ligamål siden 1. december. Sidst de to hold mødtes vandt Leicester med hele 9-0, men de har et vigtigt fravær til kampen her. Ndidi sidder ude en måneds tid, og den fremragende 6’er bliver dem et stort tab. Leicester er 7-2-1 hjemme og har sat kursen mod Champions League næste sæson. Southampton var ilde ude i efterårets løb, men har samlet stumperne op og ikke tabt i de seneste fem. Det skal med, at tre ud af de seneste fire møder mellem de to hold på King Power er endt 0-0.

Ifølge lokal presse er James Maddison tvivlsom for værterne, og som holdets primære kuglestøber til Vardy i dybden vil et fravær være et stort tab for Leicester. Det er i øvrigt et møde mellem to hold, der kun sjældent trækker gult. De er begge i bund tre over advarsler med blot 22 til Leicester og 29 til Southampton.

Manchester United – Norwich

Harry Maguires muskelskade forværrer Manchester Uniteds skadesproblemer, men efter den frygtelige første halvleg i Liga Cuppen mod Manchester City, så skal Ole Gunnar Solskjær vise et tiltagende utålmodigt hjemmepublikum, at der også er krummer i reserverne. Nordmandens problem er dog, at reserver som Fred og Matic ikke just er skræmmende, og hvis Norwich forsøger sig med deres optimistiske pres tilsat Pukki power, så kan det blive en underholdende omgang end to end business, hvor Norwich kan række ud efter point.

Norwich har tabt syv af ti udekampe så langt i denne sæson, men med tanke for Uniteds kvaler, så kan man tillade sig at se stort på værternes favoritrolle.

Wolves – Newcastle

Et nederlag til genopståede Watford kostede dyrt for Wolves, der nu hænger i bremsen i forhold til at lægge pres på fjerde- og femtepladsen. Positioner som Wolves bør have ambitioner om at byde ind på med tanke for truppens kvalitet. Newcastle har potentielt 13 spillere ude til kampen her, og man forstår, hvorfor der meldes om livlig aktivitet på St. James Park for at bringe nye ansigter ind. Det bliver et alternativt forsvar mod Wolves, hvor Hayden falder ned i den bagerste kæde sammen med Fernandez, der står noteret for fire gule kort så langt, med Longstaff brødrene som midtbaneduo til at skærme forsvaret. Det er blandt andet spillere som Schär, Willems og Shelvey der er ude for gæsterne.

Tottenham – Liverpool

Rundens store brag får lidt mindre krudt efter nyheden om Kane og Sissoko er ude til april med skader. Lloris, Davies og Ndombele er ligeledes ude for et Tottenham-hold, der kæmper med formen. Blot en sejr i de seneste fem kampe i alle turneringer er det blevet til. Med Kane ude bliver det Son på toppen, og det betyder, at Mourinho med fordel kan parkere bussen og håbe på, at få sendt koreaneren, Alli eller Moura afsted i rummet bag Liverpools bagerste.

Liverpool er ubesejrede i 37 kampe og har vunde 11 af de seneste 12 kampe i alle turneringer, men kan den røde maskine bare blive ved og ved? Liverpool har vundet de sidste fire møder med Spurs og scoret mindst to i de seneste fem. Vi kender José Mourinhos tankegang om, at den der har bolden, har også frygten, så derfor ventes det, at han vil lade Liverpool være boldførende og tålmodigt vente på en fejl. Det er muligt kampen vil forme sig sådan, men jeg tror, at han vil kommandere sit hold frem i et højt, hårdt og tidligt pres for at vinde og vække hjemmepublikummet, men også forsøge at fange Liverpool of guard til et tidligt føringsmål, der kan danne bund for kontraangreb. Mourinho ved om nogen, at hele fodbold England vil kigge med, og så plejer han at have noget i ærmet.

Mr Green: Få odds 20 på Tottenham-sejr

  • Gå til Mrgreen.dk og opret konto
  • Spil 50 kroner på Tottenham-sejr
  • Få odds 20 uden omsætningskrav, hvis Spurs vinder
  • Få også 500 kroner i matched freebet i velkomstbonus

Spil på Tottenham her

Bournemouth – Watford

Hjemmeholdet er frygteligt skidt kørende med otte nederlag i de seneste ti kampe. FA Cup-sejren over Luton med 4-0 forleden var tiltrængt, men det ændrer ikke på, at der skal leveres for The Cherries nu. Howes mandskab er droppet under stregen nu, hvor Watford også har hjemme blot et point efter Bournemouth. Der er med andre ord dømt bundgyser.

De sidste to møder er endt uden vinder, men det bør bekymre Howe, at Watford har det med at score mod hans mandskab. De har scoret mindst to i de seneste tre møder med Bournemouth. Watford har vundet tre af de seneste fem ligakampe og træner Pearson begynder langsomt, men sikkert at hæve The Hornets fra bunden af bassinet takket være en fleksibel 442/4231.

Phillip Billing scorede to mål mod Luton, og den lange dansker er stort set garant for gule kort. Han har modtaget syv så langt, og mod Watford bliver der brug for han sætter sig igennem. Hos gæsterne vil Dawson ude på backen får sit at se til, når hjemmeholdet vil forsøge sig med overlap i vanlig stil.

Aston Villa – Manchester City

Manchester City har stort set alle mand på dæk igen, hvor kun Laporte og Sané er ude. Aston Villa har en lang spiseseddel med forskellige skader, og der mangler ikke mindst en decideret angriber i Wesleys fravær. Mahrez er virkelig vågnet op for City og har været involveret i alt 11 mål for de lyseblå. Han kommer til at ligge i højre side og i Aston Villas venstre side huserer Jack Grealish, som er værternes igangsætter, men han er heller ikke bleg for at tage fat og står noteret for fem gule kort. Der skal være gode chancer for at enten Grealish som venstre kant eller venstre backen Neil Taylor får en tur i dommerens bog for at stoppe Mahrez og co.

Kilder: BBC, Sky Sports, The Guardian, The Telegraph, Whoscored, Premierleague.com, windrawwin.com