"Silly season" er allerede godt i gang, hvor flere klubber har budt ind med deres mange millioner i jagten på spillere. I Premier League kæmper klubberne med deres enorme budgetter om at sikre sig de bedste spillere, der kan gøre forskellen mellem succes og fiasko i den nye sæson.

Som altid er det spændende at følge de store klubber inden sæsonen for at se, hvilke spillere de køber og sælger - og ikke mindst hvornår. Det er ingen undtagelse denne sæson, hvor der på trods af VM er blevet handlet flittigt hos nogle klubber, mens andre har været mere tilbageholdende.

Hvad vil der ske fremadrettet i transfervinduet for de største Premier League-klubber, og hvor gemmer værdien sig på disse specialspil? BetXpert har taget et kig på holdenes mangler, styrker, rygter mm.

Odds på champions league vinderen - Få din bonus nu

Arsenal: Emery gør sit indtog

Arsenal har skiftet manager. Efter en menneskealder i spidsen for klubben er Wenger nu væk, og ind er kommet spanske Unai Emery fra PSG. Han har en stor opgave foran sig med at bygge et hold op, som passer til hans taktiske stil, samtidig med at han skal forberede en ny sæson, hvor man ikke må skuffe som i seneste. Særligt defensiven var et problem for Arsenal sidste sæson, og det skal der rettes op på til den nye sæson. En opgave, den nye manager allerede har kastet sig over.

Emery og Arsenal har allerede gjort det fornuftigt i transfervinduet. Man har været hurtigt ude, man har identificeret, hvor på banen man har behov for forstærkning, og så har man handlet på det. Emery har faktisk udtalt at han nu er færdig i transfervinduet.

Ind er kommet:

  • Lucas Torreira (Sampdoria): 22-årig defensiv midtbanespiller, der for alvor er slået igennem i Serie A og i endnu større grad har fanget omverdenens interesse efter en flot VM-turnering med Uruguay. Arsenal har ingen deciderede, defensive midtbanespillere i truppen, så det problem er løst med indkøbet her.
  • Bernd Leno (Leverkusen): 26-årig målmand, der virker særdeles stabil. Han har stort potentiale, men er allerede en yderst habil målmand. Sidste sæson lavede rutinerede Cech flere uheldige fejl, og det virker til, at alderen har indhentet den 36-årige keeper. Derfor virker Leno som en solid forstærkning af positionen.
  • Stefan Lichtsteiner (Juventus): 34-årig back. Schweiziske Lichtsteiner virker måske som et mærkeligt køb, da hans alder ikke ligefrem taler for ham. Det gør det dog alligevel i denne situation. Man har fået ham på en fri transfer, og tanken er, at han skal være backup for den unge, hurtige Bellerin, og samtidig være dennes mentor. På den måde håber man, at Bellerins niveau kan forbedres endnu mere, og på den front er dette en meget smart handel.
  • Sokratis Papastathopoulos (Dortmund): 30-årig, græsk forsvarsspiller, der både er fysisk stærk, men også ganske habil på bolden. I seneste sæson var Mustafi og Koscielny på skift skadede, og man havde ikke kvalitet nok i bredden til at dække ind. Det er løst nu med Sokratis, som endda har kvalitet nok til evt. at erstatte en af de førnævnte i startopstillingen.
  • Matteo Guendouzi (Lorient): 19-årig midtbanespiller, der er indkøbt til bredden og fremtiden på holdet. Han er allerede en stærk spiller, som styrker bredden på midtbanen fint, så man vil nok ikke komme til at finde ham på ungdomsholdet. Han vil dog nok næppe heller være i startopstillingen mange gange.

Ud er gået:

  • Jack Wilshere (West Ham): Wilshere er den unge englænder, der blev taget under Wengers vinger, og som lige siden har været et uforløst talent. Han blev udråbt som den store kreatør i England både på klub- og landshold, men har aldrig helt ramt det niveau, bl.a. pga. et væld af skader. Emery har folk nok, der kan spille Wilsheres position, og det endte med, at han blev overflødig.
  • Mertesacker og Cazorla. Mertesacker var ganske enkelt blevet for gammel og for langsom, mens Cazorla har fået sin karriere ødelagt af en alvorlig skade. Ingen af dem kunne derfor bruges på holdet.

Ramsey bliver i Arsenal denne sæson til odds 1,25 hos Unibet

Ramsey virker til at være en vigtig del af Emerys planer for denne sæson, og skulle efter sigende være i forhandlinger om at forlænge sin kontrakt med klubben. Læs den fulde ekspertanalyse her.

Chelsea: Sarri tager sig god tid

Chelsea har indtil videre ikke været ret aktive på transfermarkedet. Faktisk er det kun blevet til en enkelt signing af den nye manager Maurizio Sarris midtbanefavorit, Jorginho fra Napoli. Chelseas passivitet er sandsynligvis et resultat af, at det har været forventet, at Antonio Conte ikke har skullet blive i klubben. Han varetog starten af preseason, men har formentlig ikke haft noget at skulle have sagt på transfersiden, og ansættelsen af Sarri betyder formentlig, at der kommer gang i svingdøren på Stamford Bridge.

Ind er kommet:

Jorginho (Napoli) 26-årig italiensk/brasiliansk midtbanespiller, der er god på bolden og generelt meget alsidig. Han kan både ligge dybt i banen og bryde spillet, ligesom han kan stå for den kreative del af Chelseas opspil. Han arbejder stenhårdt og vil formentlig gå direkte ind i startopstillingen ved siden af den franske verdensmester, N'Golo Kanté, på midten. Chelseas midtbane så til tider lidt tynd ud sidste sæson, men med tilgangen af Jorginho ser den mere end solid ud med både rigelig kvalitet og bredde.

Ud er gået:

  • Kenedy på lån til Newcastle. Kenedy var udlånt til Newcastle sidste sæson hvor han var en stor succes, og man har altså forlænget dette ophold.

Spiltanker/forslag:

Med tilgang af Jorginho virker den centrale midtbane til at være forstærket i rigelig grad, så spørgsmål om transfers er højst sandsynligt mere interessante på andre områder af banen. Dette kan især blive spændende med danske briller, for et af de steder, der verserer mange rygter, er på målmandsposten.

Chelseas stærke keeper, Thibaut  Courtois, rygtes nemlig til Real Madrid. Han har før haft succes i Madrid, og i dag bor hans to børn i byen. Med Real Madrid efter sigende på jagt efter en verdensklassekeeper kan Courtois derfor være et oplagt valg - også med henblik på at han kun har et år tilbage af sin kontrakt med Chelsea. Man vil nødig se ham smutte på en fri transfer, og derfor er det oplagt for klubben at tage imod penge for ham nu.

Skulle det skifte ske, så er det netop, at vi kan få ekstra gang i rygterne omkring danske Kasper Schmeichel, der efter en enormt god VM-slutrunde rygtes til flere af de rigtig store klubber i Premier League. Med det niveau han har vist, og den måde han fik sig vist frem på, virker dette som det oplagte tidspunkt at søge videre fra Leicester, som han tvivlsomt kan opnå mere med, end hvad han allerede har gjort.

Se vores Champions league optakt og læs eksperternes vurderinger

Kasper Schmeichel skifter til Chelsea til odds 3,00 hos Betfair  Sportsbook

Thibaut Courtois rygtes kraftigt til Real Madrid, da han ønsker at spille i den by, hvor hans børn bor. Det kunne eventuelt åbne for et skifte for Schmeichel, der har solgt sig selv godt under VM-slutrunden.

Er der værdi i Schmeichel til Chelsea? Hvis man mener det, kan man med fordel kombinere det med et spil på Courtois til Real Madrid til odds 1,85 hos Unibet, da de to transfers nok er hinandens forudsætning.

Et andet spil, der kan være værd at holde øje med omkring Chelsea, er hvorvidt Hazard bliver i klubben eller skifter til Real Madrid. Efter salget af Ronaldo er der netop åbnet for en plads til Hazard på holdet, der har haft en rigtig stærk VM-slutrunde. Til gengæld har Chelsea med en ny, offensivt indstillet manager i Sarri, måske held til at få Hazard overtalt til at blive, og være en del af et spændende projekt.

Hazard selv udtalte sig i lidt kryptiske vendinger om sin fremtid ovenpå 2-0-sejren over England med Belgien i VM-bronzekampen. Ifølge The Guardian sagde han følgende efter kampen:

"Efter seks vidunderlige år i Chelsea er det måske tid til at opleve noget nyt. Jeg kan beslutte, om jeg har lyst til at blive eller rejse, men det er Chelsea, der tager den afgørende beslutning om, hvorvidt de har lyst til at lade mig gå. Alle ved, at jeg har haft det godt i Chelsea (...) Jeg er blevet rygtet til alle de store klubber. I næste uge er det Bayern München. Nej, det var for sjov, I ved godt alle sammen, hvor jeg helst vil hen."

Morata bliver i Chelsea til odds 1,75 hos Nordicbet (Faldet til 1,70)

Eksperten Frank Pilantra har fundet et interessant spil på, at Morata bliver i Chelsea. Spanieren var skuffende i sidste sæson, men kan måske vågne op til dåd igen under en mere offensivt indstillet manager som Sarri. Læs den fulde ekspertanalyse her.

Liverpool: Stabil målmand ønskes - stadig

Liverpool er godt i gang med deres preseason og dertilhørende transfers. Indtil videre er der skiftet lidt ud på midtbanen med spillere fra og til klubben, men man har fortsat ikke adresseret problemet på målmandsposten. Loris Karius var lige begyndt at virke stabil og god i sidste sæson, men så kom Champions League-finalen, hvor han droppede fælt. Liverpool har siden forklaret det med at han havde hjernerystelse, men i denne sæson har han allerede droppet flere gange i preseason, og spørgsmålet er, hvor lang tid det tager at komme sig over en hjernerystelse?

Liverpool havde et særdeles potent angreb sidste sæson, og det er nu blevet yderligere styrket i bredden, så forsvar og målmand ligner de oplagte valg, hvis man skal forstærke holdet mere.

Ind er kommet:

  • Fabinho (Monaco): 24-årig midtbanespiller, der ligner et rigtig stærkt køb. Fabinho har været virkelig stærk for Monaco de seneste sæsoner, og det er nu på tide at tage et skridt op (i forhold til ligakvalitet). Med afgangen af Emre Can på den centrale midtbane ligner Fabinho en stærk signing, og han passer godt ind i Klopps tanker om tempo og genpres.
  • Xherdan Shaqiri (Stoke): 26-årig offensivspiller, som har rutine fra ligaen, da han kommer fra Stoke. Shaqiri tilfører holdet en afgørende bredde i offensiven, hvor man har været meget afhængig af Salah, Firmino og Mane. Nu har man endnu en hurtig, driblestærk og målfarlig spiller, der kan bidrage i startopstillingen.
  • Naby Keita (Leipzig): 23-årig midtbanespiller, der kommer fra den tyske Bundesliga, hvor han for alvor er slået igennem. Skiftet var allerede en realitet sidste sæson, men det er først i denne preseason, at han træder til holdet. En spændende spiller, der passer perfekt ind i Klopps spillestil, og som medfører, at Liverpool nu er rigtig stærkt besat i bredden på midtbanen.

Ud er gået:

  • Emre Can (Juventus): Can var på vej til Juventus allerede i januar sidste sæson, men skiftet har altså ventet til nu. Med tilgang af Fabinho og Keita til midtbanen risikerede Can at blive i overskud, og på den front var det fornuftigt at søge videre, da han er for god til at sidde på bænken.

Spiltanker/forslag:

Liverpool har virkelig forstærket sig dygtigt i offensiven og på midtbanen, hvor man nu er godt besat i både kvalitet og bredde. Man har dog stadig udfordringer på særlig venstre back og på målmandsposten, så måske det er her, man kigger efter nyt blot til holdet?

Jack Butland til Liverpool til odds 1,65 hos Unibet

Butland er engelsk landsholdskeeper (backup) og en rigtig dygtig, ung målmand. Han spiller dog i Stoke der er rykket ned, og spørgsmålet er, om han ikke ønsker at spille i den bedste engelske række, og om Stoke har råd til at afslå et bud fra Liverpool med deres nye status som Championship-mandskab? Alternativt kunne man kigge efter Allisson fra Roma til Liverpool til odds 5,00 hos Nordicbet, da Liverpool jo tidligere har haft succes med at hente spillere fra netop Roma (Salah).

Manchester City: Slagkraftig trup behøver ikke meget forstærkning

Sidste sæsons mestre har et særdeles bredt og stærkt hold, med klassespillere på samtlige positioner. Særlig offensiven ser skræmmende ud, men det har nu ikke holdt dem fra at forstærke sig alligevel med Leicesters kreative offensivspiller, Riyad Mahrez. City var dog også yderst interesserede i at hente midtbanespilleren Jorginho i Napoli, men i sidste øjeblik valgte Napoli i stedet at sælge den dygtige pasningsspiller til deres gamle manager, Sarri i Chelsea. Hvem vil mestrene så gå efter i stedet?

Ind er kommet:

  • Riyad Mahrez (Leicester): 27-årig offensivspiller, der har haft stor succes i Leicester, og som var en vigtig figur, da Leicester vandt mesterskabet. Mahrez har siden den sæson ønsket at komme til en større klub og forsøgte bl.a. at tvinge et skifte igennem sidste sæson ved at udeblive fra træning. Nu er han så kommet til en klub, hvor der er et hav af offensive spillere, og det bliver spændende at se, om han kan spille sig på holdet, eller om han må tage til takke med en rolle, hvor han styrker den offensive bredde.

Ud er gået:

  • Yaya Toure (Fri transfer): Det var allerede besluttet, at sidste sæson også skulle være Toures sidste i Manchester City, så at han forlader klubben er ingen overraskelse.

Spiltanker/forslag:

Med Citys interesse i Jorginho der endte i Chelsea, kunne noget tyde på at klubben er efter en ny midtbanespiller til at styrke bredden på holdet, og afhjælpe afhængigheden af De Bruyne og Silva. Til en sådan position er det oplagt at kigge mod Real Madrids unge, talentfulde midtbanespiller Kovacic, som ikke blev benyttet fast i Real Madrid sidste sæson. Guardiola skulle efter sigende have været interesseret i Kovacic gennem længere tid, og hvis Kovacic ikke er en del af den nye real Madrid-træners førstehold bør skiftet være en mulighed.

Derudover kan det være værd at holde øje med Joe Hart og odds på hvor han smutter hen. Sidste sæson var han udlånt til West Ham med blandet succes, og da han ikke har en fremtid i City vil det være oplagt at skifte. Birmingham er i øjeblikket favoritter til at hente ham, men der er også tale om et potentielt skifte til MSL i USA.

Her spilles champions league kampene - Se TV-guide

Manchester United: Mourinho på jagt efter offensiv power?

Sidste sæsons nr. 2 fik skrabet mange points sammen, men er alligevel blevet kritiseret for ikke at være gode nok/kreative nok fremad banen. United har da også allerede haft pengepungen oppe af lommen, men det er defensiven, der indtil videre er blevet styrket, og det er næppe utænkeligt at der vil blive handlet mere fremadrettet.

Ind er kommet:

  • Fred (Shaktar Donetsk): 25-årig midtbanespiller, der styrker bredden på midtbanen. Med en transferværdi på over 50 millioner pund må det forventes, at han skal vænne sig til den stærkere liga ganske hurtigt, så han kan gå direkte ind i startopstillingen. Fred er en yderst mobil og teknisk dygtig defensiv midtbanespiller, og hans tilstedeværelse på banen kan måske være positivt nyt for superstjernen Pogba, der kan ende med at få mere offensiv frihed som følge af Freds evner til at dække af defensivt sammen med Matic.
  • Diogo Dalot (Porto): 19-årig back, der skal indgå som konkurrent til Valencia på højrekanten. Dalot er et stort back-talent, der er yderst hurtig og som passer godt ind i systemet. Med Valencia som rutineret og indflydelsesrig spiller til samme position, er det oplagt, at Dalot vil blive taget under Ecuadorianerens vinger og blive yderligere oplært.

Ud er gået:,

  • Michael Carrick (pension): Rutinerede Carrick sluttede sin spillerkarriere efter sidste sæson, men med indkøbet af Fred er man dækket godt ind på midtbanen.

Spiltanker/forslag:

Der har verseret stærke rygter omkring Manchester United i dette transfervindue. Mourinho er en stor beundrer af dygtige forsvarsspillere og virker til at have sine øjne fastlåst på Tottenhams Toby Alderweireld, der blot har 1 år tilbage af sin kontrakt og med høj sandsynlighed skifter klub i dette transfervindue. Tottenham er dog ikke umiddelbart interesserede i at sælge til en rival - medmindre man selv kan få noget ud af handlen. Det kunne eventuelt være en handel der inkluderer, at Martial ryger til London-klubben, omend Mourinho ikke skulle være interesseret i at sælge en profil til en anden Premier League-topklub.

Derudover har der verseret flere rygter om, at Gareth Bale skulle vende tilbage til Premier League, og her skulle United være den foretrukne klub. Bale har været utilfreds med, at han ikke kunne få en lovet startplads i Real Madrid, men da kongeklubben denne sæson har solgt superstjernen Ronaldo, bør det give mere plads til waliseren. Det kan måske slukke Uniteds drømme på denne front, men med et særdeles solidt, økonomisk bagland bør klubben ikke have problemer med at finde andre løsninger.

Gareth Bale bliver i Real Madrid til odds 1,36 hos Betfair Sportsbook

Bale ønsker en større rolle i Real Madrid, men vil gerne blive i klubben. Med Ronaldos afgang er Bale nu automatisk en af stjernerne på holdet, og med Zidane væk har han mulighed for at imponere den nye træner Lopetegui. Bale  skal snakke med den nye manager i denne uge for at finde en løsning på hans spilletid.

Tottenham: Business as usual

Tottenham er i samme situation som altid, fristes man til at sige. De har nemlig endnu ikke lavet nogle handler, og det er typisk for deres direktør Daniel Levy, at man er meget tålmodig i transfervinduet, og ofte først henter spillere, når de øvrige klubber har gjort krav på de største stjerner. Hvad der er værd at holde øje med i forhold til Tottenham er, at de har for mange udlændinge til deres Champions League-trup. Det kan derfor være værd at kigge på, hvilke engelske spillere der kunne have interesse i at komme til klubben.

Ind er kommet:

  • Ingen

Ud er gået:

  • Ingen

Spiltanker/forslag:

Spurs var sidste sæson interesserede i Zaha fra Crystal Palace og unge Grealish i Aston Villa. Zaha er ganske bestemt stadig en interessant spiller, men efter en fremragende sæson i Palace, og en rolle under Hodgson som han trives med, kan det blive svært at lokke ham fra klubben. At Crystal Palace har sat et enormt prisskilt på den driblestærke spiller gør ikke tingene bedre.

I stedet bliver det særdeles interessant for Tottenham at kigge mod Grealish. Han passer på profilen af spillere, klubben ofte går efter, han er en ung englænder, hvilket er positivt for Champions League-truppen, men vigtigst af alt er, at Aston Villa er kommet i økonomiske problemer efter de fejlede oprykning i sidste sæson. Det betyder, at klubben er tvunget til at sælge Grealish for at få nogle penge ind, så det virker yderst sandsynligt, at han næste sæson er at finde i Spurs.

Andre ting, der kan være interessante at holde øje med, er oddsene på Martial fra United og Alderweireld fra Tottenham til United. Begge klubber skulle være interesserede i hinandens spiller, og nu hvor VM er slut, kommer der formentlig skub i forhandlingerne omkring Alderweireld. Martial er desuden en type offensivspiller, der ville passe godt til Tottenham, da han udover driblestærk kant også kan fungere som spidsangriber og dermed dække ind for Harry Kane så man ikke blive for afhængig af sin topscorer.

Jack Grealish til Tottenham til odds 1,30 hos Betfair Sportsbook.

Der er ikke andre bookmakere ude med odds på, at Grealish skifter klub, og det hænger måske sammen med, at det efterhånden bliver snakket om som et "sikkert" skifte. Grealish er interesseret, Tottenham kan få ham for rimelig billige penge, hvilket passer Levy godt, og han passer på profilen, man ønsker: En ung englænder, der er teknisk dygtig og meget alsidig - som både kan dække de offensive positioner og en plads på den centrale midtbane, hvor aldrende Dembele ikke længere kan holde til de fysiske krav i Premier League.