Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og Venstre vil nu undersøge, om bookmakernes forskelsbehandling af kunder - de såkaldte limits - er rimelige. "Alle skal have mulighed for at vinde," siger Venstres ordfører.

Aldrig har danskerne spillet så meget hos bookmakerne, som de gør i dag. Men selvom der er godt gang i spillebranchen, så er det ikke alle kunder, som kan tage del i festen.

En særlig gruppe af dygtige spillere oplever nemlig at få begrænsninger på deres indsatser - såkaldte limits - når de skal spille hos bookmakerne på det danske marked. BetXpert har set adskillige eksempler på bettere, der blot kan spille for symbolske beløb - nogle gange helt ned til under 10 kroner pr. væddemål.

Den særlige bookmaker-praksis "limitering" har længe været et hedt debatteret emne på diverse bettingsites. Begrænsningerne kommer typisk, hvis man som bettor gør det godt på mindre markeder som lavere rangerende tennis eller håndbold og er i stand til at skabe overskud.

Det virker dog ikke fair, at bookmakerne skal forskelsbehandle deres kunder bare fordi, de er dygtigere end oddssætterne, lyder det fra et bredt flertal af partier på Christiansborg, som nu vil kigge nærmere på bookmakernes brug af limits.

"Hvis bookmakeren taber, er det jo fordi, at oddssætteren ikke har været dygtig nok til vurdere kampene," siger skatteordfører Dennis Flydtkjær (DF) til BetXpert.

At have en særlig viden inden for et bestemt felt er hele essensen ved betting, lyder det fra skatteordføreren.

"Jeg kan forstå, hvis der er noget viden om matchfixing inde over, men hvis det er fordi, man ved meget om fodbold eller håndbold, så skal man kunne spille på lige vilkår med alle andre," siger skatteordføreren, der ikke har hørt om problemet før.
 
"Nej, det har jeg aldrig hørt om. Men det er noget, som vi må få dykket ned i," siger han og nævner, at der kan opstå en åbning, når der i 2016 skal kigges på spilleloven i forbindelse med et gennemsyn af udlodningsmodellen. 
 
Billedtekst: Til onsdagens VM-kvartfinale i damehåndbold kunne denne spiller blot få lov at spille for 5,67 kroner på Polen mod Rusland.
 

Soc. Dem: Lyder ikke speciel fair

Også hos Socialdemokraterne er man klar til at se på problemstillingen.
 
"Det lyder ikke speciel fair. På foranledning af dit spørgsmål vil jeg gå videre med sagen og finde ud af, hvad der er op og ned," siger Jeppe Bruus, medlem af Skatteudvalget for Socialdemokraterne.
 
Han anerkender, at bookmakerne er private selskaber, der har en interesse i at beskytte deres profit. Men de opererer også på et reguleret marked, påpeger han.
 
"Nu er det jo ikke mere private selskaber, end at det er et reguleret marked, og at de skal leve op til en spillelovgivning. Og så må vi gå ind og se på de regler," siger han.
 
Billedtekst: I Danmarks gruppekamp til VM i damehåndbold kunne denne spiller kun spille for knap 53 kroner hos Sportingbet.
 

Vil spørge skatteministeren 

Også hos regeringspartiet Venstre er de parate til at undersøge fænomenet. Her slår man fast, at så længe der ikke er tale om snyd, så bør alle kunne spille med.
 
"Hvis det (limits, red) er generelt, så synes jeg, det er bekymrende. Alle skal have mulighed for at vinde," siger Louise Schack Elholm, Venstres skatteordfører. 
 
Hun vil nu gå til skatteministeren for at høre mere om bookmakernes limit-praksis.
 
Billedtekst: Endnu en spiller med limit.

Bookmakerne: Ingen kommentarer

På trods af adskillige henvendelser er det endnu ikke lykkedes BetXpert at få bookmakernes syn på limiteringen. Vi vil gerne høre, hvorfor visse spillere får limits, under hvilke omstændigheder det sker, og hvor mange det drejer sig om.

Vi har tidligere interviewet Morten Rønde, som er direktør i DOGA - bookmakernes brancheorganisation - om problemet. 

Han vil dog ikke gå ind i problemstillingen, men henviser til, at vi tager kontakt til spiludbyderne:

"Derudover foreslår jeg, at du henvender dig til de spiludbydere, der har limiteret spillere, og spørger ind til deres bevæggrunde herfor."

Vi har henvendt os til samtlige bookmakerne inden for DOGA, hvilket tæller Betsafe, Nordicbet*, Betfair*, Bet365* og Unibet*. Men på trods af opfordringen fra DOGA-direkøtren har ingen af hans medlemmer ønsket at kommentere.

Billedtekst: Her ses et eksempel på limit på et stort marked. Det er fra opgøret mellem Lazio - Udinese i torsdagens Coppa Italia. Denne bettor kunne blot sætte 175 kroner hos Bet365*.