Limitering er et anliggende mellem den enkelte spiller og bookmakerne, lyder det fra bookmakernes brancheorganisation DOGA, der ikke ønsker at gå ind i problematikken.

De forkætrede personlimits - bookmakernes individuelle indsatsgrænser rettet mod udvalgte kunder - er og bliver et anliggende mellem bookmaker og kunde. Det er derfor ikke noget, bookmakernes brancheorganisation DOGA ønsker at gå ind, meddeler formanden Morten Rønde.

Vi har spurgt i kølvandet på en artikel, vi bragte sidst i maj. Her lød det, at limits ikke var noget, som DOGA mente var et stort problem. Men noget, de gerne ville undersøge. 

Det bad vi så efterfølgende Morten Rønde og DOGA om at undersøge. Vi spurgte blandt andet, om det er almindelig praksis, at de dansk-licenserede bookmakere giver limits til kunder, der over tid laver overskud. Og om man som spiller får lov at bruge de dansk-licenserede bookmakere på samme vilkår som alle andre, hvis man "slår oddssætterne"?

Hertil svarer Morten Rønde i en mail, at han har vendt spørgsmålene internt i DOGA. Men det er ikke noget, de ønsker at gå ind:

"Dine spørgsmål vedrører individuelle spillere og praksis hos den enkelte spiludbyder, hvorfor det ikke er oplysninger vi kan dele med hinanden," svarer han.

Hør spiludbyderne ad

Yderligere spurgte vi, om "DOGA går ind for et betting-miljø i Danmark, hvor der også er plads til de mere "seriøse spillere" blandt de dansk-licenserede bookmakere, sådan at de ikke er nødt til at spille hos udenlandske bookmakere."

Morten Rønde svarer: 

"Jeg kan bekræfte, at DOGA går ind for et betting-miljø, hvor alle seriøse spiludbydere har licens i Danmark, og hvor der kan konkurreres om spillernes loyalitet/indsatser på lige vilkår. Af DOGA’s hjemmeside vil du kunne se, at organisationen også arbejder for at sikre gode spilprodukter til de danske spillere."

Herefter henvises til DOGAs hjemmeside, hvor et punkt beskriver, at kunderne har mulighed for at vælge fra et stort udvalg af licenserede og ansvarlige operatører. Men også at der kan følge regulering sted.

"Derudover foreslår jeg, at du henvender dig til de spiludbydere, der har limiteret spillere, og spørger ind til deres bevæggrunde herfor," skriver Morten Rønde.

Han meddeler herudover, at han ikke har yderligere at tilføje om limitering.