BetXperts nye Superliga-ekspert Uffe Andreasen (”buffer”) debuterer med et tip til torsdagens pokalsemifinale mellem Køge og Horsens...

Tippet – et frækt målscorerspil til odds 9,75 - findes her:

http://www.betxpert.com/ekspert/tips/hb-koege-ac-horsens-martin-christensen-scorer-i-kampen

Rutineret ræv på øretævernes holdeplads

At være Superliga-ekspert er at befinde sig på øretævernes holdeplads. Stort set alle har en mening om kampene, og ekspertskribenten skal virkelig have styr på sine argumenter – ellers falder de kritiske kommentarer prompte (og heldigvis for det).

Det kræver altså sin mand. Og en sådan mand er Uffe Andreasen.

Uffe – bosat i København og sidst i 30´erne - har bettet i 20 år og er en rutineret bruger af BetXpert. Han åbnede profilen buffer i februar 2006 og har siden leveret 698 forumindlæg.

I disse indlæg, i sin dialog med BetXpert-redaktionen og i sine brugertips (47 Superliga-spilforslag, med en tilbagebetaling på 118% - se note nederst), har han demonstreret flot indsigt i den bedste danske fodboldrække, en næse for gode odds samt en evne til at formidle begge dele.

Og man kan roligt regne med at Uffe – der i snit ser 4 Superligakampe om ugen - vil deltage aktivt i forumdebatter der andrager hans analyser. Han siger:

Det er en liga hvor den typiske Betxpert-bruger har både meninger og, via tilhørsforhold eller "drømmeholds"-interesse, ofte større viden om hold og spillere end det er tilfældet for nogen anden liga. Hvis eksperten på tilstrækkelig vis skal kunne besvare de kommentar-tråde, der følger ved stort set ethvert spilforslag på Superligaen, skal han virkelig besidde grundig viden om samtlige holds spillestile og om hver enkelt spillers formåen.

Denne viden besidder jeg, og jeg er derfor ikke skræmt af den store bevågenhed, der er forbundet med ligaen.


Tip-tanker

Uffe har en klar tip-strategi. Om sine væddemåls-begrundelser siger han:

For godt 60%s vedkommende er primær-begrundelsen taktisk læsning (deraf godt 10% spiller-match-ups).

Over 25% udgøres af simpel styrkevurdering og "tal-analyse". Det kan synes ekstremt højt, men for Superligaen gælder, at CV for enhver kamp relativt set er forbundet med større usikkerhed, end tilfældet er for "gennemsnits-ligaen". Det gør, at odds jævnligt bliver sat for "konservativt". Vinklen af TVs og formiddagsbladenes dækning "tvinger" muligvis bookmakerne til at udbyde disse for konservative odds. Hvorom alting er, giver det denne væddemåls-kategori en flot gennemsnits-værdi. Anslået er 9 ud af 10 af disse spil i mod favoritten.

Ingen af de øvrige parametre udgør 10% som primær-begrundelse (men er selvklart ofte sekundær-begrundelser til ovennævnte). De er (hyppigste først):

"Teamnews" (Herunder fysisk/mental træthed, manglende fokus, rygter om/risiko for transfer/skader/karantæner/fødselsfravær osv., intern uro etc.)

"Potentielle" (Odds jeg er overbevist om IKKE har minus-værdi OG enten vil kunne tilbagetrades eller vil få høj værdi -typisk afhængigt af "nyheds-udviklingen" og markedets reaktion derpå.)

"Udefra kommende faktorer" ("Tilskuer-faktorer", vejr, baneforhold, uvant boldtype etc. etc. etc.).


Væddemåls-typer

Hos de "europæiske" bookmakere er størstedelen af mine væddemål på de mindre markeder så som:


"Over/under - hold", "over/under - halveg", "Hvilket hold scorer først"/"...scorer sidst", "win to nil", "halveg med flest mål", "HT/FT" osv.

Fællesnævneren er, at væddemålene ofte er hold-relateret eller tids-relateret.

At jeg ofte finder størst værdi i disse spil skyldes, hvad jeg vil betegne som min spidskompetence og samtidig årsagen til, at jeg kan holde en positiv tbp og således er interessant for Betxpert:

Jeg FÆRDIG/videre-analyserer. Dermed mener jeg, at findes der fx. værdi i et "1X2" eller "under 2,5 mål i kampen"-væddemål med det ene holds manglende offensiv som hovedargument, er det oplagt også at udarbejde en CV for, hvorvidt det hold overhovedet scorer. Ligeledes bør man så udarbejde CV for "win to nil", der ville man så igen kunne videreanalysere og sammenligne med spil på resultat 1-0 og 2-0.

Valg af rette væddemål-type igennem værdi-sammenligning og videreanalyse af allerede fundne væddemål, gør således, at der ofte findes bedre spil end de traditionelle.

Note

BetXpert er opmærksom på at Uffe/buffer, trods samlet overskud, har underskud på sine Superliga-brugertips for 2011 og 2012. Der er dog kun tale om 18 tips, og så siger et underskud på 2,2 enheder (tb% på 88) reelt ingenting. Vi vurderer at der er tale om varians.

I sin kvalifikation har Uffe ikke skullet demonstrere overskuds-potentiale - for det havde han allerede gjort, med sine indlæg og sine tips. Han skulle vise at han stadig havde fingeren på pulsen, indsigtsmæssigt, og at han kunne levere analyser i BetXpert-format (og lytte til kritik).