Bliver det mon til den trejde pokaltriumf i træk for FC København, eller kan ærkerivalerne Brøndby med Zorniger ved roret sætte en stopper for FCK-tropperne? Vi har set på bookmakernes odds for den store pokalfinale i Parken.

Det bliver ikke meget større i dansk fodbold end en pokalfinale mellem FC København og Brøndby IF, og der er virkelig lagt op til et underholdende derby-brag. FCK-manager Ståle Solbakken sender guldholdet på grænsværen i deres jagt på The Double, mens Brøndby skal ud og bevise, at Vestegnsklubben er tilbage og igen kan indtage rollen som førsteudfordrer. Det vil sende et klart budskab og nok også rykke ved magtforholdet, hvis det lykkes at skubbe FCK ned fra pokal-tronen.

Motivationen er måske størst i Brøndby-lejren, da de ikke har været i pokalfinalen siden 2008, hvor de besejrede Esbjerg, mens mere sejrsvante FCK nu stiller op til deres fjerde pokalfinale i træk og har vundet turneringen i de seneste to år.

Bookmakerne peger selvfølgelig på FC København som favorit, og de har da også har været ganske suveræne i denne sæson. Det blev til en 1-0 sejr til FCK i seneste indbyrdes møde, da Kasper Kusk blev matchvinder i Parken for kun et par uger siden.

Vinder

Bedste odds Bookmaker
FC København 1,47 Betsafe
Brøndby IF 2,85
Bwin

Men i de seneste pokalkampe har Brøndby fundet et eller andet særligt magisk i deres dramatiske udesejre mod Randers og FCM, hvor især pokalhelten Hany Mukhtar førte an og viste vejen til finalen.

Torsdag den 25. maj 2017 kl. 17:00 (Se MatchCenter)

FC København
Uafgjort Brøndby IF
1,82 3,60 4,85
Betsafe
Bet365
Cashpoint
Over 2,5 scoringer 2,05
Betsafe
Under 2,5 scoringer 1,80 888sport

Mere intensitet og drama end chance-orgie i finalen

Pokalfinalen skal helst være en fodboldfest, hvor vi ser de bedste sider af, hvad vi kan præstere i dansk fodbold. Både på og udenfor kridtstregerne; især når det er de to største klubber, der brager sammen.

Vi kan håbe på, at fansene vil holde fokus på at bære deres spillere frem til triumf, og så må Solbakken og Zorniger gerne servere en lækker finale-taktik, hvor begge hold vil angribe med åben pande og give os en underholdende fight, hvor angrebene bølger fra ende til ende.

Men desværre er der ofte en tendens til, at finalekampe nærmere er skyttegravskrig, og kampens betydning kan give en mere taktisk låst affære, hvor spillerne vælger at gemme sig bag paraderne uden at risikere at blotte defensiven ved at sende mange mand frem i offensiven.

FCK-Brøndby: Under 2,5 scoringer til odds 1,80 hos 888sport*

Kampens kolossale betydning kan give en chancefattig finale. Disse rivalkampe er typisk meget duelprægede, og de 10 seneste derby-kampe er alle gået under 2,5 scoringer. Der er gode keepere hos begge mandskaber, og de kan lukke ned for målfesten. Og så har specielt FCKs midterforsvar Mathias Zanka og Erik Johansson vist internationalt højt niveau, og FCK-defensiven vil næppe blive overrasket over den direkte spillestil fra Brøndby. Samtidig vil Brøndby også være indstillet på, at FCK vil forsøge at spille med musklerne og få gang i en fysisk fight. Det kan bestemt være ganske seværdigt og intenst, men giver næppe masser af mål.
Læs ekspertanalyse fra Rasmus Jørgensen her.

Pokalfinalen kan altså blive en defensiv opvisning med masser af nærkampe og nervøsitet, men en tidlig scoring kan sende alle taktiske hensyn til hjørnespark og åbne op for et offensivt bombardement, og begge hold har masser af angrebskort i bunken til at give os en uforglemmelig pokaloplevelse.

Det har været nogle ganske tætte derby-kampe mellem FCK og Brøndby i denne sæson med to uafgjorte (1-1 og 0-0) og to smalle FCK-sejre (begge gange 1-0).

Danske Spil*: Her er favoritterne til Årets Pokalfighter

Der er masser af traditioner omkring en pokalfinale, og kåringen af Årets Pokalfighter er en af de store.

Det kræver gode lederegenskaber, og at man går forrest og giver de berømte 110 procent for at få tildelt den prestigefyldte pris som Årets Pokalfighter. Hvis vi kigger lidt i historiebøgerne og finder listen af tidligere vindere, så er det ikke overraskende at se spillere som John Faxe, Stig Tøfting, Samuel Holmen, Thomas Augustinussen og Nicolai Stokholm. I de seneste år har først Thomas Delaney og herefter William Kvist taget prisen som belønning for deres indsats i finalerne.

Har man fidus til, at FCK-styrmanden William Kvist igen bliver udvalgt blandt journalisterne, så bliver det belønnet med odds 13 hos Danske Spil*, der har mere tiltro til FCKs fysisk-stærke angribere Andreas Cornelius og Federico Santander og Brøndbys offensive profiler Hany Mukhtar og Teemu Pukki.

Peter Emmike, oddsansvarlig hos Danske Spil, har følgende vurdering: "- Det er i den grad et spørgsmål om dagsformen. Men også om at være på det vindende hold. I de seneste fem finaler er det en spiller fra det vindende hold, der er løbet med prisen. Vi tror, at FCK vinder pokalen, og at det dermed er ret sandsynligt, at pokalfighteren spiller for Løverne. Vi tror også, at der er gode muligheder for, at Santander eller Cornelius kommer på tavlen. Og at blive målscorer i en pokalfinale giver gode forudsætninger for at blive årets pokalfighter."

Udvalgte Danske Spil* Vinder-odds: Årets Pokalfighter

Danske Spil
Andreas Cornelius (FCK) 8,00
Federico Santander (FCK) 8,00
Hany Mukhtar (Brøndby)
10,00
Teemu Pukki (Brøndby) 10,00
Frederik Rønnow (Brøndby) 10,00
Mathias Zanka (FCK) 12,00
William Kvist (FCK) 13,00
Christian Nørgaard (Brøndby) 15,00
Ludwig Augustinsson (FCK) 15,00
Johan Larsson (Brøndby) 20,00
En FCK-spiller bliver pokalfighter 1,70
En Brøndby-spiller bliver pokalfighter 2,00

Masser af specialspil til pokalfinalen

Hos bookmakerne finder man selvfølgelig en lang række odds for spilvarianter som 1X2, 1.målscorer, halvlegsstilling, forskellige handicap-odds og over/under.

Men dykker man længere ned i odds-bunken, finder man også spændende specialspil, og man kan f.eks bette på hvilket hold ender med at have mest boldbesiddelse i kampen, eller om der kommer en udvisning, og hvilket hold modtager flest kort i kampen.

Vi har samlet en lille pokal-buket med specialspil. Byd meget gerne ind, hvis I finder værdi blandt bookmakernes mange tilbud.

Pokalfinalen: Udvalgte specialspil

Bedste odds Bookmaker
Mest boldbesiddelse: FCK 1,65 Betsafe
Mest boldbesiddelse: Brøndby 2,11 Betsafe
     
Flest kort (1X2): FCK 2,85 888sport
Flest kort (1X2): Uafgjort 4,75 888sport
Flest kort (1X2): Brøndby 2,10 Danske Spil
     
Over 5,5 kort i kampen 1,90 Betsafe
Under 5,5 kort i kampen 1,84 888sport
     
Der scores på hovedstød 2,00 Danske Spil
Der kommer et rødt kort i kampen 4,00 Betsafe
Der dømmes straffespark 3,50 Danske Spil
     
Flest hjørnespark (1X2): FCK 2,00 Danske Spil
Flest hjørnespark (1X2): Uafgjort 7,65 Betsafe
Flest hjørnespark (1X2): Brøndby 2,55 888sport
Peter Emmike, oddsansvarlig hos Danske Spil