Det kan godt være, at det danske mesterskab primært er et københavnsk opgør - men i år kan Jylland i det mindste trøste sig med at have sat sig grundigt på landspokal-turneringen.

I dagens pokalfinale mødes Esbjerg og Randers (tidligere Freja, nu FC), to hæderkronede jyske klubber.

Esbjerg har haft en middelmådig sæson i SAS Ligaen, mens Randers endda kun ligger i den næstbedste række (hvor klubben dog ligger til oprykning). Men der er tale om to af Danmarks største byer og to af Danmarks mest traditionsrige klubber. Esbjerg har to pokaltitler bag sig - 1964 og 1976 - og har været i finalen yderligere fire gange. Randers har kun tre pokalfinaler på visitkortet - 1967, 1968 og 1973 - men kan til gengæld bryste sig med at være finale-ubesejret. Alle tre førte til guldmedaljer.

I dagens kamp gælder det ikke bare guld, men også en UEFA Cup-plads. Og man kan være forvisset om, at de gæve jyske kæmper vil fighte til de er blå i hovedet. Herunder Randers' rutinerede midtbane-plæneklipper Stig Tøfting, der sidst var i pokalfinalen for 10 år siden, da AGF slog Brøndby - og Tøffe blev kåret som pokalfighter.

Men Esbjerg vil utvivlsomt også gerne lege med, og vestjyderne må - som det bedre placerede hold - tage favoritværdigheden på sig.

Læs BetXperts analyse af kampen - og se det medfølgende tip: http://www.betxpert.com/ekspert/andre/#56409

Kampen spilles kl. 19 og kan ses på TV3+ (tjek vores TV-Guide: http://www.betxpert.com/tv.asp ). Det foregår i øvrigt i Parken, selv om der næppe vil være mange københavnere på lægterne, når det går løs, men mon ikke de to klubbers tilhængere kan leve med den lange bustur.