Traditionen tro er Kristi Himmelfartsdag i Danmark reserveret til pokal-finalen i Parken. I år er det Brøndby og FC Midtjylland der står overfor hinanden - i øvrigt en gentagelse af finalen fra 2003, hvor Brøndby trak sig ud med en sikker sejr på 3-0.

Begge hold imponerede i SAS Ligaen i efteråret, men efter vinterpausen har der været længere mellem snapsene for dem begge, og det er ikke just de to mest formstærke hold der står overfor hinanden.

Ikke desto mindre overvandt Brøndby i semifinalen de evige rivaler fra FC København, og stadig er der er et pænt forspring at tære på i ligaen, så en gentagelse af The Double fra 1998 er indenfor rækkevidde.

Efter en sikker semifinale-sejr over Horsens fra den næstbedste række, står FC Midtjylland i deres anden pokalfinale siden klubbens "fødsel" i 1999. Efter vintersalget af Zidan, har det været op til den fra AaB ankomne afløser, David Nielsen, at levere varen i angrebet - en vare der indtil nu kun er leveret én gang; den 2. april, hvor han blev matchvinder for midtjyderne i 1-0 sejren over netop Brøndby på Brøndby Stadion.

Bookmakerne har Brøndby som favoritter til at vinde titlen over FCM igen-igen, men om David igen kan slå Goliath, eller Brøndby atter er tilbage på vinderkurs, afgøres på en forhåbentlig solbeskinnet Kristi Himmelfartsdag i Parken.

Vores SAS Liga ekspert Anders Kristensen har kigget nærmere på kampen i en analyse som kan læses på http://www.betxpert.com/ekspert/andre/#47462