Der er mange klubber, vi skal holde øje med i weekendens Superliga-kampe. Fodboldekspert Frank Pilantra har kigget nærmere på kampene, og giver her spiltips, optakt og odds-overblik til Superliga-runden.

Efter en noget trist landsholdspause kan de danske Superliga-stadions igen invitere fodboldfansene indenfor til endnu en spændende spillerunde.

Runden bliver sparket i gang på Sydbank Park, hvor formstærke SønderjyskE tager imod Viborg. Får SønderjyskE sejr nr. 5 i streg?

Viborg har ikke scoret i de seneste 3 spillerunder, men kommer dog med defensiv sikkerhed efter det lykkedes at holde 0-0 hjemme mod mesterskabsfavoritterne FC København.

SønderjyskE vandt noget heldigt i Aalborg på et straffespark i overtiden, hvor AaB havde misbrugt deres forsøg fra straffesparkspletten. Dermed er der ikke scoret mod den nye SønderjyskE-keeper Lukas Fernandes i tre kampe i træk. Nedenfor kan du se en række spiltips

Fredag 14. oktober kl. 18:00 (Se MatchCenter) - Tryk på de blå oddsbokse for at komme direkte til bookmakeren

SønderjyskE Uafgjort Viborg
2,15 3,40 3,65
Scandic Bookmakers
Bet365
Danske Spil

Vores ekspert Kibsgaard er dykket ned i oddsbassinet og fundet et Hjørne-special til dette opgør:

SønderjyskE-Viborg: Under 8,5 hjørnespark til odds 2,27 hos Nordicbet*

Viborg er gode til at lukke ned for modstanderne, men mangler så offensive profiler til at fremtvinge hjørnespark i den anden ende. Også SønderjyskE har spillet en del kampe med få hjørnespark på det seneste.
Læs ekspertanalyse

AGF skal tilbage på sejrskurs mod Horsens

Det startede ellers meget lovende for Glen Riddersholm, der fik sendt AGF stærkt fra startsblokken med sejre over SønderjyskE og Viborg i de første par sæsonkampe.

Men det blev hurtigt vendt til en større nedtur, hvor AGF-fansene bl.a. kunne følge Brøndby tage en 7-0 sejr på Ceres Park. AGF har nu blot hentet et enkelt point i deres seneste 4 Superliga-kampe, og mon ikke Glen Riddersholm har haft travlt i landsholdspausen med at foretage justeringer op til opgøret mod Horsens.

Med ret simple midler har oprykkerne Horsens formået at skabe en komfortabel afstand til bundholdene, og Bo Henriksens stærke kollektiv skal også føre Den Gule Fare til point i Aarhus.

Bookmakerne har placeret AGF i en ret solid favoritrolle, men det er nu langt fra sikkert, at de kan leve op til forventningerne.

Fredag 14. oktober kl. 18:00 (Se Info-analyse) - Tryk på de blå oddsbokse for at komme direkte til bookmakeren

AGF Uafgjort Horsens
1,85 3,80 4,50
Scandic Bookmakers Scandic Bookmakers Bet365

FC København er storfavoritter i Parken

Silkeborg er rykket væk fra sidstepladsen og er nu ubesejrede i de seneste 5 spillerunder, men bookmakerne er nu overbeviste om, at Ståle Solbakken pisker FCK til sejr i lørdagens 'generalprøve' inden turen går til Kings Stadium til Champions League-opgøret mod Leicester.

Men Silkeborg-spillerne kan måske lige præcis udnytte, at FCK render rundt med tankerne på det store CL-brag. En af de spillere som FCK-defensiven skal holde øje med er Nicklas Helenius, der omsider har fundet vejen til netmaskerne og kan score for 3.kamp i træk, hvis han får overlistet Robin Olsen i FCK-buret.

Set spiller-for-spiller burde der ikke være den store tvivl om udfaldet og med Federico Santander tilbage i truppen kan det blive en rigtig svær opgave for oprykkerne fra Silkeborg.

Lørdag 15. oktober kl. 18:30 (Se MatchCenter) - Tryk på de blå oddsbokse for at komme direkte til bookmakeren

FC København Uafgjort Silkeborg
1,25 6,50 15,00
Unibet
Betfair Sportsbook Bet365

Træfsikre Tonni Munk Jensen har fundet værdi i en storsejr til FC København:

FC København (-1,5)-Silkeborg 1 til odds 1,77 hos Unibet*

FCK er bedre på samtlige pladser, så bør der være klasseforskel mod Silkeborg, der har haft det vanskeligt når de har mødt rækkens tophold. Specielt hjemme på fortet Parken er FCK en magtfaktor og vist sig som klart det stærkeste mandskab i Superligaen.
Læs ekspertanalyse

OB skal smide krisesnakken i Randers

Søndagens Superliga-bold starter i Randers, hvor OB kommer på besøg. OB-træner Kent Nielsen skal bygge videre på den forløsende 2-1 sejr over AGF og bevise, at han har fået det fynske storhold på rette kurs efter en lang række skuffende resultater.

Men på den anden side af kridtstregen står et solidt Randers-mandskab, der kæmper for at holde deres position i den vigtige Top6. I den seneste hjemmekamp tabte Randers overraskende med hele 0-4 til SønderjyskE, men de gik dog til landsholdspausen med et ganske glimrende 2-2 resultat på Brøndby Stadion.

Randers er favoritter hos bookmakerne, men det ligner umiddelbart et opgør som kan svinge begge veje.

Søndag 16. oktober kl. 13:00 (Se MatchCenter) - Tryk på de blå oddsbokse for at komme direkte til bookmakeren

Randers Uafgjort OB
2,00 3,60 3,95
Betfair Sportsbook Scandic Bookmakers
888sport

Brøndby bomber løs i Farum

Med den direkte spillestil vil Brøndby-træner Alexander Zorniger forsøge at skyde FC Nordsjælland i sænk. Og med offensive profiler som Pukki, Wilczek, Hjulsager og Mukhtar skulle der være god chance for en underholdende affære på Right To Dream Park.

Den unge FCN-angriber Marcus Ingvartsen må stå højt på listen over de største talenter i Superligaen og han står nu noteret for 7 ligascoringer, mens det blev til hele 4 mål i de to landskampe for U21.

Så hvem har mon flest mål i støvlerne i søndagens brag?

Søndag 16. oktober kl. 16:00 (Se MatchCenter) - Tryk på de blå oddsbokse for at komme direkte til bookmakeren

FC Nordsjælland Uafgjort Brøndby
5,00 4,00 1,70
Bet365
Betfair Sportsbook
Danske Spil

Vores ekspert Tonni Munk Jensen har fundet værdi for vi får en målrig kamp:

FC Nordsjælland-Brøndby: Over 2,5 Mål til odds 1,70 hos Nordicbet*

Det er et opgør mellem to 'Over'-hold, der begge har forcen i det offensive. Brøndby er ligaens mest scorende mandskab, mens FC Nordsjælland har spillet Over 2,5 i hele 9 af deres 12 ligakampe.
Læs ekspertanalyse

Usikre AaB skal bremse FC Midtjylland

Der plejer at være god underholdning og gang i netmaskerne på MCH Arena, hvor FC Midtjylland endnu er ubesejrede i egen hule.

Og det kan blive 90 lange minutter for AaB-defensiven, der ikke har imponeret. I seneste udekamp rendte AaB ind i et 3-5 nederlag i Silkeborg, mens det heller ikke blev til point til nordjyderne i seneste spillerunde, hvor SønderjyskE løb afsted med en 1-0 sejr.

Der var da til gengæld en masse at juble over for FC Midtjylland-fansene, da de kunne følge deres FCM-ulve besejre Horsens med 5-2 i seneste hjemmekamp. Den storsejr blev dog fulgt op af et 0-1 nederlag til Lyngby, så det er lykkes for FCK og Brøndby at skabe et forspring på de forreste positioner.

FC Midtjylland har scoret 18 mål i deres 6 hjemmekampe, der da også alle er endt med "Over 2,5 Scoringer". Superstjernen Rafael van der Vaart er dog tvivlsom, så måske AaB kan overraske i Herning.

Søndag 16. oktober kl. 18:00 (Se MatchCenter) - Tryk på de blå oddsbokse for at komme direkte til bookmakeren

FC Midtjylland Uafgjort AaB
1,76 3,95 4,95
Jetbull
Danske Spil Unibet

Tæt mandagskamp i Esbjerg

Vi slutter af i Esbjerg, der ligger sidst med kun en enkelt sæsonsejr. Træner Colin Todd har ikke fundet den rette taktik og især offensiven har ikke slået til. I de 3 seneste kampe er Esbjerg gået fra banen uden at komme på måltavlen. Det er blot blevet til 9 ligamål fra Esbjerg her efter de første 12 spillerunder i Superligaen.

David Nielsens mandskab har ikke givet modstanderne mange målchancer og Lyngby er nu oppe på at have vundet 4 kampe i træk med præcis 1-0. Det er voldsomt imponerende, at Lyngby her halvvejs igennem grundspillet indtager 4. pladsen.

Bookmakerne har da også gjort Lyngby til smalle favoritter og det kan blive de helt små marginaler, der kommer til at afgøre rundens sidste kamp.

Mandag 17. oktober kl. 19:00 (Se MatchCenter) - Tryk på de blå oddsbokse for at komme direkte til bookmakeren

Esbjerg Uafgjort Lyngby
2,95 3,40 2,55
Scandic Bookmakers Bet365
Danske Spil

Tonni Munk Jensen tror ikke på en målfest i Esbjerg:

Esbjerg-Lyngby: Under 2,5 Mål til odds 1,85 hos Scandic

Der står hård og intens fight på menuen, når disse to forsigtige mandskaber brager sammen. Esbjerg-angriberne har løst krudt i støvlerne, mens Lyngby-defensiven virker solid og har holdt buret rent i næsten syv timer.
Læs ekspertanalyse