Med gruppespillet overstået rykker de sydamerikanske verdensstjerner videre til slutspillet i jagten på det store Copa América-trofæ. Fodboldekspert Frank Pilantra kommer her med spilforslag og giver oddsoverblik til kvartfinalerne.

Brasilien vågnede op og fandt magien i sidste gruppekamp med 5-0-sejren over Peru, mens Argentina var ude i tovene, og så leverede både Uruguay og Colombia overbevisende præstationer.

Gruppespillet betød også, at vi fik sagt farvel til Bolivia, Ecuador og de to gæstende lande Japan og Qatar, der ikke klarede skærene og måtte forlade Copa América-festen efter deres gruppekampe.

Der venter nu nogle spændende kvartfinaler, hvor vi kan se frem til at nyde Messi, Suarez, Cavani, Coutinho og Alexis Sanchez udfolde sig.

Brasilianske storfavoritter blæser til angreb

Det ligner en meget svær opgave for Paraguay, der ikke ligefrem viste skræmmende styrke i gruppespillet.

Men det startede faktisk glimrende for Paraguay, der bragte sig foran med 2-0 mod Qatar i første gruppekamp. Men så svigtede den paraguayanske defensiv, og Qatar fik udlignet til slutresultat 2-2.

Den brasilianske defensiv har derimod stået solidt, og der er endnu ikke scoret mod super-keeperen Alisson, men måske den tidligere FCK-angriber Federico Santander kan få kanøflet sig igennem brassernes forsvarsmur.

Flest kort i kampen: Paraguay (-1,5) til odds 2,18 hos 888sport

Paraguay forventes at komme under pres og blive sendt på boldjagt mod Brasilien, der kan udfordre med deres hurtige fløje og driblestærke teknikere.
Dommeren er iøvrigt den kortglade chilener Roberto Tobar, der uddelte syv gule kort i gruppekampen mellem Colombia og Argentina.
Chancevurdering: 48%

Det er dog forventet, at Santander ikke får chancen fra start mod Brasilien, men må tage plads på den paraguayanske udskiftningsbænk.

Brasilien - Paraguay

Vi skal nok også forvente igen at komme til at opleve et velorganiseret brasiliansk mandskab i fuld kontrol med Philippe Coutinho og Arthur som spilfordelere på midtbanen.

Paraguay vil nok blive presset til at holde fokus på defensiven og arbejde hårdt for at slå brassernes spil i stykker og så håbe på, at de kan slå til på omstillinger og på dødbolde.

Argentina får problemer mod solide Venezuela

Ikke meget lykkedes for den argentinske landstræner Lionel Scaloni i de første par gruppekampe, men så valgte Scaloni at sætte alt på ét bræt og stillede med en ultra-offensiv formation, der førte til en 2-0-sejr i den afgørende gruppekamp mod Qatar.

Sejren over Qatar sendte Argentina op på andenpladsen i Gruppe B, da Colombia samtidig besejrede Paraguay.

Under 1 mål asian i 1.halvleg til odds 1,83 hos Unibet

Der er ikke mange kendte spillere fra øverste hylde i den venezuelske lejr, men de skal ikke undervurderes, og Venezuela er bestemt ikke nemme at spille imod.
Argentina har svært ved at få sammenhæng i spillet, og de kan blive bremset af Venezuela, der har rutinerede profiler til at lukke ned for de argentinske angribere.
Odds 1 ved præcis 1 mål i 1. halvleg
Chancevurdering for Over - præcis 1 mål - Under: 30%-33%-37%

Der er naturligvis stor usikkerhed om, hvilken formation og startopstilling Lionel Scaloni vælger til besejre Venezuela. Tør de holde fast i den offensive formation med fem angrebsivrige spillere, eller vil Scaloni forsøge at beskytte den skrøbelige forsvarskæde med en mere defensivt orienteret midtbane?

Bookmakerne har Argentina som storfavoritter, men vi venter stadig på, at Lionel Messi træder i karakter og viser vejen for argentinerne.

Venezuela - Argentina

I gruppespillet har Venezuela haft succes med deres defensive taktik, og de bestod eksamen med at hente 0-0 mod de brasilianske værter.

Så med god organisation og også lidt hjælp fra VAR-dommerne gik Venezuela ubesejret gennem deres gruppekampe og sikrede andenpladsen i Gruppe med en 3-1-sejr over Bolivia.

Den store profil for Venezuela har dog været den virkelig velspillende keeper Wuilker Fariñez, der nu skal forsøge at holde superstjernerne Lionel Messi og Sergio Agüero fra at komme på måltavlen.

Vi kan få masser af dramatik i kvartfinalegyser

Chile tabte deres sidste gruppekamp med 0-1 til Uruguay, og dermed blev chilerne kun 2'er i deres gruppe, og de skal nu møde Colombia, der tog maksimumpoint i deres tre gruppekampe.

Chile har haft succes i Copa América med deres fightervilje og vinderinstrinkt, og alle midler må tages i brug for at gå videre mod Colombia, der bestemt også har en række kontante spillere, der vil gå efter at vinde slaget om midtbanen.

Så vi kan få en rigtig herrefight, når Chile brager sammen med Colombia.

Det ligner umiddelbart den mest interessante af de fire kvartfinaler, da vi virkelig kan få gang i det sydamerikanske temperament, og vi skal ikke forvente, at hverken Chile eller Colombia holder igen i nærkampene. 

Chile startede stærkt med 4-0-sejren over Japan, hvor de rutinerede profiler bevidste, at de stadig har krudt i støvlerne. Men de måtte kæmpe hårdt for 2-1-sejren over Ecuador og skarpheden manglede i 0-1-nederlaget til Uruguay.

Så Colombia er favoritter efter de spadserede sig til førstepladsen i Gruppe B, hvor imponerede med deres 2-0 -triumf over Argentina.

Colombia - Chile

Det vil være en rigtig god idé at holde øje med bookmakernes odds for antal kort i kampen.

Over 5,5 kort i kampen til odds 2,23 hos Unibet

Spillerne har fået slettet deres gule kort fra gruppespillet, og det kan føre til lidt flere af de såkaldte professionelle frispark, og det kan også tænkes, at der bliver satset ekstra i nærkampene.
Chancevurdering: 47%

Disse to mandskaber mødte også hinanden ved Copa América 2016, hvor Colombia fik udvist Carlos Sanchez i 0-2-nederlaget til Chile, hvor der blev uddelt 9 gule kort (heraf to til Sanchez).

Uruguay stormer videre til semifinalerne

Det er angrebsspil i verdensklasse, når Uruguay slipper Luis Suarez og Edison Cavani løs, og de er voldsomt svære at holde fra målchancer.

Samtidig fremstår den uruguayanske midtbane dynamisk, og så har den erfarne Diego Godin som altid godt styr på defensiven.

Så Uruguay står med gode chancer mod Peru, der kommer fra et 0-5-nederlag til de brasilianske værter.

Uruguay - Peru

Peru har giftige angribere med hurtige profiler som Christian Cueva, den tidligere AaB'er Edison Flores, og så har de pgs¨ boksangriberen Paolo Guerrero til at tage slagsmålene med de uruguayanske forsvarsspillere.

Uruguay viste lidt usikkerhed i deres 2-2-kamp mod Japan, så måske Peru kan overraske i denne kvartfinale på Itaipava Arena i Recife.

Uruguay - Peru 1 til odds 1,74 hos Nordicbet

Kan Peru svarer tilbage efter 0-5-nederlaget til Brasilien? Landstræner Ricardo Careca har nok at gøre med at få justeret den defensive organisation, der vil blive testet af målsøgende Luis Suarez og Edinson Cavani.
Uruguay må forventes at tage initiativet og vinde slaget på midtbanen. Peruvianerne er udfordret i luftspillet, og det kan blive afgørende, når Uruguay hiver Godin og Giménez med frem på hjørnespark.
Se ekspertanalyse her.

Copa América-tendens: Masser af straffespark

Spillerne har gode chancer for at prøve lykken fra straffesparkspletten, da der i de 18 gruppekampe er blevet dømt i alt otte straffespark.

Nogle straffespark har været ganske tydelige, som eksempelvis da Argentinas Nicolas Otamendi sparkede Paraguays Derlis Gonzalez omkuld, mens dommeren først skulle have en melding fra VAR-rummet, før der blev peget på pletten.

Odds for der bliver dømt straffespark i kvartfinalerne:
Brasilien - Paraguay: odds 3,10 hos Danske Spil*
Venezuela - Argentina: odds 3,55 hos Danske Spil*
Colombia - Chile: odds 3,80 hos Danske Spil*
Uruguay - Peru: odds hos 3,75 hos Danske Spil*

Hold også øje med ekspertanalyser til Copa América-kvartfinalerne.

Læs mere om Copa América-holdene i vores optakt her.