Der er lagt op til et super-underholdende brag i Champions League-finalen mellem Liverpool og Real Madrid. Fodbold-ekspert Frank Pilantra har kigget nærmere på oddsene for CL-finalen og giver her oddsoverblik og spilforslag til det store opgør.

Det har været en helt igennem forrygende og uforglemmelig Champions League-turnering, hvor vi er blevet forkælet med en masse underholdende og målrige storkampe. Nu skal vi have sat kirsebærret på toppen, når Real Madrid og Liverpool tørner sammen i CL-finalen på NSC Olimpiyskiy Stadium i Ukraine.

Hvem ender øverst på CL-tronen; de forsvarende mestre fra Real Madrid eller den nye udfordrer fra Beatles-byen? Champions League har i de seneste år været domineret af de spanske giganter, mens Premier League-klubberne kun sjældent har kæmpet sig frem til finalen. Men måske de optimistiske Liverpool-fans får mest at juble over. og "You´ll Never Walk Alone" vil bære Klopps tropper til sejr i Kiev.

Real Madrid har været rundt i CL-manegen masser af gange, og det er nu trejde år i træk, at det lykkes træner Zinedine Zidane at føre Real Madrid frem til Champions League-finalen. Den sejrsvante spanske kongeklub har endda vundet det store CL-trofæ tre gange i de seneste fire år, mens det derimod nu er over et årti siden Liverpool senest formåede at udfordre Champions League-eliten og spillede sig frem til finalen.

Så det er et finalebrag, hvor Real Madrid vil forsøge at udnytte rutinen til at sætte på sig på kampen, mens Liverpool-manager Jürgen Klopp skal få Liverpool-spillerne til at spille deres eget spil og overraske stjernebesatte Real Madrid med den hurtige offensiv med Roberto Firmino, Sadio Mané og den sprængfarlige Mohamed Salah. Kommer de op i fuld sprint, vil de spanske spillere have svært ved at følge med, så Real Madrid-spillerne skal være opmærksomme og holde organisationen og være placeringsstærke, så de ikke bliver fanget i ubalance.

Liverpool har haft stor succes med deres Heavy Metal- inspireret overfaldsfodbold med højt, aggressivt pres og lynhurtige omstillinger. Det har bestemt ikke været kedeligt at følge Liverpools kampe i slutspillet. Først blev Porto elimineret med samlet 5-0, mens Manchester City blev besejret med 5-1 i kvartfinalerne, og i semifinalen lykkedes det Liverpool at sende Roma ud med samlet 7-6.

Læs vores Champions league optakt her

Meget fokus er på Premier League-topscoreren Mohamed Salah, der er en konstant måltrussel, og mon ikke både Sergio Ramos og Raphaël Varane i det spanske midterforsvar har nærstuderet den egyptiske angriber for at finde den rette taktik til at lukket ned for Liverpool-offensiven.

26. maj 2018 kl. 20:45 ( Se MatchCenter
)

Real Madrid - Liverpool

Bale på toppen sammen med Ronaldo?

Real Madrid har vist høj kvalitet over hele linjen i deres Champions League-kampagne, og så er den portugisiske superstjerne Cristiano Ronaldo igen gået forrest og dukket op på de kampafgørende tidspunkter. I den evige debat om Messi vs Ronaldo må man fremhæve Cristiano Ronaldos lederegenskaber og enorme udstråling i finalerne.

Uden at ryste på hånden har Real Madrid-træner Zinedine Zidane valgt at stole fuldt ud på den gamle garde med Ramos, Modric, Ronaldo som lederne, der styrer kæderne. Men til denne finale kan Zidane alligevel lave en taktisk ændring og smide Gareth Bale ind fra start. Efter en række skader har Bale vel nærmest ramt noget, der minder om topform i de seneste kampe op til finalen. Og med en skarp slutspurt kom waliseren helt op på 16 La Liga-mål i denne sæson, og denne målstime kan sende Gareth Bale ind i startopstillingen mod Liverpool.

Halvleg med flest Real Madrid-mål: 2. halvleg til odds 2,25 hos Bet365 og Bwin

Der er respekt for Klopps angrebsmaskine, og Zinedine Zidane blæser næppe til angreb fra første fløjt. Vi kunne godt få samme taktik fra sidste års CL-finale, hvor Real Madrid lige skulle bruge 1. halvleg til at finde sig til rette mod Juventus. Her var stillingen 1-1 ved pausen, men Real Madrid var stordominerende i  2. halvleg og snuppede en 4-1-sejr. Det samme mønster så vi også i 13/14-finalen mod Atletico Madrid, hvor Ramos udlignede til 1-1 i de dødende sekunder og så kollapsede Atletico Madrid i den forlængede spilletid. Real Madrid har desuden en stærk bænk med målfarlige profiler, der kan komme ind og gøre en forskel. Spillet er tabt, hvis Real Madrid scorer lige mange mål i 1. og 2. halvleg

Real Madrid måtte nøjes med andenpladsen i gruppespillet, hvor de endte efter Tottenham. Det sendte dem op imod storsatsende PSG, som dog blev elimineret med samlet 5-2 med Ronaldo i opvisningsform. Der skulle et kontroversielt straffespark til at sende Real Madrid videre fra kvartfinalerne mod Juventus; Real Madrid gik videre med samlet 4-3. Det var også tæt i semifinalerne mod Bayern München, hvor det igen var Ronaldo, der blev afgørende og sendte Real Madrid i finalen med samlet 4-3.

Se flere odds her

Bookmakerne: Real Madrid er favoritter til at vinde Champions League

Champions League 17/18: Vinder-odds

Bedste odds Bookmaker
Real Madrid 1,70 Danske Spil
Liverpool 2,30 888sport

Oddsboksen er senest opdateret tirsdag den 22. maj klokken 11.41.

Kort-special: Gode odds for de oplagte Real Madrid-kandidater

Real Madrid-defensiven kan blive tvunget til at spille lidt kynisk og tage ulovlige midler i brug for at bremse Liverpool-trioen Salah, Mané og Firmino. Der er selvfølgelig et hav af spilvarianter til den store finale, hvor man kan forsøge at finde værdi i nogle af de mere usædvanlige specialspil.

Flest kort i kampen: Real Madrid til odds 3,00 hos 888sport, Unibet og LeoVegas

Real Madrid kan sætte sig på opgøret ved at dominere nærkampene. Den spanske storklub bliver sandsynligvis spilstyrende i store perioder af kampen, mens Liverpool kan komme til at indkassere kort med deres boldjagt med intens, højt pres på de pasningssikre Real-stjerner. Men Liverpools hurtige omstillinger kan give store problemer for Real Madrid-spillerne, der kan blive udfordret i løbedueller. Liverpool toppede fair play-listen i Premier League med ialt 44 gule kort og 1 udvisning i de 38 spillerunder. Real Madrid indkasserede 62 gule kort og 4 udvisninger i deres 38 La Liga-kampe. Dette kan dog også skyldes forskel i dommerlinje i de to ligaer. I Champions League har begge hold indkasseret 21 gule kort på deres vej til finalen.

Man kan naturligvis vælge at bette på, hvilke Real Madrid-spillere, man forventer vil få kort i kampen. Her kan man blandt andet fremhæve den kontante Sergio Ramos, kort-topscoreren Daniel Carvajal og oprydderen Casemiro, der står med ansvaret for at bryde spillet på den defensive midtbane.

Real Madrid-anfører Sergio Ramos får igen hovedrollen med at styre forsvarskæden og samtidig også gå til stålet i nærkampene og sende et klart signal til Liverpool-spillerne fra start. Sergio Ramos har fået gult kort i 3 Champions League-finaler i træk.

Backen Carvajal har trods alt kun fået gult kort i 2 af de 3 CL-finaler, mens så har til gengæld høstet 11 gule kort og 1 rødt kort i sæsonen 25 La liga-kampe, hvilket klart overgår både Ramos (9 gule kort, 2 røde) og Casemiro (8 gule kort).

Champions league spilforslag og analyser

Kort-specials: Udvalgte odds

Bedste odds Bookmaker
Sergio Ramos får gult kort i kampen 2,60
NordicBet
Daniel Carvajal får gult kort i kampen 2,50
Betsafe
Casemiro får kort i kampen 2,60 Unibet
Flest kort i kampen: Real Madrid 3,00 888sport
Flest kort i kampen: Uafgjort 4,75 Bet365
Flest kort i kampen: Liverpool 1,90 Bet365

Oddsboksen er senest opdateret tirsdag den 22. maj klokken 11.47.

Hold øje med yderligere spilforslag fra vores ekspertpanel.