Vi skal have fundet en ny CL-vinder, men hvilke hold kvalificerer sig til Champions League-finalen? Frank Pilantra ser på oddsene og kommer med spilidéer til de afgørende semifinale-brag.

Efter de intense kvartfinaler står det nu fast, at det eftertragtede Champions League-trofæ kommer til at havne enten i Madrid, München eller Manchester.

De engelske hold har haft det svært i Champions League i de seneste år, men hos Manchester City vil manager Pellegrini slutte af med manér, og de er fuldt ud opsatte på at bryde denne kedelige britiske tendens.

Lykkes det for succesfulde cheftræner Zinedine Zidane at styre Real Madrid-stjernerne til finalen eller bliver Ronaldo bremset af Hart og Kompany?

Der er også lagt op til topunderholdning i det andet semifinaleopgør, hvor Atlético Madrid skal op imod mod Pep Guardiolas Bayern München.

De velorganiserede og hårdtkæmpende Atlético-tropper fik nedlagt mægtige Barcelona i et par hektiske kvartfinaler. Det ligner igen en stor udfordring, da tyskerne er bedre på stort set alle positioner, men Atlético Madrid skal igen finde kampgejsten og har det nok ganske glimrende i rollen som underdog.

Vi ved, at træner Diego Simeone aldrig giver op, men spørgsmålet er, om viljen er nok til at eliminere et toptunet Bayern-mandskab.

Livestream El Clásico: Her kan du se Barcelona - Real Madrid

Bookmakerne: Bayern og Real Madrid mødes i finalen

Rigtig mange fodbold-fans havde nok håbet på drømmefinalen mellem Barcelona og Bayern München, men med katalanernes kvartfinale-exit er Bayern München nu favorit til at tage trofæet på San Siro i finalen den 28. maj.

Derudover er der også god opbakning til Real Madrid, hvor superstjernen Cristiano Ronaldo er gået målamok og allerede har ramt Champions League-netmaskerne 16 gange.

Det er da også netop Bayern München og Real Madrid, der er favoritter til at skulle brage sammen i Milano.

Hvilke hold går videre til finalen?

Real Madrid
1,36
Bet365
Atlético Madrid Bayern München
2,62 1,51
Bet365
NordicBet

Det er lidt kedeligt at pege på storfavoritterne Real Madrid og Bayern München. Og jeg ville heller ikke umiddelbart kunne værdi i disse relativt lave odds. Hvis Atlético Madrid må stille uden holdets MVP, Diego Godín, så begynder odds 1,51 for Bayern kvalificerer sig til finalen at blive interessant.

Har man tiltro til Real Madrid, så er det langt bedre at tage odds 3,00 hos Danske Spil* for at de vinder Champions League. Så kan man evt. enten tage et surebet i finalen mod Bayern München eller stå med et ganske godt odds, hvis Real Madrid nu skal møde Atlético Madrid på San Siro.

Champions League Vinder-odds

Bedste odds Bookmaker
Bayern München 2,50
Bet365
Real Madrid 3,00
Danske Spil
Atletico Madrid 5,00
Betsafe
Manchester City 8,50
Unibet

Så bookmakerne har mest fidus til Bayern München og Real Madrid. Nu skal vi huske på, at Real Madrid havde ret store problemer med Wolfsburg i seneste runde, og samtidig var Bayern München heller ikke videre overbevisende i deres kvartfinaler mod Benfica.

Så det kan blive tætte og spændende semifinaler, hvor vi kan ende med at få en Champions League-finale mellem Atlético Madrid og Manchester City.

El Clásico optakt: FC Barcelona - Real Madrid er begge i krise

Manchester City jagter CL-drømmen

Den spanske delegation kommer med masser af selvtillid efter 8 La Liga-sejre i træk, mens Manchester City ikke rigtig kan ramme topformen og indtager en noget skuffende 4. plads i Premier League.

Manager Manuel Pellegrini og City-spillerne ved, at Pep Guardiola står klar til at foretage et generationsskifte og for mange af rutinerede profiler er det måske sidste chance for at få lov til at opleve en CL-finale.

Men der står 2x90 minutter mod et stærkt Real Madrid-mandskab i vejen. Selv på Etihad Stadium tager den spanske kongeklub favoritværdigheden.

Real Madrid har fået et kæmpe-boost af deres sejr i El Clásico og spillede Wolfsburg ud af banen i returkampen, hvor Ronaldo scorede alle tre mål i 3-0 sejren. De har scoret 101 mål i La Liga og har kun ét sølle point op til Barcelona på førstepladsen.

Men Real Madrid tabte altså 0-2 på Volkswagen Arena til ellers overkommelige Wolfsburg og rammer Ronaldo ikke lige dagen, så kan Manchester City lykkes med at tage initiativet i kampen. Det er så op til Agüero, Silva og De Bruyne at teste bagkæden hos Real Madrid, da de spanske gæster virker at være til at ryste.

Tirsdag 26. april kl. 20:45 (Se MatchCenter)

Uafgjort Real Madrid
3,50 2,37
Cashpoint
Betfair Sportsbook

Spil-idé: Manchester City - Real Madrid: 1X odds 1,66 hos Unibet*

Det kan blive en tæt affære i Manchester. Den stærke Vincent Kompany er tilbage og skal styre forsvarskæden hos Manchester City, der eliminerede PSG med en 1-0 sejr på Etihad. Real Madrid kan vælge at spille tilbageholdende, da de ikke behøver jagte sejren, men kan derimod vente til returkampen på det imponerende Santiago Bernabéu.
Værdien peger i retning af, at Manchester City undgår nederlag.

Atlético Madrid jagter et godt udgangspunkt

De er ikke ligefrem heldige i Atlético-lejren, der efter en hård fight mod Barcelona trækker Bayern München i semifinalen. Og for at fuldende det uheldige hattrick, så måtte anfører og forsvarskaptajn Godín udgå i seneste kamp og når nok ikke at blive klar til at tage imod det tyske mesterhold på Vicente Calderon.

Bayern München har virket usikre både mod Juventus og Benfica og må måske tage til Madrid uden både Boateng og Badstuber i forsvaret.

Kan Griezmann og Fernando Torres udfordre Bayern-defensiven, eller får vi nærmere en taktisk affære, hvor Bayern München vil være tilfreds med at afgøre tingene i returkampen på Allianz Arena?

Onsdag 27. april kl. 20:45 (Se MatchCenter)

Atlético Madrid Uafgjort Bayern München
3,00 3,00 2,60
Danske Spil
Scandic Bookmakers
Unibet

CL-topscorer (uden Ronaldo): Thomas Müller til odds 2,40

Den snu Müller skal sammen med Lewandowski (begge 8 CL-mål) sparke Bayern til CL-triumf. Lewandowski er favorit, og Atléticos Griezmann (6 mål) er en giftig outsider, men Thomas Müller ser skarp ud her op til de sidste afgørende Champions League-brag.
Læs analyse

Stats: Gå efter målfattige udehold

Det er altid interessant at dykke ned i historiebøgerne og se, om man evt. kan finde nogle statistikker og tendenser, som er nyttige at tage med i overvejelserne.

Slår vi så op på det store afsnit om Champions League-semifinaler fra 2004 til 2015, så peger meget på, at Real Madrid og Bayern München får rigtig svært ved at få puttet bolden i netmaskerne.

For ved at tage et kig på de første semifinale-opgør i de seneste 12 Champions League-sæsoner, så har der jo sjovt nok været afviklet ialt 24 første semifinaler.

Heraf har det gæstende mandskab i 21 af 24 første semifinalekampe scoret under 1,5 mål.

Der er generelt en målfattig tendens i semifinalerne, og statistikken viser altså, at det især er udeholdene, der oftest foretrækker at spille med livrem og seler.

Champions League-semifinaler 2014/15

Juventus 2-1 Real Madrid

Barcelona 3-0 Bayern München

Real Madrid 1-1 Juventus

Bayern München 3-2 Barcelona

Barcelona vandt efterfølgende finalen med 3-1.

Men hverken Bayern München eller Real Madrid-spillerne tager de store statistik-bøger med ind på grønsværen, men det er dog en så tydelig statistik, at man blive fristet til at se nærmere på oddsene.

Manchester City - Real Madrid:

Bedste odds Bookmaker
Under 1,5 mål af udeholdet: 1,75
NordicBet
Over 1,5 mål af udeholdet: 2,05
Sportingbet

Atlético Madrid - Bayern München

Bedste odds Bookmaker
Under 1,5 mål af udeholdet: 1,44
Bet365

Så der er lidt opbakning at hente til at bombe løs på både odds 1,75 hos Nordicbet* og odds 1,44 hos Bet365* for Real Madrid og Bayern München ikke scorer to gange.

Kom meget gerne med jeres Champions League-tips og spil-idéer.