Det er blevet tid til anden sæson af World Boxing Super Series, hvor otte af verdens bedste boksere i to forskellige vægtklasser skal kæmpe. I denne optakt kigger Betxpert nærmere på kombattanterne, som skal bokse på letweltervægt, og vi kommer med et spil på, hvem der ender med trofæet, når det hele er slut.

OBS: Denne optakt blev oprindeligt publiceret den 23. august, men da turneringen først er gået i gang her i oktober, så bliver den vist igen.

Jeg har glædet mig til denne turnering i lang tid. Letweltervægt er simpelthen den perfekte vægtklasse til anden udgave af World Boxing Super Series, fordi divisionen er helt åben. Sidste år samlede den formidable Terence Crawford alle fire bælter, hvilket var en historisk bedrift, men efterfølgende valgte han at rykke op til weltervægt. Dette betød, at divisionen pludselig ikke havde nogle mestre. Der har selvfølgelig været titelkampe siden, men der er endnu ikke nogen, som har skilt sig endegyldigt ud fra flokken og retmæssig kan hævde, at de er divisionens nye alfahan. Dette vil denne turnering råde bod på.

World Boxing Super Series betragtes som den første store turnering i boksesporten siden Super Six World Boxing Classic fra 2009-2011, hvor Mikkel Kessler deltog. Den anden sæson af turneringen vil planmæssigt finde sted fra september 2018 til maj 2019.

Vægtklasserne som er blevet udvalgt til denne udgave er: bantamvægt og letweltervægt. Der er egentligt tale om to separate turneringer, som består af otte af verdens bedste boksere fra hver division. Deltagerne er blevet seedet på forhånd, og favoritterne har derefter fået lov til at vælge deres modstander. Eneste forbehold i forhold til dette er titelkampe, som var aftalt på forhånd.Turneringen består udelukkende af knald-eller-fald-kampe, så det fungerer fuldstændig ligesom slutspillet i eksempelvis NFL eller ved VM i fodbold. Den endelige vinder skal igennem tre kampe, før han modtager trofæet.

World Boxing Super Series - Letweltervægt Odds

World Boxing Super Series – Letweltervægt består af én nuværende mester og to tidligere mestre. Den amerikanske power puncher, Prograis, betragtes som favorit efterfulgt af Taylor og Baranchyk, men overordnet set vurderer bookmakerne, at feltet er forholdsvis tæt:

Deltager

Odds på vinderen af World Boxing Super Series - Letweltervægt Bookmaker
Regis Prograis 2,62
Josh Taylor 3,75
Ivan Baranchyk 6,00
Terry Flanagan 11,00
Kiryl Relikh 13,00
Ryan Martin 13,00
Eduard Troyanovsky 23,00
Anthony Yigit 34,00

World Boxing Super Series - Letweltervægt odds er senest opdateret den 23. august klokken 11.55. 

Feltet

Regis Prograis

USA
29 år (24. januar 1989)
22-0, 19 KO
Southpaw
Højde: 173 cm.
Rækkevidde: 170 cm.
Vægt: 63 kg.

Regis "Rougarou" Prograis er interim WBC-mester på letweltervægt og er rangeret som nummer et i divisionen hos The Ring. Han er tidligere NABF-mester på samme vægt. Han har blandt andre besejret Hector Velazquez, Abel Ramos, Aaron Herrera, Joel Diaz Jr., Julius Indongo og Juan Jose Velasco.

Prograis havde en relativt kort amatørkarriere, hvor han blandt andre kom op mod Errol Spence Jr. og Sammy Vazquez. Han gik professionel efter at have misset kvalifikationen til OL i 2012, hvorefter han hurtigt udmærkede sig ved sin aggressivitet og power. Han imponerede ved at tilintetgøre Herrera og Diaz, inden han for alvor brød igennem mod den tidligere mester Indongo, som dengang blot havde tabt til Terence Crawford. Prograis knockoutede namibieren hurtigere end Crawford, hvilket var en bedrift, som helt sikkert har haft en stor betydning for bookmakernes odds til denne turnering. Prograis er en seek-and-destroy fighter, som kan slå alle med sin eksplosivitet og body punching.

Josh Taylor

Skotland
27 år (2. januar 1991)
13-0, 11 KO
Southpaw
Højde: 178 cm.
Rækkevidde: 177 cm.
Vægt: 63 kg.

Josh "The Tartan Tornado" Taylor er WBC Silver-mester på letweltervægt og er rangeret som nummer to i divisionen hos The Ring. Han er tidligere Commonwealth-mester på samme vægt. Han har blandt andre besejret Warren Joubert, Ohara Davies, Miguel Vazquez, Winston Campos og Viktor Postol. Som amatør slog han blandt andre Jamel Herring, Jeff Horn, Anthony Yigit, Robson Conceição og Sam Maxwell, mens han blandt andre tabte til Thomas Stalker, Daniyar Yeleussinov og Domenico Valentino.  

Taylor havde en fremragende amatørkarriere med OL-deltagelse i 2012 og guld ved Commonwealth Games i 2014. Som professionel har han på rekordtid vist, at han tilhører divisionens absolutte elite. Han ydmygede Davies som underdog, stoppede den tidligere mester Vazquez, hvilket ingen før havde formået, inden han dimitterede med en flot sejr mod endnu en tidligere mester, Postol, som blot havde tabt til Crawford. Taylor ligner feltets mest komplette bokser, så han er en af de helt store favoritter.

Ivan Baranchyk

Hviderusland
25 år (24. januar 1993)
18-0, 11 KO
Ortodoks
Højde: 173 cm.
Rækkevidde: 170 cm.
Vægt: 63 kg.

Ivan "The Beast" Baranchyk er tidligere USBA-mester på letweltervægt og er rangeret som nummer ti i divisionen hos The Ring. Han har blandt andre besejret Nicholas Givan, Zhimin Wang, Wilberth Lopez, Abel Ramos og Petr Petrov.

Baranchyk var et enormt talent, som blev juniorverdensmester ved 51 kg. i 2009. Her slog han blandt andre den formidable cubaner, Robeisy Ramirez, der efterfølgende har vundet dobbelt OL-guld. Han gjorde ikke noget stort væsen af sig de kommende år, men efter at have dedikeret sig fuldstændigt til sporten ved at flytte til USA i 2015, fik han for alvor gang i sin karriere med stribevis af knockouts. Baranchyk er en all-out-action fighter, som overvælder sine modstandere med power og volume. Han er stadig forholdsvis uprøvet på højeste niveau, men den aggressivitet og råstyrke, som han viste mod Petrov, gør ham til en stor mundfuld for enhver i divisionen.

Terry Flanagan

England
29 år (11. juni 1989)
33-1, 13 KO
Southpaw
Højde: 177 cm.
Rækkevidde: -
Vægt: 63 kg.

Terry "Turbo" Flanagan er endnu ikke rangeret i top ti i letweltervægtsdivisionen hos The Ring. Han er tidligere BBBofC-mester på superfjervægt og BBBofC- og WBO-mester på letvægt. Han har blandt andre besejret Derry Mathews, Gary Sykes, Nate Campbell, Martin Gethin, Stephen Ormond, Jose Zepeda, Diego Magdaleno, Mzonke Fana, Orlando Cruz og Petr Petrov, mens han har tabt til Maurice Hooker.

Flanagan er en af de mest rutinerede boksere i turneringen. Gennem flere år var han regnet blandt de bedste letvægtere i verden, før han tidligere i år rykkede op i sin jagt efter endnu et bælte. Dette førte til et choknederlag mod Hooker, som i dag rangeres som otter i divisionen hos The Ring. Det var en tæt kamp, der blev afgjort af, om man foretrak Flanagans aggression eller Hookers arbejde på afstand, men resultatet må bekymre englænderen på vej til denne turnering. Hvis han har fundet sig til rette på vægten og bokser i forhold til sine styrker, teknik og bevægelighed, så kan han dog være en trussel.

Kiryl Relikh

Hviderusland
28 år (26. november 1989)
22-2, 19 KO
Ortodoks
Højde: 177 cm.
Rækkevidde: 171 cm.
Vægt: 63 kg.

Kiryl "Mad Bee" Relikh er WBA-mester på letweltervægt og er rangeret som nummer tre i divisionen hos The Ring. Han er tidligere WBA Inter-Continental-mester på samme vægt. Han har blandt andre besejret Lazaro Santos de Jesus, Christian Ariel Lopez, Joaquim Carneiro og Rances Barthelemy, mens han har tabt til Ricky Burns og samme Barthelemy.

Relikh har ikke en omfattende amatørbaggrund, men han er en af feltets hårdeste mænd. Han bliver konstant undervurderet, da han ikke ser særlig spektakulær ud i ringen, men det er efterhånden blevet umuligt at ignorere ham. Han lod til at være på vej til en tilværelse som journeyman efter et par tætte nederlag, som sagtens kunne være gået hans vej, men han fik vendt sin karriere ved at dominere den elegante cubaner, Barthelemy, i rematchen. Relikh vinder ofte sine kampe, fordi han simpelthen vil det mere end sin modstander. Han har huller i sin stil, som de bedste bør kunne udnytte, men hans vilje og evige arbejdsrate gør ham til en darkhorse i turneringen.

Ryan Martin

USA
25 år (26. februar 1993)
22-0, 12 KO
Ortodoks
Højde: 180 cm.
Rækkevidde: -
Vægt: 63 kg.

Ryan "Blue Chip" Martin er tidligere WBA Inter-Continental-mester på letweltervægt, men han er endnu ikke rangeret i top ti i divisionen hos The Ring. Han har blandt andre besejret Cesar Villarraga, Yardley Armenta Cruz, Bryant Cruz, Marcos Jimenez, Francisco Rojo og Breidis Prescott.

Martin havde en flot amatørkarriere med flere nationale mesterskaber, men han missede OL i 2012, da han tabte sin afgørende kamp i kvalifikationen til Robert Easter. Han er et rimeligt ubeskrevet blad i de professionelle rækker, så det er svært at vurdere, hvor langt han kan nå, men han må ikke afskrives med sin baggrund og sin størrelse. Martin trænes af Abel Sanchez, som står bag Gennady Golovkin, så man kan forvente stor aggressivitet og power punching. Han var skarp mod gatekeeperen Prescott, men han har haft tætte kampe på lavere niveau, så denne turnering virker som et stort step up for ham.

Eduard Troyanovsky

Rusland
38 år (30. maj 1980)
27-1, 24 KO
Ortodoks
Højde: 173 cm.
Rækkevidde: 175 cm.
Vægt: 63 kg.

Eduard "The Eagle" Troyanovsky er tidligere IBF- og IBO-mester på letweltervægt og er rangeret som nummer syv i divisionen hos The Ring. Han har blandt andre besejret Matt Zegan, Walter Estrada, Jose Alfaro, Jose Agustin Feria, Aik Shakhnazaryan, Cesar Rene Cuenca, Keita Obara, Michele Di Rocco og Carlos Manuel Portillo, mens han har tabt til Julius Indongo.

Troyanovsky, turneringens alderspræsident, er en fighter, som er rigtig svær at blive klog på. Han har en solid skoling fra det russiske amatørprogram, og han er en skræmmende puncher, men alligevel er der ingen, som taler om ham. Dette er ikke uden grund. Det pinlige knockoutnederlag på 40 sekunder til Indongo er virkelig en ridse i lakken. Det er som om, at han er blevet totalt afskrevet efter dette nederlag, men det kan være en fejl. Alle kan blive fanget, mens de er kolde. Der er spørgsmål til hans kæbe, men det ville ikke chokere mig, hvis hans kamp mod Relikh bliver den tætteste i kvartfinalerne.

Anthony Yigit

Sverige
26 år (1. september 1991)
21-0-1, 7 KO
Southpaw
Højde: 171 cm.
Rækkevidde: -
Vægt: 63 kg.

Anthony Yigit er EBU-mester på letweltervægt, men han er endnu ikke rangeret i top ti i divisionen hos The Ring. Han har blandt andre besejret Kim Poulsen, Timo Schwarzkopf, DeMarcus Corley, Lenny Daws, Sandor Martin og Joe Hughes. Som amatør slog han blandt andre Fatih Keles og Francisco Vargas, mens han blandt andre tabte til Gaybatulla Gadzhialiyev, Everton Lopes, Josh Taylor, Roniel Iglesias og Denis Berinchik.

Yigit havde en solid amatørkarriere, hvor han kun kom til kort mod de bedste, men han er formentlig den mest urutinerede mand i turneringen, når det kommer til professionel boksning. Det er umuligt at vurdere, hvor dygtig han egentligt er, da han endnu ikke har taget et step up i modstand. Yigit har skolingen til at overraske positivt, men han får efter alt at dømme svært ved at true eliten, da han ikke rigtig har nogle spidskompetencer. Hans mangel på power er en reel bekymring i forhold til dette felt.

Spiltanker

Josh Taylor vinder World Boxing Super Series - Letweltervægt til odds 3,75 hos Bet365*

Taylor ligner overordnet set den mest komplette mand i turneringen. Han har den bedste skoling fra amatørrækkerne, han besidder glimrende teknik, han er meget prøvet trods antallet af kampe som professionel, og han lader til at forbedre sig, hver gang han er i ringen. Det er et stærkt felt og et ret intensivt program, så alting kan ske, men vi giver omkring 30 procent på, at han vinder trofæet. 
Læs uddybende ekspertanalyse her.

Jeg blev overrasket, da jeg så oddsene til denne turnering. Prograis og Taylor er med rette favoritter til at vinde, men jeg havde umiddelbart forventet, at bookmakerne ville have vurderet styrkeforholdet mellem de to fightere omvendt. De har i flere omgange været helt vilde med Taylor. Ud fra oddsene på hans seneste kampe skulle man tro, at han udelukkende mødte taxichauffører og tomatdåser frem for tidligere verdensmestre. Bookmakerne så mismatches, hvor jeg så store tests, hvilket har tvunget mig til at spille imod skotten, selvom jeg længe har været solgt på ham. Selv med meget forsigtige chancevurderinger kom jeg ikke udenom rigtig flot værdi.

Jeg har på fornemmelsen, at bookmakerne undervurderede Postol, så de blev skuffede, da Taylor blot slog ham på point. Samtidig tror jeg, at de lægger lidt for meget i, hvordan Prograis ødelagde Indongo. Namibieren havde et par flotte sejre som underdog mod Burns og Troyanovsky, men det er tvivlsomt, hvor god han egentligt var. Hverken Prograis eller Taylor har nået deres loft endnu, så det er muligt, at min vurdering er forkert, men på nuværende tidspunkt synes jeg ikke, at amerikaneren bør regnes som klar favorit i feltet. Jeg tillægger sejre mod Davies, Vazquez og Postol større betydning end sejre mod Diaz, Indongo og Velasco, uanset hvilken måde de kom på. Det er desuden vigtigt for mig, at Taylor har oplevet modstand i ringen og har mødt flere forskellige typer som amatør og professionel. Dette gør simpelthen, at han er den mere prøvede fighter.

Man må ikke udelukke, at nogen overrasker positivt i turneringen. Dette er et markant tættere felt end på bantamvægt, hvor flere fightere stadig er på vej frem. Flanagan og Relikh er etablerede navne med kvalitetssejre i bagagen, men de har næppe set deres bedste dage endnu. Derudover har vi stortalenter som Baranchyk, Martin og sågar også Yigit, som kan vise sig at være the real deal. Det er slet ikke utænkeligt, at styrkeforholdet ændrer sig efter kvartfinalerne, når alle har været i ringen mod seriøse udfordrere frem for modstandere, som de sandsynligvis ville slå på selv en dårlig dag. Selvfølgelig vil jeg bestræbe mig på at udlægge analyser, hvor alle de tekniske aspekter bliver diskuteret nærmere, når vi kommer ind i september, og turneringen går i gang.

Spådom

Source: [Wikipedia}