Real Madrid har fået en perfekt start på sæsonen, da de vandt den europæiske Super Cup over Manchester United, mens de også har slået rivalerne fra Barcelona i to opgør i den spanske Super Cup. Læs anden del af vores La Liga 2017/18 optakt. 

Første del af La Liga 2017/18-optakten kan læses her:

Bemærk at selvom sæsonens første kamp fløjtes i gang fredag aften, er der stadig lidt tid til, at sommerens transfervindue lukker, og dermed kan der stadig nå at ske både store og mindre handler. Barcelona jagter en (og formentlig også flere) erstatning for salget af Neymar til PSG, og på rygtebørsen forlyder det (og har gjort det gennem længere tid), at Dembele fra Dortmund og Coutinho fra Liverpool er på vej til det catalanske storhold. 

 

La Liga 2017/18 Odds

Barcelona fik en vaklende start på sæsonen, da de i den spanske Super Cup tabte begge opgør til Real Madrid. 3-1 og 2-0 vandt hovedstadsholdet med, og det har fået bookmakerne til at sænke oddsene en smule på, at Real Madrid vinder den spanske La Liga. Atletico Madrid spås ikke de store chancer for mesterskabet. I bunden af tabellen skal der kæmpes om at undgå nedrykning, og her tyder det på, at der kan være hård kamp om at undgå en tur ned i Segunda Division. 

Udvalgte odds på vinderen af La Liga 2017/18

Bedste odds Bookmaker
Real Madrid 1,82
Jetbull
Barcelona 2,20
888sport
Atletico Madrid 34,00
Unibet
Sevilla 151,00
Bet365

Udvalgte odds på nedrykkere fra La Liga 2017/18

Bedste odds Bookmaker
Girona 2,25
Unibet
Getafe 1,90
Danske Spil
Leganes 2,50
888sport
Levante 2,62
Bet365
Deportivo La Coruna 3,50
NordicBet
Alaves 3,75
Danske Spil
Las Palmas 4,00
Betsafe

 

 

Las Palmas 

Siden Las Palmas oprykning i 2015 har klubben været et frisk pust i spansk fodbold. Med et ønske om at dominere spillet ved brug af teknik, flade korte afleveringer og en masse boldbesiddelse, har klubben taget en anden approach end andre oprykkerhold. Klubben har op til denne sæson mistet træner Quique Setien, som er røget til Betis, og man har i stedet ansat andetholdstræneren Manuel Marquez. På trods af klubbens flotte præstation de seneste sæsoner, så er der meget at arbejde med, hvis Las Palmas skal rykke sig yderligere i stedet for at falde tilbage og igen blive en del af nedrykningskampen. 

Hjemmebane: Estadio de Gran Canaria (32.665)

Træner: Manuel Márquez (2017)

Cirka-trupværdi: 91 mio euro (nr 11)

2016/17: 14

 

Forventet startopstilling: 

(4-2-3-1) Chichizola – Michel, LemosBigas, Castellano – Gomez, Hernan –VitoloVieraHalilovic - Calleri 

 

Bud på straffeskytte: 

Jonathan Viera

 

Kendetegn: 

Las Palmas er kendt for - på trods af at de er en forholdsvis ny og lille klub på øverste niveau - at spille meget friskt med rigtig meget boldbesiddelse og mange korte afleveringer. Klubben havde  i gennemsnit 56,9 boldbesiddelse i 2016/17-sæsonen, og det var kun overgået af FC Barcelona. 

 

Las Palmas kampe er typisk målrige, og i sidste sæson havde klubben et snit på 3,34 mål pr. kamp, som kun var overgået af Real Madrid og FC Barcelona.  

 

Svagheder: 

Las Palmas prøver at spille offensiv, boldbesiddende fodbold, og de fokuserer ikke på deres defensiv. Det resulterede i, at de i sidste sæson lukkede flest mål ind af alle de hold, der ikke rykkede ned. De lukkede hele 74 mål ind, hvilket svarer til 1,95 mål pr. kamp i gennemsnit. 

 

Derudover har Las Palmas et seriøst udebanekompleks. Sidste sæson blev det kun til seks point i 19 kampe, hvor holdet ikke optrådte hjemme på Gran Canaria. Året forinden fik de 15 point. 

 

Holdet har sagt farvel til midtbanegeneralen Roque Mesa, og derudover har de også solgt nogle af breddespillerne på midten. Det gør, at Las Palmas forud for den kommende sæson er meget tyndt besat på de to centrale midtbane positioner. 

 

Nøglespiller: 

Jonathan Viera kom til klubben for under 10 millioner kroner i sæsonen 2015/16. Siden har midtbanespilleren virkelig fået sit gennembrud. I sidste sæson scorede han 14 mål, hvor han hovedsageligt fungerede som den kreative spiller på Las Palmas midtbane. 

 

Fredag 18. august kl 22:15: Match Center

Valencia Uafgjort Las Palmas
1,86 3,75 4,50
NordicBet
Unibet
Bet365

Transfers: 

Ind:

Vitolo gennemførte et noget besynderligt skifte denne sommer. Få dage efter at have mundtligt accepteret Sevillas nye kontrakt, valgte spilleren at løbe fra sit løfte og i stedet skifte Sevilla ud med Atletico Madrid.

 

Grundet Atleticos transferban som gør, at de ikke kan registrere nye spillere resten af 2017, er han blevet lejet direkte ud til Las Palmas, som han skal tørne ud for indtil januar.  

 

Man har ligeledes lejet argentiner-duoen Toledo og Calleri, der begge kommer fra Maldonado. Derudover har man hentet Ximo Navarro (forsvar) og Chichizola (målmand) på fri transfer fra hhv. Almeria og Sepcia Calcio 

 

Ud: 

Roque Mesa er røget til Premier League og skal i denne sæson tørne ud for Swansea. Klubben fik i omegnen af 100 millioner kroner for den defensive midtbanespiller.

 

Man har ligeledes sagt farvel til angrebsreserven Marko Livaja, der bliver lejet ud til AEK Athen. 

 

Update: Klubben har fritstillet sidste sæsons topscorer, Kevin Prince Boateng, som ser ud til at fortsætte karrieren i Frankfurt. 

 

Seneste sæson: 

Klubbens sæson mindede en del om holdets debutsæson efter oprykningen året forinden. Man startede rigtig flot ud, og havde det ikke været for kun fire point i de sidste 10 kampe, havde Las Palmas også overgået de 44 point, som holdet havde tilkæmpet sig året forinden. I stedet blev det til en 14. plads og 39 point.  

 

En sæson, hvor holdet aldrig for alvor var med i nedrykningskampen, og hvor man længe kæmpede med om at slutte i den bedre halvdel af tabellen, må være en godkendt sæson for Las Palmas. I Copa del Rey kom man til 1/8-finalerne, hvor man blev sendt ud af Atletico Madrid. 

 

Den kommende sæson: 

Las Palmas vil forsøge at bygge videre på de to forhenværende sæsoner, hvor man har været rigtig flot med og aldrig rigtig var truet af nedrykningen. Truppen ser spændende ud med en god blanding af etablerede spillere kombineret med spillere, som man godt kan forvente sig mere af (Lemos, Halilovic, AraujoCalleri). Hvis holdet får bedre styr på dets svagheder (læs afsnittet: Svagheder), så forventer jeg, at Las Palmas ikke kommer til at være med i nedrykningskampen, men i stedet spille med omkring 10. pladsen som de to seneste sæsoner. 

 

 

Leganes 

Leganes klarede overlevelse i oprykningssæson ved hjælp af disciplineret og defensivt hårdt arbejde. Klubben har forstærket defensiven yderligere til denne sæson, men holdet har store problemer i den anden ende af banen. Offensivt var det kun sidstepladsen Granada, der kom færre gange på tavlen, og holdet scorede under 1 mål pr. kamp i gennemsnit i sidste sæson.  

Hjemmebane: Municipal de Butarque (10.958)

Træner: Asier Garitano (2013)

Cirka-trupværdi: 41 mio euro (nr 16)

2016/17: 17

 

Forventet startopstilling: 

(4-2-3-1) Cuellar – ZalduaMunozSiovas, Rico – Timor, Perez – Zhar, Gabriel, Szymanowski - Guerrero 

 

Bud på straffeskytte: 

Alexander Szymanowski 

 

Kendetegn: 

Holdet spiller som udgangspunkt defensivt, og de har intet imod at lade modstanderen havde bolden og initiativet i kampen.  

 

Svagheder: 

Leganes har rigtig svært ved at sende bolden i nettet. Kun 36 gange formåede holdet at score i sidste års oprykningssæson. Holdets topscorer var den tidligere Brøndby-spiller Alexander Szymanowski, som nettede otte gange i løbet af sæsonen.  

 

Nøglespiller: 

Gabriel Pires kom til klubben fra italienske Livorno og tog skridtet med holdet op i La Liga. Selvom midtbanespilleren oftest spiller den offensive og kreative midtbaneposition, så er spilleren også dygtig defensiv. Derudover er han stærk på hovedet og har et godt skud. 

 

Fredag 18. august kl 20:15: Match Center

Leganes Uafgjort Alaves
2,10 3,20 4,00
Tipico
888sport
Danske Spil

Transfers: 

Ind:

La Masia-produktet Gerard Gumbau er kommet til klubben, efter FC Barcelona har opgivet midtbanespilleren. Han har ellers trænet en del med førsteholdet, og han er blevet skiftet ind både i La Liga og Champions League.  


Desuden har man hentet Ivan Cuellar (målmand), Ezequiel Munoz (forsvar) og Javi Eraso. Sidstnævnte har en vellykket fortid i klubben, da de spillede i den næstbedste række, og han kommer retur fra et mislykkedes ophold hos barndomsklubben Athletic Bilbao. 


Ud: 

Victor Diaz (forsvar, rotation) og Alberto Martin (midtbane, reserve) forlader klubben på fri transfer.

 

Derudover forlader følgende spillere klubben, efter deres lejekontrakt fra sidste sæson er afsluttet (spillere med meget lidt spilletid er ikke nævnt)

Iago Herrerin (målmand, fast) Unai Lopez (midtbane, reserve), Luciano (angriber, reserve), Machis (kant, reserve) og Adrian Marin (forsvar, reserve).  

 

Seneste sæson: 

Leganes var en af de største favoritter til at rykke ned, så det er en succes, at de atter er at finde i La Liga. Klubben rykkede sig ellers drastisk ned mod den forkerte side af stregen, da holdet ikke formåede at vinde en kamp i ni forsøg midt i foråret, men en stærk slutspurt med 8 point i de sidste 5 kampe gjorde, at Leganes overlevede. Holdet røg ud i 1/16 dels-finalerne mod Valencia, sammenlagt 5-2 i pokalturneringen. 

 

Den kommende sæson: 

Leganes har i sommerens transfervindue forstærket sig defensivt, men der er ikke kommet en løsning på holdets offensive problemer. Man har mistet MachisBueno og Luciano, uden at forstærke offensiven udover Javi Eraso, og man ser ud til at satse meget på angriberen Guerrero, uden at han har bevidst noget endnu. 

 

Jeg har svært ved at se Leganes komme uden om nedrykningskampen, og det ville overraske mig meget, hvis holdet ikke slutter blandt de nederste fem hold i ligaen.  

 

Levante 

Levante kan igen kalde sig for et hold i La Liga efter en sæson i Segunda Division. Holdet vandt den næstbedste række overlegent og rykkede direkte op i La Liga. Klubben sluttede hhv. 14 og 16 point foran de to nærmeste konkurrenter og oprykkere; Getafe og Girona. Sidste sæsons topscorer er dog skadet, og et halvsløjt transfervindue kan medføre, at Levante skal kæmpe for ikke at rykke ned igen. 

Hjemmebane: Ciutat de Valencia (25.354)

Træner: Juan Muniz (2016)

Cirka-trupværdi: 31 mio euro (nr 19)

2016/17: 1 (Segunda Division)

 

Forventet startopstilling: 

(4-2-3-1) Fernandez – P. Lopez, PostigoChema, Luna – Lerma/DoukouréLukic – Jason, Campana, Morales – Alegra/Boateng (indtil Marti er tilbage fra skade) 

 

Bud på straffeskytte: 

Roger Marti/Jason 

 

Kendetegn: 

Klubben stiller op i en typisk spansk formation: 4-5-1/4-2-3-1 med to tilbagetrukkede midtbanespillere, to kanter samt en offensiv midtbanespiller.  
Klubben går ind for stabilitet og er derfor ikke kendt for at rotere. Ni spillere fik mere end 2700 minutter sidste sæson, som svare til lige godt 30 kampe. 

 

Svagheder: 

Som jeg ser det, så har klubben haft det svageste transfervindue hidtil i forhold til de andre oprykkere. Holdet kommer nærmest svækket ud, hvis man havde forventet, at Devyerson og Camarasa ville tilslutte sig truppen. Vinduet har givet nogle penge i kassen, som åbner for, at man stadig kan nå at forstærke sig. 

 

Derudover er sidste sæsons topscorer skadet resten af efteråret, og klubben er afhængige af, at en af hans afløsere (Alegria/Boateng) præsterer. 

 

Nøglespiller: 

Jose Morales tog med klubben ned i Segunda Divison efter at have været fast mand i klubbens to seneste La Liga sæsoner. Denne sæson er Morales fjerde sæson i klubben, og hans erfarenhed og høje niveau bliver vigtigt for oprykkerne. Venstrekanten var en af de spillere, der fik mest spilletid sidste sæson, og da klubben har ikke forstærket bredden på kanterne, kan Morales atter se frem til en vigtig rolle i denne sæson. 

 

Mandag 21. august kl 20:15: Match Center

Levante Uafgjort Villarreal
3,50 3,30 2,30
Bwin
Tipico
Bet365

Transfers: 

Ind:

Klubben har hentet venstrebacken Antonio Luna på en fri transfer. Spilleren kommer fra fast spilletid i Eibar, og han har erfaring fra både La Liga og Premier League. 


Ud:

Klubben har solgt Deyverson og Camarasa, der begge medvirkede til Alaves flotte sæson. Spillerne havde helt sikkert niveauet til at forstærke Levante, men af økonomiske årsager må spillerne forlade oprykkerne.

 

Man har også hentet Emmanuel Boateng (angriber, fra Moreirense) og Cheick Doukouré (midtbane, fra Metz).  


Desuden har man lejet Sasa Lukic i Torino, som er en spændende spiller. Lukic huserer på den centrale midtbane, og han er dygtig i begge ender af banen. 

 

Seneste sæson: 

Klubben røg tidligt ud af Copa del Rey efter et nederlag til Cadiz. Holdet havde derfor kun fokus på Segunda Division, som endte med en sikker oprykning. Levante havde efter 42 kampe 84 point - hele 14 point ned til andenpladsen Girona.

  

Den kommende sæson: 

Levante hentede sine point ved at have et solidt bundniveau og ikke kikse imod de dårligere hold. De fik kun en sejr ud af fire mulige imod de to andre oprykkere. Dette kan blive et problem for Levante, da det høje niveau i La Liga gør, at holdet ikke blot kan hente point ved at have et højt bundniveau. Dog rykkede holdet som sagt direkte op efter kun en sæson i Segunda Divison, og de gjorde det i meget overbevisende stil. Jeg forventer, at alle tre oprykkere, inklusive Levante, er med i nedrykningskampen med ca. tre andre hold. Levante bør dog være det stærkeste hold af oprykkerne baseret på sidste sæsons resultater. 

 

Malaga 

Malaga har været en del af den bedste spanske række i 10 år i streg, og de har i den tid leveret flere flotte præstationer. På trods af stor udskiftning i truppen har klubben formået at holde et stabilt niveau, som har ført til syv sæsoner i streg i top 11. Klubben har op til denne sæson dog mistet flere vigtige stamspillere, og der har ligeledes været stor udskiftning blandt trænere det seneste år. 

 

Hjemmebane: La Rosaleda (30.044)

Træner: Míchel (2017)

Cirka-trupværdi: 61 mio euro (nr 15)

2016/17: 11

Forventet startopstilling: 

(4-2-3-1) Jimenez – Rosales, Hernandez, Baysse, Juan Carlos – RecioAnor/Cecchini –  Keko, Adrian, Jony – Borja Baston 

 

Bud på straffeskytte: 

Recio 

 

Kendetegn: 

Malaga er et meget stabilt midterhold i Spanien. Syv sæsoner er det lykkedes den spanske ferieby at blive blandt de 11 bedste hold i Spanien.  

 

Klubben havde hele tre trænere i sidste sæson. Den nuværende træner Michel, overtog holdet i marts måned, og han har endnu ikke haft en klar spilfilosofi.  

 

Svagheder: 

Hvis vi kigger på min forventede startopstilling for Malaga, så er det kun tre spillere, der har spillet mere end en sæson i Malaga. Siden klubbens store økonomiske satsning i 10/11 og 11/12 har der været utrolig stor udskiftning. Dette har også kunne ses i optakten til denne sæson, hvor holdet har tabt otte ud ni kampe.  

 

Nøglespiller(e): 

På baggrund af den store udskiftning i klubben udpeger jeg Recio til at være denne sæsons nøglespiller. Klubben siger farvel til flere etablerede profiler, og holdets nye unge signinger har brug for en at se op til. Store dele af Recios sidste sæson blev ødelagt pga. skader, men spilleren forventes at have stort ansvar i den kommende sæson. 

 

Borja Baston bliver formegentlig overtageren af angrebspladsen fra Sandro Ramirez, og den store angriber kommer også til at have et stort ansvar for klubbens kommende sæson. Hans to reserver er kun 20 år, og de har ikke præsteret meget som seniorspillere. 

 

Mandag 21. august kl 22:00: Match Center

Malaga Uafgjort Eibar
2,25 3,30 3,50
888sport
Danske Spil
Bet365

Transfers: 

Ind:

Klubben har lejet den spanske angriber Borja Baston, der ikke var en succes i Swansea sidste sæson. Angriberen lavede i 2015-16 sæsonen 18 mål for Eibar i den bedste spanske række.  


Malaga har investeret i Cecchini (midtbane), der i en alder af blot 20 år stadig var fast mand på Banfields midtbane. der spiller i den bedste argentinske række.

 

Klubben har også investeret i Diego Gonzalez, som kommer fra Sevilla. Forsvarsspilleren fik sin debut i Segunda Division allerede som 17-årig, og han har spillet fem U21-landsholds kampe for Spanien.  


Ligeledes har man hentet Adrien Gonzalez (midtbane), der har spillet en stor rolle i Eibars etablering i den bedste spanske række og Paul Baysse, som kommer fra Nice.  

 

Da klubben har sagt farvel til alle tre målmand fra sidste sæson, har klubben hentet GönenJimenez og Prieto, der alle skal kæmpe om at være ny førstemålmand i klubben. 

 
Ud:

Malaga må siges at være den helt store taber i dette sommertransfervindue i Spanien. Klubben har fået en god portion penge ind, men har sagt farvel til adskillige profiler.  

 

Holdets anfører og store profil Ignacio Camacho drager til Tyskland og Wolfsburg efter at have været fast mand på holdets midtbane i fem sæsoner.  

 

Stortalentet Pablo Fornals, som fik debut for det spanske A-landshold i en alder af 20 år, skifter til Villareal.  

 

Sidste sæsons topscorer, Sandro Ramirez, skifter efter blot en sæson i klubben. Den tidligere La Masia-spiller skifter til engelske Everton.  

 

Derudover har klubben vinket farvel til Charles (angriber, reserve), Kameni (målmand, fast) og Santos (angriber, reserve). 

 

Seneste sæson: 

Malaga endte i lidt af et ingenmandsland, da man havde 14 point ned til nedrykningsstregen og 17 point op til den 7. plads, som giver en billet til europæisk deltagelse. Derudover røg Malaga noget skuffende ud til Cordoba i Copa del Rey i 1/16-finalerne.  

 

Den kommende sæson: 

Klubbens ageren i sommerens transfervindue viser, at den ikke har ambitioner om at deltage i kampen om europæisk deltagelse, men nærmere kan forvente en ny gentagelse af seneste sæson. Klubben har som sagt solgt stort ud, men jeg synes, at klubben har lavet nogle spændende indkøb, og at truppen indeholder en kvalitet, der bør sikrer, at klubben ikke kommer i for stor nedrykningsfare. 

 

Real Betis 

Real Betis skilte sig af med træneren efter en skuffende sæson, hvor man måtte nøjes med en 15. plads. En ny træner og et stærkt transfervindue gør dog, at klubbens tilhængere har større ambitioner i denne sæson. Der er dog sket meget i klubben henover sommeren, og det er langt fra sikkert, at det hele når at falde på plads i denne sæson. 

 

Hjemmebane: Benito Willamarín (60.720)

Træner: Quique Setién (2017)

Cirka-trupværdi: 91 mio euro (nr 10

2016/17: 15

Forventet startopstilling: 

Adan – BarraganPezzellaMandi/FeddalDurmisi – Javi Garcia, Victor Camarasa Joaquin, BoudebouzTello - Sanabria 

 

Bud på straffeskytte: 

Joaquin 

 

Kendetegn: 

Den nye træner fra Las Palmas, Quique Setien, er kendt for at spille boldbesiddende fodbold og ikke spille på andre holds svagheder, men at have den samme gameplanligemeget om modstanderen er Real Madrid eller Alaves. Jeg forstiller mig, at han forsøger at kopiere den succesfulde stil med over i hans nye trænerjob. Ved ansættelsen udtalte bestyrelsen, at Betis ville nærme sig den spillestil, som deres fans ønskede, de skulle spille. 

 

Svagheder: 

Betis endte kun otte point fra stregen sidste år, har fået ny træner, skiftet en del ud, og så har de også mistet holdets største talent og holdets topscorer. Det er en hel del, der skal til at bygges op for Betis, og det er langt fra sikkert, det hele fungerer fra første kamp af. 

 

Nøglespiller:

Ryad Boudebouz skal erstatte Dani Ceballos på den offensive midtbane. Nyindkøbet havde en flot sæson i franske Montpellier med 11 scoringer. Den algeriske spiller skal prøve at få gang i Sanabria, der endnu ikke har fået helt gang i målene efter skiftet fra Sporting Gijon. 

 

Søndag 20. august kl 20:15: Match Center

Barcelona Uafgjort Betis
1,14 10,50 20,00
Bet365
Unibet
NordicBet

Transfers: 

Ind: 

Klubben har hentet Camarasa (midtbane, Levante), Ryad Boudebouz (midtbane, Montpellier), Tello (kant, FC Barcelona), Sergio Leon (angriber, Osasuna), Feddal (forsvar, Alaves), Andres Guardado (midtbane, PSV) og Javi Garcia (midtbane, Zenit).

 

Derudover har man lejet Barragan (forsvar, Middlesbrough) og Javi Amat (forsvar Swansea).

 

Klubben har også fået ny træner i form af Quique Setien, der kommer til fra Las Palmas.  

 
Ud:

Betis siger farvel til en af sidste sæsons store oplevelser. Dani Ceballos afsluttede en flot sæson i Betis af med at blive turneringens spiller til sommerens U21-slutrunde. Det skabte stor interesse fra de spanske topklubber, og den unge midtbanespiller endte med at vælge Real Madrid som sin fremtidige arbejdsgiver.

 

Klubben har også solgt to rotationsspillere, Piccini (forsvar) og Petros (midtbane).  


Derudover har man lejet den aldrende topscorer Ruben Castro ud til kinesisk fodbold. Han kommer tilbage til Betis til forårssæsonen.  

 

Seneste sæson:  

Klubben kunne i foråret fokusere på at overlevelse, da holdet røg ud i 1/16-finalerne i Copa del Rey. Klubben endte med at klare sig forholdsvis sikkert med otte point ned til stregen, og det var på trods af, at klubben ikke hentede en sejr i de sidste fem forsøg.  

 

Den kommende sæson: 

Klubben går en spændende sæson i møde efter et stærkt transfervindue og en ny træner, som kommer med en ny spillestil. Sidste sæson var skuffende, og efter at have geninvesteret alle pengene fra Ceballos salget må klubben have ambitioner om mere.  

 

Real Madrid 

Real Madrid vandt Champions League og La Liga i sidste sæson. Hvor det tidligere var BBC, man fokuserede på, er det i lige så høj grad holdets verdensklasse midtbane, man fokuserer på op til denne sæson. Spillere som Isco og Kovacic er som udgangspunkt kun rotation, og det er svært at finde en stærkere midtbane i verdenen. Klubben har dog sagt farvel til stærke breddespillere både defensivt og offensivt, og hvis Ronaldo-scoringer udebliver, kan klubben have svært ved at genvinde de store titler. 

Hjemmebane: Santiago Bernabéu (85.454)

Træner: Zinedine Zidane (2016)

Cirka-trupværdi: 715 mio euro (nr 1)

2016/17: 1

 

Forventet startopstilling: 

(4-3-3) Navas – Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo – KroosCasemiroModric – Bale, Benzema, Ronaldo 

 

Bud på straffeskytte: 

Christiano Ronaldo 

 

Kendetegn: 

Klubben er for alvor kommet oven på igen efter at have stået i skyggen af rivalerne fra FC Barcelona i en årrække. To Champions League-titler i streg viser meget godt, at Zidane har vist sig at være den rette mand til jobbet. 

 

Specielt på midtbanen besidder Real Madrid virkelig kvalitet. Hele fem spillere, der ville være tæt på at kunne gå ind på hvilket som helst hold, og derudover har man også talenterne Llorente og Ceballos. 

 

Sidst men ikke mindst så har man fænomenet Cristiano Ronaldo, der på trods af at have rundet 32 år, stadig er i den absolutte verdenselite.  

 

Svagheder: 

Efter at have mistet Danilo og Pepe er klubben lidt tyndt besat i forsvaret. Der er ingen naturlig overtager fra Carvajal, selvom Nacho har spillet udmærket på højrebacken. Hvis defensiven bliver for meget ramt af skader, vil niveauet tage skade i forhold til sidste år, hvor man havde netop Danilo og Pepe til bredden. 

 

Desuden er der tvivl om Benzemas kvaliteter, og Gareth Bale er aldrig blevet den helt store succes i klubben.  

 

Nøglespiller: 

285 mål er det blevet til for Cristiano Ronaldo i den bedste spanske række. Portugiseren har været nødsaget til at ændre sin træning og spillestil, for at spare sin krop, men når Cristiano viser sit værd, er det kun Messi, der kan være med på det niveau. Ronaldo er Real Madrids ukronede målmaskine, og hvis Bale og Benzema ikke stepper op, så er Ronaldo nødt til at holde sit høje målsnit, hvis klubben ikke skal gå en skuffende sæson i møde.  

 

Søndag 20. august kl 22:15: Match Center

Deportivo La Coruna Uafgjort Real Madrid
9,00 5,50 1,35
Tipico
Bet365
NordicBet

Transfers: 

Ind:

Klubben har hentet Theo Hernandez og Dani Ceballos. Ingen af spillerne forventes at få en stor rolle på holdet i den kommende sæson. Indkøbene er lavet for at sikre fremtiden og muligvis forpurre, at FC Barcelona skulle løbe med spillerne, da de var interesseret i begge.  

 

Ud: 

Hovedstadsklubben har solgt ud af deres bredde. At miste Morata, Danilo, James, Diaz og Pepe, og stadig ikke være nødsaget til at erstatte eller have mistet en starter indikerer meget godt, hvor god en trup Real Madrid er i besiddelse af.  

 

Der har været rygter om, man skulle miste Kovacic, men efter Juventus' køb af Matuidi, forventes kroaten at blive i klubben. 

 

Seneste sæson:  

Klubben manglede kun den spanske Super Cup (tabte til Atletico Madrid) og Copa del Rey (tabte i 1/8-finalerne til Celta Vigo) for den perfekte sæson. De startede med at vinde UEFA Super Cup mod Sevilla, og vandt siden også Verdensmesterskaberne for klubhold. Real sluttede sæsonen af med at vinde La Liga og vinde Champions League for andet år i træk.  

 

Den kommende sæson: 

I de seneste år har jeg sjældent følt, at det var op til Real selv at vinde ligaen. Jeg har i højere grad tænkt, at det var op til FC Barcelona at leve op til deres favoritværdighed og spille på det høje niveau, som ingen hold hidtil har kunne matche. Styrkeforholdene er dog ændret, og mens FC Barcelonas pil er på vej nedad, så er Real Madrids på vej op af. Truppen er den bedste i ligaen og på trods af have solgt nogle kvalitetsbreddespillere, så har jeg svært ved ikke at erklære Real Madrid for favoritter til at genvinde La Liga.  

 

Real Sociedad 

Real Sociedad skal prøve at leve op til sidste sæsons flotte præstation, hvor man kvalificerede sig til europæisk fodbold og gik forholdsvis langt i cuppen. Der er ikke sket de store ændringer med Eusebios mandskab henover sommeren. Et par enkelte salg og køb af to nye spændende spillere gør det muligt for klubben, at fortsætte sidste sæsons gode takter. 

 

Hjemmebane: Anoeta (32.076)

Træner: Eusebio (2015)

Cirka-trupværdi: 154 mio euro (nr 7)

2016/17: 6

Forventet startopstilling: 

(4-3-3) Rulli – Odiozola, I. Martinez, Llorente, Rodrigues – Zubeldia, Illarramendi, Prieto – Juanmi, Willian Jose, Januzaj

 

Bud på straffeskytte: 

Willian Jose

 

Kendetegn: 

Efter tilgangen af Eusebio, der har fortid i FC Barcelona som både assistent og b-holds træner, så er Real Sociedad taktik i højt grad inspireret fra Barca. Klubben forsøger at styre kampene med boldbesiddelse og mange korte afleveringer.

 

Svagheder: 

Klubben var det hold i top 10, der lukkede flest mål ind. Bredden er ikke for god, og hvis det ikke lykkedes at holde på styrmanden Inigo Martinez (FC Barcelona-emne), kan de hvid-blå få svært ved at kvalificere sig til europæisk fodbold i kommende sæson.

 

Nøglespiller: 

Sommeren 2013 solgte man Asier Illarramendi til Real Madrid for 250 millioner kroner, og det var eftersigende det største salg i klubbens historie. Den spanske midtbanespiller nåede at trække i den hvide trøje 59 gange, inden man købte ham tilbage for lige godt halvdelen to sæsoner efter salget. Illarramendi spiller på den defensive midtbane i Real Sociedads 4-3-3, hvor han er en rigtig skraldemand. Spilleren har fået 28 advarsler i La Liga i de to seneste sæsoner.

 

Lørdag 19. august kl 18:15: Match Center

Celta Vigo Uafgjort Real Sociedad
2,40 3,35 3,10
Bet365
Danske Spil
Bet365

Transfers: 

Ind: 

Klubben har hentet belgiske Adnan Januzaj fra Manchester United. Den unge belgier brød frem allerede som teenager, men det helt store gennembrud udeblev. Efter lejeophold i Dortmund og Sunderland har han nu valgt Real Sociedad som fremtidig arbejdsgiver. Summen lyder angiveligt på under 10 millioner euro.

Sociedad har også været på rov hos mestrene fra Real Madrid. Forsvarstalentet Diego Llorente var bagerst i køen til spilletid. Han har de to seneste sæsoner været lejet ud til Rayo og Malaga, hvor han mere eller mindre har været fast mand i La Liga.

Ud: 

Storsatsende Paris SG har hentet klubbens venstreback, Yuri Berchiche. Det tidligere stortalent Carlos Vela fortsætter karrieren i MLS, hvor han er blevet solgt til Los Angeles FC.

Derudover skifter breddespilleren Esteban Granero til Espanyol på en fri transfer.

Seneste sæson: 

Klubben havde en rigtig flot sæson, hvor det lykkedes at komme langt i både cup-turneringen og ligaen. Kvartfinalen blev endestationen i Copa del Rey, hvor FC Barcelona fortjent gik videre. I ligaen endte man på en 6. plads, som giver adgang til europæisk fodbold. Klubben endte blot tre og otte point bag hhv. Villarreal og Sevilla, som har større økonomi og ambitioner.

 

Den kommende sæson: 

Der har ikke været så stor udskiftning i optakten til denne sæson hos Real Sociedad. De bygger videre med deres faste stamme, og de har tilmed fået to rigtige spændende unge spillere, som kan få en masse spilletid til at udvikle sig. Det ligner to perfekte match, som klubben har fået handlet ind. I Spanien snakkede man tidligere om top 2, som kun omhandlede Real Madrid og Barcelona, inden Atletico Madrid slog sig fast som et af de faste tophold med fem sæsoner i træk i top 3. Jeg tror i den kommende sæson, at der er tale om top 5, hvor storsatsende Villarreal og Sevilla er kommet nærmere, og vil etablere sig om udfordrede til top den etablerede top 3. Det efterlader to pladser til europæisk fodbold, som er realistisk for de hvid-blå at kæmpe med om.

 

Sevilla 

Andulisiske Sevilla har henover sommeren ansat Berizzo til erstatte Sampaoli, der skal tørne ud som argentinsk landstræner. Berizzo var dog skræddersyet til at tage over for den succesfulde træner, og efter et godt transfervindue går holdet en spændende sæson i møde.

 

Hjemmebane: Ramon Sanchez Pizjuan (42.714)

Træner: Eduardo Berizzo (2017)

Cirka-trupværdi: 224 mio euro (nr 4)

2016/17: 4

Forventet startopstilling: 

(4-3-3) Rico – Corchia, Kjær, Pareja, Escudero – Ever Banega, Zonzi, Vazquez – Sarabia, Yedder, Nolito

 

Bud på straffeskytte: 

Ben Yedder

 

Kendetegn: 

Klubben har i denne sæson erstattet sidste års træner, karismatiske Jorge Sampaoli med Celta-træneren Eduardo Berizzo. De to trænere minder dog rigtig meget om hinanden. Begge har det sydamerikanske temperament, og de er trænere, der er inspireret af Bielsa. Der er stort fokus på generobring, og hvis man går ind og kigger på stats, så lignede Sevilla og Celta også hinanden sidste sæson. Det ser ud til, Berizzo tager hans 4-3-3 fra Celta med sig, hvor Sampaoli mere spillede 4-2-3-1.

 

Svagheder: 

Sevilla har de to seneste sæsoner har problemer på udebane. Kun syv sejre og i alt 35 point er det blevet til i de to seneste sæsoner. Til sammenligning fik Real Madrid og FC Barcelona hhv. 47 og 42 point i bare sidste sæson.

 

Derudover har Sevilla tidligere lidt under, at de skulle fokusere på flere turneringer i sidste sæson. Holdet har dog en god bredde, og med dets ambitioner burde de kunne satse på flere turneringer.

Nøglespiller: 

Steven N’Zonzi kom til klubben fra Stoke op til sæsonen 2015/16, og han har siden været en utrolig vigtig spiller for det spanske mandskab. De gode præstationer har skabt interesse fra den øverste hylde, hvor Juventus, FC Barcelona og Chelsea blandt andet har været nævnt. Efter at Kranevitter, Nasri og specielt Iborra har forladt klubben, er det vigtigt, at N’Zonzi holder sit høje niveau. I sidste sæson var det kun målmand Sergio Rico, der fik mere spilletid, og det giver en god indikation af franskmandens betydning. Indkøbene af Banega og Pizarro tror jeg kommer til at fungere rigtig godt med N’Zonzi på midtbanen.

 

Lørdag 19. august kl 22:15: Match Center

Sevilla Uafgjort Espanyol
1,65 4,00 6,00
NordicBet
Danske Spil
Tipico

Transfers: 

Sevilla er ukronede konger på transfermarkedet. De formår gang på gang at signe den ene spiller efter den anden for et relativt lavt beløb, og få sæsoner efter har de enten en klassespiller, eller også videresælger de spilleren for et stort beløb.

 

Ind: 

Danske Simon Kjær har taget skiftet fra Fenerbache til den spanske storklub. Et skifte han kalder det største i sin karriere. Danskeren koster Sevilla omkring 100 millioner kroner.

Også de to spanske wings Nolito og Jesus Navas er blevet hentet til klubben fra Manchester City. Begge spillere har tidligere vist rigtig flot niveau i La Liga, hvilket var grunden til, at Manchester City valgte at købe dem.

Sommerens største investering kommer fra Serie A og Sampdoria. Columbianske Luis Muriel kommer til for omkring 150 millioner kroner og skal udfordre Ben Yedder om startpladsen som angriber. Angriberens bedste sæson i Serie A har bragt 11 mål af sig, men Muriel har større potentiale og ser rigtig spændende ud. På hans bedste dage minder han lidt om gode gamle Ronaldo.

Klubben har derudover også hentet Ever Banega hjem igen samt Guido Pizarro (midtbane) og Corchia (back).

Ud: 

Klubben mister den spanske landsholdsspiller Vitolo efter fire sæsoner i klubben. Han havde eftersigende lavet en mundtlig aftale med Sevilla for derefter få dage efter at skifte til Atletico Madrid. Grundet Atleticos transferban, kan de ikke registrere spillere inden 01/01/18, og Vitolo skal derfor i efteråret tørne ud for barndomsklubben Las Palmas.

 

Klubben mister derudover Iborra (midtbane, rotation), Mariano (back, fast), Adil Rami (forsvar, rotation) og Tremoulinas (back, reserve), som alle er på den anden side af 30 år.

 

Seneste sæson: 

Sevilla stødte allerede ind i Real Madrid i 1/8-finalerne i Copa del Rey, og det endte med, at de måtte forlade turneringen. Holdet spillede sig videre fra Champions League-gruppespillet, og fik en god lodtrækning, da de skulle op imod de engelske mestre fra Leicester. Leicester formåede at vinde sammenlagt på trods af have været blevet spillet ud i store perioder. Herefter måtte Sevilla fokusere udelukkende på La Liga, som endte med en flot 4. plads, der igen giver adgang til Champions League-kvalifikation.

 

Den kommende sæson: 

Holdet har allerede det ene ben i Champions League efter at have vundet første opgør ude mod tyrkiske Basaksehir. Der er været gang i udskiftningerne i klubben - både spiller og trænermæssigt - men jeg er overbevist om, at klubben kommer til at dyste blandt de fem bedste hold i ligaen, hvor det mest realistiske bud er en 3. eller 4. plads.

 

Valencia 

Valencia har netop foretaget deres 11. trænerskifte på blot fire år, og det indikerer meget godt, hvordan det står til for det tidligere storhold. Truppen bør være til mere, men alligevel har klubben svært ved at etablere sig i den sjove halvdel af La Liga. Valencias fans håber dog, at den nye træner Marcelino kan få udnyttet det potentiale, som truppen har. 

 

Hjemmebane: Mestella (55.000)

Træner: Marcelino (2017)

Cirka-trupværdi: 154 mio euro (nr 8)

2016/17: 12

Forventet startopstilling: 

(4-4-2) Neto – Cancelo, Abdennour, Garay, Gaya – Orellana, Soler, Parejo, Nani – Zaza, Rodrigo

 

Bud på straffeskytte: 

Dani Parejo

 

Kendetegn: 

Klubben har haft svært ved at få etableret en spillestil grundet den store udskiftning af trænere. Holdet besidder en stor mængde talent, og med den rette træner burde det være muligt at etablere sig som subtophold.

 

Svagheder: 

Klubben har haft et hav af trænere de seneste sæsoner, og det har været med til at skabe stor ustabilitet i klubben. Klubbens nye træner Marcelino kommer til klubben efter tre succesfulde sæsoner i Villarreal, hvor han tidligere i år blev fyret pga. kontroverser med klubbens ledelse.

 

Nøglespiller: 

Der kan drages en del paralleller mellem Valencia og Dani Parejo. Det tidligere storhold får ikke altid det optimale ud af deres spillere, og klubben er vel det tætteste, vi kommer et galehus i Spanien. Ligeledes har Dani Parejo optrådt kontroversielt ved blandt andet at blive filmet beruset i sidste sæson. Han har dog et stort talent, og han er en nøglespiller for Valencia som en chanceskabende midtbanespiller.

 

Fredag 18. august kl 22:15: Match Center

Valencia Uafgjort Las Palmas
1,86 3,75 4,50
NordicBet
Unibet
Bet365

Transfers: 

Ind:

Som erstatning til Diego Alves har man hentet brasilianske Neto i Juventus. Men har ligeledes brugt købsklausulerne i Simone Zaza og Fabio Orellanas lejeaftaler.

 

Ud: 

Valencia har sagt farvel til klubbens målmandsduo Mathew Ryan og Diego Alves.

 

Klubbens midtbanekriger Enzo Perez vender hjem til Argentina og skal tørne ud for River Plate.

 

Derudover har klubben solgt sidste sæsons udlejede spillere, Negrado og Piatti.

Seneste sæson: 

Klubben røg ud til finalisterne fra Celta i cuppen i 1/8-finalerne. Derudover endte klubben i ingenmandsland på 12. pladsen med 17 point op til europæisk kvalifikation og 15 point ned til nedrykningsstregen.

 

Den kommende sæson: 

Klubben har uden tvivl en trup, der bør kæmpe med om bedre placeringer end en 12. plads. Hvis holdet får den rette ro og stabilitet, er det muligt at komme i top 10 og endda eventuelt kæmpe med om europæisk deltagelse. Simone Zaza kommer til at få et stort ansvar, da han er den, der skal score målene.

 

Villarreal 

Villarreal har præsteret fremragende, siden klubben skuffende måtte forlade den bedste spanske række tilbage i 11/12 sæsonen. Klubben har lavet flotte signinger, hvor de blandt andet har hentet bomberen Bacca, og det viser, at de satser på at kunne true de etablerede tophold.

 

Hjemmebane: La Ceramica (23.500)

Træner: Fran Escriba (2016)

Cirka-trupværdi: 190 mio euro (nr 5)

2016/17: 5

Forventet startopstilling: 

(4-4-2) Asenjo, Gaspar, Ruiz, Semedo, Costa – Castillejo, Bruno, Trigueros, Soriano – Bacca, Bakambu

 

Bud på straffeskytte:  

Carlos Bacca

 

Kendetegn: 

Holdet minder lidt om Atletico Madrid, der er et taktisk klogt hold, der er defensivt utrolig dygtige. Holdet spiller 4-4-2 og har stort fokus på, at de står rigtigt på banen. Offensivt spiller de med kanter, der søger indad i banen, og som skaber plads til, at holdets to backs kan komme med frem.

 

Svagheder: 

Villarreal er noget tyndt besat på nogle centrale positioner. Den centrale midtbane bliver styret af anfører Bruno Soriano og Manu Trigueros, og hvis de to bliver skadede, er det svært at finde en naturlig afløser.

 

Nøglespiller(e): 

Det var Villarreals defensiv, der var i øjenfaldende sidste sæson. Blot 33 mål blev lukket ind, selvom man var uden førstemålmand Asenjo i 15 kampe. Hele 16 gange måtte modstanderen forlade banen uden at komme på tavlen, og hvor fokus tidligere har været på Musacchio, er det nu på Victor Ruiz. Han giver nytilkomne Semedo en god start og skal sørge for, at defensiven holder samme niveau som sidste år. Der er blevet oprustet offensivt i år, men der er kun blevet hentet en direkte erstatning til Musacchio i Semedo.

Mandag 21. august kl 20:15: Match Center

Levante Uafgjort Villarreal
3,50 3,30 2,30
Bwin
Tipico
Bet365

Transfers: 

Ind:

Villarreal har formået at hente Carlos Bacca på en lejeaftale. Den columbianske angriber plejer at være garant for mål, men en dårlig sæson og attitude problemer gjorde angriberen uønsket i Milan.

 

Tyrkiske Enes Unal er kommet til klubben, efter han i sidste sæson slog igennem i Eresdivisionen med 18 mål for Twente. Angriberen var ejet af Manchester City, som har solgt ham til Villarreal med en tilbagekøbsklausul.

 

Man har derudover også hentet de to spænende spillere: Ruben Semedo (forsvar, Sporting) og Fornals (midtbane/kant, Malaga).

 

Ud: 

Klubben har solgt midtstopperen Mateo Musacchio til storsatsende Milan. Forsvarsspilleren har et kæmpe potentiale, men har fået store dele af sin karriere ødelagt af skader.

 

Klubben har derudover også solgt Roberto Soldado (angriber, reserve) og Jonathan Dos Santos (midtbane, fast).

 

Seneste sæson: 

Klubben havde året forinden sluttet på en 4. plads i La Liga, og de skulle derfor kæmpe med om at komme i Champions League-gruppespillet. Holdet var uheldige i den afgørende lodtrækning og rendte ind i de senere semifinalister fra Monaco. I stedet skulle holdet deltage i Europa League, hvor holdet kom til 1/16-finalerne. Her mødte man Roma, hvor man reelt allerede tabte efter første kamp, som endte 0-4 på hjemmebane.

 

Klubben røg ud i 1/8-finalerne til Real Sociadad i Copa del Rey med et nederlag på sammenlagt 2-4. Den hjemlige liga endte med på en flot 5. plads, som efter min mening giver et meget godt indtryk af holdets niveau.

Den kommende sæson:

Klubben skal forsøge at bygge videre på de flotte præstationer, de har skabt de seneste sæsoner. Klubben er endt i top 6 de seneste fire sæsoner, og det er jeg også overbevist om, at de kommer til i den kommende sæson. Jeg ser dem som den store udfordrer til at vælte et af de fire bedste hold af pinden i kampen om at kvalificere sig til Champions League.