Tennisugen byder på de to indendørs turneringer i skikkelse af ATP Wien og ATP Nur-Sultan. Klaus f giver dig her optakt og spilforslag til de to turneringer. 

Tennisekspert klaus f er brandvarm, da han i sidste uge ramte odds 21 og 4,33. Det gjorde han ved at forudsige turneringssejre til henholdsvis Hugo Humbert og Alexander Zverev. 

Nu truer en ny tennisuge. Denne gang skal spillerne til Østrig og Kazakhstan. De bedste spillere er at finde i Østrig, hvor feltet sjældent har været stærkere, mens marginalspillerne har valgt Kazakhstan som destination.

ATP Wien

Et stjernebesat felt besøger Østrig og den traditionsrige turnering i Wien, hvor verdens nummer ét leder an. Der er en helt specifikt grund til, at Djokovic vælger at spille i Wien for første gang i 13 år: Rekorden for flest uger som nummer ét i verden. Djokovic er på vej til at føje denne milepæl til sit absurde cv, og med en sejr i Wien tilføjer han endnu flere point til sin position som den bedste på planeten. Men det skorter ikke på udfordrere til serberen i denne uge, hvor Thiem, Medvedev, Tsitsipas og Rublev er de farligste aspiranter. Og så har Djokovic en voldsom lodtrækning, der begynder med landsmanden Krajinovic i første runde. 

Thiem er på hjemmebane, og østrigeren vandt turneringen sidste år. Han har formentlig fået godt med hvile efter nogle lange uger med US Open og French Open. Han møder dog Nishikori i første runde, som han tabte til i Wien forrige år. Japaneren kan dog slet ikke finde formen i år.

Medvedev er altid farlig, fordi han har potentialet til at slå alle i feltet, men russeren er inde i en krise. Han mangler selvtillid, og nederlaget til Opelka på hjemmebanen i Skt. Petersburg i sidste uge var kulminationen på en længere dårlig periode.

Tsitsipas kan altid gøre ondt på de fleste, når han rammer sit topniveau, og med titlen sidste år i London Masters har han vist sit potentiale indendørs. Grækeren skal bestemt regnes med blandt topfavoritterne.   

Rublev kører på en bølge af selvtillid. I sidste uge vandt han Skt. Petersburg, og han virker utrættelig. Men jeg kunne godt mistænke ham for at ramme muren snart efter en lang sæson, hvor han har vundet fire titler. 

Ellers er de yngre aspiranter i feltet såsom Shapovalov, Sinner og Felix værd at holde øje med i denne her uge. Men det bliver i vanlig stil feltet mod Novak Djokovic, og med serberens lodtrækning in mente bør man nok kigge efter alternativer til verdens bedste. 

Stefanos Tsitsipas vinder ATP Wien: Odds 15 hos Betfair Sportsbook*

Grækeren fandt et skyhøjt niveau ved French Open fornylig og har meritterne indendørs, der beviser hans potentiale.

ATP Nur-Nultan

Et mindre imponerende felt mødes i Kazakhstan, hvor den normale Challenger-turnering i Nur-Sultan er blevet opgraderet til en ATP-turnering. Det skyldes det kaotiske coronaprogram, hvor flere turneringer er blevet suspenderet.

Den uforudsigelige franskmand Paire er førsteseedet, men det er tvivlsomt, om han dukker motiveret op i Kazakhstan. Paire har flere gange på det seneste udtalt, at han bare vil have sæsonen overstået, og han har leveret nogle rædderlige præstationer på det sidste. Han har bare vundet én kamp efter coronapausen. 

Kecmanovic, Millman og Mannarino er de tre andre topseedede, og ingen af disse har vist fremragende præstationer på det seneste. Dog spillede Mannarino godt i Köln, hvor han nåede kvartfinalen og tog sæt fra Alexander Zverev. Indendørsturneringer passer franskmanden godt, der slår nogle flade slag og har korte aftræk i sine slag. 

Millman befinder sig sjældent godt i Europa på denne tid af året, men han har potentialet til at vinde her. Det er dog lang tid siden, at man har set Millman ramme sit absolutte topniveau. 
Kecmanovic vandt titlen i Kitzbühel for en måneds tid siden, men det var på grus, og han har skuffet lige siden. 

Andre bejlere kunne være Norrie, der spiller stabilt godt for tiden. Briten har haft nogle fine sejre indendørs i løbet af de seneste uger. 

Kukushkin er på hjemmebane, og han har vist sine evner til at løfte sit niveau, når det foregår på hjemlig grund i Davis Cup.

Harris har spillet fremragende de sidste par uger, og han kan blive rigtig farlig, hvis serven og det aggressive spil kører.

Gerasimov er også en type, der kan slå de fleste i feltet, og hviderusseren har præsteret på disse egne før. Han burde have slået Felix fra Canada i Köln, da han kunne serve den hjem i to sæt, men han kunne ikke stå for presset og tabte i tre sæt. 

Uanset hvad er det et meget åbent felt i Kazakhstan, hvor vi godt kan få en overraskende vinder. 

Egor Gerasimov vinder ATP Nur-Sultan: Odds 17 hos Bet365*

Formen i Köln viser, at han er, hvor han skal være, og Gerasimov har et spil, der er skræddersyet til indendørs.

Følg elspertens tip hos bet365

Regnskab (spilforslag i optaktsartikler):
Antal spil: 4
Vundne spil: 2
Tabte spil: 2
Profit: 21,33 units
Tbp: 533