Forud for den kommende weekends turneringer på European Tour og PGA Tour, har vores golf-ekspert Peter Carlsen kigget i krystalkuglen og lavet en optakt til begge turneringer.

I skrivende stund har golfekspertene Kristian Mølholm og Peter Carlsen 3 analyser klar på h2h-spil til turneringen i Madrid og 7 fra turneringen i Las Vegas - analyserne kan ses på http://www.betxpert.com/ekspert/golf. Der er spilstop hhv. kl. 07:00 torsdag morgen og kl. 16:00 torsdag eftermiddag.

Optakt - Open de Madrid (European Tour)
Efter sidste uges turnering på Tenerife tager European Tour i denne uge lidt nordpå. Nemlig til Madrid, hvor der spilles Open de Madrid på Club de Campo.

Det er en par-71 bane på 6.353 meter. Banen er en af de mere nemme baner på touren. De seneste tre år er den blevet vundet på -18 (2004), -14 (2003) og -19 (2002). Jeg forudser en vinderscore på omkring -15 til -20.

Anders Hansen, Søren Hansen, Søren Kjeldsen og Mads Vibe er alle til start i denne uge. Mads Vibe kæmper for at forny sit tourkort, og det kræver nok en sejr i en af de næste to turneringer, hvis det skal lykkedes.

Vi har igennem de seneste par år set gode danske præstetioner på denne bane. Det var på denne bane i 2002 at Steen Tinning vandt. Og Anders Hansen er blevet blandt de 15 bedste de seneste tre år. Sidste år blev han en flot nummer to.

Selvom det ikke er en af de største turneringer i år, så er der alligevel en del topspillere med. Miguel Angel Jimenez og Jose Maria Olazabel fører det spanske felt an. Derudover kommer Colin Montgomerie med en flot 3. plads fra U.S.A. (og ugen før blev han nummer 1). Men turneringen kan ligesom sidste uges turnering på Tenerife også blive vundet af en mindre kendt spiller, som kæmper for sit kort, og derfor har alt at vinde og spiller aggresivt.

Optakt - Michellin Championship Las Vegas (PGA Tour)
Normalt efter en major- eller WGC-turnering, vælger de bedste spillere at holde fri. Men det sker ikke i denne uge i Las Vegas. Her spilles der den meget populære Michellin Championship at Las Vegas. Phil Mickelson, Justin Leonard, Davis Love III og Stuart Appleby er blot nogle af dem, som spiller i denne uge. Der er også pænt med europæere til start. Padraig Harrington, Ian Poulter og Lee Westwood har alle valgt at blive en uge mere i staterne. Turneringen spilles som en pro-am de første tre dage, og så går de bedste professinelle videre til finalerunden om søndagen.

Turneringen er også lidt speciel, idet den spilles på to baner. Der spilles på TPC at The Canyons og TPC at Summerlin. Finalerunden spilles kun på TPC at Summerlin.

Sidste års turnering blev vundet i -22, og det kan meget vel blive ca. samme vinderscore i denne uge. Det er et meget stærkt felt, og selvom det er sidst på sæsonen, så kommer mange spillere i topform.

Med så stærkt et felt, så er det svært at udpege enkelte favoritter. Men en af dem, som også spillede WGC American Express Championship, kunne meget vel gå hen og vinde i denne uge.