To minutter inde i onsdagens avislæsning er jeg allerede kløjedes i morgenkaffen to gange.

Kløjs-årsag nr 1: Real Madrid slipper alt for let for CL-skandale

I mandags fik Real Madrid tæv af FC Barcelona i El Clásico der endte 5-0 til katalanerne. Noget af en lussing.

Til gengæld fik den spanske kongeklub kun et tjat da UEFA skulle uddele straf for "upassende adfærd" under Champions League-kampen mod Ajax Amsterdam 23. november. En opførsel der var så skandaløs at det burde have udløst en røvfuld.

To Real-spillere, Alonso og Ramos, trak bevidst (og åbenlyst orkestreret af træner Mourinho) en advarsel for tidsudtrækning og blev udvist til sidst i kampen (hvor spanierne var foran med 4-0, dvs ingen fare for udfaldet). Det gjorde de fordi de dermed har karantæne i den sidste, ligegyldige gruppekamp – og får visket deres straftavler rene før playoff i foråret.

En kynisk adfærd. Og misbruget (der jo betyder at d´herrers unfair spil i de tidligere gruppekampe ikke straffes) af karantænereglerne udløste da også en straf fra UEFA tirsdag aften. Men hvilken straf?

Jose Mourinho får to spilledages karantæne. Alonso og Ramos (samt de to målmænd Casillas og Dudek der overbragte Mourinhos dessiner) får hver en bøde på 115.000 kr (Politiken).

Det lyder jo temmelig alvorligt, men i praksis er det ingenting. At give forkælede millionærer en symbolsk bøde, er decideret latterligt – de skulle allermindst have to dages karantæne; så de gik glip af 1/8-finalen. Karantænen til Mourinho er lidt mere på sin plads, omend det næppe får den store betydning. Han vil alligevel kunne styre sit hold, via mobiltelefon, oppe fra tilskuerpladserne – ligesom han gjorde for Chelsea ved et par lejligheder.

Hvad siger I derude? Er straffen rimelig?

Livestream El Clásico: Her kan du se Barcelona - Real Madrid

Kløjs-årsag nr 2: Beckhams stupide VM-kampagne

England vil gerne være vært for VM i 2018. Meget gerne. Derfor har FA, det engelske svar på DBU, fået blandt andre David Beckham til at tale moderlandets sag over for de høje herrer i FIFA. Det skulle de nok ikke have gjort.

I en samtale tirsdag med FIFA-præsident Joseph Blatter sagde Beckham at "hvis vi får VM til landet i 2018, vil vores medier støtte os."

Og hvorfor sagde underbuksemodellen så det? Såmænd fordi Blatter udtrykte bekymring over de engelske medier der har tilladt sig at afsløre diverse korruptionssager i FIFA.

"Det er klart, at det var et af de emner, som vi talte om, og det var en af de ting, som vi fik ryddet ad vejen", sagde Beckham (ifølge Politiken).

Ryddet af vejen? Igen demonstrerer Mr. Posh Spice at hovedparten af hans intelligens befinder sig i hans gyldne højreben. Ikke bare får han banaliseret alvorlig korruption; han påstår også at de engelske journalister – i bar benovelse over at få VM til England – vil afstå fra at skrive kritisk om FIFA.

Bend it like Beckham?

Hvad siger I derude? Hvem er mest til grin; FIFA eller Beckham (eller denne artikels skribent)?

El Clásico optakt: FC Barcelona - Real Madrid er begge i krise