Bookmakerne er ude med odds på den næste trænerfyring i Superligaen. Her ligger mestertræneren Niels Frederiksen i top-3. 

Mange fodboldtrænere må sande, at deres job ofte er i fare. Hvis resultaterne ikke er tilfredsstillende, er der en overhængende fare for, at man bliver arbejdsløs. Dette gælder også Superliga-trænerne, som bookmakerne har odds på, hvem der først forlader sin post. Her er det bemærkelsesværdigt, at mestertræneren Niels Frederiksen er i top-3 blandt favoritterne til at forlade sin post som den næste i ligaen.

SønderjyskE-træner Michael Boris er favorit til at forlade posten som næste mand i Superligaen. Tingene kan imidlertid hurtigt ændre i fodbold. 

Superliga: odds på næste trænerfyring eller træneropsigelse

Herunder får du en oversigt over bookmakernes bedste odds næste Superliga-træner, der forlader sin post. Bemærk, at spillet er gældende, uanset om træneren bliver fyret eller selv siger op. 

Odds på næste Superliga-træner, der træder af/bliver afskediget Højeste odds Bookmaker
MIchael Boris 2,50
Peter Sørensen 3,50
Niels Frederiksen 6,00
Jess Thorup 7,00
Lars Friis 8,00
Andreas Alm 10,00
David Nielsen 12,00
Bo Henriksen 25,00
Marti Cifuentes 30,00
Kent Nielsen 30,00
Flemming Pedersen 30,00
Thomas Thomasberg 30,00

OBS: Odds på næste trænerfyring/trænerfratrædelse er fra onsdag klokken 12.57.

Odds på Superliga-trænerne hos LeoVegas

Brøndby er ikke den eneste storklub, som har træneren i farezonen, hvis man skal tro bookmakerne. F.C. Københavns Jess Thorup er den fjerdestørste favorit til at være næste mand, der forlader trænerstolen. Du får således odds 7,00 på den tidligere Esbjerg fB-angriber hos Unibet*.

Det er trods alt ikke meget mere end de odds 6,00, som du får på Niels Frederiksen hos LeoVegas*

I den modsatte ende af listen finder vi trænere som Marti Cifuentes, Kent Nielsen, Flemming Pedersen og Thomas Thomasberg. De giver alle odds 30,00. 

Herunder vil vi tage et kig på fem af Superligaens 12 mest fyringstruede trænere. 

Michael Boris, SønderjyskE

SønderjyskE ligger næstsidst i Superligaen, hvor de har formået at skrabe otte point sammen i ti kampe. Det er naturligvis ikke tilfredsstillende for klubben, som for år tilbage altid blev sat i forbindelse med nedrykning. 

Nu har Haderslevklubben imidlertid været i Superligaen i 14 sæsoner i træk, hvorfor de fleste nok ikke længere sætter lighedstegn mellem SønderjyskE og en nedrykning. Holder klubben den nuværende kurs, kan det dog meget vel ende således. 

Vi skal alligevel huske på, at de lyseblå p.t. kun har to point op til oprykkerne fra Viborg FF. Dermed skal der ikke mange gode resultater på bordet, før SønderjyskE kan være over nedrykningsstregen. 

Tager vi pokalturneringen med, har Michael Boris et pointgennemsnit på 1,17 i SønderjyskE. Tager vi udelukkende Superliga-kampe med i ligningen, kan den tidligere MTK Budapest-træner blot mønstre 0,80 point i snit. 

Det skal der formentlig rettes gevaldigt op på, hvis Sønderjyske skal klare sig, og hvis den tyske træner skal bevare sit job. I fjor rykkede Lyngby ned med et pointgennemsnit på 0,81 per kamp, mens den anden nedrykker, AC Horsens, lå på 0,75. 

Går vi en sæson længere tilbage, var strukturen anderledes. Her blev de nederste otte hold delt op i to puljer, og der var efterfølgende playoffkampe om at undgå nedrykning. Antallet af turneringskampe var imidlertid stadig på 32 for holdene i bund-8. Her var Silkeborg og Esbjerg dårligst med henholdsvis 26 og 22 point. Det vil sige et pointgennemsnit på 0,81 og 0,68. 

Går vi endnu en sæson tilbage, var Hobro ringest efter 32 spillerunder. Den jyske klub havde et pointgennemsnit på 0,84. Vejle var næstringest med 0,87. Og her stopper vi så denne lille gennemgang af pointgennemsnit for de ringeste hold efter 32 spillerunder. 

Ovenstående er selvsagt en lille sample at konkludere noget ud fra, men det kan måske alligevel fortælle en historie om, at den nuværende SønderjyskE-kurs rent pointmæssigt ikke er vandtæt, når det kommer til at forblive i Superligaen. 

Dette er SønderjyskE-ledelsen naturligvis godt klar over, hvorfor det er helt fair, at Michal Boris skal være blandt favoritterne til at være den næste Superliga-træner, der forlader sin post. 

Peter Sørensen, Vejle BK

Vejle står for sæsonens hidtil eneste trænerafskedigelse, da Carit Falch kun fik fem kampe i spidsen for holdet fra Nørreskoven. Dette med et pointsnit på 0,20.

Ind i stedet er hentet Peter Sørensen, som tidligere har optrådt i Silkeborg-trøjen som spiller. Ser man udelukkende på pointsnittet, har det været en stor succes at erstatte Sørensen med Falch. Førstnævnte har p.t. et snit på 1,17 per kamp. Tallene er dog noget misvidende. Det er nemlig inklusive to sejre i pokalturneringen over lavere rangerende hold. 

Peter Sørensen har stået i spidsen for Vejle i fire Superliga-kampe. Her er det blot blevet til ét point, hvilket kom hjemme mod oprykkerne fra Viborg FF. Flere eksperter mener imidlertid, at de kan spore fremgang i Vejles spil, så der er endnu håb for den traditionsrige klub – og for Peter Sørensens fortsatte ansættelse i klubben. 

Som næstsidst med kun to point efter ti kampe siger det omvendt sig selv, at Peter Sørensen nok ikke får uendelig lang snor til at vise, at han er manden, som kan få de rødklædte ud af suppedasen. 

Niels Frederiksen, Brøndby IF

Højt at flyve, dybt at falde. Sådan lyder et gammelt ordsprog. Hverken Niels Frederiksen eller Brøndby er dog ikke faldet helt ned i dybet endnu efter at have fløjet højt på sidste sæsons mesterskab. Men begge parter må sande, at tingene godt kunne have set bedre ud. 

Efter ti spillerunder står mestrene med blot 11 point og en 8.-plads med syv point op til ambitionen om en top-3-placering. Det var nok ikke, hvad Jan Bech Andersen og de øvrige høje herrer i Brøndby havde sat næsen op efter inden sæsonstarten. 

Spørgsmålet er imidlertid, om Niels Frederiksen overhovedet er fyringstruet. Holdet har mistet flere store profiler i sommerpausen, alt imens sportsdirektør Casten ”CV” Jensen har holdt sig til strategien om ikke at handle ind for store summer. Det største navn, der er hentet, er Mathias Greve fra Randers FC. Bevares, midtbanespilleren havde en god sæson i fjor, men nogen kæmpesigning er han velsagtens ikke. 

Herudover er der hentet lidt skandinavisk talent ind og et par spillere fra 1. division. Blandt de sidstnævnte skal især Kevin Tshiembe nævnes. Den nu tidligere Esbjerg-spiller har gjort en god figur i sæsonindledningen. 

Så hvor meget kan man som ejer og bestyrelse egentlig forlange af dette Brøndby-hold? Helt sikkert mere end en 8.-plads, men det er der heldigvis for Niels Frederiksen og Brøndby også rigeligt med muligheder for at ændre på. Der er kun to point op til top-6, og en god stime med tre-fire sejre på stribe kan meget vel sende de blå-gule tæt på 3.-pladsen. 

Ergo er det nok lidt for tidligt med dommedagsprofetierne i Brøndby. 

Jess Thorup, F.C. København

Det har kørt lidt op ned for Jess Thorup i hans tid i F.C. København. I denne sæson har det imidlertid klart mest været med en opadgående formkurve, og spillet har til tider været blændende. Holdet mødte dog for første gang modgang, da det først tabte med 0-1 hjemme mod FC Midtjylland og herefter led et forsmædeligt 0-3-nederlag ude mod Nykøbing FC i pokalturneringen. 

De to nederlag har uden tvivl svedet på F.C. København, som inden da var ubesejrede i 15 kampe i streg. Heraf var de seneste ni kampe vundet.

Jess Thorup og resten af ”Løverne” kom dog tilbage på sporet, da de i weekenden tog til Right To Dream Park og vandt med hele 5-1 over FC Nordsjælland. 

De mange gode resultater gør, at FCK har fået en god start på sæsonen. De ligger p.t. på 2.-pladsen, kun to point efter FC Midtjylland. 

Også i Conference League fik FCK en god start. Her vandt de med 3-1 ude over Slovan Bratislava. 

Selvom det var skuffende, at man endnu en gang tabte mod FC Midtjylland, som endda spillede i undertal i mere end en time, og at man leverede en jammerlig indsats mod Nykøbing FC i pokalturneringen, så er det svært at se Jess Thorup være fyringstruet her og nu. 

Det kan en kommunikativ brøler formentlig heller ikke ændre det store ved. Efter nederlaget mod FC Midtjylland stillede Jess Thorup op til interview, hvor han undrede sig over, at ingen var efter Brøndby og deres knap så prangende resultater. Den slags udtalelser, hvor man underminerer FCK’s dna om, at man selv er størst og bedst, har nok fået pressechef Jess Mortensen til at tage sig til hovedet. 

Jess Thorup har stået I spidsen for FCK i 45 kampe. Her er det blevet til et pointgennemsnit på 2,00 per kamp. 

Lars Friis, Viborg FF

Oprykkerne fra Viborg FF har alt i alt gjort en god figur i Superligaen. Vi skal dog helt tilbage til den 22. august for at finde den seneste sejr til holdet fra domkirkebyen. Her vandt de med 2-0 hjemme over et dengang kriseramt AGF-hold. 

Siden da har holdet været foran 2-1 mod SønderjyskE, 1-0 mod Vejle og 1-0 mod OB og har alligevel ikke vundet en eneste af kampene. Alle endte uafgjort. Hertil kommer, at man udlignede til 2-2 i det 83. minut hjemme mod AaB, og alligevel lykkedes det at tabe kampen. 

Ergo er der helt klart et problem for VFF i at holde på og/eller udbygge en føring/et resultat. Viborg og Lars Friis kan ikke bare satse på, at Vejle og SønderjyskE har i sinde at spille dårlig fodbold resten af sæsonen, hvorfor Viborg selv må se at få indført noget kynisme igen. 

Lars Friis har gjort det godt, siden han overtog tøjlerne fra Jacob Neestrup i sidste sæson. Den tidligere AGF-assistenttræner har dermed helt sikkert optjent noget kredit hos bestyrelsen, men kommer nedrykningen lidt tættere på, kan selv han ikke vide sig sikker på sit job. 

Meld meget gerne ind med input til, hvem du tror bliver den næste Superliga-træner, der forlader sin post. Hold desuden altid øje med vores ekspert tips til Superligaen såvel som alle de andre ligaer og sportsgrene, som vi dækker.