FC Midtjylland står over for to utroligt vigtige playoff-opgør mod tjekkiske Slavia Prag. Vinderen er klar til Champions League-gruppespillet, mens taberen må tage til takke med en plads i Europa League-gruppespillet. 

FC Midtjylland har gjort det strålende i deres hidtil to europæiske kampe i denne sæson. Først slog de danske mestre de bulgarske af slagsen på udebane i Razgrad. Her blev Junior Brumado helten, da den indskiftede brasilianer med sin 1-0-scoring mod Ludogorets blev matchvinder. 

I denne uge brillerede FC Midtjylland så mod endnu et mesterhold. Denne gang gik det ud over Young Boys, der måtte rejse hjem til Bern med et nederlag på 3-0 i rygsækken. Young Boys virkede ellers bedst i første halvleg, men i anden halvleg sad midtjyderne klart på opgøret og havde både spilovertaget og flest chancer. 


Alle tre scoringer i opgøret faldt også i anden halvleg. FC Midtjylland kom foran i det 51. minut på et klodset selvmål af den franske venstreback Jordan Lefort, der med armen kom til at sende bolden i eget net. Anders Dreyer øgede føringen ti minutter senere, hvor han på tæt hold bragede bolden op i nettaget. 
Awer Mabil slog FCM-sejren fast i det 84. minut, hvor han måtte bruge to forsøg på at sende bolden ind bag keeper David von Ballmoos. 

Pione Sisto havde lavet det fine forarbejde, hvor han flot driblede rundt om en Young Boys-spiller og med en perfekt aflevering sendte Awer Mabil af sted på en friløber. Sisto fik dog ikke tildelt en assist for det fornemme opspil, da Mabil brændte sit første skud. Australieren sparkede dog resolut bolden i kassen med venstrefoden på sit andet forsøg. 

For alle spillere: Få odds 4,50 på over 3,5 mål i Slavia Prag - FC Midtjylland 

  • Gå til Onsidebettings hjemmeside og opret dig eller log ind - det tager under 5 minutter
  • Spil på oddsboostet "Der scores mindst 4 mål i kampen" i opgøret Slavia Prag - FC Midtjylland
  • Normalodds for spillet er 3,90
  • Du finder spillet under "Fodbold Specials" i menuen til venstre
  • Der ligger også andre spil, og du kan frit spille på dem alle
  • Eventuelle gevinster er fritaget for omsætningskrav
  • Tilbuddene er for alle Onsidebetting-kunder, eksisterende såvel som nye

Hent tilbud hos Onsidebetting

Slavia Prag - FC Midtjylland: Odds på kampen

Nedenfor finder du de højeste odds på første opgør mellem Slavia Prag og FC Midtjylland. Hidtil har midtjyderne kun spillet knald-eller-fald-kampe mod de allerede omtalte kampe mod Ludogorets og Young Boys. Mod tjekkerne skal der spilles både ude og hjemme, som vi normalt kender det. Første opgør er tirsdag klokken 21.00 på de tjekkiske mestres bane. Slavia Prag har hjemmebane på Sinobo Stadium, der har plads til 19.370 tilskuere, men der må naturligvis ikke komme tilskuere ind til kampen grundet den globale krise. 

Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Slavia Prag 1,75
Uafgjort 4,00
FC Midtjylland 5,00
Hvor mange mål scores der? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 2,10
Under 2,5 1,85
Scorer begge hold? Højeste odds Bookmaker
Ja 2,00
Nej 1,88
Målscorer i kampen? Højeste odds Bookmaker
Stanislav Tecl scorer 2,88
Petar Musa scorer 2,75
Nicolae Stanciu scorer 3,10
Peter Olayinka scorer 3,20
Lukas Masopust scorer 3,65
Sory Kaba scorer 3,90
Anders Dreyer scorer 4,90
Bozhidar Kraev scorer 5,10
Ladislav Takacs scorer 5,60
Pione Sisto scorer 6,00
Oscar Dorley scorer 6,10
Petr Sevcik scorer 6,75
Awer Mabil scorer 7,50
Ondrej Kudela scorer 10,00
Erik Sviatchenko scorer 11,00

Odds er senest opdateret mandag den 21. september klokken 10.06. 

Slavia Prag er favoritter i bookmakernes øjne i første opgør, som tabellen viser. Dog er de ikke enorme favoritter, og Claus Steinlein er da også meget optimistisk på Midtjyllands vegne

- Jeg føler, at den erfaring, vi har fået, har vi forsøgt at opbygge hele tiden. Det her hold har vi forsøgt at bygge, siden vi røg ud til Glasgow sidste år. Vi har hele tiden forsøgt, og jeg vidste, at det skulle nok lykkes at knække koden mod et rigtig godt hold på et tidspunkt, fortalte Claus Steinlein efter Young Boys-kampen til TV3+. 

FCM-direktøren mener, at de bør kunne slå Slavia Prag over to kampe, og han fortæller, at det er en drøm, de har haft siden klubbens stiftelse. 

- Nu synes jeg også, at vi skal tage det sidste step, så vi kan spille Champions Leagues gruppespil, for det synes jeg, at vi har holdet, truppen og trænerstaben til, siger Steinlein.

- Det betyder alt. Alle fodboldklubber og -spillere dømmer om det. Det er det, vi har drømt om i 20 år. Jeg har lige været sammen med de to, der opfandt klubben, og vi fik et glas rødvin, hvor de sidder med tårer i øjnene og drømmer om, at nu skal vi tage det sidste step. Det kan jeg også mærke hos spillerne. De var glade og jublede, men alle sagde også, at vi skal tage det sidste step. Og Slavia Prag skal vi kunne slå over to kampe, når vi slutter her på hjemmebane, fortæller han.

FC Midtjylland mødte i weekenden Lyngby i Superligaen, og her vandt de danske mestre med 1-0 og kom dermed på pointtavlen. Pione Sisto scorede kampens eneste mål, og det var et fint et af slagsen, hvor han bankede bolden ned i venstre hjørne bag en chanceløs Thomas Mikkelsen i Lyngby-målet. Netop Mikkelsen stod dog en stor kamp, og Lyngby skal være glade for ham, for ellers kunne det nemt være blevet til et større nederlag. Bozhidar Kraev havde en enorm mulighed i første halvleg, men bulgarerens forsøg blev fint pareret af Mikkelsen. Dog skal det retfærdigvis siges, at Kraev ikke ramte bolden særligt godt. 

Midtjylland lå på 1,70 xG, mens gæsterne fra Lyngby blot havde 0,31 xG. Pione Sisto viste lovende takter i kampen og brillerede blandt andet også med en fremragende aflevering til højrebacken Dion Cools, men belgieren misbrugte den store chance og skød forbi mål.

Tirsdag aften møder Midtjylland så op til en meget vigtig kamp i Prag. Slavia Prag spillede allerede fredag aften i den tjekkiske liga. Her vandt de hjemme mod Teplice, der nu har tabt tre kampe i træk. De var da også storfavoritter inden kampen, og de vandt med hele 5-1. 

Slavia Prag en målscore på hele 15-2 efter de første fire kampe i den bedste tjekkiske række. Stanislav Tecl er holdets topscorer med tre mål indtil videre.

FC Midtjylland har spillet to kampe i Superligaen indtil videre. Den første blev tabt med 2-0 til SønderjyskE på Sydbank Park, mens den anden i lørdags som nævnt blev vundet med 1-0 over Lyngby. 

Bud på startopstillinger

Slavia Prag: Kolar - Coufal, Hovorka, Kudela, Boril - Sevcik - Masopust, Stanciu, Provod, Olayinka - Tecl

FC Midtjylland: Hansen - Andersson, Sviatchenko, Scholz, Paulinho - Cajuste, Onyeka - Sisto, Dreyer, Mabil - Kaba 

Det er første gang nogensinde, at Slavia Prag og FC Midtjylland møder hinanden, når kampen fløjtes i gang klokken 21.00 tirsdag aften. 

Slavia Prag har i denne sæson hentet en række tjekkiske spillere fra andre tjekkiske klubber, hvor den dyreste af disse er den 19-årige David Zima, der er købt i Sigma Olomouc for knapt ti millioner danske kroner. Her optrådte han på klubbens B-hold. 

Den helt store transfernyhed for Slavias vedkommende er afgangen af Tomas Soucek, der er skiftet til West Ham for over 120 millioner kroner. Soucek blev i januar måned udlejet til West Ham, men i sommer købte Londonklubben ham i Slavia Prag. Soucek nåede i alt 158 kampe for Slavia Prag. Den tjekkiske landsholdsspiller scorede 40 mål for klubben og var også anfører, så det er en stor profil, der nu er væk. Foruden Soucek har Slavia Prag sendt en række spillere på leje, heriblandt den tidligere Esbjerg-angriber Mick van Buren, der har været i klubben siden 2016. 

I sidste sæson var Slavia Prag i Champions League-gruppespillet, men her havnede tjekkerne i en pulje, der får en til at tænke på Brøndbys gruppe tilbage i 1998/1999. Tjekkerne var i pulje med FC Barcelona, Borussia Dortmund og Inter, og de vandt ikke en eneste kamp undervejs. Til gengæld fik de to uafgjorte resultater - endda på udebane mod Inter og Barcelona. Mod Inter fik de 1-1 og mod Barcelona lykkedes det dem at holde buret rent.

Mange af de spillere, der var med i sidste sæsons Champions League-gruppespil, er i øvrigt stadig at finde i Slavia-truppen. I playoff-runden sidste år vandt Slavia Prag over CFR Cluj med samlet 2-0. Modsat Midtjylland, der allerede har spillet to kvalifikationskampe for at nå frem til playoff-kampene, var Slavia Prag klar til playoff-runden på forhånd.