Lionel Messi vil angiveligt væk fra FC Barcelona. Skifter Barcelona-ikonet virkelig klub, eller bliver han i Cataloniens hovedstad? BetXpert har samlet de bedste odds på potentielle nye arbejdsgivere, og vi forsøger at snuse os lidt fem til, hvor han kunne skifte hen.

Lionel Messi. Denne mand, som på det nærmeste betragtes som en gud i den fodboldgale by Barcelona, har forårsaget furore og ramaskrig i Catalonien. Det har han, fordi han har fortalt FC Barcelona, at han ønsker at skifte klub. Nu. Denne sommer. 

Der har før været spekulationer, forhåbninger og rygter om, at Lionel Messi ønskede sig væk fra FC Barcelona. Denne gang er der imidlertid mere mørtel i fundamentet. Messi har ifølge flere respekterede og troværdige medier gjort det klar for FC Barcelona-ledelsen, at han vil væk denne sommer

Normalt vil de fleste klubber lade en spiller, der ikke længere ønsker at være i klubben, smutte. Men Messi er ikke en hvilken som helst spiller. Han er jo trods alt … Messi. Verdens bedste fodboldspiller, vil mange sige. Alt efter øjnene, der ser. 

Nuvel, FC Barcelona skulle skam være klar til at lade deres guldfugl flyve fra reden, men den slags skal koste en ny arbejdsgiver penge. Rigtig mange penge. Messi har lige nu en frikøbsklausul på svimlende 5,2 milliarder kroner. Den skulle ledelsen i det spanske være klar til at lempe lidt på. Således forlanger de ”blot” 1,6 milliarder kroner. Det er cirka den pris, som de fik for Neymar, da han tog til Paris Saint-Germain. 

Messi og hans entourage mener imidlertid, at han kan skifte klub gratis. Der er faktisk en sådan klausul i hans kontrakt, men argentineren skulle have fundet sig en ny klub senest 10. juni for at kunne gøre brug af klausulen. Grundet coronapandemien og udsættelsen af La Liga-sæsonen mener Messis lejr dog, at denne mulighed stadig er åben. Et potentielt grimt retsligt efterspil kan ske at vente. 

Hvordan ser Messis fremtid ud? Bliver han i FC Barcelona, eller er det i en alder af 33 år endelig tid til at skifte til nye græsgange?

Lionel Messi: Odds på argentinerens næste klub

Hvor spiller Lionel Messi i sæsonen 2020/2021? Højeste odds Bookmaker
FC Barcelona 2,14
Manchester City 2,30
Inter 15,00
Manchester United 21,00
Paris Saint-Germain 15,00
En hvilken som helst argentinsk klub 26,00
En hvilken som helst kinesisk klub 51,00
Juventus 34,00
Liverpool 41,00
Chelsea 34,00
Bayern München 41,00
En hvilken som helst MLS-klub 51,00
Newell’s Olds Boys 101,00
Inter Miami CF 101,00

OBS: Odds er fra torsdag den 27. august klokken 13.50
OBS: Oversigten er opdateret med odds fra Onsidebetting og Comeon* samme dag klokken 23.50.
Vi anbefaler i øvrigt, at man altid ser på den enkelte bookmakers regler for disse transfervæddemål. Særligt i disse tider med corona, som forskyder alting. Er du i tvivl om, hvornår de europæiske transfervinduer lukker, så har vi en oversigt, som du kan gøre brug af

Spil på Lionel Messis næste klub hos Betfair

Så sent som i går kunne man få odds 2,20 hos blandt andre 888sport på, at Lionel Messi stadig er at finde i FC Barcelona i den nye sæson. Højeste odds er nu Betfair* Spillebørs’ 2,14, hvoraf der er trukket fem procent kommission. 888sport er nu nede i 1,90 for spillet. 

Betyder det så, at tingene er ved at falde til ro i Barça-lejren, og at Messi igen får tingene, som han vil have dem, og dermed bliver hos ”Blaugrana”? Nej, formentlig ikke. Så havde vi nok hørt om det i medierne. Det er nok nærmere markedet, der er ved at sætte sig. 

FC Barcelona: Derfor bliver Messi

På trods af de seneste dages skriverier om Messis forestående afgang fra FC Barcelona må man ikke glemme, at intet er sikkert endnu. Den argentinske troldmand kan også meget vel ende med at blive, hvor han har været, siden han var 14 år.

Her kom han til catalanernes ungdomsakademi, La Masia. Debuten for førsteholdet fik han som 17-årig tilbage i 2004, og siden da har Messi vel næppe kigget sig over skulderen på noget tidspunkt. Det har været fuld fart fremad med byger af mål, assists, driblinger, personlige kåringer, store titler med FC Barcelona og så videre. 

Messi elsker FC Barcelona, og FC Barcelona elsker Messi. Ikke mindst tilhængerne forguder ham. Og man behøver hverken at være decideret Messi- eller FC Barcelona-fan for at få gåsehud, når man kan høre Barça-fansene hylde deres helt nummer et: ”Messi, Messi, Messi!!” runger det taktfast udover Camp Nou, som var det oldtidens romere, der ytrede deres support til en gladiator i Colosseum.

Messis historie med FC Barcelona vil med al sandsynlighed få en betydning den dag, hvor han endeligt skal bestemme sig for, om han skal videre eller ej. Slutteligt må man heller ikke glemme, at der gennem årene har været adskillige historier fremme om, at Messi altid får det, som han vil have det, i Barcelona. Sådan kunne det måske ende igen ...

Manchester City: Det oplagte klubskifte … eller hvad?

I den blå den af Manchester er det en vis hr Pep Guardiola, som sidder ved roret. Det har han som bekendt også tidligere gjort i FC Barcelona, hvor han og Messi sammen erobrede fodboldeuropa. Dette både i skikkelse af spanske mesterskaber såvel som to Champions League-titler i 2009 og 2011.

 At Messi og Guardiola har nydt store triumfer sammen i FC Barcelona, har fået mange til at tænke, at Manchester City må være det mest oplagte bud på offensivspillerens næste klub. Og det lyder da også ved første instans meget logisk. Det ville slet ikke være første gang i historien, at en træner og en spiller finder sammen igen i en ny klub.

Sagen er imidlertid den, at begge flere gange har givet udtryk for, at forholdet mere eller mindre sluttede, da Pep Guardiola tog til Bayern München i 2012. Siden da har den mest stået på høflighedshilsner og deslige. Messi har blandt andet tidligere udtalt følgende ifølge Soccer Laduma:

”Vi havde et fantastisk forhold, da han endnu var her (i FC Barcelona, red.).  Jeg har mødt ham et par gange, siden han forlod klubben, men vi har som sådan ikke noget forhold til hinanden i dag.”

Ydermere har Guardiola tilbage i februar sagt, at han håber, at Messi bliver i Barcelona i hele sin karriere

Hvad der imidlertid taler for et skifte til Manchester City er, at ”The Citizens” godt kunne bruge Messi. Det er godt nok ikke offensiven, der er de største kvaler ved i klubben, men argentineren vil alligevel pynte gevaldigt på holdet. Måske han kan blive den afgørende faktor for, om englænderne kan stryge til tops i Champions League. 

Paris Saint-Germain: Ligue 1-titler, penge og hvad ellers?

Pariserne har uden tvivl midlerne til at betale de 1,6 milliarder kroner, som Barcelona angiveligt forlanger. Der kan dog være noget med Financial Fair Play, men det tager klubberne muligvis ikke så seriøst længere efter Manchester Citys frifindelse hos CAS.

Men hvad ville der vente for Messi, hvis han tog til PSG? Der ville næsten med statsgaranti være et fransk mesterskab hvert år. Det er bestemt slet ikke dårligt at få et sådant på cv’et, men det er nok ikke det, som Messi går og drømmer om. 

Det er ingen hemmelighed, at det franske storhold drømmer om Champions League-titlen, og ligesom det er tilfældet med Manchester City, så kunne Messi måske være den afgørende brik. Men selv hvis Messi virkelig troede på, at han kunne vinde Champions League med PSG, ville han så stadig tage dertil? 

Han ville formentlig blive endnu mere forgyldt, end det er tilfældet i dag, men med en nuværende årlig gage på lidt under 750 millioner kroner, så er det måske ikke penge, som er Messis største motivationsfaktor. Tanken om at spille i Europas blot femtebedste række til hverdag mod modstandere som Metz, Brest, Angers og så videre tænder nok heller ikke Messi synderligt. 

PSG har de økonomiske midler, men har de tilstrækkeligt med sportslige rammer at tilbyde? Det er nok tvivlsomt. 

Øvrige kandidater

Vi vil også lige tage et hurtigt kig på et par af de øvrige kandidater. 

Manchester United: Al spekulation om et skifte til den røde del af Manchester kan lige så godt forstumme med det samme, mener Manchester Evening News. De skriver, at klubben ikke vil gå ud med de store spenderbukser på i dette sommertransfervindue. Det er blandt andet derfor, at handlen om Borussia Dortmunds offensiv-es Jadon Sancho er gået i stå. 

Juventus: Det står heller ikke umiddelbart skrevet i stjernerne, at Messi skal til Juventus. Her regerer en vis hr Cristiano Ronaldo, og selvom det for mange ville være en drøm at se de to herrer spille på samme hold, så kommer det næppe til at ske. På rygtebasis vil Juventus af med portugiseren for at spare de 240 millioner kroner i lønbudgettet på årsbasis. Hvis den historie skal stå til troende, vil det ikke give mening at hive Messi ind i stedet for ex-europamesteren. Og det vil slet ikke give mening at have begge på lønningslisten på samme tid.   

Kina og MLS: Det er, som oddsene også indikerer, nok yderst tvivlsomt, om vi ser Lionel Messi skifte til én af de to destinationer. Så skal det i hvert fald være for eventyret. Penge, som velsagtens er de to landes største trækplaster i denne henseende, har Messi formentlig nok af, og den sportslige værdi i de to ligaer efterlader noget at ønske sig. Særligt når man hedder Lionel Messi. 

Chelsea og Liverpool: To af Englands og verdens største klubber bør selvsagt nævnes her. Der er imidlertid ikke meget, der tyder på, at disse to klubber er inde i billedet, som det ser ud lige nu. De ville naturligvis kunne tilbyde Messi en fin løn, men det er tvivlsomt, hvorvidt de kan eller vil matche den nuværende Barcelona-gage. Dog er Premier League formentlig et salgsargument for klubberne. En liga, som Messi nok hellere vil brillere i end i Ligue 1, MLS eller den kinesiske Super League.