Pione Sisto ser ud til at være røget ud i kilden i Celta Vigo. Derfor kan pilen meget vel pege mod et klubskifte.

Danske Pione Sisto har ikke haft nogen prangende sæson i sin spanske klub, Celta Vigo. Den tidligere landsholdsspiler har deltaget i 20 ud af Celtas hidtidige 32 La Liga-kampe i sæsonen. Heraf har han kun startet inde syv gange, mens han 13 gange er blevet brugt som indskifter. 

Kunne man forklare ovenstående med, at kantspilleren har været skadet, ville det ikke se lige så slemt ud. Det er dog ikke tilfældet. Ifølge Transfermarkt.com har Pione Sisto ikke været skadet i indeværende sæson. Otte gange har dribleren været helt udeladt fra truppen, og fire gange har han siddet på bænken hele kampen. 

En særskilt status efter coronapausen er ikke just mere opløftende for den hurtige kantspiller. Han fik en halv time i den første kamp, sad på bænken i de efterfølgende to kampe og har nu været helt ude af truppen i de seneste to opgør. Altså har offensivspilleren ikke været på banen i de seneste fire kampe. 

Den sidste omgang salt bliver tværet godt rundt i Sisto-såret, når man ser på Celtas fire kampe, hvor Sisto ikke har deltaget: 0-0 ude mod Valladolid, 6-0-sejr hjemme mod Alavés, 1-0-sejr ude mod Real Sociedad og senest et flot 2-2-resultat hjemme mod FC Barcelona. Dermed er der umiddelbart lang vej til spilletid for danskeren. 

Odds på Pione Sisto – hvor spiller han i næste sæson?

Herunder finder du Unibets specialodds på, hvor Pione Sisto spiller den 1. september 2020. 

Hvor spiller Pione Sisto 1/9/2020? Højeste odds Bookmaker
Celta Vigo 1,62
Tigres 3,50
CD Alavés 4,00
FC Midtjylland 8,00
Aston Villa 12,00
F.C. København 15,00
Brøndby IF 18,00
FC Nordsjælland 20,00

OBS: Odds er fra mandag den 29. juni klokken 13.30. 
Vær desuden opmærksom på, at Unibets spil går ud på, at spilleren skal være at finde i den nye 1. september 2020. Det danske transfervindue varer fra 16. juli til 5. oktober. 

Som det ses, regner bookmakeren med, at Sisto stadig er i Celta Vigo den 1. september. Næststørste favorit er mexicanske Tigres, som blandt andre har Enner Valencia og André-Pierre Gignac på lønningslisten. 

Lidt længere nede på listen kommer FC Midtjylland på 4.-pladsen og F.C. København på 6.-pladsen. De giver henholdsvis odds 8 og 15.

Spil på Pione Sisto-specialspil hos Unibet

Det taler for et skifte hjem til Danmark

Der kan nævnes adskillige ting, der taler for, at Pione Sisto er at finde i en dansk klub i sæsonen 2020/2021. Her kigger vi lidt på mulighederne for, at han ender i FC Midtjylland eller F.C. København. De må alt andet lige må være de to bedste bud på en dansk arbejdsgiver for den nuværende Celta Vigo-spiller.

FC Midtjylland:

 • Klubben fra heden er Pione Sistos barndomsklub. Det er her, hans hjerte banker i dansk fodbold. Han er desuden blevet mester med FCM, og det var her, han slog sit navn fast i Superligaen. Følelserne og forholdet til klubben er med andre ord på det rette sted. 

 • Med et forspring på 11 point ned til F.C. København på 2.-pladsen med blot seks kampe tilbage ser det grangiveligt ud til, at den midtjyske klub løber med mesterskabet i år. Det betyder, at holdet skal forsøge at spille sig i Champions League. Det må uden tvivl være et enormt trækplaster for enhver dansk spiller. 

 • FC Midtjylland har i flere år fået skudt i skoene, at de ikke har leveret godt nok internationalt, hvilket de også selv har erkendt. Meldingerne fra Herning lyder da også, at nu skal det være: FC Midtjylland skal i et europæisk gruppespil i næste sæson. 

 • Det må formodes, at FCM vil forsøge at forstærke holdet til at fuldføre missionen om et europæisk gruppespil. Her vil en Pione Sisto-transfer virkelig vise, at man mener det alvorligt. I forlængelse heraf kan det nævnes, at man i Herning bestemt ikke har i sinde at sælge ud af den nuværende spillertrup - netop fordi man vil stå stærkest muligt til at kvalificere sig til et europæisk gruppespil. 

 • B.T.s transferpodcast ”Transfervinduet” har også haft et potentielt Sisto-skifte til FCM under lup. Den 11. juni forlød det således, at Claus Steinlein og kompagni har en "flugtplan klar til Sisto". En plan, der skal få ham hjem til ”Ulvene”. Så igen kan vi slå fast, at FCM er klar, hvis Sisto er det. Og hvis de økonomiske forhold ellers kan gå op i en højere enhed. Mere om det senere. 

 • Vi kommer dog en smule ind på økonomi her. Brentford FC, som også er ejet af FCM-ejer Matthew Benham, ligger p.t. til at skulle spille playoff-kampe om at rykke op i Premier League. Hertil kommer, at de ”blot” har fem point op til en direkte oprykningsplads, her hvor der resterer syv spillerunder af The Championship. Skulle det ende med en oprykning, spekuleres der i, at det gamle ordsprog om, at ”når det regner på præsten, drypper det på degnen” kommer til sin ret. En oprykning til Premier League kan snildt kaste i omegnen af én milliard kroner af sig. Det vil midtjyderne måske komme til at mærke til. 

 • Pione Sisto har ved flere lejligheder gjort opmærksom på, at penge ikke er den største drivkraft for ham. I maj lød det i et interview med Politiken, at ”jeg har alle de penge, jeg gerne vil have”

  I 2019 afslog Pione Sisto et bud fra en Premier League-klub – et skifte, der kunne have fordoblet hans nuværende løn. Ved den lejlighed skrev spilleren følgende på sin Instagram-profil:

  "For mig handler det om noget dybere end bare at løbe rundt og jagte penge. Ja, jeg sagde nej til et andet 'million-dollar-offer'. Jeg repræsenterer åbenbart noget andet.”

  Et skifte til dansk fodbold vil betyde, at Celta Vigo-spilleren vil være nødt til at gå betydeligt ned i løn, så på den front er det godt, hvis han mener det med, at han ikke går så meget op i penge. 

F.C. København:

 • Pione Sisto har ikke noget tilhørsforhold til F.C. København, men bare det at det er en dansk klub, kan alligevel vise sig afgørende. Med Celtas nuværende gode form in mente, hvor man som nævnt ikke bruger Pione Sisto, kunne det godt ligne et snarligt klubskifte. Og hvorfor ikke skifte hjem til Danmark? Det har mange spillere gjort før ham for at få karrieren på ret køl igen. Mathias ”Zanka” Jørgensen, Erik Sviatchenko, Anders Dreyer, Andreas Cornelius og Nicolai Jørgensen er blot et udpluk af spillere, der har gjort det. De fleste af dem med succes til følge. 

 • Selvom at Sisto efter eget udsagn ikke går efter pengene, er det alligevel værd at nævne, at Ståle Solbakken formentlig vil kunne tilbyde mere, end Claus Steinlein og Svend Graversen kan det i FC Midtjylland.

 • Modsat FC Midtjylland er F.C. København nærmest synonyme med et europæisk gruppespil år efter år. Det er i den sammenhæng ikke nogen hemmelighed, at Ståle Solbakken bygger sine FCK-hold op med ét specifikt mål for øje: De skal kunne gøre sig gældende i Europa. Den mission har han fuldført næsten til perfektion, hvilket er et af hans bedste salgsargumenter, når han skal hverve nye spillere. Og Sisto vil, når han er på toppen, have niveauet til at være en nøglefaktor for FCK i de europæiske kampe. 

 • ”Løverne” kunne godt bruge Pione Sisto. Lige nu har de flere spillere, som kan dække venstrekanten. Heraf er Viktor Fischer, Rasmus Falk og Jens Stage de mest oplagte og mest benyttede på pladsen. Problemet med førstenævnte er, at han sidder meget udenfor med skader. Rasmus Falk er vel efterhånden mere bevendt på den centrale midtbane, og Jens Stage er ikke nogen udpræget kantspiller. Dermed vil det umiddelbart give mening for Ståle Solbakken at stikke en føler ud efter Sisto. 

 • Som i så mange andre klubber køber man i FCK spillere med henblik på at sælge dem videre og tjene penge på dem. Pione Sisto er kun 25 år, og tager han et par sæsoner i FCK, hvor han og holdet gør det godt i ligaen såvel som i Europa, bør det være muligt et tjene lidt på ham - samtidig med at han virkelig har potentialet til at blive en sportslig succes. 

Derfor bliver et skifte til Danmark besværligt

Hvis du håber på at se Pione Sisto tilbage i Superligaen fra den kommende sæson, er der imidlertid også en række knaster, som kan besværliggøre drømmen. 

FC Midtjylland og F.C. København:

 • Hverken FCM eller FCK kan hamle op med Sistos nuværende La Liga-løn. Derfor skal Sisto være villig til at gå betydeligt ned i løn. 
   
 • For FCM’s Sisto-flugtplan forlyder det ifølge B.T.s ”Transfervinduet”, at man vil godtgøre noget af lønnedgangen ved, at man vil betale spilleren en høj sig-on fee. Altså et stort millionbeløb her og nu. Til gengæld kan eller vil man ikke lægge nogen stor transfersum. Med kun ét år tilbage af kontrakten kan den spanske klub nok heller ikke forlange et astronomisk beløb. Dog kan det stadig være stort nok til, at danske klubber må trække sig. 
   
 • Transfermarkt.com vurderer lige nu Sisto til at have en markedsværdi på 4,80 millioner euro, svarende til 35 millioner kroner. Den sum får Celta formentlig ikke af hverken FCM eller FCK. Eller hvad? Hvis Brentford rykker op i Premier League og dermed scorer én milliard kroner, er det vel ikke utænkeligt, at Matthew Benham vil ofre 35 millioner for Sisto?

  Og hvad med FCK? 35 millioner er angiveligt kun fem mere, end hvad de gav for Pep Biel i Zaragoza. Og med den nye strategi om at betale lidt mere for nogle bedre spillere så kan det vel ikke helt udelukkes? 

 • Ifølge B.T.s transferpodcast, ”Transfervinduet”, er FCK allerede på jagt efter en anden endnu unavngivet kantspiller – en spiller, som vil passe ind i den nye strategi om, at de vil strække sig længere end normalt rent økonomisk. Skulle den mission ikke lykkes, kunne Sisto imidlertid måske blive en plan B. 

 • Det forlyder i ”Transfervinduet”, at man i FCM ikke tror ret meget på, at man kan få Pione Sisto hjem denne sommer. Man er klar til at slå til, hvis der opstår en mulighed, men det er ikke noget, man arbejder ihærdigt på indtil da. Spørgsmålet er imidlertid, om ”Ulvene” holder lidt igen med retorikken her, fordi de er bange for at komme til at se dumme ud, hvis missionen ikke lykkes. 
   
 • Sisto skulle ifølge Politiken for ikke så længe siden have udtalt, at han ikke ser sig som værende på vej hjem til Danmark her og nu. 
   
 • Da Ståle Solbakken i dagene op til kampen mod weekendens brag mod FCM blev spurgt, om han var interesseret i at hente Pione Sisto for snuden af konkurrenterne, var svaret kort og godt: "Nej". Spin eller ærlighed fra den norske manager?
   
 • Der er helt sikkert også udenlandske klubber, som er klar over, at Pione Sisto har et højt topniveau. Dermed er det ikke kun hinanden og visse økonomiske knaster, som FCM og FCK skal overvinde, hvis de vil have Sisto i folden. Det er også andre klubber med større økonomier og sportsligt mere attraktive ligaer. 
   
 • I forhold til spillet hos Unibet*: Som det allerede er blevet påpeget, så skal Pione Sisto være at finde i FC Midtjylland eller F.C. København den 1. september, før et eventuelt spil er vundet. Det danske sommertransfervindue er åbent fra 16. juli til 5. oktober. Det vil sige, at hvis du for eksempel spiller på, at Pione Sisto skifter til FC Midtjylland, taber du dit spil, hvis han først skifter engang mellem 1. september og 5. oktober. 

  Så hvis og såfremt FCM og FCK har tænkt sig at gå efter Pione Sisto, hvornår vil de så gøre det? Der kan være en en fordel i at gøre det tidligt. På den måde minimeres risikoen formentlig for, at spilleren skifter til andre klubber. Omvendt kan han muligvis blive billigere og billigere, jo længere frem i transfervinduet vi kommer. 
   
 • Hvordan forholder transfervinduet sig i forhold til de europæiske kvalifikationer? Det er måske ikke helt uvæsentligt at vide, om FCM ved, om de er med i Champions League-gruppespillet eller ej, inden det danske vindue lukker. Det gør de desværre ikke. Dermed kan de ikke vente med at slå til med at købe Pione Sisto, til de eventuelt har kvalificeret sig til Champions League og dermed er sikret over 100 millioner kroner. Playoff-runden, som er den sidste hurdle inden gruppespillet, finder nemlig først sted fra den 22. september. Hvis et gruppespil i Europa League er nok for FCM til at byde på Sisto, er der desværre heller ikke megen hjælp at hente på den front. For at være sikret minimum et Europa League-gruppespil skal de vinde deres kamp i tredje runde. Den kamp bliver dog først spillet enten 15. eller 16. september. 

  Skulle jyderne ryge ud af Champions League-kvalifikationen og over i Europa League-kvalifikationen, ved de først den 1. oktober, om de kommer i Europa League-gruppespillet.