Bookmakerne er ude med odds på næste FC Midtjylland-træner. Her er David Nielsen favorit til at overtage det ledige sæde. 

FC Midtjylland offentliggjorde i torsdags på et pressemøde, at de har fyret holdets træner, Bo Henriksen. I den anledning er bookmakerne nu ude med odds på en ny FCM-træner. Her er David Nielsen favorit.  

I denne artikel med odds på den næste FC Midtjylland-træner får du også en gennemgang over nogle af de trænernavne, som bookmakerne sætter i forbindelse med jobbet. 

Ny FC Midtjylland-træner: odds peger på David Nielsen

Her får du en oversigt over markedets bedste odds på den næste FCM-træner. Som allerede nævnt er David Nielsen bookmakernes favorit. 

Odds på næste cheftræner i FC Midtjylland Højeste odds Bookmaker
David Nielsen 5,00
Ole Tobiasen 5,00
Kenneth Andersen 6,00
Henrik Jensen 6,00
Glen Riddersholm 8,00
Brian Priske 10,00
Kjetil Knutsen 15,00
Kent Nielsen 15,00
Thomas Thomasberg 15,00
Ole Gunnar Solskjær 17,00

OBS: Odds på næste FC Midtjylland-træner er fra lørdag den 30. juli klokken 21.33.
OBS: Sådan finder du spillene: Fodbold --> Vinderspil --> Specials --> Managers & Trænere

Bookmakernes odds på næste FCM-træner viser os, at David Nielsen er favorit. Han står p.t. i odds 5,00 hos Mr Green*. Lidt overraskende, i hvert fald for skribenten bag denne artikel, finder vi Thomas Thomasberg langt nede af listen til odds 15,00 hos 888sport*

Læs BetXperts vurderinger af de forskellige trænernavne længere nede i artiklen. 

Hvilken type træner er det så, FC Midtjylland leder efter nu? Ordklangen på pressemødet, hvor direktør Claus Steinlein og sportschef Svend Graversen deltog, var, at det skal være en træner, der kan:

  • Bringe klubben det sidste stykke vej hen i top-50 over europæiske klubber. FCM er p.t. nummer 87. 
  • Tale engelsk, hvis det bliver en udenlandsk træner. Dermed åbner klubben for at ansætte den første ikke-danske træner nogensinde.
  • Det forlyder endvidere, at klubben ikke har travlt med at finde en ny træner. Det må tage den tid, det tager, at finde den rette mand, forlød det på pressemødet.

Henrik Jensen, assistenttræner i klubben, overtager jobbet som cheftræner på midlertidig basis. 

David Nielsen – oplagt bud … og så alligevel ikke?

David Nielsen skal naturligvis være på bookmakernes liste med odds på næste FCM-træner. Men skal han virkelig være favorit? Det mener skribenten af denne artikel slet, slet ikke, men han kunne tage grueligt fejl.

For er vi egentlig ikke ude i en model, der minder en hel del om den, de lige har fyret?

Både David Nielsen og Bo Henriksen er kendte for deres vildskab, deres peptalks og deres vindervilje. Samtidig har begge også af og til fået skudt i skoene, at deres taktiske evner måske ikke er på allerøverste Superligahylde. 

Hvis ovenstående står til troende, vil det i hvert fald være underligt, hvis FCM-ledelsen peger på den tidligere AGF-træner som deres næste mand til at føre dem videre. Hertil kommer, at David Nielsen fejlede stort i Europa, da han skulle forsøge at nedlægge ”mægtige” Larne FC med AGF i sidste sæsons kvalifikation til Conference League. 

Netop Europa er noget, der vægtes utrolig højt på heden. Så hvis David Nielsen drømmer om at blive næste FC Midtjylland-træner, skal han virkelig have talegaverne i orden … hvilket han heldigvis også har ry for at have. Det er dog næppe nok til at lande FCM-trænerjobbet i denne omgang. Det er vurderingen herfra. 

Trænerkarriere
David Nielsens træner-cv tæller klubberne Nest-Sotra, Strømsgodset, Lyngby BK og AGF. Det skal, inden vi begraver David Nielsens chancer for at blive ny FCM-træner helt, nævnes, at han faktisk har gjort det godt i store dele af sin trænerkarriere. Han skal ikke mindst have kæmpe ros for at få sat en smule skik på AGF, som han førte til de første medaljer i 23 år. 

Spillerkarriere
Det skal også med, at David Nielsen i sin tid spillede i FCM i halvandet år fra februar 2005 til juli 2006. Angriberen var dog i et hav af klubber, og spørgsmålet er, om han har et større tilhørsforhold til FCM, end han eksempelvis har det til Grimsby Town, som han også tørnede ud for i et år. 

David Nielsen er ledig på markedet, men kan efter sigende ikke hentes gratis. AGF betaler ham stadig løn, hvorfor en kommende arbejdsgiver skal betale en sum til den aarhusianske klub, hvis de vil have ham indenfor det næste år. 

Henrik Jensen – god start

37-årige Henrik Jensen, der normalt er ansat som assistenttræner i FCM, har fået hvervet som midlertidig cheftræner i FC Midtjylland, indtil der findes en permanent løsning – kunne dette blive Henrik Jensen selv? I teorien, ja. 

I sin første kamp i spidsen for holdet vandt holdet fra Herning med hele 5-1 ude over OB. En meget lækker sejr for holdet; dette ikke mindst fordi flere af profilerne foldede sig ud og kom på måltavlen. Debutanten kunne ikke have ønsket sig en meget bedre start på sin tjans som midlertidig cheftræner. 

Men er cv’et nok til at blive permanent cheftræner? Nogle af de andre kandidater her i artiklen får tomlen nedad i vores vurdering netop på grund af cv’et, hvor særlig mangel på europæisk deltagelse og/eller formåen har vægtet højt. 

Henrik Jensen er dog en undtagelse. Han er i jobbet nu, og tager han holdet hele vejen til Champions League-gruppespillet, samtidig med at de fortsætter det gode spil i Superligaen, så kan han selvfølgelig blive svær at komme udenom. 

Alderen er nok også en smule imod ham. Omvendt plejer man at sige, at er man god nok, er man gammel nok. 

Med andre ord: Hvis Henrik Jensen gør det overbevisende nok, kan han godt ende med at lande jobbet. Dette til trods for en alder af blot 37 år og et cv, der ser således ud:

Assistenttræner i Vendsyssel FF, træner for Norrköping IF U17, en afstikker til noget kvindefodbold og træner for forskellige ungdomshold i FC Midtjylland, inden han blev assistenttræner på førsteholdet fra sommeren 2021. 

Der er ingen nævneværdig spillerkarriere at berette om. 

Thomas Thomasberg – det oplagte navn

47-årige Thomas Thomasberg har gjort det rigtig flot i Randers FC, siden han kom til fra Hobro IK i sommeren 2018. Faktisk så godt, at han burde ligge langt længere oppe på bookmakernes liste over odds på den nye FCM-cheftræner. Måske endda som førstefavorit. Det er vurderingen herfra, og derfor kunne der måske godt findes lidt værdi i odds 15,00 hos Unibet*?

De første to sæsoner i Randers FC endte med en 8.- og en 7.-plads, hvilket er blevet vekslet til 6.-pladser de seneste to sæsoner. Det er i sig selv ganske godkendte resultater, men prikken over i’et er endnu ikke nævnt; faktisk kan man tale om to prikker over dette i. 

Først førte den tidligere AaB- og FC Midtjylland-spiller Randers FC til en pokalsejr i forrige sæson. Det betød, at kronjyderne skulle forsøge at kvalificere sig til Europa League i 2021/2022-sæsonen.

Her blev tyrkiske Galatasaray budt op til dans til det sidste, men det var ikke helt nok. Derfor måtte Randers og Thomasberg nøjes med Conference League-gruppespil. Her blev de parret med AZ Alkmaar, CFR Cluj og FK Jablonec; en gruppe, som danskerne gik videre fra. 

Efterfølgende fik Randers den vel nok sværeste lodtrækning, og der var aldrig rigtig tvivl om, at Leicester ville blive for stor en mundfuld. Det ændrer dog ikke på, at ”Hestene” havde en formidabel Europa-sæson ført an af træner Thomas Thomasberg. 

Foruden resultaterne er der også andre elementer, som gør, at Thomasberg er et oplagt bud til at blive den nye FCM-cheftræner. Inden AaB fik hevet Lars Friis ind som ny træner, var Thomas Thomasberg i spil. Efter sigende skulle træneren have været meget interesseret i at prøve nye græsgange, men de to klubber kunne ikke blive enige om prisen. Derfor måtte Thomasberg blive i Randers. 

FC Midtjylland giver selvfølgelig ikke penge ud til højre og venstre, men pengekassen er noget mere fyldt, end det er tilfældet i AaB. Pengene bør ikke blive et problem her. 

Trænerkarriere
Foruden cheftrænertjansen i Randers FC har hovedpersonen også været træner i netop FC Midtjylland fra juli 2008 til august 2009. Der vil med andre ord være tale om et comeback i FCM-trænersædet, hvis Thomasberg bliver den næste FCM-træner. Inden rollen som cheftræner var han i øvrigt assistenttræner i tre år. 

Efter rollen som cheftræner i FC Midtjylland tog Thomasberg til FC Hjørring, FC Fredericia, Randers FC (assistenttræner), Hobro IK og nu altså Randers FC. 

Spillerkarriere
Slutteligt må vi endelig ikke glemme, at Thomas Thomasberg har en fortid som spiller i FC Midtjylland. Midtbanemotoren tørnede ud for ”Ulvene” fra sommeren 1999 til sommeren 2006, hvor han lagde støvlerne på hylden. 

Kent Nielsen – forvandler sten til guld

Silkeborg IF’s succestræner, 60-årige Kent Nielsen, er forståeligt nok også med i feltet af mulige FC Midtjylland-trænere. 

Når Kent Nielsen får tiden og roen til at bygge noget op, har han nu flere gange vist, at han kan lave sten om til guld. Det første eksempel herpå er ”The Double”-sæsonen 2013/2014 i AaB. Her blev det både til mesterskab og en pokaltriumf. 

Sæsonen efter viste træneren, at han også kan præstere i Europa. Det gjorde han, da han fik holdet videre i Europa League-gruppen mod Dynamo Kiev, Steaua Bukarest og Rio Ave. Herefter blev endestationen dog Club Brugge, som vandt med samlet 6-1 over to opgør. 

At Kent Nielsen nu har formået at vinde bronze med oprykkerholdet Silkeborg IF, fortæller også en historie om, at EM-vinderen fra 1992 bestemt har nogle gode trænerevner. Værre bliver det heller ikke af, at mange har udråbt Silkeborg som Superligaens bedst spillende hold i sidste sæson – de er i øvrigt forsat, hvor de slap, i den nye sæson. 

Nogle vil måske mene, at Silkeborg-træneren har gang i et projekt i Bilernes By, som er for godt til at forlade. Hertil skal det siges, at B.T.s transferpodcast, Transfervinduet, meldte, at hovedpersonen var klar til at tage til AGF, skulle han få tilbuddet, da trænersædet for nyligt var ledigt i Smilets By. 

Kent Nielsens cv og hans meritter gør, at han skal være et naturligt bud på en ny FC Midtjylland-træner. 

Vurderingen herfra er dog også, at han nok har gang i et projekt i Silkeborg, som er for spændende at forlade lige nu. Omvendt, holder B.T.s informationer om AGF-jobbet vand, bør Kent Nielsen nok også være til at lokke til FCM. 

Trænerkarriere
Kent Nielsen gjorde det fint i AC Horsens fra 2001 til 2008, hvorefter han fik chancen i Brøndby, siden AaB, så OB og nu altså Silkeborg. 

Det tæller en smule ned, at træneren ikke for alvor slog til i hverken OB eller Brøndby. 

Spillerkarriere
Som spiller var Kent Nielsen forbi Brønshøj, Brøndby, Aston Villa og til sidst AGF, hvor det blev til to sæsoner. 

Øvrige FCM-træneremner

Vi tager også lige et hurtigt kig på et par andre mulige navne, som bookmakernes har odds på til at blive næste FC Midtjylland-træner. 

Ole Tobiasen er i øjeblikket assistenttræner i Heerenveen, hvilket han har været siden 1. juli. Fra 4. februar og frem til da var han ansat som midlertidig cheftræner. Den tidligere landsholdsspiller har indtil nu kun været i hollandske klubber i sin trænerkarriere; dette med en god portion held og dygtighed. 

Mest bemærkelsesværdigt er trænertjansen i Almere City. Tilbage i marts sidste år lå hans hold, Almere City, på 4.-pladsen i den næstbedste række, hvilket var en fin placering, men det var ikke godt nok for ledelsen, hvorfor danskeren fik sparket. Fyringen kom dog efter fire nederlag på fem kampe, men som helhed var sæsonen gået godt. 

Ole Tobiasen gik dog kun ledig på markedet i fire måneder, inden han blev hentet ind som assistenttræner i Heerenveen. Da cheftrænerne fik sparket, blev det imidlertid Tobiasens chance for at vise sit værd. Med et pointgennemsnit på 1,19 over 16 kampe valgte ledelsen at se mod andre navne, hvorfor danskeren atter er tilbage i rollen som assistent. 

Selvom spiller-cv’et er ganske nydeligt med klubber som F.C. København, Heerenveen, Ajax og AZ Alkmaar, så er træner-cv’et nok ikke tilstrækkeligt til at blive ny cheftræner i FC Midtjylland. Det er vurderingen fra BetXpert. 

Kjetil Knutsen har gjort et forrygende stykke arbejde i norske Bodø/Glimt, hvor han stadig er træner. Han har vundet mesterskabet de seneste to sæsoner, og i fjor spillede holdet Conference League. Her kom de videre fra gruppen med Roma, Zorya og CSKA Sofia.

Efter gruppespillet slog nordmændene først Celtic ud, herefter AZ Alkmaar, inden Roma fik revanche fra gruppekampene (6-1 i Norge og 2-2 i Italien). Bodø vandt godt nok med 2-1 hjemme, men romerne rejste sig i Rom og vandt med 4-0. 

Kjetil Knutsen har med andre ord vist, at han kan begå sig i Europa. Og mindst lige så vigtigt er det nok, at han og Bodø/Glimt er kendte for at spille en omgang yderst attraktiv offensiv fodbold. 

Spørgsmålet er imidlertid, om den 53-årige nordmand sigter højere end et skifte til Danmark og FC Midtjylland.

Glen Riddersholm har en lang fortid i FC Midtjylland, som han førte til mesterskabet i 2015. Træneren sagde imidlertid selv op efter mesterskabssæsonen, fordi der var nogle grundlæggende ting i klubben, som han ikke kunne forene sig med.

Dermed kunne han meget vel have brændt sine broer til heden. Omvendt har klubben lige demonstreret, at de meget hurtigt kan komme på talefod med folk igen. 

Pione Sisto gik på halvanden uge fra at være persona non grata til at starte inde i en yderst vigtig Champions League-kvalifikationskamp.

Riddersholms resultater siden FCM-afskeden har dog ikke været prangende, hvilket blot vil gøre det til en endnu større overraskelse, hvis han bliver næste FCM-træner. 

Kenneth Andersen har tidligere siddet i cheftrænersædet i klubben. Han sagde imidlertid selv op, da livet i det store rampelys ikke var noget for ham. Det kødben begraver vi dermed her. 

Brian Priske er endnu en tidligere FCM-træner. Han er imidlertid ny i job hos Sparta Prag, og det ville være en kæmpe overraskelse à la, da Jess Thorup tog til FCK, hvis Priske er næste træner på heden. 

Ole Gunnar Solskjær er nok en hylde for høj til FC Midtjylland. Man skal selvfølgelig aldrig sige aldrig. Det taler helt klart for, at han er skandinav, og at ”Ulvene” er i et europæisk gruppespil … men vi tror ikke for alvor på, at nordmanden bliver den næste permanente FC Midtjylland-cheftræner. Der er nok også noget med lønnen, som nok er for stor en knast at høvle ned. 

Der er selvfølgelig også mulighed for, at FC Midtjylland finder en ny cheftræner, som ikke er på ovenstående odds-liste. 

Hvem tror du, bliver næste FCM-træner? Kom endelig gerne med dit besyv i kommentarsporet.