BetXpert har fundet de bedste odds på Superliga-braget mellem FC Midtjylland og F.C. København. Kampen bliver desuden Jess Thorups første møde med sin gamle klub, efter at han for nyligt blev FCK-træner. Se også trupnyt og bud på startopstillinger i artiklen. 

Der er stormøde i Superligaen på søndag. Det er der, når de forsvarende mestre fra FC Midtjylland tager imod vicemestrene fra F.C. København. Mødet er på mange måder specielt, da der er en naturlig rivalisering imellem de to klubber, fordi de er blandt de største i landet. 

Herudover har hjemmeholdets træner, Brian Priske, været i lære hos udeholdet og deres nu tidligere manager Ståle Solbakken. Og sidst, men bestemt ikke mindst: Jess Thorup, der var træner for FCM i perioden juli 2015 til oktober 2018, er dugfrisk træner i F.C. København. Da han var træner i det midtjyske, havde han faktisk også Brian Priske under sig, da han på daværende tidspunkt fungerede som assistenttræner. 

Dermed er det to klubber, der på flere måder har et indgående kendskab til hverandre. 

Gratis Superliga-konkurrence: Svar rigtigt, og vind 25.000 kroner 

  • Gå til Unibets hjemmeside og opret dig eller log ind - det tager under 5 minutter
  • Svar på 6 spørgsmål om Superliga-runden
  • Du er nu med i konkurrencen om at vinde 25.000 kroner
  • Ingen tilmelding er påkrævet
  • Fristen for at deltage udløber søndag den 8. november klokken 14.00
  • Konkurrencen er for eksisterende såvel som nye kunder

Vind 25.000 kroner hos Unibet

FC Midtjylland – FC København: De bedste odds på topbraget

BetXpert har opsnuset markedets bedste odds til storkampen mellem FC Midtjylland og F.C. København. Du kan se opgøret direkte på søndag klokken 18.00 på TV3+ og Viaplay. 

Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
FC Midtjylland 2,13
Uafgjort 3,55
F.C. København 3,75
Hvor mange mål scores der? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 1,80
Under 2,5 mål 2,10
Scorer begge hold? Højeste odds Bookmaker
Ja 1,66
Nej 2,33
Hvor mange hjørnespark kommer der? Højeste odds Bookmaker
Over 9,5 hjørnespark 1,87
Under 9,5 hjørnespark 2,00
Målscorerspil Højeste odds Bookmaker
Sory Kaba scorer 2,80
Sory Kaba scorer mindst to mål i kampen 11,50
Pione Sisto scorer 3,70
Pione Sisto scorer mindst to mål i kampen 21,00
Anders Dreyer scorer 3,20
Awer Mabil scorer 4,60
Frank Onyeka scorer 8,00
Evander scorer 3,65
Erik Sviatchenko scorer 9,00
Kamil Wilczek scorer 3,15
Kamil Wilczek scorer mindst to mål i kampen 16,00
Jonas Wind scorer 3,40
Jonas Wind scorer mindst to mål i kampen 20,00
Viktor Fisher scorer 4,50
Rasmus Falk scorer 8,50
Peter Ankersen scorer 13,50
Specialspil fra Danske Spil* Højeste odds Bookmaker
Pione Sisto scorer på frispark 12,00
Anders Dreyer scorer på frispark 29,00
Frank Onyeka scorer fra en position udenfor feltet 48,00
Viktor Fischer scorer fra en position udenfor feltet 38,00
Luca Pfeiffer scorer på hovedstød 6,30
Kamil Wilczek scorer på hovedstød 8,65
Pione Sisto scorer og laver assist 18,00
Jonas Wind scorer og laver assist 25,00
Paulinho laver en assist 9,00
Mathias "Zanka" Jørgensen laver en assist 21,00
Pione Sisto scorer i begge halvlege 18,00
Jonas Wind scorer mindst to mål på hovedstød 110,00
Der scores direkte på frispark 8,25
Der scores direkte på frispark i 1. halvleg 13,00
Der scores direkte på frispark i 2. halvleg 11,00

OBS: Odds er fra fredag den 6. november klokken 09.53.
OBS: Angående specialspil fra Danske Spil*: Alle spil ned til og med "Zanka" laver assist finder du under menuen "Spillere". De to næste ligger under "Special", mens frisparkspillene figurerer under "Frispark". Bemærk, at her blot er tale om et udpluk af udvalget fra Danske Spil*.

Spil på specialspil til FCM - FCK hos Danske Spil

Få VAR-forsikring på alle målscorerspil på Superligaen 

  • Gå til Mr Greens hjemmeside og log ind eller opret en konto - det tager under 5 minutter
  • Spil minimum 100 kroner på målscorerspil i Superliga-kampene
  • Hvis din spillers mål annulleres af VAR, udbetales din gevinst stadig
  • Du kan benytte tilbudet én gang per Superliga-kamp
  • Den maksimale gevinst, der udbetales på VAR-forsikring, er 1.000 kroner

Få VAR-forsikring hos Mr Green

FC Midtjylland – kunsten at jonglere

Det kan godt være, at F.C. København har vundet tre ud af deres seneste fire kampe, men favoritværdigheden ligger hos hjemmeholdet. Dette endda på trods af at FC Midtjylland har fået en lidt vaklende start på sæsonen. Fire sejre, én uafgjort og to nederlag er det blevet til. Senest tabte holdet med 1-4 i Farum. Ved den lejlighed var der fem-seks faste startede på bænken eller tribunen.  

Bevares, det er ikke katastrofalt, men sagen er den, at de ikke har præsteret, som vi så dem i sidste sæsons Superliga. Forklaringen herfor skal formentlig findes i, at de sjældent har stillet i stærkeste formation. Det har de ikke, fordi de samtidig med Superligaen har skullet forsøge at byde nogle af Europas bedste hold op til dans i Champions League. Det har kostet både kræfter og fokus i Superligaen. 

Der er heller ingen nåde i denne uge. I aften skal holdet spille Champions League på hjemmebane mod Ajax Amsterdam. Her er det sikkert som ”amen” i kirken, at Brian Priske stiller med sit bedste hold. Spørgsmålet er imidlertid, om han også gør det på søndag mod FCK. Der er ingen Champions League-kampe i næste uge. Til gengæld skal holdet spille pokalfodbold på udebane mod 1.divisionsholdet HB Køge. Her kan man formentlig heller ikke tage for givet, at man kan klare ærterne ved at stille med et rent B-hold. Klubben må dog helt automatisk undvære en række spillere, da kampen spilles midt i landskampspausen. 

Der er med andre ord nok at se til for FC Midtjylland. Buddet fra BetXpert bliver imidlertid, at Brian Priske også vælger at stille med sin stærkeste formation mod hovedstadsholdet. Der er for meget på spil til ikke at gøre det. Hertil kommer også historikken og personaleforholdet de to klubber imellem. Det er kampen, der bare ikke må tabes. 

FC København – ny mand i trænersædet

Spil og resultater havde ikke været tilfredsstillende i 2020, hvorfor bestyrelsen i oktober valgte at fyre manager Ståle Solbakken. Klubbens U19-træner, Hjalte Bo Nørregaard, blev ansat som brandslukker, indtil en permanent løsning var fundet. 

Den løsning fandt klubben i den tidligere FC Midtjylland-træner Jess Thorup. Det kom bag på hele fodbolddanmark, at valget faldt på netop ham. Ikke så meget på grund af evner eller mangel på samme, men snarere fordi han lige havde landet et godt og stort job i belgiske Genk. 

Jess Thorup begrunder sit valg til tv-programmet Offside med, at det er en enestående chance. Han påpeger i den sammenhæng, at der i de seneste 20 år kun har været to danskere i jobbet: Carsten ”CV” Jensen og Niels-Christian Holmstrøm. Dette endda kun i kortvarige perioder. Det lyder videre fra FCK-træneren:

”Det at stå her (i Parken og F.C. København, red.) som dansker og få lov til at køre det her flagskib i stilling og være ambassadør for hovedstaden, for hele byens hold; jamen der tror jeg da, man er så nationalt forankret, at man føler, det er noget helt specielt. Derfor synes jeg, det er et kæmpe projekt, som jeg kan se mig selv i.”

Ny FCK-træner kommer med offensivt mindset

Det kan godt være, at tingene ikke har kørt på skinner i F.C. København, men spillermaterialet fejler ikke noget. Jess Thorup kan vælge at stille op med næsten lutter landsholdsaktuelle spillere i alle kæder. Det borger for en vis kvalitet i sig selv. Men hvordan kommer Jess Thorup til at bruge den på papiret stærke trup? Efter alt at dømme bliver det med et meget offensivt udtryk. Det afslører han også til Offsie. 

”Jeg praktiserer offensivt, fremadrettet fodbold med et generelt offensivt mindset. Dette både med og uden bolden. Det er energi og power,  og det er inspirerende fodbold. Dermed kan vi skabe den stemning, vi gerne vil have. Vi skal forkæle folk, når de kommer på stadion.”

FCK-træneren siger endvidere, at det særligt i klubber som F.C. København også handler om at skabe resultater. Han vil dog ikke gå på kompromis med sin offensive stil. I den sammenhæng siger han, at en klub som FCK skal turde gå egne veje og ikke kigge på, hvad andre klubber gør. 

Bortset fra nogle enkelte kampe mod slutningen af Ståle Solbakkens FCK-æra har klubben nærmest været synonym med en 4-4-2-opstilling i de seneste mange år. Det er dog ikke noget, som Jess Thorup har praktiseret ret meget. Dermed kan 4-4-2-dagene se ud til at være passé for en stund. 

I FC Midtjylland sværgede Jess Thorup først til 3-4-3 og siden til 4-1-4-1. I Gent lagde han ud med 4-3-1-2 og skiftede senere til 4-3-3 for så at slutte af med 4-2-3-1. I de fem kampe i spidsen for Genk, som han ikke nåede at tabe med, blev det til fire forskellige formationer: 4-2-3-1, 4-3-3, 3-4-3 og 3-5-2. 

Det er svært at spå om, hvilken formation Jess Thorup lægger ud med i FCK. Det er heller ikke til at sige, hvor meget han vil revolutionere holdet og formationen her og nu. Til at begynde med skal der måske bare resultater på bordet, og så kan han vente med virkelig at sætte sit præg på spillet, når vi kommer til forårssæsonen. 

Opdatering: Til kampen mod Avarta i onsdags stillede Jess Thorup op i en 4-4-2-formation. 

Få 250 kroners risikofrit spil på FC Midtjylland - FC København 

  • Opret dig hos Betfair Spillebørs og brug promokoden FEODK2 - det tager under 5 minutter
  • Lav en indbetaling på minimum 250 kroner
  • Spil for minimum 250 kroner på FC Midtjylland - FC København
  • Taber du dit væddemål, får du de 250 kroner tilbage
  • Tilbuddet er kun gældende for nye kunder hos Betfair*

Hent tilbud hos Betfair Spillebørs

Trupnyt og bud på startopstillinger

FC Midtjylland har de to marginalspillere Kristian Dirks Riis og Oliver Olsen på skadelisten. Herudover har førstemålmand Jesper Hansen døjet med en lyskeskade på det seneste. Han sad på bænken mod Ajax i tirsdags og må betegnes som værende tvivlsom til dette opgør. 

F.C. København havde Nicolaj Thomsen, Andreas Bjelland, Ragnar Sigurdsson og Pep Biel på fraværslisten til onsdagens kamp mod Avarta. De kan også meget vel være ude til denne kamp, omend de tre sidstnævnte nærmer sig et comeback. Jens Stage er omvendt tilbage igen og startede inde mod 2.divisionsholdet. 

Slutteligt har anfører Carlos Zeca karantæne, efter han ragede to gule kort til sig mod Lyngby i sidste weekend. 

FC Midtjylland (4-2-3-1):
Hansen; Paulinho, Scholz, Sviatchenko, J. Andersson; Onyeka, Cajuste; Mabil, Sisto, Dreyer, Kaba

Det kan slet ikke udelukkes, at Evander også kan klemme sig ind. I så fald bliver det nok i stedet for Jens-Lys Cajuste, Awer Mabil eller Anders Dreyer. 

F.C. København (4-3-1-2):
Johnsson; Boilesen, Nelsson, ”Zanka”, Ankersen; Fischer, Stage, Falk; Wind; Daramy, Wilczek

Ovenstående er nok det lidt mere vovede bud. Uden Zeca rummer opstillingen formentlig heller ikke nok power på midtbanen i denne formation. I hvert fald ikke når modstanderen hedder FC Midtjylland. Jess Thorup kunne også meget vel finde på at stille op i en 4-4-2 og dermed vente med at revolutionere holdet. Det kunne komme til at se således ud:

Johnsson; Boilesen, Nelsson, ”Zanka”, Ankersen; Fischer, Stage, Falk, Daramy/Biel; Wind, Wilczek

OBS: Jess Thorup valgte at stille op i en 4-4-2-formation i pokalkampen mod Avarta i onsdags. En kamp, som et halvt FCK-reservehold vandt med 2-1 på to mål af Viktor Fischer.