Copenhagen Flames skal fredag eftermiddag møde c0ntact Gaming i holdenes første opgør i gruppe B i ESL ONE: Road to Rio. BetXpert har talt med Flames-sportsdirektør, Daniel Vorborg, forud for kampen. 

Copenhagen Flames skal møde nogle af verdens bedste CS-hold i gruppe B, hvor opgør mod mousesports, FaZe Clan, G2 og North venter forude. Først gælder det dog kampen mod c0ntact Gaming fredag eftermiddag klokken 15.00. Du kan læse interviewet med Daniel Vorborg længere nede i artiklen. 

De første gruppekampe i gruppe B spilles i dag torsdag, hvor blandt andre North skal spille mod FaZe Clan. Læs mere om den kamp her

Odds på Copenhagen Flames - c0ntact

Herunder kan du se udvalgte odds på kampen mellem Copenhagen Flames og c0ntact Gaming. BetXperts nye CS:GO-ekspert, Thomas Fjendbo Madsen, har også et spilforslag klar til kampen. 

Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
c0ntact Gaming 1,70
Copenhagen Flames 2,25
Antal maps i kampen Højeste odds Bookmaker
Under 2,5 1,80
Over 2,5 1,91

Odds er senest tjekket torsdag den 23. april klokken 12.00.

BetXperts CS:GO-ekspert Thomas Fjendbo Madsen ser mest værdi i Flames-sejren, som han også foreslår som spiltip.

- Jeg forventer et tæt opgør mellem to hold, som skal have fundet fodfæstet igen. De har begge skiftet ud på det seneste, hvilket kan få kampen til at se lidt rodet ud grundet manglende kommunikation.
Hvis jeg skulle komme med et bud på kampen, vil jeg sige Copenhagen Flames sejr til odds 2,15 i skrivende stund, siger den nyudnævnte CS:GO-ekspert på BetXpert. 

Copenhagen Flames vinder kampen: Odds 2,15 hos Danske Spil*

BetXperts nye CS:GO-ekspert tror på dansk sejr fredag eftermiddag. 

- De har spillet nogle gode kampe, trods de har skullet spille en ny mand ind på holdet. C0ntact, som det ser ud nu, spiller igen med 'LETN1', som ellers ikke har været med i de seneste kampe, hvor polske 'rallen' har spillet. Det er en svækkelse i mine øjne selvom 'LETN1' har spillet med holdet tidligere. 'Rallen' har mere firepower, mens 'LETN1' bidrager mere til det taktiske.
Så jeg tror på de danske drenge med 'farlig' og 'refrezh' i spidsen, fortæller Thomas Fjendbo Madsen.

Flames-sportsdirektør: Tre klare favoritter i vores gruppe

BetXpert har interviewet Copenhagen Flames' sportsdirektør og medejer, Daniel Vorborg, inden mødet med c0ntact. Han er nogenlunde optimistisk på holdets vegne, og det vil være en skuffelse, hvis ikke de får mere end minimum én sejr i gruppen, vurderer han. 

Hvordan ser du på jeres muligheder i gruppe B? 

- I vores gruppe er der tre helt klare favoritter i mousesports, G2 og FaZe, som også ligger nummer fire, fem og otte på verdensranglisten. Hvis vi skal vinde de kampe, skal vi ramme dagen, samtidig med at vores modstandere har en offday. Dog har vi en lille fordel, da det er svært at lave forberedelse på os som hold, da vi har haft endnu et salg, som har ændret en del på rollefordelingen og spillestilen på holdet, fortæller Daniel Vorborg og fortsætter:

- Dernæst har vi Godsent og North som er henholdsvis nummer 18 og 26 på verdensranglisten, og de har begge en masse veteraner på deres hold. Vi mødte Godsent lige efter, at vi havde lavet ændringer sidst, og her tabte vi 17-19, 13-16, så det er bestemt et hold, vi kan slå, hvis vi spiller op til niveau. Jeg føler, at North er på omtrent samme niveau eller lidt ringere. Det er også helt sikkert et hold, som vi kan slå, hvis vi spiller op til niveau, lyder det fra Copenhagen Flames' sportsdirektør.

Daniel Vorborg tror på sejr i den første kamp i gruppe B, hvor modstanderen, som skrevet tidligere, er det amerikanske hold c0ntact Gaming. 

- De to sidste modstandere er Movistar Riders og c0ntact. Vi tabte i Los Angeles til c0ntact, men de skal nu spille med en spiller, som de allerede har bænket, da det var den eneste måde, de kunne beholde deres plads i turneringen, og jeg ser den spiller som en klar downgrade. Det bliver ikke en nem kamp, men jeg ser os som favoritter, selvom de har tre individuelt rigtig stærke spillere. Movistar er nummer 37 i verden, men er blevet båret en del frem ad deres vej til større turneringer igennem spanske kvalifikationer. Samtidig har de også haft en skidt start på 2020, og de ser ikke særlig skræmmende ud, så det er en must win-kamp for os, siger Daniel Vorborg og tilføjer:

- Vi er dog også et rigtig nyt hold og går ind til første kamp med kun ti træningsdage sammen og fem officielle kampe. Hvis alt går lige efter bogen, så tror jeg på, at vi kan nå fem sejre. Jeg ville også være meget tilfreds med fire. Tre sejre ville være udemærket, og to ville lige præcis være bestået i vores nuværende situation. Selvom der ingen decideret dårlige hold er med i turneringen, så ville 0-1 sejr ikke være godt nok, men det er desværre et realistisk outcome, da vi ikke er konsistente nok endnu efter så lidt tid sammen, fortæller Daniel Vorborg. 

Hvordan det kommer til at gå Copenhagen Flames i turneringen, kan du følge med i fra fredag eftermiddag. 

Hvilke udfordringer er der ved at være et esportshold i denne tid?

- Vi er selvfølgelig heldige at vores turneringer kan fortsætte online, og vi kan spille Road to Rio mod nogle af verdens bedste hold, og vi spiller Home Sweet Home Cups, der har 40.000 dollars i præmiepulje hver uge.

- Men den største udfordring kommer lidt som en ripple effect fra resten af samfundet, da mange virksomheder har skruet drastisk ned for deres markedsføringsbudgetter. Og da vi som virksomhed har sponsorater som en af vores store indtægtskilder, skaber det selvfølgelig nogle udfordringer i forhold til indtjeningsmuligheder, siger Daniel Vorborg.

Kan du mærke, at al anden sport ligger stille for tiden og at interessen for esport er steget? Hvis ja, hvordan?

- Som sagt, så holder virksomheder lidt mere på pengene pt., så interessen fra sponsorer er lidt lunken.

Når det kommer til seere og fans, så er tendensen dog en helt anden. Da der er mangel på konkurrence fra andre sportsgrene, og folk har mere tid på hænderne derhjemme, så er seertallene røget til tops. Alle de store ligaer sætter nye seerrekorder, og f.eks. er vores egne seertal på vores Youtube også steget med over 100 procent, fortæller Flames-medejeren.

Hvordan er stemningen på holdet i denne svære tid?

- Stemningen på holdet er rigtig god. Vi har været rimelig heldige med at ingen af spillerne, eller deres nærmeste familie/vennekreds, er blevet ramt.

Vi var væk hjemmefra i rigtig mange uger, efterfulgt af to ugers karantæne i sommerhuse og så videre, så til sidst ville de bare gerne hjem. Nu er de så alle sammen hjemme, og stemningen er god. Drengene er nok også i den mindst udsatte gruppe, samtidig med at de ikke er lige så påvirket i deres hverdag. De er vant til at sidde på deres soveværelse 10+ timer om dagen alligevel, siger sportsdirektøren i Copenhagen Flames.