BetXpert giver dig de bedste Ballon d’Or odds 2022. Franske Karim Benzema er favorit, men intet er sikkert, før afstemningen er gjort op. 

Ballon d’Or er den mest prestigefyldte titel, som en enkeltstående fodboldspiller kan vinde. Lionel Messi har med sine syv titler stået med hæderen flest gange af alle, men i år er argentineren ikke bookmakernes favorit. Et kig på spiludbydernes Ballon d’or 2022 odds fortæller os i stedet, at Karim Benzema er favoritten.

Nederst i artiklen kan du læse om en stor ændring i reglerne for afstemningskriterierne af Ballon d’Or-vinderen. 

Ballon d’Or 2022 odds – her er favoritterne

BetXpert har gravet de bedste Ballon d’Or 2022 odds frem til dig. Den store begivenhed finder sted engang i oktober – en præcis dato er endnu ikke offentliggjort. 

Odds på Ballon d'Or 2021/2022 (udvalgte spillere) Højeste odds Bookmaker
Karim Benzema 1,11
Sadio Mané 13,00
Mohamed Salah 15,00 ​​​​​​​
Kylian Mbappé 21,00 ​​​​​​​
Virgil van Dijk 31,00 ​​​​​​​
Lionel Messi 31,00 ​​​​​​​
Kevin De Bruyne 34,00 ​​​​​​​
Robert Lewandowski 34,00 ​​​​​​​
Cristiano Ronaldo 41,00 ​​​​​​​
Vinícius Júnior 41,00 ​​​​​​​
Erling Braut Haaland 51,00 ​​​​​​​
Neymar 51,00 ​​​​​​​
Mason Mount 201,00

OBS: Odds på Ballon d’Or 2022 er fra mandag den 13. juni klokken 15.32.

Odds på Ballon d'or 2022 hos LeoVegas

Som det ses på bookmakernes Ballon d'Or odds 2022, er Real Madrids stjerneangriber Karim Benzema stor favorit til at tage titlen i år. Han står umiddelbart forrest i køen foran andre store, prominente navne såsom Mohamed Salah, Kylian Mbappé, Robert Lewandowski, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo med flere. 

BetXpert vil her tage et kig på et udvalg af bookmakernes kandidater. Længere nede i artiklen kan du læse om de ændringer, der er taget i år, angående afatemningskriterierne. 

Karim Benzema

Det er ikke for sjov skyld, at bookmakernes favorit til at vinde Ballon d’Or 2022 er Karim Benzema. Angriberen har nærmest scoret mål for sjov i 2021/2022-sæsonen, som franskmanden i skrivende stund stadig mangler to kampe for at færdiggøre: en ”ligegyldig” La Liga-kamp hjemme mod Real Betis og Champions League-finalen mod Liverpool.

Selvom der endnu mangler en runde i La Liga, er Real Madrid-spilleren stensikker på at blive ligatopscorer. Nummer to på listen, Iago Aspas, har scoret 18 mål og har derfor hele ni kasser, som skal indhentes.

Inden sidste spillerunde i La Liga står Karim Benzema nemlig noteret for 27 mål og 12 assists i 31 kampe. I Champions League er det blevet til mindst lige så imponerende 15 mål og to assists i 11 kampe. Her er det værd at fremhæve hattricket hjemme mod Paris Saint-Germain i ottendedelsfinalen samt hattricket ude mod Chelsea i kvartfinalen. 

Desuden scorede den franske landsholdsangriber også i begge semifinaleopgør mod Manchester City; to på udebane i 3-4-nederlaget og ét på hjemmebane, hvor Real Madrid vandt med 3-1 efter forlænget spilletid. 

Der er heller ingen tvivl om, at Karim Benzema også bliver Champions League-topscorer. Inden finalen står han som nævnt noteret for 15 fuldtræffere; nummer fire, Mohamed Salah, som er den nærmeste tilbageværende spiller, tegner sig for otte scoringer. Nummer to på listen er Robert Lewandowski, som han scoret 13 gange. Han og Bayern München er som bekendt ude af turneringen. Det gælder også for Ajax Amsterdam og nummer tre på listen, Sébastien Haller, som står noteret for 11 fuldtræffere. 

Alt i alt har Karim Benzema været helt ustyrlig i 2021/2022-sæsonen, og han har naturligvis en kæmpe del af æren for, at ”Los Blancos” vandt La Liga, og at de nu er nået til Champions League-finalen. 

Mohamed Salah

Liverpool og Mohamed Salah kommer i år til at forbedre sidste sæsons 3.-plads i Premier League. For at vinde ligaen er de imidlertid afhængige af, at Manchester City snubler i deres sidste kamp hjemme mod Aston Ville. Liverpool har selv to kampe tilbage, og de skal formentlig begge vindes; måske kan fire point være nok, hvis ”The Citizens” skulle tabe mod Birmingham-mandskabet. I så fald bliver det afgjort på målscoren. 

Uanset hvad er en 2.-plads i Premier League altid flot, og den ægyptiske magiker har bestemt også sin andel i, at holdet fra Beatles-byen er med i toppen. 22 mål og 14 assists i 34 Premier League-kampe vidner meget godt om dette. 

Desuden ligger Mohamed Salah lunt i svinget til at blive Premier League-topscorer. Han fører med ét mål ned til Tottenhams Heung-Min Son og med fire mål ned til Manchester Uniteds Cristiano Ronaldo. De to konkurrenter har hver én kamp tilbage, mens Salah og Liverpool i skrivende stund har to kampe. 

En lille sidebemærkning er, at Salah ødelagde rivalerne fra Manchester United i de to Premier League-opgør. Først lavede han hattrick og lagde op til et mål i 5-0-sejren på Old Trafford. Herefter scorede han to gange og assisterede en enkelt gang i 4-0-sejren på Anfield. 

I Champions League ligger Liverpool-angriberen med sine otte mål på en flot 4.-plads på topscorerlisten. Karim Benzema har været ustoppelig med 15 mål, og herefter kommer Robert Lewandowski med 13, Sébastien Haller med 11 og Salah med sine otte mål. 

Ægypteren var helt umenneskelig god i sine første syv Champions League-optrædener i sæsonen. Her blev det til otte mål. Dermed har han ikke scoret i sine seneste fem Champions League-kampe. 

Et passende tidspunkt at komme ud af dén stime ville velsagtens være i finalen. 

Kylian Mbappé

Hurtigløberen fra Paris Saint-Germain var atter med til at vinde det nationale mesterskab med hovedstadsklubben. Det var der ikke den store overraskelse i. Det er heller ikke så overraskende, men stadig flot, at franskmanden ser ud til at blive Ligue 1-topscorer for fjerde sæson i træk. 

Der resterer endnu en runde af Ligue 1, og Mbappé er på 25 mål i 34 kampe. Det er ét mål mere end AS Monaco-anfører og -angriber Wissam Ben Yedder. Foruden de 25 mål står Kylian Mbappé noteret for hele 19 oplæg. 

I Champions League har den 23-årige spiller bestemt også vist sit værd, selvom ottendedelsfinalen blev endestationen for Paris Saint-Germain. Seks mål og seks assists i otte kampe taler sit tydelige sprog om PSG-spillerens kvaliteter. Det blev ikke mindst til et mål i begge kampe mod Real Madrid, men spanierne viste sig alligevel for stærke og tog billetten til kvartfinalerne. 

Lewandowski, Messi, De Bruyne, Ronaldo og Vinícius Júnior

Robert Lewandowski blev i manges øjne ”snydt” for Ballon d’Or-titlen, da det i 2020 blev besluttet at droppe prisuddelingen grundet coronapandemien. Polakken havde vundet The Treble med Bayern München, og han havde end mere scoret 14 Bundesliga-mål i 14 Bundesliga-kampe i kalenderåret, som man dengang bedømte ud fra, 2020. Det blev ligeledes til fem mål i fem Champions League-kampe i 2020. 

Men alt det var dengang. I sæsonen 2021/2022 har polakken høvlet 35 Bundesliga-mål ind i 34 kampe. Det var mere end rigeligt til at gøre ham til ligatopscorer. Der er hele 11 mål ned til nummer to, Patrik Schick. Det blev vanen tro også til et tysk mesterskab til Bayern München og Lewandowski. 

I Champions League blev det til imponerende 13 mål i ti kampe. 

Lionel Messi har været en skygge af sig selv i Paris Saint-Germain. I Ligue 1, som det var forventet, at argentineren ville sprænge til atomer, blev det blot til seks scoringer i 25 kampe. De 13 målgivende afleveringer vejer dog en smule op for det, men det må stadig siges at være et skuffende udbytte. 

I Champions League, som PSG røg ud af I ottendedelsfinalerne, blev det til flotte fem mål i syv kampe. Alt i alt kan vi dog ikke komme udenom, at det ikke har været en sæson på vanligt Messi-niveau. 

Derimod har Kevin De Bruyne brændt banen fuldstændig af i slutningen af 2021/2022-sæsonen. Den offensive midtbanemand står noteret for otte mål og fem assists i de seneste ni Premier League-kampe, han har været med i. 

I alt er det blevet til 15 mål og syv målgivende oplæg i 29 Premier League-kampe. Der resterer endnu en enkelt kamp for De Bruyne og Manchester City.

I Champions League-semifinalen mod Real Madrid gjorde belgieren sit for, at Manchester City skulle avancere. Her blev det til et mål og en assist i 4-3-sejren på hjemmebane. I alt blev det til to mål og tre assists i ti Champions League-kampe.

Cristiano Ronaldo har været diskuteret vidt og bredt i løbet af hans comeback-sæson i Manchester United. Han har været beskyldt for ikke at være gavnlig for truppen og for ikke at være flittig nok i genpresset og det defensive arbejde. 

Uanset hvordan og hvorledes man vælger at se på det, kan der dog ikke ændres ved, at portugiseren i en alder af 37 år stadig er lynhamrende farlig. 18 mål i 30 Premier League-kampe samt seks mål i syv Champions League-opgør bød sæsonen på. Desværre for Ronaldo og Manchester United var de langt fra at vinde noget som helst. 

Selvom Ronaldo har fem Ballon d’Or-titler på cv’et, vil endnu en anno 2022 være omtrent lige så overraskende, som hvis Eiffeltårnet vælter i morgen. Dette selvom den tidligere Real Madrid-spiller har haft en god sæson. 

Real Madrids unge stjernefrø Vinícius Júnior har i den grad fået sit store gennembrud i 2021/2022-sæsonen. Det blev til hele 17 mål og 13 assists i 34 La Liga-kampe – en turnering, som han var stærkt medvirkende til, at Real Madrid vandt. 

I Champions League, hvor ”Kongeklubben” er nået til finalen, er det blevet til tre scoringer og syv målgivende afleveringer fordelt hen over 12 kampe. 

Det har været en kanonsæson for den 21-årige brasilianer, men han bliver formentlig overgået af flere andre spillere i ræset om Ballon d’Or 2022; ikke mindst holdkammeraten Karim Benzema. Vinícius Júnior er dog en mand, der skal holdes øje med de kommende år, hvor han meget vel kunne snuppe titlen.

Årets Hold 2021/2022

BetXpert-redaktionen har i samarbejde med tipredaktør Frank Pilantra nedfældet vores bud på Årets Hold 2021/2022. Nogle pladser var der bred enighed om, ved andre skulle der forhandles lidt. Hvorom alting er, ser vores hold således ud:

Årets Hold 2021/2022 (4-2-2-2):
Courtois, Cancelo, R. Dias, Dijk, Alexander-Arnold; Modrić, Casemiro; De Bruyne, Salah; Benzema, Lewandowski

Vi nævner lige et par af de mest omdiskuterede navne, som ikke klarede cuttet: Rodri, Vinícius Júnior, Mason Mount, Kyle Walker og Joshua Kimmich. 

Hvad mener du? Hvor har vi tabt sutten fuldstændig, og hvor er du enig? Kom gerne med dit besyv på et Årets Hold 2021/2022 i kommentartråden. 

Ændringer i protokollen for Ballon d'Or-afstemningen

France Football, som står bag uddelingen af Ballor d’Or 2022, har i år lavet nogle meget markante ændringer i deres måde at finde vinderen på. Først og fremmest skal vinderen af Ballon d’Or ikke afgøres over et kalenderår, men på baggrund af en sæson; i dette tilfælde 2021/2022-sæsonen.

Derfor finder ceremonien sted lidt tidligere i år, end den plejer, nemlig engang i oktober. Ergo kommer præstationerne fra VM 2022 først til at tælle med i 2023-udgaven af Ballon d’Or. 

En anden vigtig ting at have med i sine overvejelser, inden spareskillingerne sættes på en given spiller, er, at der ikke længere lægges lige så meget vægt på, hvem der vinder de store titler som Champions League, EM, VM, Premier League, La Liga og så videre. 

Ovenstående kan muligvis stadig blive tungen på vægtskålen, hvis det er tæt løb mellem to spillere. Men som udgangspunkt er det hensigten, at man vil udpege den bedste spiller, uanset hvor meget eller lidt han måtte have vundet. 

Hvem bestemmer, hvem der vinder Ballon d’Or?

Journalister fra hele verden samt landstrænere og landsholdsanførere afgør, hvem der løber med den store hæder. 

Kriterier for, hvad der skal lægges vægt på i afstemningen:

  • Individuelle præstationer fra spilleren
  • Holdets præstationer
  • Spillerens fornemmelse for fair play


Se odds på Bundesliga her.
Se odds på Ligue 1 her.
Se odds på La Liga her.
Se odds på Premier League her.
Se odds på Serie A her.


Vindere af Ballon d'Or siden 2011

Herunder får du en oversigt over de seneste ti vindere af Ballon d'Or. 

2011: Lionel Messi
2012: Lionel Messi
2013: Cristiano Ronaldo
2014: Cristiano Ronaldo
2015: Lionel Messi 
2016: Cristiano Ronaldo
2017: Cristiano Ronaldo 
2018: Luka Modrić
2019: Lionel Messi
2020: Prisen ikke uddelt
2021: Lionel Messi

Se eventuelt også BetXperts oversigt over de bedste betting sider.