Danske Spil* lancerer onsdag et nyt digitalt billede-ID, der skal gøre det nemmere for unge at identificere sig og samtidige stoppe mindreårige i at spille rundt i kioskerne.

Det er ikke længere nødvendigt at vise sygesikringsbevis, når unge laver Oddset-kuponer rundt hos Danske Spils mange forhandlere.

Nu er et nyt digitalt billede-ID på banen, som gratis kan downloades af alle med en smartphone. På den måde håber Danske Spil*, at de nemmere kan stoppe mindreårige i at spille rundt i kioskerne. I dag må folk under 18 år ikke lave sportsvæddemål. 

"Vi kan og vil ikke acceptere, at vores spil bliver solgt til børn og unge under den lovpligtige alder. Samtidig må vi konstatere, at de klassiske legitimationskort ikke længere nødvendigvis ligger i lommen hos de unge. Det gør mobiltelefonen. Smart ID skal gøre det lettere for forhandlerne at spørge efter ID – og forvente, at de unge har det. Samtidig sætter vi med Smart ID atter fokus på aldersgrænserne ude hos vores forhandlere," siger H. C. Madsen, administrerende direktør i Danske Spil* i en pressemeddelelse.

Det nye Smart ID har været undervejs i flere år og er udviklet i samarbejde med Nets og Alkoholpartnerskabet.

Letter byrden for kioskerne

Hos De Samvirkende Købmænd, som repræsenterer mange af Danske Spils forhandlere, er de glade for initiativet. De mener, det vil lette byrden for medarbejderne.

"Det er ingen hemmelighed, at der kan opstå unødvendige situationer i butikkerne, når medarbejderne efterspørger legitimation hos kunder, som ikke har kørekort, og som lader passet blive derhjemme. Fremtiden er digital, og derfor er dette initiativ fra Danske Spil* en virkelig god idé, som vi er meget taknemmelige for, siger Claus Bøgelund Nielsen, vicedirektør i De Samvirkende Købmænd i pressemeddelelsen.