MMA vinder mere og mere frem, og der kan være gode penge at hente på sporten. Det ved Frederik Scheuermann, der er ny ekspert på BetXpert.

Conor McGregor har for alvor gjort MMA til allemandseje. Den eksplosive sportsgren trækker uge efter uge fulde huse og millioner af TV-seere, og hvor der er sport og interesse, er der også muligheder på betting-fronten.

Det ved 28-årige Frederik Scheuermann, der nu krydrer sit daglige virke som kommunikationschef i 1. divisionsklubben Nykøbing FC med en tjans som ekspert hos BetXpert.

“Min interesse for fodbold er kæmpe stor, men jeg måtte i en tidlig alder se i øjnene, at hverken Barcelona, Brøndby eller Brønderslev så det store lys i mine evner inden for kridtstregerne, hvorfor jeg i stedet kastede mig også at skrive om sport”, siger Scheuermann.

“Det har blandt andet ført mig forbi Metroxpress' sportsredaktion samt bold.dk. Interessen for fodbold betød naturligvis også, at der blev bettet på det fra min side af, men jeg fandt ud af, at jeg synes, at det var sjovere at vinde end at tabe, hvorfor jeg kastede mig over nichemarkeder, hvor jeg via grundig research lettere kunne fange bookmakerne på bagkant.“

“Her kom MMA ind i billedet - eller rettere sagt, MMA kom snigende ind på mig i form af Martin 'Hitman' Kampmann og sidenhen Conor McGregor, da jeg i en brandert til en julefrokost faldt for hans præstation mod Jose Aldo og derfra var hooked.”

“Jeg har derfor over de seneste otte-ni år fulgt med i MMA; hvor interessen dog har været stødt stigende i perioden op til i dag, hvor jeg sluger alt fra UFC over Cage Warriors til Bellator.“

Går efter værdien uanset oddset

Frederik Scheuermann startede som de fleste med bettingen på hyggeplan, men han fandt hurtigt ud af, at skulle man slå bookmakerne, skulle det være på andet end lørdagskuponen med kampe fra de store ligaer. Derfor blev passionen for MMA kombineret med interesse for betting.

“Måden jeg finder frem til de spil, som jeg præsenterer BetXperts brugere for er gennem grundig research. Jeg kigger først programmet for det pågældende MMA-event igennem, og hvis der ved første øjekast er to kæmpere i et matchup, som jeg kender indgående, så spotter jeg hurtigt, hvis bookmakerne er galt på den.”

“Hvis jeg ikke kender kæmperne indgående - og det sker, da der jo er enormt mange - så researcher jeg på dem og ser ofte også nogle af deres gamle kampe på UFC Fight Pass. Derfra kigger jeg ligeledes på kæmpernes statistikker ift. striking og takedowns på både den offensive og defensive del. Der er utroligt mange måder man kan angribe MMA på, og det er dét, som jeg mener gør sporten rigtig god at bette på.”

“Min tilgang til betting er, at værdien i spillet er i højsædet. Hvis der er værdi i odds 1,40, så tager jeg det. Det er ikke oddsets størrelse, der er vigtigt, da jeg mener, at ens succes med betting skal måles over et langt sejr træk og ikke blot ved, at man har ramt odds 2,10 og 3,50 i weekenden. Vi tager det hele med - også de lave odds, så længe de indeholder værdi. Dermed ikke sagt, at der kun kan spilles lave odds. I MMA er der ofte fin værdi i underdogs, og finder jeg værd i odds 4,00 på en overset kæmper, så får det naturligvis også et skud.”

Frederik Scheuermann har de seneste måneder været brugertipper på BetXpert med stor succes. En titel han har påtaget sig selv efter, at han tidligere har skrevet spilforslag for en konkurrerende side samt Tipsbladet. Siden december er han kommet med ti spilforslag, hvoraf de ni har været vundne spil. Hans tilbagebetalingsprocent i perioden er på imponerende 155.

Helt så høj er tilbagebetalingsprocenten ikke, når man ser på det store billede, men Scheuermann kan dog notere et solidt afkast over tid, hvorfor en plads i BetXperts ekspertpanel er fuldt ud berettiget.

"Jeg kender Frederik fra bold.dk, hvor jeg havde han ansat i en årrække, og kender ham som en særdeles grundig fyr, som altid går i dybden med de ting, han arbejder med. Allerede dengang, viste han et godt øje for betting, og det er kun blevet forfinet siden, så mine forventninger til Frederik er meget høje", siger tipredaktør Jesper Helmin.

Scheuermann har allerede sit første spilforslag ude, da han finder værdi i en Jake Matthews-sejr over Emil Meek​.