Spørgsmålet om beskatning af udenlandske spilgevinster blev i dag afgjort i EU-domstolen. Spilgevinster skal beskattes i spilleselskabets ”hjemland”.
For at øge skatteindtægterne bør Danmark tiltrække udenlandske spilleselskaber.
Expekt*.com har tre europæiske spil-licenser og håber på indenfor kort tid at få nye licenser i bl.a. Danmark.

- Dagens EU-dom er blot et nyt bevis på at det europæiske spillemarked er på vej til at åbnes. I og med dagens og sidste uges domme i EU-regi står det klart, at det er forkert med monopoler, og at alle – inklusive Dansk Tipstjeneste - skal kunne tilbyde og markedsføre sine produkter på lige vilkår indenfor EU, siger Per-Ivan Selinder, CEO for Expekt*.com.

Spørgsmålet i Lindman-sagen C-42/02 går på, om den finske stat havde ret i at indkomstbeskatte en finsk borger, der havde vundet i et lotteri arrangeret af Svenska Spel under et besøg i Sverige. (Arrangøreren af lotterier i Sverige beskattes i Sverige. Det samme er gældende i Finland.) Medlemslandende har tidligere anvendt beskatning af udenlandske gevinster som konkurrence middel for at gøre deltagelse i udenlandske lotterier mindre attraktive for borgerne, et foretagende som altså i dag blev underkendt af EU-domstolen.

- Alle spilleselskaber i Europa skal beskattes i hjemlandet. På samme måde som det gælder for de fleste andre områder på skatteområdet er det logisk at dobbelt-beskatning skal undgås. EU-dommen kan nu vendes til noget positivt for Danmark, hvis det ønskes, siger Per-Ivan Selinder.

Meget tyder på, at spillemarkedet i Europa åbnes op. Sålænge Dansk Tipstjeneste og Dantoto aktivt markedsfører sine produkter for økonomisk vinding kan de i henhold til EU-domstolens afgørelse i den meget omtalte Gambelli-sag ikke kræve eksklusivitet. Alle spilleselskaber kan med dagens dom satse på eksport af sine produkter og altså modtage spil fra eksempelvis tyskere og franskmænd og af den vej give Danmark skatteindtægter. På toppen af det kan Danmark under de rigtige vilkår tilbyde udenlandske spilleselskaber at etablere sig i landet og også her hente flere skatteindtægter til landet.

- Mit råd til Svend Erik Hovmand er at tage chancen og begynde planlægningen af et reguleret og åbent marked allerede nu. Dette har eksempelvis England allerede forstået og reguleret herefter med det formål at få spilindtægter også fra udenlandske spilleselskaber. Det vil øge beskæftigelsen, skatteindtægterne, produkterne og kontrollen, siger Per-Ivan Selinder.