Det er med stor glæde, BetXpert kan præsentere en ny cykel-ekspert: Claus Albjerg.

Claus træder den store klinge fra start og lægger ud med tip til forårsklassikeren Liège-Bastogne-Liège, der finder sted denne søndag. Han har desuden skrevet en fin, lille optakt til løbet (se forneden).

Claus har i en årrække været tilknyttet BetXpert som tennismand, men har altså også en pedalatlet i maven og har deltaget flittigt i forum-debatter om cykling. Efter en kort, men imponerende kvalifikation (6 tip og en tilbagebetaling på 176%) får han nu cykelekspert-status og skal rådgive vores læsere om sprintere, grimpeurs, etaperyttere og enkeltstartsspecialister – i et terræn der går fra Belgiens Ardenner og sagnomspundne brostens-karréer over Italiens Appeniner til Frankrigs Alper og Spaniens Pyrenæer.

Tippene til Liège-Bastogne-Liège kan læses hér (spilstop søndag kl. 10:10): http://www.betxpert.com/ekspert/cykling/

Bemærk i øvrigt, at BetXpert stadig søger flere cykel-eksperter: Der skulle gerne være flere på holdet, før de store etapeløb går i gang. Send en mail til [email protected], hvis du er interesseret.

Optakt til Liège-Bastogne-Liège


Løbsinfo: Protouren er nu nået til det sidste løb af Ardennerklassikerne og dermed også den ældste af alle klassikere, ”Den Strenge Priorinde”. Et løb på 256 km. Med 12 kategoriserede stigninger og masser af ikke-kategoriserede stigninger. Ruten er utrolig kuperet, og stigningerne er lidt længere end dem vi har set i Amstel Gold Race og Fleche Wallone, som begge var løb for de meget eksplosive ryttere som kunne fyre en god bjergsprint af. Nu skal vi have fat i etapeløbsrytterne (de mere udholdende ryttere), og blandt favoritterne finder vi typer som: Bettini, Sanchez, Basso, Schleck, Kroon, Boogerd, Di Luca samt onsdagens vinder af Fleche Wallone, Valverde.

Løbsscenario: Sidste år så vi Voigt og Vinokourov holde hjem efter at have stukket 50 km. fra mål, med Vino som sejrherre. I år forventer jeg at der bliver holdt sammen i et favoritfelt indtil de sidste 35 km. Hvor rytterne skal henover det ekstremt stejle 2,1 km lange Cote de la Redoute der har en gennemsnitlig stigningsprocent på 8,4, og enkelte steder stiger med op til 20 %. Her vil vi se de stærkeste ryttere komme af sted og blive kogt ned til en favoritgruppe på omkring 20-30 ryttere.
5,5 km. før mål rammer rytterne så den 1 km lange stigning Cote de St. Nicolas, som stiger med 11,1% i snit. Her skal en type som Basso alene af sted for at have en chance mod favoritter som Bettini, Valverde m.fl.
Selve opløbet sker på en ikke-kategoriseret stigning, som er 1,2 km. lang og stiger med 8,5 % op til målbyen Ans.
Et ufatteligt hårdt løb som kræver rigtig gode ben - og en god spurt hvis man ikke kommer alene til mål. Et løb som virkelig skiller fårene fra bukkene, det er simpelthen den bedste der vinder.