Ja, vi elsker dette landet...

I morgen er det norsk nationaldag. Dagen hvor nordmænd fejrer at de d. 17. maj 1814 fik egen grundlov, efter at være sluppet af med dansk overherredømme (at de så kom fra asken i ilden med et svensk åg på skulderen, er en anden sag).

Men dagen før dagen er også vigtig. Den 16. maj er det en tradition at fylde landets stadions og se fodbold, og Tippeligaen holder derfor næsten fuld spillerunde (en enkelt kamp spilles først mandag).

I dagens anledning har vores norske ekspert Cato Meijer udlagt analyser af alle seks Tippeliga-kampe. Et par har fået info-analyser, advarsler mod spil pga for lave odds, men der foreligger fire tip.


Pikant rivalopgør i Bergen

Blandt kampene er topopgøret mellem Lyn og Stabæk og storrival-opgøret mellem Brann og Vålerengen. Sidstnævnte er en dyst mellem Norges to største byer (Bergen og Oslo), to største fanskarer og to største rivaler. At Vålerengen i år råder over to af profilerne fra sidste års mesterhold i Brann, gør kun opgøret endnu mere pikant. En del af hjemmeholdets rødklædte fans skal nok få tårer i øjnene, hvis ikke af nostalgi, så af raseri, når midtbanegeneralen Martin Andresen (anfører for Brann i sidste sæson, nu spillende træner for Vålerenga) og angriber Bengt Sæternes (fire mål for Brann i sidste sæsons hjemmekamp mod Vålerenga) tropper op i udebanetrøjer.

Brann-Vålerenga fløjtes i gang kl. 20 (og kan ses på norsk TV2). De øvrige kampe allerede kl. 18.

Læs de norske analyser hér: http://www.betxpert.com/ekspert/nor/#65159