I den kommende weekend sparkes NordicBet* Ligaen i gang igen med fem nye hold, idet der er tre nedrykkere fra Superligaen og to oprykkere fra 2. division. Rækken synes tættere end tidligere, ligesom der er nu er kommet en overvægt af sjællandske hold. Men hvad skal vi forvente os af den kommende sæson? Og hvor ligger værdien? Bliv klædt på til den kommende sæson i NordicBet* Ligaen her.

Når NordicBet* Ligaen sparkes i gang igen søndag klokken 13:45 efter to måneders pause, venter der formentlig en række tætte kampe, selvom der er hele tre nedrykkere fra sidste sæsons Superliga i denne sæson. Ingen af holdene har forstærket sig væsentligt, og da oprykkerne synes stærkere end tidligere, virker rækken utrolig jævn i år.

Nedrykkerne fra Silkeborg er naturlige favoritter, skarp forfulgt af Viborg, mens Thisted er bookmakernes favorit til at rykke ned. Her følger en gennemgang af samtlige 12 hold inklusiv et spilforslag. Hold øje med forsiden på BetXpert, hvor der vil komme spilforslag som eksperttip også frem mod weekenden.

NordicBet* Ligaen odds: Hvem rykker op?

Klub

Vinder Bookmaker Top 3 Bookmaker
Silkeborg 3,50 1,50
Viborg 4,50 1,66
Helsingør 8,00 2,20
Roskilde 12,00 3,30
Fredericia 12,00 3,50
HB Køge 19,00 4,50
Fremad Amager 75,00 8,0
Nykøbing FC 75,00 12,00
Hvidovre 101,00 21,00
Næstved 151,00 30,00
Thisted 151,00 51,00

Odds er senest opdateret den 25. juli klokken 10:30.

FC Fredericia

FC Fredericia har været relativt aktive i sommerpausen og har foruden ny træner, Jonas Dal, hentet en række af spillere ind. Især har samarbejdsaftalen med FC Midtjylland været gavnlig, da man har lejet fire spillere hos midtjyderne.

Samlet set er Fredericia styrket en smule, men opstarten har været hård for Lillebæltsklubben, der nok kun har to midtstoppere klar til premieren mod Næstved, efter at Erik Nissen brækkede benet.

Resultat- og spillemæssigt har Fredericia haft en fin opstart, hvor man bl.a. har slået nedrykkerne Silkeborg med klare 3-1, og kan man holde sig nogenlunde skadesfri, bør Fredericia have gode muligheder for at forbedre sidste sæsons 6. plads.

Transfers ind: Sebastian Buch (FC Midtjylland, lejeaftale), Victor Torp (FC Midtjylland, lejeaftale), Henry Uzochokwu (FC Midtjylland, lejeaftale), Manjrekar James (FC Midtjylland, lejeaftale), Nicolaj Ritter (Vejle), Mathias Gertsen (Kjellerup), Malte Johansen (Fri transfer) og Andreas Raahauge (Skive).

Transfers ud: Brent McGrath (Endt lejeaftale), Dino Hodzic (Vejle), Niclas Nymand (Kontraktudløb), Oliver Fredsted (Kontraktudløb), Kenan Hajdarevic (Kontraktudløb) og Adrian Lopez (Kontraktudløb)

FC Helsingør

Helsingør nåede kun en enkelt sæson i Superligaen, hvor man egentlig var udset til at blive slagtekvæg, men trods den direkte nedrykning synes jeg egentlig, at Helsingør klarede det over forventning. Nedrykningen har medført nogle afgange, og det forventes, at man sælger førstekeeper Mikkel Bruhn. 

Det er dog i skrivende stund ikke sket, men det vil efterlade Helsingør med nogle målmandsudfordringer, da reservekeeper Aris Vaporakis er udlejet til islandske Valur frem til oktober. Derfor har testkampene også været brugt til at se et hav af målmænd an, og målmandssituationen er p.t. uafklaret.

Optakten er foruden keepersituationen forløbet ganske fint med bl.a. uafgjort mod Crystal Palace og Helsingborg, og hvis Helsingør ikke sælger mere ud, bør de kunne blande sig i kampen om top 3, da de formentlig kan trække på erfaringerne fra seneste sæson.

Transfers ind: Sebastian Elvang (Skovshoved), Morten Fraysse (B93) og Pierre Larsen (Endt lejeaftale). 

Transfers ud:  Ricki Olsen (HB Køge), Tobias Christensen (Næstved), Adrian Kappenberger (Hobro), Osama Akharraz (Kontraktudløb), Daniel Stückler (Lyngby), Melvin Frithzell (Kontraktudløb), Malte Johansen (Kontraktudløb) og Søren Henriksen (Vendsyssel).

FC Roskilde

FC Roskilde skuffede fælt i sidste sæson, hvor man først på sidste spilledag formåede at redde sig en ny sæson i landets næstbedste række. Målsætningen havde ellers været at skulle blande sig i toppen, og med et af rækkens største budgetter må det også være målsætningen igen i denne sæson.

Svingdøren har været mere eller mindre i ro i domkirkebyen, og Roskilde har således fastholdt en trup fyldt med profiler, der tæller bl.a. anfører Stefan Hansen, Daniel Stenderup, Mikkel Nøhr og den offensive Nielsen-duo, Morten og Emil.

Noget af forklaringen på Roskildes horrible forår var formentlig et systemskifte, og noget tyder på, at Roskilde er gået tilbage til en mere klassisk 4-4-2 frem for 3-5-2.

Træningskampene er forløbet nogenlunde resultatmæssigt, omend der er ting, der skal forbedres. Roskilde ligger sammen med Helsingør, HB Køge og Fredericia og kæmper om pladserne, der kan udfordre top 3.

Transfers ind: Nicolai Vallys (Skovshoved), Nicolai Jessen (Nykøbing FC), Jared  Rice (Fri transfer) og Kyle McLaren (Fri transfer).

Transfers ud: Simon Richter (Brønshøj), Nicklas Mouritsen (Lyngby), Valon Lutji (Kontraktudløb) og Kristian Lindberg (Lyngby).

Fremad Amager

Fremad Amager har haft sommerens største udskiftning, både på træner- og spillersiden. Op mod et helt hold er forsvundet, mens tilgangene indtil videre har været mere sparsomme. Det forventes dog, at der kommer en håndfuld mere ind. 

På bænken har den tidligere ungdomslandstræner Jan Michaelsen overtaget ansvaret fra John Faxe Jensen.

Fremad Amager har været som lukket land, hvad angår tilgange, men der arbejdes så vidt vides på at tilknytte en håndfuld spillere mere. Fremad Amager har i øvrigt fået nye ejere, og det kan betyde, at der kommer en solid kapitalindsprøjtning på et tidspunkt.

Træningskampene har været blandet, men med pilen pegende den rigtige retning, og senest slog man stærke Helsingborg på udebane. Vi vil nok se et Fremad Amager-mandskab med en vis fokus på defensiven i starten, men som efterårssæsonen skrider frem, kan det tænkes, at spillestilen vil blive mere offensivt orienteret.

Ikke desto mindre er Fremad Amager helt klart en af kandidaterne til nedrykning. Desværre er det kun NordicBet* og Betsafe, der tilbyder nedrykningsspil, så der kommer ikke et officielt spilforslag.

Transfers ind: Ivan Stanic (Fri transfer), Thor Søndergaard (Strømmen IF), Frederik Tønsberg (Brøndby) og Sebastian John (Viborg).

Transfers ud: Mark Kongstedt (Næstved), Mads Nordam (Næstved), Boris Saric (Næstved), Finnur Justinussen (Næstved), Martin Jensen (HB Køge), Mohammed Abdalas (Kontraktudløb), Thobias Ndungu (Kontraktudløb), Morten Hegaard (Kontraktudløb), Arun Basuljevic (Kontraktudløb), Hakan Redzep (Kontraktudløb), Alexander Horsebøg (Kontraktudløb), Anders Kaagh (Kontraktudløb), Morten Nordstrand (Kontraktudløb), og Jasin Khayat (Kontraktudløb). 

Fremad Amager rykker ned til odds 4 hos Nordicbet*

Det skal kunne mærkes, at Fremad Amager har skiftet stort ud i truppen, og at næsten halvdelen af startopstillingen er forsvundet, uden at kompetente erstatninger endnu er tilføjet. De seneste sæsoner har kastet placeringer lige over stregen af sig, og i denne sæson er der en pæn chance for, at fælden klapper. CV: Cirka 35 %.

HB Køge

HB Køge indfriede med en 5. plads lige akkurat målsætningen i sidste sæson, og jeg forventer, at de igen vil være at finde i sub-toppen. Som i sidste sæson lider HB Køge af at have en forholdsvis smal trup, men til gengæld har man en start 11’er med ganske fin kvalitet.

HB Køge vil igen skulle kæmpe om at komme i top 6, men rammer man en god stime, kan top 3 måske skimtes igen, som det var tilfældet i foråret. Udenfor kridtstregerne er Morten Karlsen "vendt hjem" - nu som cheftræner.

Transfers ind: Ricki Olsen (Helsingør), Mathias Høst (KB),  Marian Huja (Watford), Martin Jensen (Fremad Amager) og Christian Overby (Vendsyssel).

Transfers ud: Lee Rochester (Kontraktudløb), Daniel Arrocha (Kontraktudløb) Kristian Andersen (Kontraktudløb), Abdul Mumin (Endt lejeaftale) og Gregers Arndal (Endt lejeaftale).

Hvidovre

Oprykkerne fra Hvidovre skal sammen med den anden oprykker Næstved fortsætte, hvor de slap. Begge mandskaber var bundsolide i 2. division og sikrede sig da også oprykning adskillige runder før tid.

Træningskampene har været fine med stor fokus på det fysiske aspekt, som det kræver, hvis presspillet, som man praktiserede i 2. division, skal videreføres i 1. division. Dog var man overmatchet i den seneste træningskamp mod Hansa Rostock fra den 3. bedste tyske række.

Som oprykker skal Hvidovre selvfølgelig fokusere på at redde livet, og det bør der også være fine forudsætninger for, selvom det kan blive tæt løb med de fire andre formodede bundhold: Nykøbing, Næstved, Fremad Amager og Thisted.

Transfers ind: Rasmus Louie (Frem), Thomas Sørensen (Lyngby), Nicklas Bjerre (Skovshoved) og Stefan Nygaard (AB).

Transfers ud: Kasper Kristensen (Kontraktudløb), og Frederik Simpson (Kontraktudløb). 

Lyngby

Nedrykkerne fra Lyngby virker til at have fået styr på butikken efter et hektisk forår, hvor man kun i allersidste øjeblik hindrede en konkurs. Nu har man så ryddet op og fået skudt godt med kapital ind i klubben igen, så genopbygningen kan foregå i ro og mag.

Dog har der været kurrer på tråden internt, og seneste nyt er, at anfører Mathias Tauber har forladt klubben tilsyneladende efter uoverensstemmelser med den nye træner, Mark Strudal.

Resultat- og spillemæssigt har optakten været solid for Lyngby, og hvis man får lukket Tauber-sagen ned uden større larm, bør Lyngby være en seriøs kandidat til top 3.

Transfers ind:  Nicklas Mouritsen (Roskilde), Nicolai Geertsen (Hillerød), Rezan Corlu (Roma, leje), Daniel Stückler (Helsingør) og Kristian Lindberg (Roskilde).

Transfers ud:  Mayron George (Endt lejeaftale), Thomas Sørensen (Hvidovre), Mathias Tauber (Kontraktophør) og Jeppe Brandrup (Kontraktudløb).

Nykøbing FC

Ambitiøse Nykøbing fik først til sidst på sæsonen reddet sig, og hvis målsætningen om Superliga om to år skal komme tættere på, skal falstringerne gerne forbedre sig markant i denne sæson.

Nykøbing skal dog udvise mere stabilitet i efteråret, hvis de ikke skal trækkes med nedrykningsspøgelset igen. De har fin kvalitet i start 11’eren, men med et par oprykkere, der formentlig er stærkere end de to nedrykkere fra sidste sæson, skal der ikke meget til, for at Nykøbing kan komme i problemer. De tabte da også sikkert til oprykkerne fra Hvidovre i en træningskamp i løbet af sommeren.

Jeg tror dog, at Nykøbing med to sæsoners erfaring fra 1. division nok skal redde livet i den kommende sæson med en plads under midten.

Transfers ind:  Simon Christensen (AB), Gustav Kjeldsen (FC Midtjylland).

Transfers ud:  Nicolai Jessen (Roskilde), Mads Jensen (Kontraktudløb) og Anders Due (Karrierestop), Lasse Skovsager (Kontraktudløb).

Næstved

Oprykkerne fra Sydsjælland fik kun en enkelt sæson på tredje klasse og kommer tilbage til 1. division oven på et flot forår, hvor man var forårets hold i 2. division. Næstved har hele tiden kørt med 1. divisions setup og virker fortsat gearet til at være en del af rækken. Sidste sommer formåede man at holde på stort set alle profiler, og det har man gjort igen, hvorfor kontinuiteten er sikret.

Næstved har haft en rolig opstart med få træningskampe mod modstandere på mere eller mindre samme niveau, og der skal ikke lægges det store i disse.

Næstveds trup synes samlet set forstærket, og derfor kan kampen om nedrykning blive rigtig tæt blandt de to oprykkere sammen med Fremad Amager, Thisted og måske også Nykøbing.

Transfers ind: Mark Kongstedt (Fremad Amager), Mads Nordam (Fremad Amager), Boris Saric (Fremad Amager), Christoffer Boateng (Brønshøj) og Tobias Christensen (Helsingør).

Transfers ud: Andreas Baes (Brønshøj), Harun Keser (Kontraktudløb), Tarik Mourhrib (Kontraktudløb), og Patrick Hansen (Kontraktudløb).

Silkeborg

Silkeborg rykkede lidt overraskende ned, da man ikke kunne lukke ned for stortalentet Anders Dreyer i Esbjerg. Der er ingen tvivl om, at de ambitiøse midtjyder satser på en hurtig tilbagevenden, og Silkeborg er da også favorit til at rykke op hos alle bookmakere.

Men det kommer ikke nødvendigvis til at blive en let opgave. For det første er der kun en direkte oprykker, og for det andet har Silkeborg sagt farvel til flere profiler i løbet af sommeren. Læg dertil en mildest talt broget opstart, og det har da også fået manager Peter Sørensen til at lægge en lille dæmper på forventningerne. Når det så er sagt, har Silkeborg formentlig stadig det på papiret stærkeste hold skarpt forfulgt af Viborg, ligesom midtjyderne formentlig kan drage en ikke helt uvæsentlig fordel af kunstunderlaget på hjemmebane.

Silkeborgs største udfordring kan imidlertid blive, at de ser sig selv som et Superligahold og kan tage for let på kampene. Det kostede sidste sæsons nedrykkerne fra Viborg dyrt. De tabte de tre første kampe – dyre point, der i sidste ende kunne have sikret minimum to playoff-kampe om oprykning. Men kommer Silkeborg godt fra start, er de den mest oplagte kandidat til at vinde rækken. Og en sejr over Thisted er da også et absolut must, hvis ikke de negative røster for alvor skal brede sig i Silkeborg og omegn.

Opstarten har som skrevet været broget. Man startede med at slå tre Superligamandskaber sikkert, men de sidste to træningskampe har budt på nederlag til rivalerne fra Viborg og Fredericia, hvor spillet mildest talt har været ringe. Det kan måske bruges som et wakeup-call frem mod premieren, hvor det offensive talent Magnus Mattsson desværre er tvivlsom.

Transfers ind:  Svenn Crone (Brøndby), Frederik Møller (AGF), Marcus Johansson (Jönköping) og Anders Hagelskær (Skive).

Transfers ud:  Sammy Skytte (FC Midtjylland), Jens Martin Gammelby (Brøndby), Mikkel Cramer (Karrierestop), Mate Vatsadze (Kontraktudløb), Tobias Salquist (Waasland), Gregor Sikosek (Endt lejeaftale) og Gustaf Nilsson (Endt lejeaftale).

Thisted

Thisted havde et mareridtsforår, og det store spørgsmål er, hvor man står nu. Nordjyderne har endnu ikke vundet i 2018, og kun et virkelig flot efterår sidste sæson gjorde, at man ikke blev en del af nedrykningskampen. Thisted har sagt farvel til en hel del profiler og skiftet træner.

Ind på bænken er kommet Bo Thomsen, og et dårligt forår og svingende præstationer i træningskampene gør hans nordjyske mandskab til berettigede favoritter til nedrykning. Men odds er da også sat derefter, og 1,50, som NordicBet* og Betsafe tilbyder, synes alligevel for lavt.

Transfers ind:  Lukas Enevoldsen (Brabrand), Mathias Pedersen (Skive), Jeppe Mehl (AC Horsens) og Christian Kudsk (Vejle, lejeaftale).

Transfers ud: Jeff Mensah (Viborg), Allan Høvenhoff (Vendsyssel), Charlie Mitchell (Valur), Jeppe Svenningsen (Vendsyssel), Tobias Mølgaard (Vejle), Kevin Mendoza (AC Horsens), Sonny Jakobsen (Kontraktudløb) og Matej Podstavek (Kontraktudløb).

Viborg

Viborg skuffede fælt i sidste sæson og sluttede lige akkurat uden for top 3, da man ikke formåede at slå nedrykkerne fra Brabrand i den sidste kamp på hjemmebane.

Viborg kan stadig mønstre en solid start 11’er, men især defensivt mangler der lidt i bredden. Det til trods skal Viborg igen ses som et seriøst bud op oprykningskandidat, og der skal da nok komme nogle spændende semilokalopgør mellem Viborg og Silkeborg.

Transfers ind: Emil Scheel (SønderjyskE).

Transfers ud: Søren Reese (FC Midtjylland, Sebastian John (Fremad Amager), Pierre Larsen (Helsingør), Jacob Vetter (Kontraktudløb), Christoffer Petersen (Kontraktudløb) Jonas Kamper (Karrierestop), Markus Bay (Kontraktudløb) og Mikkel Jespersen (Kontraktudløb).