Tid til finaleserien i den bedste danske ishockeyrække, AL-Bank Ligaen. Læs Mike Larsens gennemgang af match-up mellem Frederikshavn White Hawks og SønderjyskE...

Semifinalerne er færdige før tid, og 2 hold er tilbage: Frederikshavn og SønderjyskE, nord og syd. De mødes i en finalserie, hvor triumfatoren er den, der først vinder 4 kampe.


Både Frederikshavn og SønderjyskE gjorde temmelig kort proces i semifinalen, mod henholdsvis Rødovre og Odense. Begge serier blev afgjort på 5 kampe.

Odds

Dansk mester 2012/2013

Frederikshavn: 1,9 Sportingbet

SønderjyskE: 1,9 Sportingbet

Eksperttips

Mike Larsens ishockeytips (107% for 60 tips i 2013) kan følges her: www.betxpert.com/ekspert/mike-larsen

Kvartfinalerne

Frederikshavn (nr 2 i grundspillet) eliminerede Herlev med sikre 4-0 i kampe. Herlev havde kun noget at komme med i starten af hjemmekampene, hvor Frederikshavn lige skulle have busturen ud af kroppen.

SønderjyskE var seedet 4'er efter grundspillet, så de havde intet valg i forhold til modstander til kvartfinaen. De andre hold turde ikke tage EfB Ishockey, der havde vist storspil op til slutspillet, så vestjyderne blev efterladt til SønderjyskE. SønderjyskE sejrede med 4-2 i kampe efter at have været bagud med 1-2. Da først SønderjyskE fik lukket ned for EfB Ishockeys farlige nordamerikanske kæde, var resten af serien en ekspeditionssag.

Semifinalerne

Frederikshavn valgte at spille mod Rødovre, der havde sendt mestrene og grundspilsetterne fra Blue Fox Herning ud i kvartfinalen. Der var lagt op til en tæt dyst, men det var Frederikshavn, der var det bedste hold i stort set hele serien – lige med undtagelse i 1. periode i kamp 2, der blev spillet i Rødovre. Her var Rødovre det bedste hold, og den kamp tog Rødovre sikkert hjem.

I semifinalen var det Odense, der var tilbage til SønderjyskE, og igen havde man tætte kampe i starten af serien – faktisk endte de første 3 kampe med 3-2-hjemmesejre, hvor den sidste dog først var efter overtid. Det var med til at knække Odense (mindre bred trup), der tabte de sidste 2 kampe i serien med 4-1, og dermed er SønderjyskE klar til finalen for første gang i 3 sæsoner.

Målmand

Frederikshavn har ligaens næstbedste målmand, hvis man kigger på diverse stats for slutspillet, hvor han har været rigtig god for Frederikshavn. Han har stået stabilt over serierne, men modstanden har måske heller ikke været den bedste, når man kigger på, at det er ligaens nummer 7 og 8, som man har spillet mod. Han ligger med en redningsprocent på 93,94 og har kun ladet 1,40 mål gå ind pr. kamp (pr. 60 min.), hvilket er fantastiske stats.

Alfie Michaud for SønderjyskE er nok ligaens bedste målmand, og hans stats siger det samme. Han har virkelig spillet sig op i niveau til slutspillet, hvor han ligger med en redningsprocent på 94,66 samt 1,45 mål imod pr. kamp imod. Han er den store årsag til, at SønderjyskE er kommet så langt i slutspillet.

Backs

Frederikshavn har en stærk defensiv med Schoildan, Paquet og Mads Bach som de stærkeste, og gode danske unge backs støtter op. Der har dog været en par svipsere for defensiven, som Rødovre straffede bl.a i kamp 2 og 5.

SønderjyskE har en stærk defensiv med bl.a. Daryl Andrews og Tyler Gotto, som bliver backet godt op af danskerne Michael Eskesen og Anders Overmark. Defensiven er så stærk, at man ikke rigtigt har plads til Adam Sedlak, der kun har spillet i 4. backpar i de seneste kampe efter at være kommet tilbage fra skade.

Forwards

Frederikshavn har en stærk 1. kæde med Cam Paddock, Morten Lie og Stephane Goulet, mens man også har en målfarlig 2. kæde med 3 svenskere, der har masser af speed. En dansk 3. kæde, der kæmper 100% i kampene og scorer vigtige mål en gang imellem. Samt en talentfuld 4. kæde, der får spilletid i kampene og er med til at holde energi i de andre kæder, da de ikke får så mange skift.

Om SønderjyskE kan man næsten skrive det samme, men jeg synes, at der er en lille smule mere dybde i de kæder, som sønderjyderne kan komme med. Offensiven viste sig meget stærk i kampene mod både EfB Ishockey (20 mål i 6 kampe) og Odense Bulldogs (16 mål i 5 kampe), hvor man scorede en del mål i de sidste kampe i serien, da man havde fået lukket godt ned for modstandernes stærkeste kæde.

Scanel Hockey Arena – SE Arena

Frederikshavn har en stærk hjemmebane, hvor man ikke får mange udvisninger, mens modstanderen til gengæld får en del. I grundspillet var man 13-3-4, mens man i slutspillet har fortsat den gode stime med 4-1-0 mod 2 sjællandske hold. På udebane har Frederikshavn ikke været så gode, 0-3-1 i ordinær tid, men de uafgjorte kampe er alle blevet vundet via forlænget spilletid.

SønderjyskE er normalt stærke på hjemmebane, men i grundspillet kneb det grundet en del skader og dermed spilletid til de unge spillere. Det endte dog nydeligt: 13-1-6. SønderjyskE får normalt heller ikke mange udvisninger i egen hal. I slutspillet har man ikke tabt i ordinær tid, er 3-2-0 og har har haft temmelig godt styr på modstanderen. På udebane er man 3-0-2 i slutspillet og har vundet flere klare sejre.

Indbyrdes

Det blev til 3 sejre til Frederikshavn i grundspillet, mens SønderjyskE sejrede 2 gange. De mødte også i pokalfinalen, om SønderjyskE vandt med 2-0 efter en fatal fejl af Hogan i Frederikshavn-målet. I alt 6 kampe og en samlet målscore på 8-8 mellem holdene.

Samlet

Det er marginalerne, der kommer til at afgøre finalen, som jeg ser det. Frederikshavn har en stærk hjemmebane, og vinder vendelboerne ”bare” på hjemmebane, så bliver de mestre (de har jo en ekstra hjemmekamp i tilfælde af 7 finalekampe).

 

I målet er det marginaler, der skiller dem af. Jeg holder Michaud til at være en lille smule bedre end Hogan, men det er meget lidt, at han er bedre.

På backpladserne har jeg også et lille plus til SønderjyskE, da man har fået gang i Tyler Gotto, og Adam Sedlak er kommet tilbage fra skade, så man kan stille med 7 stærke backs til kampene. Frederikshavn har 6 gode backs, og de har været gode til at lukke af.

Offensivt er det for mig helt lige, da begge hold kan køre på med 4 jævnbyrdige kæder. Der er måske en lille smule større dybde i SønderjyskE, men det er så lidt, at det dårligt er værd at nævne.

En vinder? Tja, jeg ser den som cirka 50/50, da det er ude på de små marginaler, der kan afgøre kampen. SønderjyskE har et lille plus i alle holdrækker, men Frederikshavn har hjemmebanefordel og generelt haft en bedre sæson.

Forventning

Jeg forventer en meget lige serie med målfattige kampe, da det er 2 defensivt stærke hold, der mødes. I slutspillet har Frederikshavn spillet 6 af 9 kampe under 5,5 mål, mens det for SønderjyskEs vedkommende er 10 af 12 kampe.

Indbyrdes er de 10 seneste kampe gået under 5,5 mål, så det er også 2 hold, der ligger rigtig godt til hinanden.