Tid til semifinaler i den bedste danske ishockeyrække. Læs Mike Larsens gennemgang af de to match-ups: Frederikshavn-Rødovre og Sønderjyske-Odense...

Kvartfinalerne er forbi, og fire hold er tilbage: Frederikshavn, SønderjyskE, Odense og Rødovre. Det er tid til semifinale-serierne (bedst af 7 kampe).

Grundspilsvinder Herning havde førstevalget til kvartfinalerne, men røg nærmest sensationelt ud til Rødovre (grundspillets nr 7), der endnu engang må siges at overraske i slutspillet. Derfor har Frederikshavn, grundspillets nr 2, overtaget førstevalget i semifinalerne, og nordjyderne har ikke ladet sig forskrække af Hernings skæbne: de har valgt Rødovre som modstander. Den anden semifinale består af SønderjyskE (grundspillets nr 4) og Odense (nr 5).

Odds

Dansk mester 2012/2013

Frederikshavn: 2,20 Sportingbet

SønderjyskE: 2,25 Sportingbet

Odense: 9,00 Sportingbet

Rødovre: 15,00 Sportingbet

Eksperttips

Mike Larsens ishockeytips (116% for 52 tips i 2013) kan følges her: www.betxpert.com/ekspert/mike-larsen

OPTAKT TIL SEMIFINALERNE

Frederikshavn White Hawks – Rødovre Mighty Bulls

Frederikshavn blev nummer 2 i grundspillet (man lå til at blive nummer 1 i grundspillet indtil sidste spillerunde, hvor Herning Blue Fox smuttede forbi).

 

Rødovre startede ud med at ligge godt med i toppen af ligaen, men stille og roligt røg man nedad, og man sluttede grundspillet af med 5 nederlag i træk.

Kvartfinaleserierne

Frederikshavn Ehite Hawks gjorde kort proces med Herlev Eagles i kvartfinalen. Kampene i Herlev var tætte opgør, men Frederikshavn var for stærke i egen hal.

Rødovre Mighty Bulls var – som forventet ringeste hold - blevet valgt af grundspilsvinderne (og sidste sæsons mestre) fra Herning Blue Fox, men sensationelt var man over de 6 kampe (4-2) det bedste hold. Man havde lidt problemer i Herning, men var stærk på hjemmebane.

 

Frederikshavn har ikke har spillet kampe siden 8. marts, hvilket er en pause på 11 dage. Det kan betyde lidt i den første kamp, men så snart, at man er inde i rytmen igen, så kører man på den igen.

Målmand

Hos Frederikshavn har man Bryan Hogan i målet, og han var rigtig god i kampene mod Herlev. Han havde en samlet redningsprocent på 95,96, men dog kun på basis af 4 kampe.

Hos Rødovre er det nok den bedste danske målmand i ligaen, der huserer. Sebastian Dahm præsterede en redningsprocent på 92,74 i de 6 kampe i kvartfinalen. Han burde være på landsholdet, men desværre for ham er der et par danske målmænd i udlandet, hvilket gør han let bliver overset.

Backs

Man har en stærk defensiv til kampene, hvor især Christian Schoildan har været en vigtig dansk brik på holdet. Derudover har man også haft Phil Paquet og landsholdskæmpen Mads Bech, så man er godt rustet i defensiven.

Som jeg ser det, så er Rødovre ikke lige så stærk i defensiven som så mange andre hold, men man arbejder godt for hinanden, og der er generelt en god kommunikation mellem backerne og resten af holdet. Der opstod et par misforståelser i kampene mod Herning, som blev udnyttet, men defensiven er ret ung, og den lærer af disse fejl.

Forwards

Frederikshavn har en hurtig og skøjtestærk offensiv, der virkelig kan løbe om hjørner med de fleste defensiver. Stor speed og god målnæse har gjort, at den nordjyske offensiv ikke har været til at holde styr på i ret mange kampe. Specielt kæden med Paddock, Lie samt skiftende makkere (Goulet mod slutningen af sæsonen) har været svær at styre.

Rødovre har en offensiv, der ikke scorer mange mål, og derfor er afhængig af, at man ikke lukker så mange mål ind. Farligste mand har været Karvinen, der har lavet 4 mål i 6 kampe, men ellers er det en hårdtarbejdende offensiv, der ikke efterlader meget plads til modstanderen, så de kan bygge ordentligt op.

Samlet

Jeg har et lille plus til Frederikshavn i målet, mens jeg synes derudover, at holdets defensiv er noget bedre end den, de kan præstere i Rødovre. Offensivt vil jeg vurdere Frederikshavn til at have et meget lille plus i forhold til Rødovre, men det kommer an på, hvordan at man sætter kæderne op mod hinanden.

Scanel Hockey Arena – Rødovre Skøjtehal

Frederikshavn var stærk på hjemmebane i grundspillet, hvor man endte med at være 13-3-4, og det det primært var topholdene, der havde mulighederne for at vinde kampe i det nordligste Jylland. De sjællandske hold havde problemer i Nordjylland, hvor det kun var Herlev, der drillede en smule. Derudover har vendelboerne været temmelig stærke udenfor egen hal med en 11-6-3, hvilket må siges at være ganske godkendt.

Rødovre var ikke stærk på hjemmebane i grundspillet, hvor man endte med at være 5-6-9. På udebane var man 6-2-12, hvilket ikke ligefrem skræmmer hjemmeholdet, når Rødovre kommer på besøg. Man har ligeledes heller ikke vundet mange kampe i Jylland, så man er næsten bagud på point inden man krydser Lillebælt.

Forventning

Normalt ville man sige, at det ville blive en let serie for Frederikshavn, da de er topseedet, mens Rødovre er det lavest seedede hold tilbage. De har dog tidligere spillet mange tætte serier mod hinanden. Jeg har Frederikshavn til at gå videre i serien, men er en serie, der godt kan blive lang og fx afgjort i en kamp 7 i Frederikshavn.


 

SønderjyskE – Odense Bulldogs

SønderjyskE var nævnt som en guldfavorit inden sæsonen, men man havde en forfærdelig periode, hvor man havde masser af skader samt en masse nederlag. Dog endte man med en 4. plads i grundspillet, der gør, at man har en hjemmebanefordel i denne serie.

Odense vandt sølvet sidste sæson. Det gjorde, at mange havde store forventninger til holdet i denne sæson. Disse forventninger havde man store problemer med at forholde sig til i starten. Derudover havde man problemer på målmandsposten, da man havde en del skader på denne plads og måtte skifte meget.

Kvartfinalerne

SønderjyskE havde ikke det store valg i kvartfinale, da man blev nummer 4, og ingen af de andre hold turde møde EfB Ishockey. SønderjyskE havde indledningsvist lidt problemer med vestjyderne, men da man først fik lukket ned for deres nordamerikanske kæde, så havde man let spil. De sidste 3 kampe blev vundet med samlet 14-2 i målscore.

Odense Bulldogs blev valgt af Aalborg Pirates, og det endte med en meget tæt serie, hvor der underlig nok var flest udebanesejre. Det betød, at Odense havde en slags fordel i kamp 7 i Aalborg, som man vandt sikkert med 3-0.

Målmand

I Michaud har SønderjyskE ligaens bedste målmand, hvis man kigger på slutspillet indtil videre. Han har en redningsningsprocent på 95,98, hvilket kun er marginalt bedre end Hogan i Frederikshavn, men Michaud har denne stat over 6 kampe mod Hogans 4.

Odense hentede svenske Jens Holmstrøm op til deadline, og han har vist, at han har den stabilitet, som man har savnet siden man mistede Alex Petizian i starten af sæsonen. Holmstrøm lå på 94,44 i redningsprocent over 7 kampe i kvartfinalen mod Aalborg. Nydeligt. Men han er dog den målmand, der ligger næsthøjest hvad angår antal mål imod pr. 60 minutter.

Backs

SønderjyskE har kæmpet lidt med, at Adam Sedlak har været skadet, og det har betydet, at man ikke har fået den forstærkning i defensiven, som man havde regnet med. Dog har man stadig en rigtig stærk defensiv, og skulle Sedlak blive klar, så er den endnu bedre.

Odenses defensiv har været den samme stort set hele sæsonen. Backparene kender hinanden rigtig godt, og man spiller simpelt, når pucken skal ud af zonen.

Forwards

SønderjyskE har nok den bedste offensiv i semifinalerne. Man har 3 stærke kæder, der alle sammen laver mål. Selvom man var uden Owens i 2 kampe, så lavede man alligevel 10 mål i de kampe. Man har 5 spillere, der alle har lavet minimum 2 mål i slutspillet indtil videre, og det må siges at være ganske godkendt.

Odenses mål er primært kommet fra svenskerkæden med Ericsson, Olufsson og Sundin, men også et par danskere bød ind med et par mål i løbet af serien med Aalborg. Specielt Mikkel Ankjær har vist sig som en farlig spiller for Odense på danskersiden. Han kunne være en joker i en VM-trup, hvis han fortsætter på denne måde.

SE Arena - Bryggeriet Vestfyens Arena

SE Arena i Vojens er normalt en skræmmende bygning at komme til, men det har ikke helt været tilfældet i denne sæson. Det hjælper heller ikke, at man har spillet med yngre spillere, og at man har været ramt af en del skader i år. Dog endte man på 13-1-6 i grundspillet, hvilket er godkendt. Man har heller ikke været lige så stærk på udebane i denne sæson. Dog har man med 9-4-7 trods alt vundet flere kampe end at man har tabt.

Odense havde en meget stærk hjemmebane sidste sæson, men den er falmet en smule i denne sæson, hvor man havde 8-3-9 i grundspillet og også havde problemer i kvartfinalen. På udebane var man 9-3-8 i grundspillet, mens man vandt 3 ud af 4 kampe i kvartfinalen.

Samlet

Jeg vil mene, at SønderjyskE står stærkest af de 2 hold i målet samt på backpladserne. Derimod er de to hold mere jævnbyrdige på de offensive pladser, hvor man kan køre på med 4 kæder, men skal jeg vælge, så vil jeg sige at SønderjyskE også har et plus i offensiven, da man har flere spillere, der kan gå ind at score.

Forventning

Jeg forventer, at SønderjyskE vinder denne serie temmelig sikkert. Odense lavede en del fejl i spillet mod Aalborg, som nordjyderne bare ikke var gode nok til at udnytte. SønderjyskE spillede eminemt mod EfB Ishockey, og selvom sønderjyderne tidligere har haft problemer i semifinalen, så forventer jeg, at de tager serien i 5 eller 6 kampe.