Der var fuld plade i optaktsartiklen sidste uge. Samtlige tre anbefalede spil gik hjem, og samtidig gik fire af fem spilforslag hjem.

Udover bettingmæssig succes i opkaktsartiklen, bød spillerunde 14 også på flere overraskelser. Buffalo Bills ydmygede Dallas Cowboys i egen hule på Thanksgiving. Det gav Philadelphia Eagles mulighed for at tage en afgørende sejr imod Miami Dolphins, men den forspildte de med et pinligt nederlag. Samtidig slog Washington Redskins hjemme Carolina Panthers, hvilket har ført til, at cheftræner Ron Rivera er blevet fyret.

Vi går nu ind i den altafgørende måned, nemlig december. Det er en måned, hvor vejrforholdene især er noget man skal undersøge inden man sætter sine spil. Både sne og regn kan gøre det sværere at kaste bolden, og kan føre til, at holdene løber bolden mere. Samtidig er det også vigtigt at overveje, hvilke hold der stadig har noget at spille for, og hvilke der har øjnene rettet imod draften, og egentlig er bedst stillet ved at tabe. Og sidst men ikke mindst så er skader bare noget, der virkelig begynder at blive afgørende, da spillerne er ved at være slidte.

Chicago Bears - Dallas Cowboys

Kampen spilles natten til fredag 02.20. Den vises TV3+. Se mere info i vores matchcenter

Torsdagens kamp står mellem to hold, der begge har skuffet gevaldigt i forhold til de forventninger, man havde til dem inden sæsonen. Bears’ Mitch Trubisky spillede faktisk en flot kamp imod Lions i sidste uge, men det var mod et markant ringere forsvar, end det han møder nu. Det bliver hamrende koldt til kampen her, og muligheden for sne er der også. Jeg forventer dog, at dette kommer til at påvirke Bears mere end Cowboys.

Dak Prescott har efterhånden vist, at han godt kan præstere på egen hånd. Blandt andet i sidste uge mod Bills, hvor han kastede bolden 49 gange og stadig snittede 7,2 yards pr kast. Derfor har jeg også allerede anbefalet et spil på Cowboys til at tage sejren i ordinær tid. 

Cowboys til odds 1,79 hos Betsafe

Bears' konservative kasteangreb bør kunne stoppes af Cowboys, der kan tillade sig at stå aggressivt på forsvaret. Vejret skal dog blive meget koldt, og det kan blive en faktor, men Cowboys' angreb er bare klasser bedre end Bears' uanset vejret. 

Læs det fulde spilforslag her.

New Orleans Saints – San Francisco 49ers

Kampen spilles søndag aften klokken 19.00. Den vises på TV3 Sport. Se mere info i vores matchcenter

49ers møder Saints i hvad der kan blive en direkte kamp om hjemmebanefordelen igennem slutspillet. Saints er 49ers’ tredje modstander i streg, som har vundet mindst 80% af deres kampe i år. Det er første gang i historien, at det sker. Jeg frygter derfor, at 49ers er ved at være kørt trætte efter de mange hårde kampe.

49ers RB Raheem Mostert havde en kanon kamp mod Ravens, men han kan få svært ved at gentage den bedrift. Saints har et af de bedste løbeforsvar i ligaen, og de har ikke tilladt en modstanders running back at løbe over 100 yards i 41 kampe i streg. Det svarer til cirka 2,5 sæson. Jaquiski Tartt, D.J. Jones, Richard Sherman og Jullian Taylor blev alle ramt af skader mod Ravens. Sherman var udset til at skulle dække Saints’ WR Michael Thomas, og hvis han mangler kan det blive afgørende.

Omvendt forventes det, at Saints kommer til at mangle LT Terron Armstead. Erstatningen Patrick Omameh slap igennem kampen mod Falcons, men det er en helt anden situation mod 49ers. Omameh blev smidt af holdet hos både Jaguars og Giants, og overfor 49ers’ pass rush kan han blive udstillet.

Saints, hvis linjen rykker sig

På trods af Terron Armsteads formodede fravær, så går jeg alligevel med Saints her. De spillede på Thanksgiving, og har derfor fået ekstra hvile. Samtidig er Saints også bare svære at slå på hjemmebane, hvor de har vundet 80% af deres kampe de sidste 3 år. Lige nu hedder linjen -2,5 men jeg venter lige og ser om ikke linjen falder efterhånden som ugen skrider frem.  

Buffalo Bills – Baltimore Ravens

Kampen spilles søndag aften klokken 19.00. Den kan ses på Viaplay. Se mere info i vores matchcenter.

Kampen her kan gå hen og blive rundens helt store oplevelse. Den står imellem to unge quarterbacks, der begge har den fordel, at de også kan løbe med bolden. Josh Allen stjal overskrifterne efter sidste uges sejr over Cowboys, men hans offensive linje gjorde også et fantastisk stykke arbejde. Den skaffede gang på gang Allen god tid imod et ellers yderst dygtigt Cowboys pass rush. Ravens har et dårligere pass-rush end Cowboys og har vist ved flere lejligheder, at de er til at tale med, når man vil løbe bolden imod dem.   

Modsat har Lamar Jackson vist, at selv det bedste forsvar ikke rigtig kan stoppe ham. Det er simpelthen så svært for et forsvar, når Ravens kører deres playaction og run-pass-option. Gætter du forkert som forsvarsspiller, eller er du bare en lille smule for langsom i din opfattelse, så snyder Lamar dig og scorer et 60 yards touchdown.

Over 43,0 point til odds 1,85 hos Bethard

Hvis Bills’ offensive linje spiller så godt, som den gjorde imod Cowboys, bliver Bills’ angreb svært at standse. Lamar Jackson tror jeg heller ikke, at Bills kan standse, selvom de har et af de hurtigste forsvar i ligaen og spiller lige den type forsvar der skal til for at stoppe Lamar. Vejrudsigten lover, at det bliver minimalt med regn, og da de to angreb har snittet 55,2 point sammenlagt, finder jeg fin værdi i linjen på 43,0 point til odds 1,85 hos Bethard. CV cirka 55-2-43

New England Patriots - Kansas City Chiefs

Kampen spilles søndag aften klokken 22.25. Den vises på TV3+. Se mere info i vores matchcenter

TV3+'s hovedkamp er en rematch af sidste sæsons AFC Finale. Dengang var opgøret sindsoprivende, og vi skulle ud i overtid før, at Patriots, med et mesterligt drive, tog sejren og Super Bowl-billetten.

Jeg vil ikke bruge ordet krise endnu, men hu-hej det har ikke set godt ud for Tom Brady på det seneste. Kun 3,7 % af Brady’s kast i år har resulteret i en touchdown, og han får blot 6,7 yards pr. kast. Begge er det laveste i hans karriere. Over de sidste tre kampe har han kun ramt på lidt over halvdelen (51,7%) af sine kast, og hans receivere kan simpelthen bare ikke løbe sig fri. Den eneste reelle trussel er Julian Edelman, som jeg forventer Chiefs vil dedikere en ekstra mand til at holde øje med.

Chiefs derimod har et angreb, der fuldstændig kørte Raiders over. Raiders har ikke noget godt forsvar, men kigger vi på statistikkerne, så ligger Chiefs nummer to og Patriots nummer 23 målt på yards pr. play med hhv 6,2 og 5,1 yards. Patrick Mahomes ligger selv på 8,5 yards. Det er en alt for stor forskel ift. at kunne retfærdiggøre at Patriots skal være favoritter her.

Chiefs +3,5 til odds 1,88 hos Betsafe

Det skal ikke udelukkes, at truppens influenzaepidemi var delvist skyld i udfaldet af Patriots’ kamp mod Texans. Patriots har godt nok vundet 81% af deres kampe efter et nederlag (9 af 11), men de er i en forfatning, som jeg ikke har set dem være i før. At Brady kaster for kun 82 yards mod Texans, som ellers har et svagt secondary, er uhørt. Jeg vil derfor anbefale et spil på Chiefs +3,5 – en linje der i øvrigt indikerer, at bookmakerne ser Patriots som det bedre hold, hvilket jeg ikke er enig i.

Los Angeles Rams – Seattle Seahawks

Kampen spilles natten til mandag klokken 02.20. Den vises på TV3+. Se mere info i vores matchcenter

Det er anden uge i træk, at Seahawks spiller i prime time. De slap med nød og næppe igennem kampen imod Minnesota Vikings i sidste uge, der ellers var tæt på at skabe et comeback. 

Seahawks offensive linje gjorde det rigtig godt imod Vikings, og den skal opretholde det niveau for at give Seattle en chance imod Aaron Donald og co. søndag nat. Jeg var dog lidt overrasket over, at Seahawks tillod Vikings angreb så meget succes, hvis vi ser på hvad de havde af våben på angrebet. Vikings havde god succes med screens og redirections – forholdsvis simple timing-spil. Netop dette er Jared Goff ganske god til, og han har en af de bedste running backs i Todd Gurley.

Jared Goff fik også tanket lidt selvtillid da han kastede for over 400 yards imod Cardinals, der ellers har et ganske fornuftigt pass-rush.

Rams til odds 2,08 hos Betsafe

Seahawks vandt med nød og næppe den omvendte kamp på et field goal i de sidste sekunder. Rams’ angreb genererede ellers flest yards i den kamp, og kunne godt have fortjent sejren. På hjemmebane i Los Angeles hvor Rams kæmper om at komme med i playoffs, synes jeg odds 2,08 på Rams (for ordinær tid) hos Betsafe/Nordibet holder fin værdi. CV 50-2-48.

Læs det fulde spilforslag her.

Regnskab for NFL-spilforslag

Regnskab efter spillerunde 13

  • Antal spilovervejelser (og ikke egentlige eksperttips) i ugeoptakterne: 6
  • Status: +3,05 units
  • Tilbagebetalingsprocent: 150,8%

Statistik for eksperttips kan findes på linket her.

For NFL-sæsonen 2019/20 lyder statistikken som følgende:

  • Antal eksperttips: 55
  • Status: +12,6 units
  • Tilbagebetalingsprocent: 122,9%