NBA-sæsonen 2015/2016 nærmer sig sin afslutning. Det hele kulminerer, når finaleserien mellem Golden State Warriors og Cleveland Cavaliers skydes i gang 2. juni. Læs basketekspert Jakob Elbøls grundige optakt med holdgennemgang, spiltanker, tip og odds.

Kulminationen venter forude. 

En lang NBA-sæson lakker mod enden og mangler blot det bedste af det hele: Finaleserien mellem Golden State Warriors og Cleveland Cavaliers.

Begge mandskaber vandt på imponerende vis deres respektive konferencer og sikrede sig dermed adgang til finale-serien.

Selvom Golden State har haft taget på Cleveland, bør der alligevel kunne hives værdi ud af Cleveland i, hvad der ligner et brag af en finaleserie over syv kampe

Golden State Warriors - Skræmmende styrke

Med 73 sejre og blot 9 nederlag slog Steph Curry og resten af Golden State-mandskabet rekorden for bedste grundspilssæson nogensinde tidligere indehavet af Michael Jordan og det legendariske Chicago Bulls-hold.

Samtidig blev Curry, for første gang i NBA-historien kåret som enstemmig MVP, og holdet kom da også flyvende fra start i slutspillet med sikre sejre over Houston og Portland. Men så kom udfordringen og problemerne.

Konference-finalen bød på et opgør imod Oklahoma City Thunder der med stjernene Durant og Westbrook virkelig rystede Golden State.

Man blev overmatchet i aggressivitet, kontra og rebounds, og pludselig var man nede med 3-1 i serien. Dette var første gang i hele sæsonen, man havde tabte man to kampe i træk, og der var grund til bekymrede miner hos Steve Kerr.

Men som så mange gange før viste Golden State klassen og fightede sig tilbage, takket være ’The Splash Brothers’, som selv OKC’s fremragende forsvar måtte give op for.

I en af de bedste slutspils-serier i længere tid trak Golden State alligevel det længste strå med sejren i den afgørende kamp 7, selvom OKC måske havde fortjent en bedre skæbne. Dette var blot 10. gang i NBA-historien, at et hold ender med at vinde serien, efter at have været nede 3-1.

Finalen bliver dermed en gentagelse af sidste sæson mellem Golden State og Cleveland. Spørgsmålet bliver om Curry & co sætte kronen på værket, efter en fuldstændig vanvittig sæson.

Cleveland Cavaliers - Bredden er i top

Helt som forventet står LeBron James & co i NBA-finalerne for andet år i træk, hvilket samtidig indikerer 6 år i træk for King James. Men har holdet hvad der skal til for at gå hele vejen og endelig hive titlen hjem til Cleveland?

Grundspillet bød på 57 sejre og 25 nederlag samt en fyring af head coach, David Blatt. Ansvaret blev istedet overtaget af den noget uerfaren assistent, Tyronn Lue.

Men Lue har indtil videre håndteret presset, og slutspillet blev åbnet med sikre ’sweeps’ over Detroit og Atlanta, i første og anden runde. Conference-finalerne, imod Toronto Raptors blev indledt med 2 sikre hjemmesejre, inden man stødte ind i slutspillets første problemer og nederlag. Ikke desto viste holdet format, fik rejst sig og man vandt serien 4-2.

Nu står holdet igen i finalen og denne gang med et skadesfrit mandskab. I LeBron James har man spillets vel nok mest komplette spiller og leder samt generaler i Kyrie Irving og Kevin Love, der begge var skadet i sidste års finale-serie. Motivationen og bredden er uden tvivl tilstede i Cleveland, men er det nok til at tage titlen fra de forsvarende mestre?

 Se, hvordan du streamer den kommende sæson af NBA.

Odds og tips - NBA-finalen

Hold øje med spil fra BetXperts basketeksperter

Bedste odds på NBA-finalen

Golden State Warriors Cleveland Cavaliers 
1,50 2,85
Tonybet
NordicBet

CLEVELAND OVERRASKER 

Cleveland efter min mening blevet gjort til lidt for store underdogs her, på trods af at Golden State har vundet de seneste 6 indbyrdes kampe. Cavs pressede Golden State enormt i sidste sæsons NBA-finaleserie, selvom man manglede Kyrie Irving og Kevin Love.

Holdet virker styrket mentalt, breddemæssigt og kommer med friske ben. Golden State virkede rystede imod OKC og jeg ville ikke blive overrasket, hvis Cleveland tog en af de første to udekampe. Dermed ville alt være åbent - Odds 2,85 virker fint betalt. Se analysen her

NBA-Finals MVP, udvalgte odds 

Steph Curry 2,00
Tonybet
LeBron James 3,50 Scandic Bookmakers
Klay Thompson 7,00 Tonybet
Kyrie Irving 8,00 Tonybet
Draymond Green 12,00 Scandic Bookmakers
Kevin Love 21,00 Tonybet
Andre Igoudala 41,00
Scandic Bookmakers

Spiltanker, NBA-Finals MVP: Klay eller Kyrie kan brænde af

At spå om Finaleseriens MVP er lettere sagt end gjort, men spilleren er stortset altid fra holdet der tager trofæet. Sidste sæson blev Andre Igoudala kåret som finaleseriens MVP, og dermed er det ikke altid de største stjerner der vinder titlen.

Selvom Steph Curry og LeBron James er oplagte bud, er det svært at finde værdi hos dem, hvorimod deres løjtnanter, Klay Thompson og Kyrie Irving, ligeså er essentielle for holdenes samlede succes. Begge spillere har imponeret i slutspillet, og personligt ville de være spillerne, hvor jeg kommer tættest på værdi.