Der er stjernestøv i Toronto i denne weekend, når Air Canada Center danner ramme om årets All-Star Weekend. Her dyster NBA’s største stjerner og talenter i en række konkurrencer og begivenheder der, natten til søndag, kulminerer i All-Star kampen. Læs denne optakt af basketekspert Jakob Elbøl, hvor han kigger på interessante odds og spilmuligheder. Stævnet kan følges live på TV2 Sport. 

Rising Stars Challenge

natten til lørdag, dansk tid

I Rising Stars Challenge mødes flere af ligaens største talenter til en showkamp, hvor de får muligheden for at vise deres potentiale og atletiske egenskaber. Begivenheden er det rigtige startskud til weekenden og fungerer som en slags rugekasse for fremtidige All-Star spillere. Næsten alle de store stjerner og All-Stars har deltaget i Rising Stars Challenge.

Igen i år mødes Team World og Team USA, hvilket vil sige de bedste udenlandske og de bedste amerikanske talenter. Alle deltagerne er rookies og sophomores, altså første og anden års-spillere, og de to mandskaber består af:

Team World:

Bojan Bogdanovic (Brooklyn Nets), Clint Capela (Houston Rockets), Nikola Jokic (Denver Nuggets), Mario Hezonja (Orlando Magic), Nikola Mirotic (Chicago Bulls), Emmanuel Mudiay (Denver Nuggets), Raul Neto (Utah Jazz), Kristaps Porzingis (New York Knicks), Dwight Powell (Dallas Mavericks), Andrew Wiggins (Minnesota Timberwolves), Trey Lyles (Utah Jazz)

Team USA:

Karl Anthony Towns (Minnesota Timberwolves), Marcus Smart (Boston Celtics), D’Angelo Russell (Los Angeles Lakers), Elfrid Payton (Orlando Magic), Jabari Parker (Milwaukee Bucks), Jahlil Okafor (Philadelphia 76’ers), Devin Booker (Phoenix Suns), Zach LaVine (Minnesota Timberwolves), Rodney Hood (Utah Jazz), Jordan Clarkson (Los Angeles Lakers)

Team World Team USA
2,75 1,45
Scandic Bookmakers
Scandic Bookmakers

Spiltanker, Rising Stars Challenge

Jeg tror, at team USA vinder Rising Stars. 1,45 er ikke meget, men det er nok lige præcist nok. Jeg tror ikke det odds holder indtil kampstart.
Pga stor slashfare bliver der ikke lagt analyse op

Skills Challenge

Natten til søndag, dansk tid

Her dyster spillerne i forskellige tekniske færdigheder, der både omhandler præcision, afslutninger, driblinger og hurtighed. Spilleren lægger ud med at drible gennem en række forhindringer, inden han skal sætte en præcis aflevering for at fotsætte. Efterfølgende skal der scores på et lay-up, inden spilleren afslutter med at skulle sætte et 3-points skud.

Deltagerne mødes på skift en imod en i knockout-runder, hvor den første til at gennemføre går videre. Dette fortsætter indtil kun en mand står tilbage, og dermed kåres som vinder af konkurrencen.

Odds på vinder af Skills Challenge

Bedste odds Bookmaker
Isaiah Thomas (Boston Celtics) 4,00 Tonybet
Jordan Clarkson (Los Angeles Lakers) 5,00
Unibet
C.J. McCollum (Portland Trailblazers) 5,00 Unibet
Draymond Green (Golden State Warriors) 8,00 Unibet
DaMarcus Cousins (Sacramento Kings) 10,00 Tonybet
Anthony Davis (New Orleans Pelicans) 12,00 Tonybet
Karl-Anthony Towns (Minnesota Timberwolves) 12,00 Tonybet

Spiltanker, Skills Challenge - rent lotteri

I Skills Challenge er det stort set umulig at spå om en vinder, da en brændt afslutning eller aflevering kan være forskellen på sejr og nederlag. I år har konkurrencen deltagelse af mange tunge drenge i Davis, Cousins og Towns, som hverken er eksperter i ball-handling, afleveringer eller skud bag linjen.
 

Konkurrencen er et lotteri, hvilket vi så med Beverly sidste år. Dermed anbefaler jeg ingen spil, men Isaiah Thomas må være mit bedste bud på en vinder.

Three-Point Contest

Her konkurrerer deltagerne i at ramme så mange 3-points skud som muligt på 1 minut. Deltagerne skyder fra fem forskellige positioner bag 3-points linjen, hvor hver position indeholder et stativ med 5 bolde. 4 af disse bolde er almindelig og tæller for 1 point, skulle de blive sat. Den sidste og farvede bold, også kaldet money-ball, tæller for 2 point.

De tre deltagere, der får skrabet flest point sammen i den indledende runde, går videre til finale-runden. Finale-runden foregår på samme måde som den indledende og fortsætter, i tilfælde af uafgjort, indtil vinderen er fundet.

Odds - Three-Point Contest

Bedste odds Bookmaker
Stephen Curry (Golden State Warriors, forsvarende mester) 2,50 Tonybet
Klay Thompson (Golden State Warriors) 4,00 Unibet
J.J. Reddick (Los Angeles Clippers) 5,00 Unibet
James Harden (Houston Rockets) 10,00 Unibet
Kyle Lowry (Toronto Raptors) 9,00 Unibet
Khris Middleton (Milwaukee Bucks) 13,00 Unibet
Devin Booker (Phoenix Suns) 11,00 Unibet
Chris Bosh (Miami Heat) 15,00 Unibet

Spiltanker, Three-Point Contest: Curry er bare bedst

Det er meget svært at gå imod favoritten, Steph Curry, i denne konkurrence. Ligaens MVP er med længder den bedste skytte, ja måske den bedste NBA nogensinde har set. I denne sæson skyder han indtil videre 45,3 % bag 3p-linjen og har sat hele 240 3p-scoringer (Klay Thompson nummer to på listen med 156).

Jeg har svært ved at se nogen tage titlen fra den forsvarende mester, som er en klasse over resten af feltet. Så selvom det kan være fristende at gå med overraskelsen, forventer endnu engang at se ’Steph The Chef’ cementere sin status, som den bedste 3p-skytte. 2,50 indeholder ok værdi i min bog - andre steder er den nede i 1,60. 
Der bliver ikke lagt analyse ud pga. stor slashfare

 Se, hvordan du streamer den kommende sæson af NBA.

Slam Dunk Contest

Dunke-konkurrencen er måske weekendens mest underholdende og spektakulære begivenhed, hvor deltagerne dyster I at sammensætte den mest imponerende række dunks. Her bedømmes spillerne, af et dommerpanel, for atletiske formåen, kreativitet, showmanship og naturligvis udførelse.

Konkurrencen er altid meget imødeset og har man ikke set den før, kan jeg helt klart anbefale at følge med og eventuelt se tidligere års præstationer. Vince Carter (2000), Jason Richardson (2003), Dwight Howard (2008) og Zach LaVine (2015) er glimrende eksempler på hvordan en dunke-konkurrence skal udføres.

Odds på vinder af Slam Dunk Contest

Bedste odds Bookmaker
Zach LaVine (Minnesota Timberwolves, forsvarende mester) 1,40 Unibet
Will Barton (Denver Nuggets) 6,00 Unibet
Aaron Gordon (Orlando Magic) 6,00 Tonybet
Andre Drummond (Detroit Pistons) 11,00 Unibet

Spiltanker, Slam Dunk Contest

Det er fire helt forskellige typer, der stiller op til dette års dunkekonkurrence. Igen i år løber Zach LaVine med den store favoritværdighed, hvilket er forståeligt. Med sin ufattelige springstyrke og kreativitet kan den unge Minnesota-spiller blive den første til at genvinde titlen siden lille Nate Robinson gjorde det i 2009-2010. Kan nogen overhovedet true LaVine?

Det bliver spændende at se, hvad store Andre Drummond kan byde ind med. Hans highlight-reel er ikke ligefrem præget af spektakulære dunks, og jeg ser ham ikke lave en 2008 Dwight Howard-præstation. Will Barton har fine in-game-dunks, men bør komme til kort ifht eksplosivet og springstyrke.

For mig er der kun en reel trussel til den forsvarende mester, nemlig Aaron Gordon. ’Air Gordon’ er en meget anderledes type. Han er stor og stærk, men besidder samtidig en form for Westbrook-attitude om at straffe kurven, når han dunker. Tjek eventuelt dunk-mixtapes på alle spillere for bedre indsigt, men min anbefaling er Zach LaVine, med Aaron Gordon-hedge.

All-Star Game

Natten til mandag, dansk tid

Kulminationen på weekendens underholdning er naturligvis All-Star kampen, hvor de fanvalgte stjerner fra de to konferencer mødes til en showkamp. Her er der garanti for highlights, show og masser af point, da forsvaret ikke er i højsædet. Kampen spilles altid i højt humør og viser, hvor gode atleter NBA-spillere egentlig er.

For første gang nogensinde spilles All-Star kampen uden for USA’s grænser, og vil samtidig være 18 og sidste gang Kobe Bryant er deltagende.

Team East

Startere:LeBron James (Cleveland Cavaliers), Carmelo Anthony (New York Knicks), Dwyane Wade (Miami Heat), Paul George (Indiana Pacers),Kyle Lowry (Toronto Raptors)

Bænk: John Wall (Washington Wizards), Jimmy Butler (Chicago Bulls), Paul Millsap (Atlanta Hawks), Andre Drummond (Detroit Pistons), Chris Bosh (Miami Heat), Demar DeRozan (Toronto Raptors), Isaiah Thomas (Boston Celtics)

Træner: Tyronn Lue (Cleveland Cavaliers)

Team West

Startere: Stephen Curry (Golden State Warriors), Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder), Kevin Durant (Oklahoma City Thunder, Kahwi Leonard (San Antonio Spurs), Kobe Bryant (Los Angeles Lakers)

Bænk: Chris Paul (Los Angeles Clippers), James Harden (Houston Rockets), Draymond Green (Golden State Warriors), Klay Thompson (Golden State Warriors), DaMarcus Cousins (Sacramento Kings), Anthony Davis (New Orleans Pelicans), LaMarcus Aldridge (San Antonio Spurs)

Træner: Gregg Popovich (San Antonio Spurs)

Team East Team West
2,65 1,52
Unibet
Scandic Bookmakers

Spiltanker, All-Star Game: Nyd kampen

Det kan virke en smule hovedrystende at se et hold være så store favoritter i en opvisningskamp mellem to stjernespækkede mandskaber. Kampen handler i og for sig ikke om at vinde for nogen af holdene, men derimod om at underholde tilskuerne samt seerne og dermed brande NBA.

Bør der så ikke være værdi i det høje odds på Øst? – Nej. Selvom kampen spilles for fansene, kommer konkurrencegenet altid frem i spillerne imod kampens slutning. På papiret er spillerkvaliteten bare bedre hos Vest, som også har vundet 4 af de seneste 5 All-Star kampe. Så lad odds-kuponerne være, og nyd i stedet den underholdning der er garanteret, når stjernerne folder sig ud.