Natten til mandag dansk tid spilles den traditionsrige All-Star-kamp mellem de bedste spillere i NBA. Men forinden er der lækkerifyldt weekend med dunk-konkurrence, tre point-konkurrence osv. Og der er odds på det hele.

Læs NBA-ekspert Andreas Vestergaards gennemgang af favoritterne og outsiderne i de forskellige kategorier – og se hans chancevurderinger.

 Se, hvordan du streamer den kommende sæson af NBA.

NBA All-Star 2013 løber af stablen i denne weekend. Houston lægger kurve til, og det er noget af en begivenhed der er lagt op til. Det er cremen af cremen der samles plus de kommende store stjerner i NBA. Det er et mekka for sportsentusiaster, og presse fra hele verden er her for at få en lille bid af kagen og interviews med spillerne.

Jeg har valgt at skrive denne artikel, for at de som ikke helt ved hvad der skal foregå de 3 dage i Houston, kan få lidt info samt et bud på hvem der er favoritter i de forskellige konkurrencer, og hvem der kan være en giftig outsider til en titel.

Det som man skal huske at skrive sig bag øret, er at det er show basket, og det kan være marginaler og niveauet/heldet på dagen der afgør hvem der vinder de forskellige konkurrencer. Derfor skal de forskellige spil nok også ses som hygge-spil og som lidt ekstra lir til en i forvejen underholdende basket-weekend.

Dertil skal man også lægge mærke til hvornår der er spilstop hos de forskellige bookmakere, da det er meget svingende, ligesom deres odds.

Derudover er det blot at ønske alle en god weekend med en masse underholdende basket.

 

Rising Stars Challenge

Natten til lørdag, dansk tid,  gælder det Rising Stars Challenge. Her kan man se både de kommende superstars, og spillere som allerede nu imponerer i ligaen, som bærende spillere for deres hold. Det er en interessant kamp, hvor man kan se masser af flot offensiv basket og knap så meget defensivt arbejde (der skal dog nok komme nogen vilde blocked shots).

Så kan man lide masser af point, og spektakulære scoringer og fejringer, så skal man tænde for sit tv kl. 03:00 natten til lørdag, dansk tid.

Holdene er sat op så det er Team Chuck vs. Team Shaq. Team Shaq er gjort til forholdsvis markant favorit, hvilket man kan være en smule uforstående overfor, da det jo som sagt er en opvisningskamp, og den slags kan typisk gå begge veje. Odds 2,60 på Team Chuck hos Betsafe frister. Cirka-chancevurdering: 42-58.

De to holds spillere er følgende:

Team Chuck:

Anthony Davis (Hornets)

Kenneth Faried (Nuggets)

Kawhi Leonard (Spurs)

Bradley Beal (Wizards)

Ricky Rubio (Timberwolves)

Tristan Thompson (Cavaliers)

Nikola Vucevic (Magic)

Brandon Knight (Pistons)

Isaiah Thomas (Kings)

Alexey Shved (Timberwolves)

Team Shaq:

Damian Lillard (Blazers)

Kyrie Irving (Cavaliers)

Andrew Nicholson (Magic)

Klay Thompson (Warriors)

Harrison Barnes (Warriors)

Chandler Parsons (Rockets)

Dion Waiters (Cavaliers)

Michael Kidd-Gilchrist (Bobcats)

Tyler Zeller (Cavaliers)

Kemba Walker (Bobcats)

 

Som man kan se er det prominente navne der stiller op i kampen, og man kan forvente en underholdende kamp.

Shooting Stars Challenge

 

Natten til søndag er der underholdning for alle pengene. Her er der 4 forskellige konkurrencer, hvor det udelukkende handler om skills og om at underholde tilskuerne.

02:45 starter det hele med Shooting stars challenge. Her er der to hold fra hver conference. Fra vest er det Team Harden, som består af James Harden, Sam Cassell (gammel NBA-stjerne) og Tina Thompson (WNBA all time mest scorende kvindelige spiller). Og Team Westbrook, som består af Russell Westbrook, Robert Horry (gammel NBA stjerne) og Maya Moore (olympisk guldvinder).

Fra øst er det Team Bosh, som består af Chris Bosh, Dominique Wilkins (gammel NBA-stjerne/hall of fame) og Swin Cash. Samt Team Lopez, som består af Brook Lopez, Muggsy Bogues (gammel NBA-stjerne/den laveste spiller nogensinde i NBA) og Tamika Catchings.

Konkurrencen går ud på at de 4 teams, skal skyde fra 6 forskellige positioner, og score i korrekt rækkefølge, og på kortest mulige tid. Herefter går det hurtigste vest-hold og det hurtigste øst-hold videre til finalen. Det er en stor fordel at have spillere der er gode til at skyde fra alle positioner, og især fra lang distance.

Derfor er Team Harden også gjort til forholdsvis stor favorit, sammen med Team Westbrook. Begge hold kan dog ikke komme i finalen, og man skal derfor vurdere hvilket hold der har det bedste ”overall” scorende hold. Her er Team Harden favorit i min bog, og deres modstander i en finale bliver sandsynligvis Team Bosh, som må betragtes som noget bedre skytter udefra end Team Lopez.

Team Harden@3,25 Bet365* (min chancevurdering: 32%)

Team Westbrook @3,25 Bet365* (cv: 29%)

Team Bosh @4,60 Betsafe (cv: 23%)

Team Lopez @6,00 Betsafe (cv: 16%)

Man skal lægge ekstra mærke til at oddsene er hentet fra forskellige bookmakere, da oddsene svinger uhyre meget.

Skills Challenge

03:00 står den så på Skills Challenge. Her handler det om at komme hurtigst igennem en bane med forskellige forhindringer. Her handler det om rigtig god boldkontrol, samt om hurtige ben og evnen til at holde hovedet koldt under pres. Det er endnu en sjov konkurrence, hvor man får lov til at se hvor gode spillerne er med bolden under tidspres.

Deltagerne er følgende:

Jrue Holiday @4,60 Betsafe (min chancevurdering: 21%)

Tony Parker @4,50 Bet365* (cv: 23%)

Damian Lillard @5,50 Unibet* (cv: 19%)

Jeremy Lin @6,00 Unibet* (cv: 14%)

Jeff Teague @6,25 Betsafe (cv: 13%)

Brandon Knight @7,50 Betsafe (cv: 10%)

Igen er bookmakerne meget uenige om oddsene på de forskellige spillere, og nogle steder er Tony Parker fx helt nede i odds 3,50.

Min favorit til at tage titlen er Tony Parker. Han er i gang med endnu en forrygende sæson og har hurtighed, præcision og et godt skud, som er nødvendigt for at have en chance for at vinde denne konkurrence.

Men odds 5.50 på Damian Lillard, som er vant til at sno sig igennem et forsvar og lave afleveringer til sine medspillere som der nærmest ikke er plads til, er i mine øjne tæt på at være i overkanten, og han er en giftig outsider i min bog.

Three-Point Contest

03:15 er det tid til 3-points konkurrencen. Her gælder det i alt sin enkelthed om at nå at ramme så mange skud som muligt fra bag 3-points linen inden for 1 minut.

Spillet er sat op så man kan skyde fra 5 forskellige positioner rundt om 3-points linen. Man starter i det ene hjørne og slutter i det modsatte. Ved hver af de 5 positioner står der 4 bolde klar, som hver tæller ét point, hvis de går i. Ved hver stand er der dog også en 5. bold, og det er den så kaldte ”money ball”, som tæller 2 point, og hvis man har haft en dårlig runde ved første position, så er det bolden man kan komme tilbage i kampen på.

Her handler det om at blive brandvarm fra start, da der ikke er råd til at brænde alt for mange skud, hvis man vil være blandt de 3 der går videre til finalerunden.

Deltagerne er følgende:

Stephen Curry @3,75 Unibet* (min chancevurdering: 27%)

Steve Novak @5,00 Unibet* (cv: 16%)

Kyrie Irving @5,50 Unibet* (cv: 16%)

Ryan Anderson @5,50 Bet365* (cv: 19%)

Matt Bonner @7,50 Unibet* (cv: 12%)

Paul George @9,50 Betsafe (cv: 10%)

 

Curry er en rigtig 3-points-skytte, og får han først skudt sig varm, så kan han sætte nærmest alle skud, som var dét det nemmeste i verden. Derfor er han også gjort til favorit.

En fræk outsider til titlen kunne være Hornets-spiller Ryan Anderson, som også var med sidste år, hvor han tabte til Kevin Love, som ikke er med i år. Han er et godt bud på en finaledeltager, og herfra kan alt ske.

Slam Dunk!

 

03:45 er det så tid til den sidste konkurrence på programmet, og her handler det for alvor om SHOW med stort! Det er her Dunk-konkurrencen går i gang, og man kan godt forberede sig på spektakulære og fantasifulde dunks. Det er da også som oftest dem med den bedste fantasi og opfindsomhed der går hen og vinder titlen.

Sidste år vandt Blake Griffin, hvor han med sit vindende dunk hoppede over en bil og smadrede bolden ned i kurven. Det er klassisk amerikansk underholdning. Griffin er ikke med i konkurrencen i år, men det er nogen interessante navne der stiller op.

Favoritten er James White, og han har aldrig tabt en dunke-konkurrence, hvis man skal tro på hans udtalelser. Der går dog lidt rygter om at han tabte tilbage i highschool. Havde man været ekstra hurtig, så havde man torsdag kunnet få odds 4 på White, men de fandt hurtigt ud af at de havde fejlsat dette odds og har nu gjort ham til favorit foran Gerald Green. Det er da også meget muligt at det bliver blandt de to det bliver afgjort.

Deltagerne er følgende:

James White @3,25 Unibet* (min chancevurdering: 32%)

Gerald Green @5,00 Bet365* (cv: 18%)

Terrence Ross @5,00 Unibet* (cv: 15%)

Eric Bledsoe @6,50 Unibet* (cv: 16%)

Jeremy Evans @8,50 Betsafe (cv: 11%)

Kenneth Faried @10,00 Unibet* (cv: 8%)

Som man kan se ud fra oddsene er White temmelig stor forhåndsfavorit. Hvorimod der stort set ingen tiltro er til den store mand Kenneth Faried. White har udtalt at han kommer med 5 dunk, som alle er potentielle vindende dunks. Det, samt han – efter sigende - aldrig har tabt en dunk-konkurrence, gør ham også til ret stor favorit i min bog.

En god outsider er Clippers spilleren Eric Bledsoe, som virkelig har imponeret i denne sæson, og allerede i turneringen har leveret masser af flotte og spektakulære dunks. Det bliver spændende at se hvad han har med i posen.

All-Star Game

Natten til mandag er det så All-Star kampen som er på programmet, og det er her de etablerede stjerner vil være at finde, og det er det som alle venter på i spænding. Jeg vil dog ikke komme nærmere ind på denne kamp i denne artikel – jeg forventer at komme med en kampanalyse i løbet af weekenden.